2021-2022学年新教材高中英语 单元形成性评价 Unit 5 Into the wild(含解析)外研版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 单元形成性评价 Unit Into the wild含解析外研版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 形成 评价 wild 解析 外研版
- 资源描述:
-
1、单元形成性评价(五)Unit 5(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: I cant believe that you failed your test. You studied for it all night long. How come you havent gotten an A? M: When I got to the t
2、est I was too exhausted. I couldnt keep my eyes open. 1. Why did the man fail the test? A. He didnt work hard. B. He didnt sleep well. C. He got to the test late. 答案: BText 2M: Did you get to watch the play Sunshine in the Capital Theater yesterday? W: Yes, it couldnt be better. But I didnt like the
3、 people there. They always made noises. 2. What does the woman think of the play? A. Terrible. B. Just so-so. C. Great. 答案: CText 3M: Its raining again. The weather report says its going to snow tonight. I dont like this kind of weather. W: But its going to be sunny this weekend. 3. Whats the weathe
4、r like now? A. Snowy. B. Sunny. C. Rainy. 答案: CText 4M: You can sit in my place if you like a window seat. W: Oh, its very kind of you, but mine is right over a wing. I would be able to see anything. Thanks anyway. 4. Where does the conversation probably take place? A. In a train. B. In a plane. C.
5、In a restaurant. 答案: BText 5M: Whats the matter with you, Mary? You looked tired. W: I didnt sleep well last night. M: Maybe a stomachache or headache? W: Neither. The noise almost drove me mad. 5. Why didnt Mary sleep well? A. She had a headache. B. She was troubled by noise. C. She had a stomachac
6、he. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Hey, Peter. Im sorry! M: Hi, Diana. Whats wrong? W: We were going to Hong Kong this weekend, but Im afraid I cant go. M: How
7、 come? W: I have a really big geography test and I have to study for it. M: We can go next week instead. W: No, I dont want to ruin your weekend. You go ahead and please take the book I bought to my friend Sally. Tell her I have to study all the weekend, because I cant afford to fail the test. M: OK
8、, then Ill go with Dan. But its a pity you cant come. 6. Why does Diana say sorry to Peter? A. She has to give up her travel plan. B. She wants to visit another city. C. She needs to put off her test. 答案: A7. What does Diana want Peter to do? A. Help her with her study. B. Take a book to her friend.
9、 C. Teach a geography lesson. 答案: B听第7段材料, 回答第810题。Text 7W: Hello, this is Andrea. M: Hello, Andrea, this is Alex. I have some very good news for you. Miranda was very satisfied with you and said shes very much looking forward to working with you. Isnt that wonderful? Congratulations, dear! How does
10、 it feel to be Mirandas new assistant? I imagine that youre just delighted with the news. So, lets see. . . you can start on Monday, right? W: Um, well, I dont think I can start on Monday. I am visiting my father in Baltimore. And because I dont live in New York, Ill need a couple of days to find a
11、flat and buy some furniture and move my things from Avon. M: Oh, well. . . then, in that case I suppose Wednesday would be good. OK, see you then! 8. Why does the man call the woman? A. To tell her about her new job. B. To ask about her job program. C. To plan a meeting with her. 答案: A9. Who needs a
12、 new flat? A. Alex. B. Miranda. C. Andrea. 答案: C10. Where is the woman now? A. In Baltimore. B. In New York. C. In Avon. 答案: A听第8段材料, 回答第1113题。Text 8M: Good morning. Can I see your membership card, please? W: Well, Im actually here to join the book club today. M: Im really sorry. There is something
13、wrong with the computer. If you can come back on Mondaythats tomorrowwe can sign you up then. And we have a discount on Mondays and Tuesdays. W: Oh, but I have to see the dentist tomorrow, and I have a meeting to attend on Tuesday. M: In that case, you can leave your information on this piece of pap
14、er and Ill put your application into the computer tomorrow. W: Oh, thats wonderful! M: Which membership would you like: a one-year membership, a three-year membership, or a lifetime membership? There is a special gift for the lifetime membership. W: Let me see. I think a one-year membership is right
15、 for me. 11. What day is it today? A. Monday. B. Tuesday. C. Sunday. 答案: C12. What is the woman planning to do tomorrow? A. See her dentist. B. Attend a meeting. C. Join the book club. 答案: A13. How many kinds of membership cards are mentioned by the man? A. Two. B. Three. C. Four. 答案: B听第9段材料, 回答第14
16、17题。Text 9M: I have such a busy day today. I dont know when Ill be home. Can you pick up our son from school today? W: Oh, you have to speak at the High School of Science and Technology today? M: Thatll be finished by 3 oclock. But then I have to go to the office and prepare my notes for my speech a
17、t the Computer Societys annual dinner tonight. W: Well, at least your magazine article has already been written and given to your editor. It was due today, wasnt it? M: Yes, at least thats done. In fact, it should be published sometime next month. W: Do you think youll be given time to eat tonight o
18、r will you have to spend the entire evening answering questions? M: I might be asked to speak as soon as everyone sits down for dinner. In that case, I guess Ill be pretty hungry when I get home. W: Do you have any idea what time youll be finished? M: No. W: Well, Ill have something ready for you to
19、 eat. Can you catch the last bus? Or maybe you should take a taxi. M: Dont worry, dear. Thats already been taken care of. The Computer Society is sending a car for me. Its picking me up at the office at six and will bring me home after the meeting. 14. What will the man do in the late afternoon? A.
