2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY 单元检测5(含解析)新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT THE VALUE OF MONEY 单元检测5含解析新人教版必修第三册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 检测 解析 新人 必修 第三
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(五)第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。APlanning for foreign holidays becomes more easy and convenient with International Travel Tours. With us, you can get most efficient and extensive information on internationally famous places of tourists interest.Als
2、o you can have more access to details about international tours and know more about the culture, weather, prime attractions, cuisine, local shopping destinations, entertainment options of different exciting international tourist spots.Here is a list of some hot spots of tourist interests around the
3、globe, that you must visit.DubaiDubai is truly a paradise for the travellers from world around.Beaches, desert, safari, food, culture all in together make this country the latest tourist hotspot.There are many international package tours for Dubai that will take you on a joy ride of this country.Wes
4、t IndiesLove water then, West Indies is a perfect destination for you.Surrounded by water from all sides, the beautiful beaches and islands make West Indies an exotic tourist destination offering great international travel packages.A part of Caribbean Islands, West Indies offer exciting holiday opti
5、ons.ThailandLove beaches and wildlife then Thailand is a perfect destination for you.Clear blue water beaches and the lush green forests account for the world wide acceptance of Thailand as one of the most loved places of tourist interests.Bangkok and Pattaya are some of the most visited tourist des
6、tinations in Thailand.AustraliaThe land of Kangaroos, Cricket, and immense natural beauty, Australia is among the most admired international package tour destinations in the world.Explore the beautiful locations, wildlife, adventures and exotic beaches of the fun filled Australia with exciting inter
7、national travel packages.Most astounding cities of Sydney, Perth, Brisbane, Melbourne, Adelaide and Canberra will get you spellbound with their dazzling charm.【语篇解读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了四个国际旅游胜地,分别是迪拜、西印度群岛、泰国和澳大利亚。1Where can the parents take the kid if he is curious about how a Kangaroo jumps?ADubai.BWe
8、st Indies.CAustralia.DThailand.C细节理解题。根据最后一段中“The land of Kangaroos, Cricket, and immense natural beauty, Australia is among the most admired international package tour destinations in the world.(澳大利亚以袋鼠、板球和巨大的自然美景而闻名,是世界上最令人羡慕的国际包价旅游目的地之一。)”可知,如果孩子对袋鼠怎么跳很好奇,父母可以带他去澳大利亚。故选C。2According to the passage
9、, what is the similarity of Dubai, West Indies, Thailand and Australia?AVisitors can have a breathtaking view of desert.BVisitors can enjoy different forms of architecture.CVisitors can see different kinds of rare wild animals.DVisitors can enjoy themselves on the beaches.D细节理解题。根据Dubai部分中“Beaches,
10、desert, safari, food, culture all in together make this country the latest tourist hotspot.”;West Indies部分中“Surrounded by water from all sides, the beautiful beaches and islands make West Indies an exotic tourist destination offering great international travel packages.”;Thailand部分中“Clear blue water
11、 beaches and the lush green forests account for the world wide acceptance of Thailand as one of the most loved places of tourist interests.”以及Australia部分中“Explore the beautiful locations, wildlife, adventures and exotic beaches of the fun filled Australia with exciting international travel packages.
12、”可知,迪拜、西印度群岛、泰国和澳大利亚的相似之处在于游客可以在海滩上玩得很开心。故选D。3Where does the passage probably come from?AA geography textbook.BA guidebook.CA fashion magazine.DA sports newspaper.B推理判断题。根据第一段中“Here is a list of some hot spots of tourist interests around the globe, that you must visit.(以下是一些你一定要去的全球热点旅游胜地。)”结合文章主要介绍
13、了四个国际旅游胜地,分别是迪拜、西印度群岛、泰国和澳大利亚,可推知,本文可能选自一本旅游指南。故选B。BWarren Edward Buffett was born on August 30, 1930.As the second oldest kid in his family, he has two sisters.He showed an amazing talent for both money and business at a very early age.At the age of six, Buffett bought sixpacks of CocaCola from his
14、 grandfathers store for twentyfive cents and resold each of the bottles for five cents.While other children of his age were playing, Buffett was making money.Five years later, Buffett took his first step into the world of high finance.At eleven years old, he bought three shares (股票)of Cities Service
15、 Preferred (CSP) at $38 per share for both himself and his sister, Doris.Shortly after buying them, the shares fell to just over $27 per share.Though Buffett felt frightened, he held his shares until they went up to $40.He immediately sold thema mistake he would soon come to regret, because each sha
