2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 4 NATURAL DISASTERS Section Ⅱ Reading and Thinking课时检测(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT NATURAL DISASTERS Section Reading and Thinking课时检测含解析新人教版必修第一册 2021 2022 学年
- 资源描述:
-
1、Reading and Thinking.阅读理解ACALGARY, CANADA It was one of the most important phone calls Bruce Burrell has ever received, a call warning that a flood was headed Calgarys way.“I got a phone call about five in the morning on Thursday from Len McCharles, who was on watch at the time, and he said there ha
2、s been big flooding in Canmore and its heading this way,” said Burrell, the head of the Calgary Emergency Management Agency.“I got up immediately, turned on the morning news, saw the pictures from Canmore and then called McCharles back.I said open the Emergency Operations Centre”Burrell was in the E
3、OC for 48 hours straight and it wasnt until Burrell left the centre for the first time that the disaster hit him.“Once you step outside and you actually see it and hear it, it paints a completely different picture from what you thought you would be dealing with.”Calgary firefighters came to help the
4、 Calgarians who were influenced by floodwaters.Keal Prince, captain of the Calgary Fire Department remembers how a young boy lost his finger while helping a woman remove debris (瓦砾) out of her house.“As his finger got cut off it went into a fully loaded dumpster (装好的垃圾箱),”Prince said.“People had wor
5、ked hours to get the dumpster loaded and now theyre working tirelessly, quickly, to unload that dumpster, looking for that finger.”“We had to remove a lot of debris to find that finger.Luckily, the finger was found and it was reattached (重新接上),” Prince added.Burrell is proud of what the city has ach
6、ieved so far.And he says the city couldnt have done it without hundreds of unsung heroes.“There were a lot of unbelievable things that went on during the flood and I think that is what Calgarians need to be proud of.”语篇解读:本文是一则新闻报道。文章主要报道了加拿大Calgary这个地方的人们竭力抗洪的故事。1On the morning of Thursday, Burrell
7、 Arecognised his house was floodedBwas called to go to Canmore to help peopleCgot to know from others about a coming disasterDopened his house and found something was wrong解析:选C细节理解题。根据第二段内容可知,Burrell是从别人口中得知一场即将到来的灾难。2Hearing what had happened, Burrell Acalled the centre to collect picturesBreporte
8、d the event to the TV stationCwent to the flooded areas immediatelyDgave orders for work to be started at once解析:选D细节理解题。根据第三段内容可知,Burrell在得知灾情后,发出了立即投入工作的指示。3It seemed that the young boy Awas a great helpBhad a happy endingClooked for his finger for hours aloneDwas hurt while unloading the dumpster
9、解析:选B推理判断题。根据倒数第二段中的Luckily, the finger was found and it was reattached (重新接上)可知,那个小男孩的手指接上了,结局很美好。4We can infer from the last paragraph that Burrell Athinks highly of people in CalgaryBhas received praise from CalgariansCthinks its his duty to protect the cityDfeels the firefighters need more train
10、ing解析:选A推理判断题。根据最后一段中的he says the city couldnt have done it without hundreds of unsung heroes和I think that is what Calgarians need to be proud of可知,Burrell对Calgary的市民在抗洪救灾过程中的表现表示高度赞扬。BBefore my family moved to a new home in Eldridge, my 6yearold son Hayden had shared a room with his sister.Now his
11、sister excitedly had her own room.But the boy refused to sleep alone.“Bad guys will attack (攻击) me at night.Im afraid of them,” said the boy.Id tried everything to get him to sleep in his own room, but nothing was helping.Hayden said he couldnt stop the terrible thoughts.He asked me to call the poli
12、ce to help him.At first, I was afraid that the police officers would pay no attention to us.But, after I took Hayden to the Eldridge Police Department, he made friends with Officer Schwartz at once.In the Eldridge Police Department, Hayden talked with Officer Schwartz.Then, Officer Schwartz came ove
13、r to our home.He fully inspected my sons bedroom to make him believe that there were no bad guys in his room.Schwartz said to my son,“I experienced such thoughts before bedtime, too.But I always made them go away by thinking about happier things instead.” Hayden slept alone in his room for the first
14、 time that night.But Schwartzs bad guy fighting skills did not stop.The next day, Officer Schwartz returned to our home for a followup and to send Hayden off to his first day of school.I am more than thankful that Officer Schwartz took time out of his busy day to talk with Hayden.I know he will reme
15、mber the kindness he has shown him forever.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者一家搬入新房子后,儿子Hayden认为自己的卧室里有坏人,所以拒绝自己一个人睡。在一位警察的帮助下,Hayden终于能独自一人安心睡觉了。5Why did Hayden refuse to sleep alone?ABecause he did not like his new room.BBecause he met some bad guys during the day.CBecause he feared to be taken away by polic
16、emen.DBecause he believed there were bad guys in his room.解析:选D细节理解题。根据第一段最后一句可知,Hayden拒绝一个人睡是因为他认为自己的卧室里有坏人。6What did the author worry about before going to the Eldridge Police Department with her son?AHer son would not get better.BThe officers would not help them.CThe officers would laugh at her s
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384942.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
