2021-2022学年新教材高中英语 单元素养检测(二)Unit 2 Looking into the Future(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 单元素养检测二Unit Looking into the Future含解析新人教版选择性必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 素养
- 资源描述:
-
1、单元素养检测(二)(Unit 2)(时间: 120分钟满分: 150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Ann looks rather upset these days. Do you know what happened to her? M: Yeah, she failed maths, and she must be worried abo
2、ut the results of her other exams, too. 1. Why is Ann so upset? A. She failed one of her exams. B. She is worrying about other lessons. C. She has no time to do her maths homework. 答案: AText 2M: Youve been doing well with your diet, Diane. Im proud of you. You never eat junk food anymore. W: I decid
3、ed to follow your advice. I used to order delivery like most people in the office, but you inspired me to eat healthier meals. 2. What type of food does the woman eat? A. Junk food. B. Healthy food. C. Delivered food. 答案: BText 3W: I guess I should invite Jack to my birthday party next Friday. After
4、 all, he is my only friend in the school. M: It is up to you. You should tell him on Tuesday or Wednesday. 3. When is the womans birthday? A. Next Tuesday. B. Next Wednesday. C. Next Friday. 答案: CText 4W: Airport, please. Im running a little late. So just take the fastest way, even if its not the mo
5、st direct. M: Sure, but there is a lot of traffic everywhere today because of the football game. 4. What is the woman worried about? A. Being late for the football game. B. Having a traffic accident. C. Missing her flight. 答案: CText 5M: Im still wondering whether we should get another credit card. W
6、: Isnt that just another bill to pay? M: It could be. But we dont have to use it a lot. I just want to build up our credit scores. Theyre not as high as they should be, and the only way to get a home loan is to have really good credit. 5. Why does the man want another credit card? A. To pay for a ca
7、r. B. To get a higher credit score. C. To buy more things he needs. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Can I get you something? M: Yes, a hamburger, please. W: Any
8、thing to drink? Tea, Coke, coffee, or orange juice? M: Oh, yes, a Coke, please. Im thirsty. W: Here you are. Thats $1. 50 in total. M: I think thats $1. 15. Look at the price there. W: Oh, youre right. Sorry. We have adjusted the price for drinks. 6. What does the man order? A. A hamburger and a cof
9、fee. B. A Coke and a cake. C. A hamburger and a Coke. 答案: C7. Where does the man disagree with the woman? A. About the total price. B. About the taste. C. About the price for the Coke. 答案: A听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: May I help you? M: Yes. Id like to book three seats to Calgary Canada on a flight lea
10、ving sometime before next Sunday. W: Economy class? M: Yes. W: One-way or round trip? M: One-way. W: There arent any direct flights, sir. You will have to change in Vancouver. M: Thats all right. W: There is a Canadian Airlines Flight 30 leaving Beijing next Friday at 10: 00 am. It has three seats a
11、vailable. Will that be all right? M: Thats fine. W: Your name, please? M: B-a-s-i-l, Basil. How much is the ticket? W: $580 for one. 8. When is the mans flight leaving? A. Next Sunday. B. Next Saturday. C. Next Friday. 答案: C9. How much will the man have to pay for all tickets? A. $1, 740. B. $1, 160
12、. C. $580. 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。Text 8M: Now, for the assignment. . . your assignment is to create a pencil drawing of an Indian village. You can use the information I just provided and you can find more information in Chapter 22 of the text. W:But, Dr. Thomas, what if I cant draw? Im not very good
13、 at drawing. M: Well just try your best. I want you to make a good effort. W: Are you expecting just a simple drawing or does the drawing need to be complicated? M: Id like you to do the best you can do. W: Well, for me, my best might not be what youre expecting. 10. What does the man want the girl
14、to do? A. Find a village. B. Draw a picture. C. Provide information. 答案: B11. Which of the following can describe the girl? A. She is unfriendly. B. She lacks imagination. C. She lacks confidence. 答案: C12. What is the probable relationship between the two speakers? A. Teacher and student. B. Father
15、and daughter. C. Boss and secretary. 答案: A听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: I saw you on the news! Youre a hero! Come on, tell me all the details. W: Well, I was watching the pool from my chair, like I always do. There was a group of kids taking diving lessons in the deep end. M: Go on. . . W: I guess one o
16、f the students hit their head on the diving board, because I saw that someone was sinking to the bottom of the pool. M: So, what did you do next? W: I jumped in the pool after their instructor jumped in and brought the kid back to the surface. It was a young girl, and she had swallowed a lot of wate
17、r. M: Wow. Did you give her mouth-to-mouth? W: Of course. Then I told one of the kids to call for an ambulance. M: Quick thinking! W: The girl coughed the water up almost immediately, and just like that, it was over. We cleaned the wound and bandaged it up,and the emergency services arrived twenty m
18、inutes later. M: How was she? W: She had no memory of the past ten minutes. She wanted to go back in the pool. She didnt even know why her parents were crying. M: She must have been in shock. 13. What does the woman probably do? A. Shes a diver. B. Shes a lifeguard. C. Shes a swimming instructor. 答案
19、: B14. Who called the ambulance? A. The woman. B. One of the students. C. The instructor. 答案: B15. When did the ambulance arrive? A. Ten minutes later. B. Twelve minutes later. C. Twenty minutes later. 答案: C16. How did the girl react when she awoke? A. She didnt know what happened. B. She went back
20、into the pool. C. She cried. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10When I was in college, I spent a term studying in London. Even though we speak the same language, English people and Americans are very different. They think that we Americans are loud and that we speak our minds too much. So I tried to list
21、en a bit more and not be so self-centered. I love the lifestyle there. Out for afternoon-tea was fun, and I always did that with my friends. And I really loved the old buildings. We dont have anything that old in the United States, so it was pretty amazing! By the way, I also went to Australia once.