16、re of the CSP went up to $200.The experience taught him that investing needed time and a patient wait.In 1947, Buffett graduated from high school when he was 17 years old.It was never his plan to go to college.He had already made $5,000 by delivering newspapers.His father had other plans and strongl
17、y advised his son to attend the Wharton Business School at the University of Pennsylvania.Buffett only stayed there for two years, saying that he knew more than his professors.He returned home and went to the University of NebraskaLincoln.Despite working fulltime,he managed to graduate in only three
18、 years.Buffett approached graduate studies with the same resistance he displayed a few years earlier.He was finally persuaded to apply to Harvard Business School,which refused him because he was too young.Buffett then applied to Columbia University, where he got an experience that would forever chan
19、ge his life from famous investors Ben Graham and David Dodd.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了巴菲特早年展现出的理财天赋以及他的求学经历。4What do we know about Buffett?AHe showed a natural ability to do business in childhood.BHe was born in a poor but loving family.CHe often made mistakes during his childhood.DHe didnt get along we
20、ll with his sisters.A细节理解题。根据第一段最后一句“He showed an amazing talent for both money and business at a very early age.(巴菲特在很小的时候就显示出了理财经商的天赋。)”可知,巴菲特在童年时期就展现了经商的天赋。故选A项。5What did Buffett learn from his experience of buying CSP shares?AInvestment needs patience.BRegretting is useless in the investment.CEx
21、perience is valuable for investment.DMistakes are unavoidable during the investment.A细节理解题。根据第三段的内容尤其最后一句“The experience taught him that investing needed time and a patient wait.(此次经历教会他投资需要时间和耐心的等待。)”可知,尽管巴菲特等到自己的股票涨了才卖,但这支股票每股最终涨到了200美元。由此可知,他的第一次购股经历教会了他投资需要足够的耐心。故选A项。6Why did Buffett leave the W
22、harton Business School?AHe wanted to help his grandfather.BHe was not satisfied with his professors.CHe preferred the university in his hometown.DHe showed he was unwilling to make friends there.B推理判断题。根据第四段的“His father had other plans and strongly advised his son to attend the Wharton Business Scho
23、ol at the University of Pennsylvania.Buffett only stayed there for two years, saying that he knew more than his professors.(他的父亲有其他的计划,并强烈建议他去宾夕法尼亚的沃顿商学院学习。巴菲特只在那里待了两年就离开了,说他比自己的教授懂得多。)”可知,巴菲特离开沃顿商学院是因为他认为他比教授们懂得多。由此推知,他对教授们不满意。故选B项。7Whats the last paragraph mainly about?ABuffetts interest.BBuffetts
24、 family.CBuffetts education.DBuffetts working experience.C段落大意题。根据最后一段的“In 1947, Buffett graduated from high school when he was 17 years old.Buffett only stayed there for two years.He returned home and went to the University of NebraskaLincoln.Buffett then applied to Columbia University(1947年巴菲特高中毕业
25、,那时他17岁巴菲特只在那里(沃顿商学院)待了两年他回到家乡上了内布拉加斯加大学林肯分校巴菲特申请了哥伦比亚大学)”可知,本段主要讲述了巴菲特的求学经历,即受教育情况。故选C项。CStudent loan debt has become a worldwide problem.In America, the countrys overall student debt reached a record of $1.6 trillion in 2019.The average person with student loan debt owed between $20,000 and $25,00
26、0.A recent Japanese government report says it has been lending over $9 billion yearly to students since 2010.Similar conditions exist in Africa and South America.Several factors account for high student loan debt.One is that employers everywhere have increased their demands for skilled workers makin
27、g higher education a requirement for many jobs.The students, however, after graduation, often find that their countrys economy is not strong enough to support their financial needs, so their ability to pay back the loan becomes a problem.To solve the problem, many countries are seeking their ways.Au
28、stralia has developed a system where students do not have to pay anything back until they are earning at least $40,000 a year.In America, several candidates running for president in the 2024 election have offered more extreme solutions that all or at least some of these loans will be forgiven.Some p
29、rofessors in several universities recently studied what the effects of debt forgiveness might be.They found that, overall, sudden debt relief greatly improved the borrowers lives.Not only did they have more money, but they were more likely to move to a new area and seek better paying work.Yet the pr
30、ofessors research doesnt include what might happen to financial institutions or the overall economy if debt were totally forgiven.It only looks at how debt forgiveness would help the borrowers.They warn of some other possible negative effects.If a borrower knew that if he ran into any trouble he wou