20、Give a speech. B. Write a magazine article. C. Prepare some materials. 答案: C15. When should the magazine be published? A. Next month. B. Today. C. Sometime. 答案: A16. Where will the man have dinner tonight? A. At home. B. In the office. C. In a meeting room. 答案: A17. How will the man go back home? A.
21、 By bus. B. By car. C. By taxi. 答案: B听第10段材料, 回答第1820题。Text 10 A Greek man said he missed the Ethiopian Airlines flight that crashed just after taking off by mere minutes, in a Facebook post that has now been shared thousands of times. In a post called “My Lucky Day”, the man shared an image of what
22、 appears to be his boarding pass. “When I arrived, boarding was closed and I watched the last passengers in the tunnel go in. I screamed to put me in but they didnt allow it, ” he wrote. The flight crashed six minutes after taking off, killing all 157 people on board. The man said he was transferred
23、 to the next flight but was later told he was unable to board because security wanted to talk with him after discovering the plane had lost contact. “A security staff member told me gently not to protest and say thank-you to God, because I am the only passenger who did not enter the flight, ” he wro
24、te. Ethiopian Airlines said passengers from at least 35 countries were on the flight. The crash has led to questions about Boeings new 737 MAX 8 jet, which was also involved in another air crash that killed 189 people 5 months ago. 18. What do we know about the man? A. He was questioned by the secur
25、ity men. B. He flew back home in the next flight that day. C. He was the last passenger who boarded the plane. 答案: A19. When did the flight crash? A. Six minutes after taking off. B. Upon taking off. C. Sixty-six minutes after taking off. 答案: A20. What is the text mainly talking about? A. A lucky fl
26、ight. B. A narrow escape. C. A deadly crash. 答案: B第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。 AGarden of the Drunken Bai PondWith a history of more than 300 years, the Pond of the Drunken Bai, a classical garden in the style of Ming Dynasty, is among the Five Cl
27、assical Gardens in Shanghai. “Bai” is said to be Li Bai, a famous poet in the Tang Dynasty. However, some believe that “Bai” indicates Bai Juyi, another well-known poet in the Tang Dynasty. Zhujiajiao Ancient TownLocated at the bank of the Dianshan Lake in Qingpu District, Zhujiajiao Ancient Town, w
28、ith a history of over 1, 000 years, has been known as “Venice of Shanghai” for its simple but attractive appearance. Inside the town are rivers and bridges, giving tourists a sense of the ancient time. Upside-down HouseIn China, the upside-down house is a new thing, but in foreign countries, it is g
29、etting more and more popular in recent years, especially in Poland. As is name suggests, the house is built inverted(倒置的). Inside it, all the furniture and household items are placed upside down. People will feel the magic of a disorder space when walking in the house. Chenshan Botanical GardenThe g
30、arden covers a total area of about 206 hectares(公顷). Its theme is “Plant and Health”, combining research, education and landscape appreciation. It opened to the public in April, 2010, and is expected to be the largest one in Shanghai. Tickets: 40 yuan per person; children under 1. 2m: free of charge
31、 if accompanied by an adult. 【文章大意】本文属于应用文, 介绍了上海市四个旅游景点。21. Which of the following might have the longest history? A. Upside-down House. B. Zhujiajiao Ancient Town. C. Chenshan Botanical Garden. D. Garden of the Drunken Bai Pond. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段Located at the bank of the Dianshan Lake in Qingpu
32、District, Zhujiajiao Ancient Town, with a history of over 1, 000 years, has been known as “Venice of Shanghai” for its simple but attractive appearance. 可知, 朱家角的历史超过1000年, 是四个景点中历史最长的, 故选B。22. What can we know about the upside-down house? A. It is the most popular tourist attraction in Poland. B. It
33、 is increasing in popularity in foreign countries. C. It is the latest fashion sweeping across the whole world. D. It has been completely accepted both at home and abroad. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段In China, the upside-down house is a new thing, but in foreign countries, it is getting more and more popular
34、in recent years, especially in Poland. 可知, 在中国, 颠倒放置房屋是一个新鲜事物, 但是在国外, 近年来正变得越来越流行, 尤其是在波兰, 故选B。23. How much will a couple with a kid(1. 4m)pay for Chenshan Botanical Garden? A. 80 yuanB. 100 yuanC. 120 yuanD. 160 yuan【解析】选C。推理判断题。根据最后一段Tickets: 40 yuan per person; children under 1. 2m: free of charg