22、 The buildings there werent so attractive either. The British also have a different sense of humour. Their comedy shows on TV are really funny. Id like to say my experience was a positive one. In fact, Im saving up money so I can go back there again. 17. Where does the speaker come from? A. America.
23、 B. England. C. Australia. 答案: A18. What do people think of Americans? A. Cool. B. Self-centered. C. Humorous. 答案: B19. What did the speaker like to do in the afternoon in England? A. Have a cup of tea. B. Watch comedy shows. C. Play with her friends. 答案: A20. What did the speaker find amazing in En
24、gland? A. The people. B. The tea shop. C. The old buildings. 答案: C第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A (2021伊春高二检测)Can you imagine a cloud floating in the middle of your room? Do you want to know what it feels like to fly like a bird? Find your answers i
25、n Time Magazines 25 “Best Inventions”. Here, we have picked out the most interesting 4 to share with you. Talking GlovesEver felt confused by the sign language used by disabled people? Here is the “helping hand” you need. Four Ukrainian students have created a pair of gloves that helps people with h
26、earing and speech problems communicate with others. The gloves are equipped with sensors that recognize sign language and translate it into text on a smartphone. Then the smartphone changes the text to spoken words. Google GlassesGoogle Glasses are like a computer built into the frame of a pair of g
27、lasses. With its 1. 3-centimeter display, the glasses allow you to surf the Internet and make calls without even lifting a finger. The glasses also have a camera and GPS mapping system. Users can take and share photos, check maps and surf the Internet just by looking up, down, left and right. Indoor
28、 CloudsIts not virtual. Thats a real world. Dutch artist Smilde managed to create a small but perfect white cloud in the middle of a room using a fog machine. But it required careful planningthe temperature, humidity(湿度)and lighting all had to be just right. Once everything was ready, the cloud form
29、ed in the air with the machine. But it only lasted for a short while. Wing suitsThe suit fulfills your dreams of flying like a bird. Well, not exactly flying, but gliding(滑翔)through the air. It increases the surface area of the human body, which makes it easier for people to float in the air. Fliers
30、 wearing wing suits can glide one kilometer in about 30 seconds. 【语篇概述】本文讲述了一些有趣的发明: 会说话的手套、谷歌眼镜、室内云彩和翼服。21. Who will probably be the users of “Talking Gloves”? A. Disabled people. B. Normal people. C. Trained people. D. Working people. 【解析】选B。推理判断题。根据第二段中“The gloves are equipped with sensors that r
31、ecognize sign language and translate it into text on a smartphone. ”可知, 这个手套上装有传感器, 能把手语转换为智能手机短信。由此推测, 它是为正常人设计的。22. How can users of Google Glasses surf the Internet? A. By moving the mouse. B. By tapping the keyboard. C. By pressing the button. D. By moving the eyeballs. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段中“Users
32、 can take and share photos, check maps and surf the Internet just by looking up, down, left and right”可知, 用户通过上下左右看就可以拍摄和分享照片、查看地图和上网。23. What is the authors purpose in writing the passage? A. To introduce some interesting inventions. B. To encourage people to buy these products. C. To draw peoples
33、attention to technology. D. To bring some pleasure to young readers. 【解析】选A。推断判断题。根据第一段中“Here, we have picked out the most interesting 4 to share with you”可知, 本文的目的是与读者分享几项发明, 所以选A项。B(2021无锡高二检测)Attitudes toward new technologies often fall along generational lines. That is, generally, younger people
34、 tend to outnumber older people on the front end of a technological shift. It is not always the case, though. When you look at attitudes toward driverless cars, there doesnt seem to be a clear generational divide. The public overall is split on whether theyd like to use a driverless car. In a study
35、last year, of all people surveyed, 48 percent said they wanted to ride in one, while 50 percent did not. The fact that attitudes toward self-driving cars appear to be so steady across generations suggests how varying the shift to driverless cars could be. Not everyone wants a driverless car nowand n
