2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 4 SHARING 单元检测(含解析)新人教版选择性必修第四册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT SHARING 单元检测含解析新人教版选择性必修第四册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 检测 解析 新人 选择性 必修 第四
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(四).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AAmazing stories of animals acting just like humansHorses are picky eatersHorses have an even better sense of smell than humans do.When horses raise their noses and open their nostrils (鼻孔),their nervous system allows them to sense smells we cant sense.This might
2、 explain why they refuse dirty water and carefully move around meadows,eating only the tastiest grass,experts say.Whale says thanksIn 2011,a whale expert spotted a humpback whale trapped in a fishing net and spent an hour freeing it.Afterward,in an hourlong display of thanks,the whale swam near thei
3、r boat and leaped into the air about 40 times.Pandas like to be naughtyIs there anything more lovely than a baby panda,except maybe a human baby?In fact,baby pandas sometimes behave like human babies.They sleep in the same positions and value their thumbs.Pandas are shy by nature for its shy behavio
4、urs such as covering its face with a paw of ducking its head when confronted by a stranger.A cat honours its ownerPaper towels,and a plastic cup are just a few of the gifts that Toldo,a devoted threeyearold greyandwhite cat,has placed on his former owner Iozzelli Renzos grave every day since the man
5、 died in September 2011 Renzo adopted Toldo from a shelter when the cat was three months old,and the two formed an inseparable bond.After Renzo passed away,Toldo followed the coffin to the cemetery,and now “stands guard” at the grave for hours at a time.【语篇解读】这是一篇说明文。文章介绍了与人类行为相似的一些动物。1What can hors
6、es do to pick the most delicious grass?AFeel it.BSmell it.CObserve it.DTaste it.B细节理解题。由Horses are picky eaters中的“.their nervous system allows them to sense smells we cant sense.This might explain why they refuse dirty water and carefully move around meadows,eating only the tastiest grass.”可知,它们的神经系
7、统能让它们感觉到我们人类感觉不到的气味。这或许可以解释它们为什么拒绝饮用脏水,在草地上小心翼翼地走动,只吃最美味的草。所以马是靠嗅觉来挑选最美味的草。故选B。2Which animal feels shy when facing strangers?AThe whale.BThe horse.CThe panda.DThe cat.C细节理解题。由Pandas like to be naughty中的“Pandas are shy by nature for its shy behaviours such as covering its face with a paw of ducking i
8、ts head when confronted by a stranger.”可知,熊猫天生害羞,它们有害羞的动作,比如在遇到陌生人时,用爪子遮住脸,低着头。所以熊猫遇到陌生人时会害羞。故选C。3What do the whale and the cat have in common according to the passage?AThey have a grateful heart.BThey are quite clever.CThey are active and lovely.DThey have a good sense of smell.A推理判断题。由Whale says t
9、hanks中的“Afterward,in an hourlong display of thanks,the whale swam near their boat and leaped into the air about 40 times.”和A cat honours its owner中的“.a devoted threeyearold greyandwhite cat,has placed on his former owner Iozzelli Renzos grave every day since the man died in September 2011.”可知,鲸鱼和猫的共
10、同特点是它们都有一颗感恩的心。故选A。BZaki was small for his twelve years,and he was angry being treated as a child.Farid,his older brother,had been looked upon as a man long before he was Zakis age.Every day Farid and the other young Bahraini men went out in their wooden boats to dive for oysters (牡蛎)Many times Zaki
11、 begged to go along,but Farid always refused to let him go with them.So every day Zaki would go to the shallow water to practise.His grandfather,a former diver,would watch him and advise him.All morning,Zaki would practise diving beneath the waves.Every afternoon,again and again he would go underwat
