2021-2022学年新教材高中英语 单元素养培优(一)Unit 1 A new start练习(含解析)外研版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 单元素养培优一Unit new start练习含解析外研版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 素养 Unit start 练习 解析
- 资源描述:
-
1、单元素养培优(一) Unit 1. 单词拼写1. Im curious(好奇的) to see whats going to happen on the political scene. 2. We still keep the tradition of exchanging (交换) gifts at Christmas. 3. Those activities were organised (组织)by our school, which really provided us with much pleasure. 4. Finding a solution to this problem
2、 is one of the greatest challenges(挑战) faced by scientists today. 5. I was under pressure(压力) from my parents to become a teacher. 6. I feel much more confident(有信心的) about myself and my abilities these days. 7. I was frightened(害怕的) of being left by myself in the house. 8. I had such a tight schedu
3、le that I had no time to write a travel journal (日记). 9. When I was admitted to the university, my family congratulated me on my excellent performance(表现). 10. He spent much of his life exploring (探索) the wildlife. . 选词填空depend on, in particular, in panic, refer to, one by one, look forward to, turn
4、 around, go all out, keep calm, graduate from1. Jimmy has made great progress in all subjects this term, chemistry in particular. 2. Whenever we come across new words, we may refer to the dictionary. 3. The war was ended and we looked forward to the dawn of much happier days. 4. We foster and encour
5、age employees to go all out to work for customers. 5. Students are required to go to work in poor mountain areas after graduating from university. 6. Tina tried to ignore the danger, and did her best to keep calm. 7. He turned around, and I recognized him as a former classmate. 8. We must look into
6、these matters one by one. 9. Suddenly, a rabbit in panic fled out by the road, obviously, it has been injured. 10. People experience differences in physical and mental capability depending on the time of day. . 完成句子1. He must have started writing this book a long time ago. 他一定很久以前就开始写这本书了。2. Are you
7、 free after school? If so, lets go out for a meal. 你放学后有空吗? 如果有的话, 我们出去吃饭吧。3. I was doing my homework when the phone rang. 我正在写作业, 突然电话响了。4. I was too shy to talk to anyone. 我太腼腆了, 以至于不能和别人讲话。5. You shouldnt speak with your mouth full. 你不应该满嘴巴食物的时候说话。. 阅读理解A(2021衡水高一检测)English SchoolsTheres no subst
8、itute for taking an English course in a high quality language school in an English-speaking country. Esl-lounge Student has partnered with some of the best language schools in the UK. Choose a school from below. We can offer discounts on English courses! Burlington School, LondonBurlington School is
9、 located in Parsons Green, 15 minutes by underground from the centre of London. Our standard of teaching is high, with courses in General and Specialist English. The coffee bar is open all day serving freshly-cooked meals, and the school organises a range of social activities to complement (补充) the
10、classes. Students live either in homestays or in one of our hostels. See Burlington School courses and save 10%. University of Liverpool, English Language CentreYou can have confidence in the University of Liverpool, which is ranked in the top 1% of higher education institutions worldwide. While stu
11、dying here, you will benefit from modern and dynamic English teaching methods in small classes of fewer than 16 students. See University of Liverpool courses and save 12%. Interactive English School, BrightonWe are a small friendly school. Being a small school means we can cater for your individual
12、needs more easily than larger schools. All of our teachers are native speakers, qualified and experienced. Our prices are very affordable and start from 60 per week for full-time courses of 20 lessons. See Interactive English School courses and save 7%. New School of English, CambridgeThe New School
13、 of English is located in the beautiful city of Cambridge. The school is open all year and provides a range of English language courses for adults from all over the world (minimum age 16). These courses cover General English as well as courses for professionals looking to focus on specific topic are
14、as. They have a range of accommodation choices for students. See New School of English courses and save 5%. 【文章大意】这是一篇应用文。文章以广告的形式介绍了英国四所语言学校的相关信息。1. What can we know about Burlington School? A. It is open all year. B. It is located in London. C. It provides no accommodation. D. It offers no social
15、practice classes. 【解析】选B。细节理解题。由第二段中的“Burlington School is located in Parsons Green, 15 minutes by underground from the centre of London. ”可知Burlington School位于伦敦。故选B项。2. Which school offers the biggest discounts? A. Burlington School. B. New School of English. C. University of Liverpool. D. Interac
16、tive English School. 【解析】选C。细节理解题。由第三段中的“See Burlington School courses and save 10%”, 第五段“See University of Liverpool courses and save 12%”, 第七段中的“See Interactive English School courses and save 7%”和最后一段“See New School of English courses and save 5%”, 可知University of Liverpool折扣最大。故选C项。3. How is New
17、 School of English different from the others? A. It sets a strict age limit. B. Its accommodation is optional. C. Its teachers are qualified and experienced. D. It offers General and Specialist English courses. 【解析】选A。细节理解题。由倒数第二段中的“The school is open all year and provides a range of English languag