35、e if accompanied by an adult. 可知, 植物园的票价是40元每人, 1. 2米以下的孩子在成年人陪同下免费, 故可以得出一对夫妇加一个1. 4米的孩子, 票价共120元, 故选C。B(2021济南高一检测)Some students get so nervous before a test. They do poorly even if they know the material. Sian Beilock, a professor at the University of Chicago in Illinois, has studied these highly
36、 anxious test-takers. The students start worrying about the results. And when they worry, it actually uses up attention and memory resources (资源). Professor Beilock and another researcher, Gerardo Ramirez, have developed a possible solution. Just before an exam, highly anxious test-takers spend ten
37、minutes writing about their worries about the test. The researchers tested the idea on a group of twenty anxious college students. They gave them two short maths tests. After the first one, they asked the students to either sit quietly or write about their feelings about the upcoming second test. Pr
38、ofessor Beilock says those who sat quietly scored an average of 12% worse on the second test. But the students who had written about their fears improved their performance by an average of 5%. Next, the researchers used younger students in a biology class. They told them before final exams either to
39、 write about their feelings or to think about things unrelated to the test. Professor Beilock says highly anxious students who did the writing got an average grade of B+, compared to a B-for those who did not. “What we showed is that for students who are highly test-anxious, whod done our writing in
40、tervention (干预), all of a sudden there was no relationship between test anxiety and performance. They were performing just as well as their classmates who dont normally get nervous in these tests. ”But what if students do not have a chance to write about their fears immediately before an exam? Profe
41、ssor Beilock says students can try it themselves at home or in the library and still improve their performance. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了一位心理学教授对考前焦虑症的学生的研究及帮助焦虑症学生的方法。24. What may the students start worrying about before an exam? A. Whether they can pass the exams. B. What other students do during the t
42、est. C. Whether they have remembered the materials. D. What kind of problems they will meet on the test paper. 【解析】选A。细节理解题。根据第一段中“The students start worrying about the results. (学生们开始担心考试结果)”可知, 考前学生开始焦虑的是他们的考试结果是否够能通过考试。故选A。25. What is the solution developed by researchers? A. Asking the students
43、to ignore the test. B. Asking the students to focus on the test. C. Asking the students to sit quietly before the test. D. Asking the students to write about their worries before the test. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段中“Just before an exam, highly anxious test-takers spend ten minutes writing about their worri
44、es about the test. (在考试前, 高度焦虑的考生花十分钟写下他们对考试的担忧)”可知, 让学生写下他们对考试的担忧是研究者研究的解决方案。故选D。26. According to Professor Beilock, those who thought about things unrelated to the test _. A. became less nervous before the testB. were better at controlling their feelingsC. did worse than those who wrote about thei
45、r feelingsD. did better than those who wrote about their feelings【解析】选C。细节理解题。根据倒数第三段“贝洛克教授说, 那些静静地坐着的人在第二次测试中的平均得分要低12%。但那些写下自己的恐惧的学生的表现平均提高了5%。接下来, 研究人员对生物课上低年级的学生进行了测试。他们让学生在期末考试前写下自己的感受, 或者想一些与考试无关的事情。贝洛克教授说, 那些写了担忧的高度焦虑的学生平均成绩为B+, 而那些没有写的学生只得了B-”可知, 根据贝洛克教授的研究, 那些思考与测试无关的事情的人比那些写下自己感受的人表现得更差。故选
46、C。27. What can be learned from the last paragraph? A. Writing about our worries before an exam can work a bit. B. We can only write about our worries right before an exam. C. The best place to write about our worries is in the test room. D. It doesnt matter where we write about our worries before an
47、 exam. 【解析】选D。推理判断题。根据最后一段“但是如果学生们在考试前没有机会写下他们的恐惧呢? 贝洛克教授说, 学生可以在家里或图书馆里自己尝试, 仍然可以提高他们的表现”可推知, 考试前在哪里写对考试的担忧并不重要。故选D。CElephants have impressed us for centuries. They are big, clever, and sociable. But what if someone told you that they may also hold the key to fighting cancer (癌症)? People have been
48、wondering why elephants do not develop cancer, even though they have lifespans (寿命) that are similar to humans, living for around 50 to 70 years. Now scientists believe they know why. A team at the University of Chicago, US has found that elephants carry a large number of genes that stop tumors (肿瘤)