12、er and hold his breath.With each days practice,his diving improved and he could hold his breath a little while longer.Soon Zaki felt as much at home in the water as he did out of it.Zaki rose early one day.He wanted to compete with his brother.They dived beneath the waves.Zaki opened his eyes and fo
13、und himself looking into his brothers face.Farid was smiling with confidence.Slowly,the smile was disappearing from Farids face.As more seconds passed,a worried look appeared on Farids face.Farid was realizing that Zaki could possibly beat him.Looking into Farids eyes,Zaki suddenly understood what l
14、osing could mean to his brother.Never would the villagers allow him to live it down.He would be laughed at for losing to a little child.Almost without thinking,Zaki kicked his feet and rose to the surface of the water a second before Farids head appeared beside him.The men around them cheered and pa
15、tted Farid on the back.Farid,however,put his arm around Zakis shoulders.“Today,” Farid announced,“we shall have a new diver among us.” Then quietly,for Zakis ears alone,he said,“Thank you,my brother.” And Zaki knew that they both had learned that it takes more than strength to make a man.【语篇解读】本文是一篇
16、记叙文。Zaki在12岁的时候还被看作小孩,不能出海捕鱼,只能在浅水区训练,而他的哥哥在12岁的时候早已经被看作一个成人,这使他很沮丧。有一天,他决定与哥哥比赛潜水,当他发现哥哥快要坚持不住的时候,他突然意识到失败对哥哥意味着什么,于是在哥哥浮出水面前先浮出水面,成全了哥哥。他们俩都从中学到了很多。4What is the second paragraph mainly about?AZakis grandfather was a good diver.BZaki liked staying at home every day.CZaki practised hard in the water
17、 daily.DZakis grandfather encouraged him to dive.C段落大意题。文章第二段主要讲述Zaki每天在祖父的陪伴下去浅水区训练,早上在波浪下潜水,下午在水下练习憋气。经过长期的训练,他在水里就像出了水面一样自在。所以这段主要描述Zaki每天在水下的努力训练。故选C。5Which of the following best describes Zaki according to Paragraph 3?AConsiderate.BAmbitious.CConfident.DAdventurous.A推理判断题。文章第三段描述的是Zaki与哥哥在水下潜水的
18、比赛。当他发现哥哥无法坚持,想要浮出水面的时候,他自己先浮出水面,让哥哥赢得比赛,因为他突然意识到了这次失败可能意味着哥哥以后会受到嘲笑。由此可以看出Zaki是很贴心,很善解人意的。故选A。6What can we infer from the last sentence of the text?AFarid beat his little brother easily.BZaki was as strong as his brother.CZaki regretted losing the competition.DBoth Farid and Zaki had grown up.D推理判断
19、题。由文章最后一段中的“Then quietly,for Zakis ears alone,he said,Thank you,my brother.”可知,Farid知道弟弟有意让他赢得比赛,对弟弟很是感激,还宣布他们今天又有了一名潜水员。由最后一段中的“And Zaki knew that they both had learned that it takes more than strength to make a man.”可知,Zaki知道他们两个人都从比赛中懂得了成为一个真正的男人需要的不仅仅是力量。所以两个人都从中懂得了很多,都获得了成长。故选D。7What is the bes
20、t title for the text?AFarids PrideBZakis ChallengeCBrothers competitionDGrandfathers AdviceB标题归纳题。本文开始描写的是Zaki 12岁了还被当作小孩,于是很失落,最后通过比赛,他不仅成为潜水员,还明白了一个道理成为一个真正的男人需要的不仅仅是力量。Zaki面临的不仅是成为潜水员的挑战,更是为人设身处地考虑的挑战。所以是这个挑战让Zaki懂得了这个道理,也是这个挑战体现了文章的中心。故选B。CWhen we walked into the cafe,we were greeted by a waitre
21、ss who smiled,held out a menu,and pointed to a table.Its only when we asked for a table for six that we realized something was a bit different.The waitress glanced at our group and held up six fingers.Thats because all the staff are deaf.Last month,the HuffPost visited Smiles Cafe in Granada.The bus
22、iness only employs people who are deaf,from the waiters to the cooks.“My goal is for this cafe to be a mirror for other businesses to lose their fear of hiring people with disabilities,” the founder Antonio Bunuel,who is from Spain,told HuffPost.“Its also for the people who work here to lose their o
23、wn fear of getting into the work force,” he added,“so they can fly.”In the city,about 1 person in 15 has a disability.But around 99 per cent of people with a disability are unemployed.While the law requires companies to employ two people with disabilities for every 50 employees,many businesses dont.
