广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解三十.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解三十 广东省 2014 高考 英语 二轮 复习 专项 训练 阅读 理解 三十
- 资源描述:
-
1、阅读理解ABusinesses are witnessing a difficult time, which has in turn produced influence on consumers desire to go green. However, shoppers are still laying stress on environmental concerns.Two thirds of customers say that environmental considerations inform their purchases to the same degree as they d
2、id a year ago, while more than a quarter say that they are now even better aware of the environmental effect on what they buy.This may help to influence how shops store goods on their shelves. And the companies should still make efforts to become more environmentally friendly. Two out of three peopl
3、e think it is important to buy from environmentally responsible companies, with about one in seven saying that they had even decided to take their custom elsewhere if they felt a companys environmental reputation was not good enough.Harry Morrison, chief executive(主管)of the Carbon Trust, sympathizes
4、:“I understand this situation where survival is very important now. But from environmental considerations, the clock is tickingwe dont have much time. In addition, cutting carbon has an immediate effect as costs drop and a medium-term benefit for the brand.”Larger companies have an extra motivation
5、to look at reducing their carbon footprint, as new rules next year will require businesses to buy carbon allowances to make up for their emissions(排放). Those that have taken early action will have a head start. More than two thirds of consumers are not clear about which companies are environmentally
6、 responsible. This suggests that firms that are able to relay clearly their message to the public will be in a pole position to attract shoppers.The Carbon Trust believes that it can help by informing customers about the good work companies are doing. “When companies are granted(授予)the standard, the
7、y can use a logo(标识)in all their marketing which makes it clear that they are working towards cutting emissions,” Mr. Morrison said. ( ) 1. Whats the main idea of the passage?A. Businesses are finding ways to send their message to the shoppers.B. Companies will soon get information about cutting car
8、bon emissions.C. Firms are making efforts to encourage customers to keep goods at home.D. Firms are urged to cut carbon emissions by shoppers environmental awareness.( ) 2. The underlined word “inform” in Paragraph 2 probably means“ ”.A. affect B. change C. disturb D. reject( ) 3. According to Harry
9、 Morrison, businesses .A. will benefit from cutting carbon emissionsB. should buy carbon allowances for shoppersC. are required to make up for their carbon emissionsD. have encouraged shoppers to take their custom elsewhere( ) 4. We can learn from the passage that businesses will .A. have a strong d
10、esire to reduce costsB. use the same logo in their marketingC. gain advantages by taking early actionD. attract more shoppers by storing goods【语篇解读】本篇文章为说明文。现在顾客购物已经开始考虑环保的问题。面临顾客环保的心理需求,企业只有主动采取措施,减少排放,才会更好地赢得顾客的信赖,进而获得更好的收益1.答案 D。【解析】主旨大意题。根据第一段最后一句“However, shoppers are still laying stress on env
11、ironmental concerns”及最后一段第一句可知,企业因购买者的环保意识而去减排。故选D项。KS*5U.C2.答案 A。【解析】词义猜测题。由本段中“while more than a quarter say that they are now even better aware of the environmental effect on what they buy”可知,现在三分之二的顾客在购物时对环境的考虑比一年前程度加深了。因此A项符合句子意思3.答案 A。解析】推理判断题。根据第四段最后一句“cutting carbon has an immediate effect a
12、s costs drop and a medium-term benefit for the brand”可以推断出:商业会受益于减排。因此A项符合文章。4.答案 C。【解析】推理判断题。根据第五段最后一句“This suggests that firms that are able to relay clearly their message to the public will be in a pole position to attract shoppers”可知,早采取行动减排的企业可以更好地吸引顾客。因此可以推断出C项。BColumbus College , 241 Queen El
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