31、ld be saved because he could get the debt relief, then he might actually become more reckless (轻率的) with his borrowing in the future.No matter what, the professors agree that if countries do decide to approve some student debt relief the neediest students should be helped first.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了学
32、生债务已经成为全球性问题,各国都在寻求解决方案。8How does the author introduce the problem of student loan?ABy making a comparison.BBy making classifications.CBy presenting some statistics.DBy setting down general rules.C推理判断题。根据第一段中“In America, the countrys overall student debt reached a record of $1.6 trillion in 2019.Th
33、e average person with student loan debt owed between $20,000 and $25,000.A recent Japanese government report says it has been lending over $9 billion yearly to students since 2010.Similar conditions exist in Africa and South America.(在美国,2019年全国学生债务总额达到了创纪录的1.6万亿美元。平均每个学生的助学贷款在2万到2.5万美元之间。日本政府最近的一份报
34、告说,自2010年以来,日本每年向学生发放的贷款已经超过90亿美元。非洲和南美洲也存在类似的情况。)”可以判断出,作者通过展示一些统计数据介绍学生贷款的问题。故选C项。9What can we learn about student loan debt relief?AIt will surely provide some benefits to borrowers.BIt has already been carried out in the United States.CIt aims to encourage more students to borrow money.DIt will
35、prevent a person from landing a wellpaying job.A细节理解题。根据第四段中“They found that, overall, sudden debt relief greatly improved the borrowers lives.Not only did they have more money, but they were more likely to move to a new area and seek better paying work.(他们发现,总的来说,突然的债务减免极大地改善了借款人的生活。他们不仅有更多的钱,而且更有可
36、能搬到一个新的地区,寻找更高收入的工作。)”可知,债务减免肯定会给借款人带来一些好处。故选A项。10What is the professors attitude to debt forgiveness?AUncaring.BPositive.CDisapproving.DCautious.D推理判断题。根据第四段中“They found that, overall, sudden debt relief greatly improved the borrowers lives.Not only did they have more money, but they were more like
37、ly to move to a new area and seek better paying work.(他们认为免除学生债务是有好处的,这大大改善借款人的生活,他们不仅有更多的钱,而且更有可能搬到一个新的地区,寻找薪水更高的工作。)”及第五段中“Yet the professors research doesnt include what might happen to financial institutions or the overall economy if debt were totally forgiven.It only looks at how debt forgivene
38、ss would help the borrowers.They warn of some other possible negative effects.(教授们的研究不包括如果完全免除债务,金融机构或整个经济可能会发生什么。它只着眼于债务免除将如何帮助借款人。他们警告说,还有其他一些可能的负面影响。)”由此判断出,教授们对债务免除的态度是谨慎的。故选D项。11Whats the main idea of the text?AStudent loan debt is the most serious problem worldwide.BGrowing global student debt
39、 fuels search for solutions.CStudent loan debt tends to pull the needy out of trouble.DPeople hold different opinions on debt forgiveness.B主旨大意题。由第一段“Student loan debt has become a worldwide problem.(学生贷款债务已经成为一个世界性的问题。)”及第三段“To solve the problem, many countries are seeking their ways.(为了解决这个问题,许多国家
40、都在寻找解决方案。)”可知,短文主要是关于不断增长的全球学生债务促使各国寻找解决方案。故选B项。DAmerican researchers say drinking tea may help strengthen the bodys defense system against infection.Doctors at Brigham and Womens Hospital in Boston, Massachusetts, did the study.The team studied a chemical found in black, green, oolong and pekoe tea
41、.This chemical is an amino acid(氨基酸) called Ltheanine.The scientists say it may increase the strength of gamma delta T cells.Thats the letter T, not the drink.Gamma delta T cells are part of the bodys defense.First, the researchers mixed some of these cells with antigens found in the amino acid.Anti
42、gens help the body react to infection.Then the scientists added some bacteria.Within twentyfour hours, the cells produced a lot of interferon, a substance that fights infection.Cells not mixed with the antigens did not produce interferon.In the second part of the study, eleven people drank five to s
43、ix cups of black tea every day.Ten other people drank the same amount of instant coffee.That is dried coffee mixed with hot water.Two weeks later, and again two weeks after that, the researchers tested the blood of all twentyone people.They also looked at what happened when they added bacteria to th
44、e blood cells.They found that the tea drinkers produced five times more interferon after they started drinking tea.The coffee drinkers did not produce interferon.Doctor Jack Bukowski led the study.He says the antigens added to the gamma delta T cells were responsible for the increased reaction to th
45、e bacteria.He says that the study also showed that the cells were able to remember the bacteria and fight them again the next time.Earlier research already has found that tea can help prevent heart disease and cancer.Doctor Bukowski says the new study must be repeated by more people.“If the findings
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385053.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018秋人教部编版(广东)八年级语文上册课件:阅读新课堂 文题分析有妙招(共24张PPT).ppt