24、“Smiles Cafe was born out of a provocation.99 per cent of people with disabilities here are jobless.That was wrong!” Bunuel said.“So I decided to open a cafe where all of the employees were deaf to show that it works.” At the cafe,customers order by pointing to items on the menus,which have special
25、symbols to indicate substitutions.For instance,if youre ordering fruit parfait,and you dont want yogurt on it,you just point to the illustration (图示) of the parfait,and then to the image of yogurt with a big red “X” over it.To help customers communicate with staff and learn while they eat,the walls
26、are covered with letters,words and phrases,from “Thank you” to “Welcome” with illustrations that show the corresponding translation.The cafe,now five years old,is a project of the nonprofit Centro Social Tio Antonio.“Weve opened a small window,” the founder said.“If it serves to create awareness,the
27、n thats a start.”【语篇解读】本文是一篇新闻报道。文章主要介绍了格拉纳达的一家名为Smiles Cafe的咖啡店,这家咖啡店只雇用残疾人作为员工。8Why did the waitress hold up her fingers when the author ordered?AAll workers were deaf.BShe didnt want to say anything.CShe was suffering a throat ache.DIt was a special greeting.A推理判断题。根据文章第一段中的“The waitress glanced
28、at our group and held up six fingers.Thats because all the staff are deaf.”可知,服务员看到我们一行六人的时候,竖起了6个手指,这是因为所有的员工都是聋人。故选A。9What did the founder of the cafe expect his employees to do?AMake a big fortune.BBecome well known in the city.CRecover from their illnesses.DOvercome their fears for work.D细节理解题。根
29、据文章第二段中的“Its also for the people who work here to lose their own fear of getting into the work force,.”可知,咖啡店创始人的目的是让在这里工作的人不再害怕成为工作人员,克服对工作的恐惧。故选D。10What does the underlined sentence mean about Smiles Cafe in Para.3?APeople expected to keep a good volunteering tradition.BIt was founded to take a ch
30、allenge of employing the disabled.CFounders reached an agreement after discussions.DThe disabled were worried about their work at first.B句意理解题。根据前文“While the law requires companies to employ two people with disabilities for every 50 employees,many businesses dont.”可知,尽管法律要求这些公司每50人中要雇佣2个残疾人,然而很多公司并没
31、有这么做。结合下文“So I decided to open a cafe where all of the employees were deaf to show that it works.”可知,因此创始人决定开一家只雇佣残疾人的咖啡店。画线句起到承上启下的作用,连接上下文语境,B项“为了接受雇用残疾人的挑战而成立了这家咖啡店”符合题意。故选B。11What is helpful to the customers in the cafe?AThe deafness of the employees.BSpecial symbols on the menu.CThe nonprofit m
32、odel of the cafe.DThe awareness of the employer.B细节理解题。根据文章最后一段中的“At the cafe,customers order by pointing to items on the menus,which have special symbols to indicate substitutions.”可知,在咖啡店,顾客们通过指菜单上的物品点单,在菜单上有特殊符号表示替代品,表明菜单上的特殊符号对于顾客点单很有帮助。故选B。DStep into Moving to Mars,an exhibition of Mars mission
33、 and colony design at Londons Design Museum,and immediately you have good reasons not to move there.Frightening glowing walltexts announce that Mars wasnt made for you;that there is no life and precious little water;that dressed in a spacesuit,you will never touch,taste or smell the planet you now c
34、all “home”As Lisa Grossman wrote for New Scientist a couple of years ago,“Whats different about Mars is that there is nothing to do there except trying not to die.”It is an odd beginning for such a celebratory exhibition,but it provides a valuable,dark background against which the rest of the show c
35、an sparkle (闪耀)a show that is,as its chief manager Justin remarks,“not about Mars; this is an exhibition about people”Moving along,there is a quick yet clear flash through what the sciencefiction writer Robinson calls “the history of Mars in the human mind”A Babylonian clay tablet and a Greek vase s
36、peak of early ideas about the planet.A poster for the original Total Recall film reminds us of Mars psychological threat.The main part of the show is our current plans for the Red Planet.There are real spacesuits and models of 3Dprinted Martian settlements and suitable clothing and furniture.Mission
37、 architectures and engineering sketches line the walls.Real hammers meant for the International Space Station are wallmounted beside a lowgravity table that has yet to leave,and may indeed never leave,Earth.This,of course,is the great strength of approaching science through design:reality and assump
38、tions can be given equal visual weight,drawing us into an informed conversation about what it is that we actually want from a future on Mars.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要说明了伦敦设计博物馆的火星任务和移民地设计展览“搬到火星”的基本情况。12What is the text mainly about?AHow to move to Mars.BHow to survive on Mars.CWhat preparations we made f
39、or Mars.DWhat the exhibition of Mars truly tells us.D主旨大意题。根据文章第一段中的“Step into Moving to Mars,an exhibition of Mars mission and colony design at Londons Design Museum,and immediately you have good reasons not to move there.(当你走进伦敦设计博物馆的火星任务和殖民地设计展览搬到火星时,你立即有充分的理由不搬到那里。)”以及文章内容可知,本文主要讲述了伦敦设计博物馆的火星任务和
40、殖民地设计展览“搬到火星”的基本情况。故选D。13What can we learn from Lisa Grossman?AIts impossible to live on Mars.BIts no good settling on Mars.CYou have nothing to do living on Mars.DYou can live on Mars in a spacesuit.A细节理解题。根据文章第二段中的“As Lisa Grossman wrote for New Scientist a couple of years ago,Whats different abou
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384949.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(湖南专用)创新设计2012版高考语文总复习课件:1.1 字之趣 考点1 识记现代汉语普通话常用字的字音.ppt
