分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解第五套.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:385297
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:5
  • 大小:90.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解第五套 广东省 2014 高考 英语 二轮 复习 专项 训练 阅读 理解 第五
    资源描述:

    1、阅读理解(共20小题;每小题2.5分,满分50分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。(A)WELCOMWelcome to Windsor Castle, the oldest and largest occupied castle in the world. Windsor is one of the official residences(住所)of the Queen, who sometimes stays here.Audio toursFree audio tours are available on leaving the Admission Ce

    2、ntre at the start of your visit. There is a descriptive audio tour for blind and poor-sighted visitors.Guided toursVisitors can explore the history of the Castle through a tour of the Precincts with an expert guide. Tours depart at regular intervals throughout the day from the Courtyard and finish a

    3、t the entrance to the State Apartments.Visitors with childrenFor those visiting with children, a special family tour and various activities are offered during school holidays and at weekends. Please note that, for safely reasons, pushchairs are not permitted in the State Apartments. However, baby ca

    4、rriers are available to borrow.St Georges ChapelVisitors arriving at the Castle after 15:00 from March to October are advised to visit St Georges Chapel first before it closes.Shopping Shops offer a wide range of souvenirs designed for the Royal Collection, including books, postcards, china, jewelle

    5、ry, and childrens toys. Please ask at the Middle Ward shop about our home delivery service.RefreshmentsBottled water can be purchased from the Courtyard and Middle Ward shops. Form April to September ice cream is also available. Visitors wishing to leave the Castle for refreshments in the town may o

    6、btain re-entry permits from the castle shops. Eating and drinking are not permitted in the State Apartments or St Georges Chapel.Photography and mobile phonesNon-commercial photography and filming are welcomed in the Castle. Photography, video recording and filming are not permitted inside the State

    7、 Apartments or St Georges Chapel in consideration of other visitors.SecurityAs Windsor Castle is a working royal palace, visitors and their belongings should get through airport-style security checks. For safety and security reasons a one-way system operates along the visitor route. ( ) 1. A visitor

    8、 can apply for a free audio tour _.A. in the Courtyard B. in the State ApartmentsC. at the Admission Center D. at St Georges Chapel36. C. 细节理解题。在Audio tours标题下直接找到the Admission Center。( ) 2. What is specially offered to visitors with kids?A. A security guard. B. A pushchair. C. A free toy. D. A baby

    9、 carrier.37. D. 细节理解题。在visitors with babies标题下有baby carriers are available to borrow.( ) 3. Who can get re-entry permits?A. Visitors wishing to eat outside the Castle.B. Visitors buying gifts in the castle shops.C. Visitors buying water from the Courtyard.D. Visitors eating outside St Georges Chapel

    10、.38.A. 细节理解题。在Refreshments标题下有Visitors wishing to leave the castle for refreshments in the town may obtain the re-entry permits from the castle shops.( ) 4. Why are visitors required to turn off their mobile phones?A. To ensure the safety of others.B. To ensure the security of the Castle.C. To preve

    11、nt them from disturbing others.D. To prevent the use of the built-in cameras.39. C. 细节理解题。在Photography and mobile phones标题下有Mobile phones must be switched off inconsideration of other visitors.( ) 5. In the last part, a “working royal palace” refers to one _. A. still being constructedB. still used

    12、by the royal familyC. where the Queen usually worksD. where works of art are on show40.B. 词义猜测题。根据第一部分中的句子Windsor is one of the official residences of the Queen, who sometimes stays there.可以猜测B项正确,C项是不正确的,因为该项只是Queen usually works。 (B)Why play games? Because they are fun, and a 1ot more besides. Fol

    13、lowing the rulesplanning your next move.acting as a team memberthese are all “game” ideas that you will come across throughout your life.Think about some of the games you played as a young child, such as rope-jumping and hide-and-seek. Such games are entertaining and fun. But perhaps more importantl

    14、y, they translate life into exciting dramas that teach children some of the basic rules they will be expected to follow the rest of their lives, such as taking turns and cooperating (合作) . Many childrens games have a practical side Children around the world play games that prepare them for work they

    15、 will do as grown-ups. For instance, some Saudi Arabian children play a game called bones. Which sharpens the hand-eye coordination(协调)needed in hunting.Many sports encourage national or local pride. The most famous games of all, the Olympic Games, bring athletes from around the world together to ta

    16、ke part in friendly competition. People who watch the event wave flags, knowing that a gold medal is a win for an entire country, not just the athlete who earned it. For countries experiencing natural disasters or war, an Olympic win can mean so much.Sports are also an event that unites people. Socc

    17、er is the most popular sport in the world. People on all continents play itsome for fun and some for a living. Nicolette Iribarne, a Californian soccer player, has discovered a way to spread hope through soccer. He created a foundation to provide poor children with not only soccer balls but also a p

    18、romising future.Next time you play your favorite game or sport, think about why you enjoy it, what skills are needed, and whether these skills will help you in other aspects of your life.( ) 1. Through playing hide-and-seek, children are expected to learn to _.A. be a team leader B. obey the basic r

    19、ulesC. act as a grown-up D. predict possible danger41.B. 细节理解题。根据第一段中Following the rulesplanning your next move.acting as a team memberthese are all “game” ideas that you will come across throughout your life.可知B项正确。( ) 2. The underlined part in Paragraph 2 most probably means that games can_. A. de

    20、scribe life in an exciting wayB. turn real-life experiences into a playC. make learning life skills more interestingD. change peoples views of sporting events42.C. 词义猜测题。这部分前面的谓语动词是translate有“翻译,解释,转移,调动”的意思,该部分后面有一个定语从句,前后结合就可以理解这部分的意思了。( ) 3. According to the passage, why is winning Olympic medals

    21、 so encouraging?A. It inspires peoples deep love for the country.B. It proves the exceptional skills of the winners.C. It helps the country out of natural disasters.D. It earns the winners fame and fortune.43. A. 细节理解题。根据第四段中的People who watch the event wave flags, knowing that a gold medal is a win

    22、for an entire country, not just the athlete who earned it.可知A项正确。( ) 4. Iribarnes goal of forming the foundation is to _.A. bring fun to poor kidsB. provide soccer balls for childrenC. give poor kids a chance for a better lifeD. appeal to soccer players to help poor kids44.C. 推理判断题。根据倒数第二段中He create

    23、d a foundation to provide poor children with not only soccer balls but also a promising future.可推出C项是正确的。( ) 5. What can be inferred from the passage?A. Gamed benefit people all their lives.B. Sports can get all athletes together.C. People are advised to play games for fun.D. Sports increase a countrys competitiveness.45.A. 推理判断题。整段分析做游戏的好处,不仅儿童、成人也可以玩游戏。由此可以推断有些对人终身有益。C

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解第五套.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385297.html
    相关资源 更多
  • 内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc
  • 内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx
  • 内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx
  • 内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc
  • 内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc
  • 六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc
  • 六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1