49、 from developing. To be precise, they found 20 copies of an anti-tumor gene called TP53 in elephants. Most other species, including humans, only carry one copy. According to the research, which was recently published on the online science network BioRxiv, the extra copies of the gene improved the an
50、imals sensitivity to DNA damage. This lets the cells quickly kill themselves when damaged before they can go on to form deadly tumors. “An increased risk of developing cancer has stood in the way of the evolution of large body sizes in many animals, ” study author Dr. Vincent Lynch told The Guardian
51、. If every living cell (细胞) has the same chance of becoming cancerous, large creatures with long lifespans like whales and elephants should have a greater risk of developing cancer than humans and mice do. But across species, the risk of cancer does not show a connection with body mass. This phenome
52、non was found by Oxford University scientist Richard Peto in the 1970s and later named “Petos paradox”. Evolutionary (进化的) biologists believe it results from larger animals using protection that many smaller animals do not. In the elephants case, the making of TP53 is natures way of keeping this spe
53、cies alive. The study also found that when the same genes were brought to life in mice, they had the same cancer resistance (抵抗) as elephants. This means researchers could use the discovery to develop new treatments that can help stop cancers from spreading or even developing in the first place. “Na
54、ture has already figured out how to prevent cancer, ”said Joshua Schiffman, an oncologist at the School of Medicine, University of Utah, US. “Its up to us to learn how different animals tackle (处理) the problem so we can use those strategies to prevent cancer in people. ”【文章大意】本文属于说明文。作者通过这篇文章向我们介绍了大
55、象很少患癌症的原因, 这对人类治疗癌症有非常重要的意义。28. Why are elephants unlikely to develop cancer? A. They have a large body size. B. Their genes suffer no DNA damage. C. Certain genes in their body kill existing tumors. D. They carry many genes that keep tumors from developing. 【解析】选D。细节理解题。由文章第三段第二句话 “A team at the Un
56、iversity of Chicago, US has found that elephants carry a large number of genes that stop tumors from developing. ” 可知, 大象携带大量能够阻止肿瘤发展的基因。故正确答案为D。29. According to Dr. Vincent Lynch, what has been a risk in the evolution of large animals? A. A risk of deadly tumors. B. Human behavior. C. Extreme weath
57、er. D. Cells killing themselves. 【解析】选A。细节理解题。由文章第五段第一句话 “An increased risk of developing cancer has stood in the way of the evolution of large body sizes in many animals, study author Dr. Vincent Lynch told The Guardian. ” 可知, 癌症风险的增加阻碍了大型动物的进化。故正确答案为A。30. What does the underlined expression “This
58、phenomenon” in the sixth paragraph refer to? A. Larger animals have protection from TP53. B. The risk of cancer is not related to body size. C. The larger animals are, the bigger risk of cancer they have. D. Larger animals suffer the same risk of cancer as smaller ones do. 【解析】选B。细节理解题。根据文意与逻辑推理可知,
59、“This phenomenon” 指代上文中的 “the risk of cancer does not show a connection with body mass. ” 即癌症的风险与身体大小没有关系。故正确答案为B。31. We can conclude from the last three paragraphs that _. A. humans are expected to stop cancer in the near futureB. depending on nature is not enough to fight against cancerC. this new
60、 treatment is more effective than the present onesD. the TP53 genes have proven useful in stopping cancer in mice【解析】选D。细节理解题。由文章倒数第三段第一句话 “The study also found that when the same genes were brought to life in mice, they had the same cancer resistance as elephants. ” 可知, 将同样的基因转入老鼠的体内, 它们也能像大象一样拥有癌症
61、抗体, 同样的基因指的是TP53基因。故选D。D(2021安庆高一检测)It was dinner time for the Rangers, a group of mostly Indigenous (本地的) Australians who had spent a long day cleaning up the polluted beaches of the continents northern coast. Soon they would be eating freshly caught fish and seafood cooked under the stars on an op
62、en fire, as their ancestors did. The Rangers are of more than 100 Indigenous groups spread across Australia who have taken on the job of protecting the land of their forefathers. In Arnhem Land, they are the protectors of 3, 300 square miles of land and sea. They comb the beaches by hand, picking up
63、 as much rubbish as possible. The task is very difficult as each day it delivers waves of new rubbish. For the Rangers, cleaning the beaches is more than a vacation. For a people whose culture is strongly tied to the land, protecting the environment is equal to preserving their history. However, col
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385203.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