18、e courses for adults from all over the world (minimum age 16). ”(学校全年开放, 为来自世界各地的成人(最低16岁)提供一系列英语语言课程。)可知只有年满16岁才可以进入New School of English学习, 其他学校没有提到关于年龄方面的限制。故选A项。B(2021兰州高一检测)Many parents set rules for their childrens online activity, such as limiting (限制) the amount of time they can spend online
19、. But some children in the US and UK are saying that theyd like to make rules for parents, too. Their main complaint? That their parents share too many photos of them online. In a 2016 study, it was found that parents in the US share an average of 116 photos of their kids after they are born. Most w
20、ere taken before the child turned 8 years old. Many of the photos showed kids in embarrassing situations, like having food all over their faces, Quartz reported. Parents do like to share their childs progress as he or she grows up. But their kids dont like it as much. In a survey of UK children betw
21、een the ages of 12 and 16, 70 percent said they felt their parents didnt respect their online privacy (隐私), according to Digital Parenting magazine. In addition, many kids said that other students at school sometimes pick on (捉弄) them after their parents post photos online, CBS News noted. In one ca
22、se, a girl was bullied (欺负) by boys at school after they found her moms blogs, which had many family photos. “Each time a photo or video is uploaded, it creates a digital footprint of a child, which can follow them into adult life, ” a spokeswoman for a leading childrens charity in the UK said. “Its
23、 always important to ask children for their permission (允许) before posting photos or videos of them. ”What is sharenting? Theres a new English word to describe it when parents post pictures of their kids online“sharenting”, or a combination of the word “share” and “parenting”. 【文章大意】这是一篇议论文。本文主要讲述了一
24、种社会现象, 在英美国家, 许多家长在未经孩子允许的情况下, 将孩子的照片上传到网络, 这给孩子的生活尤其是学校生活带来了负面影响。专家认为在发布孩子的照片或视频之前, 征求他们的同意是很重要的。4. According to the first paragraph, what do kids in the US and UK complain about? A. Their parents setting rules for their online activity. B. Their parents limiting the amount of time they spend onlin
25、e. C. Their parents posting too many photos of them online. D. Their parents setting high expectations for their schoolwork. 【解析】选C。 细节理解题。根据第一段“But some children in the US and UK are saying that theyd like to make rules for parents, too. Their main complaint? That their parents share too many photo
26、s of them online. ”可知, 美国和英国的孩子主要抱怨的是他们的父母在网络上上传了太多他们的照片。故选C项。5. About 70 percent of UK teenagers think their parents _. A. care too much about their progress in schoolB. forget to set good examples for themC. dont care enough about their online safetyD. dont respect their online privacy【解析】选D。 细节理解
27、题。根据第三段“In a survey of UK children between the ages of 12 and 16, 70 percent said they felt their parents didnt respect their online privacy, according to Digital Parenting magazine. ”可知, 大约70%的英国的青少年认为他们的父母不尊重他们的网络隐私。故选D项。6. What do we know from the story? A. Parents should ask kids for permission
28、before sharing their photos. B. UK kids dont mind that their photos are shared by their parents. C. Sharing photos online helps kids live a better adult life. D. Kids dont get bullied at school when their photos are shared online. 【解析】选A。 推理判断题。根据文章大意, 再结合文章第五段“Its always important to ask children f
29、or their permission before posting photos or videos of them. ”得知父母在网络上分享孩子的照片之前应该先征求孩子们的同意。故选A项。7. You might see this article from the _column in the newspaper. A. Nature TodayB. All about SpaceC. Philosophy for LifeD. Society and Culture【解析】选D。 推理判断题。本文主要讲述了一种社会现象, 在英美国家, 许多家长在未经孩子允许的情况下将孩子的照片上传到网络
30、, 这给孩子的生活尤其是学校生活带来了负面影响。专家认为在发布孩子的照片或视频之前, 征求他们的同意是很重要的。文章阐述的是一种社会现象。故选D项。C(2021珠海高一检测)After an absence of thirty years, I decided to visit my old school again. I had expected to find changes, but not a completely different building. As I walked up the school drive, I wondered for a moment if I had
31、come to the right address. The dirty red brick houses had been swept away. In its place stood a bright, modern block. A huge expanse of glass extended across the face of the building, and in front, there was a well-kept lawn where there used to be “an untidy gravel yard”. I was pleased to find that
32、it was bread time and that the children were all in the playground. This would enable me to meet some members of staff. On entering the building, I was surprised to hear loud laughter coming from what appeared to be the masters common room. I could not help remembering the teachers in my time, all d
33、ressed in black gowns and high collars. And above all, I recalled Mr Garston whom we had nicknamed “Mr Ghastly”, the headmaster who had iron discipline on staff and pupils alike. I knocked at the common room door and was welcomed by a smiling young man who introduced himself to me as the headmaster.
34、 He was dressed casually in a sports jacket, and his cheerful manner, quickly dispelled (驱散) the image of Mr Ghastly. After I had explained who I was, the headmaster presented me to the teachers all of whom were a little younger than himself, and said he would take me round the school. Here the bigg
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385279.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