36、o one can get one yetbut among those who are open to them, every age group is similarly involved. Actually, this isnt surprising. Whereas older generations are sometimes reluctant to adopt new technologies, driverless cars promise real value to these age groups in particular. Older adults, especiall
37、y those with limited moving or difficulty driving on their own, are one of the classic use-cases for driverless cars. This is especially interesting when you consider that younger people are generally more interested in travel-related technologies than older ones. When it comes to driverless cars, d
38、ifferences in attitude are easily noticeable based on factors not related to age. College graduates, for example, are particularly interested in driverless cars compared with those who have less education. 59 percent of college graduates said they would like to use a driverless car compared with 38
39、percent of those with a high-school diploma or less. Where a person lives matters, too. More people who live in cities and suburbs said they wanted to try driverless cars than those who lived in rural areas. While theres reason to believe that interest in self-driving cars is going up across the boa
40、rd, a persons age will have little to do with how self-driving cars can become mainstream. Once driverless cars are actually available for sale, the early adopters will be the people who can afford to buy them. 【语篇概述】本文介绍了一项新科技无人驾驶汽车, 这项科技受到各个年龄段的人的欢迎。24. What will happen when a new technology appea
41、rs? A. It often leads to great inventions in other related fields. B. It contributes greatly to the advance of society as a whole. C. It further widens the gap between the old and the young. D. It usually draws different reactions from different age groups. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段“Attitudes toward new te
42、chnologies often fall along generational lines. That is, generally, younger people tend to outnumber older people on the front end of a technological shift”可知, 新科技出现时, 它通常会引起不同年龄群体的不同反应。故选D。25. What does the author say about the driverless car? A. It does not seem to create a generational divide. B.
43、 It will not necessarily reduce road accidents. C. It has given rise to unrealistic expectations. D. It may start a revolution in the car industry. 【解析】选A。推理判断题。根据第二段“When you look at attitudes toward driverless cars, there doesnt seem to be a clear generational divide”可知, 作者对无人驾驶汽车的看法是, 它并没有产生不同年龄段
44、的代沟。故选A。26. Why does the driverless car appeal to some old people? A. It helps with their moving. B. It saves their money and energy. C. It adds to the safety of their travel. D. It makes their life more interesting. 【解析】选A。细节理解题。根据第四段内容可知, 无人驾驶汽车可以帮助老年人出行, 所以也受到老年人的欢迎。故选A。27. What is likely to affe
45、ct ones attitude toward the driverless car? A. The field of their special interest. B. The location of their living place. C. The amount of training they received. D. The length of their driving experience. 【解析】选B。细节理解题。根据倒数第二段“Where a person lives matters, too. More people who live in cities and su
46、burbs said they wanted to try driverless cars than those who lived in rural areas”可知, 居住地点会影响人们对无人驾驶汽车的态度。故选B。CYour glasses may someday replace your smartphone, and some New Yorkers are ready for the switch. Some in the city cant wait to try them on and use the maps and GPS that the futuristic eyewe
47、ar is likely to include. “Id use it if I were hanging out with friends at 3 a. m. and going to the bar and wanted to see what was open, ” said Walter Choo, 40, of Fort Greene. The smartphone-like glasses will likely come out this year and cost between $250 and $600, the Times said, possibly includin
48、g a technology already available on smartphones and tablets that overlays information onto the screen about ones surroundings. So, for example, if you were walking down a street, indicators would pop up showing you the nearest coffee shop or directions could be plotted out and come into view right o
49、n the sidewalk in front of you. “As far as a mainstream consumer product, this just isnt something anybody needs, ” said Sam Biddle, who writes for Gizmodo. com. “Were accustomed to having one thing in our pocket to do all these things, ” he added, “and the average consumer may not be able to afford
50、 another device (装置) thats hundreds and hundreds of dollars. ”Google publisher Seth Weintraub, who has been reporting on the smartphone-like glasses since late last year, said he was confident that this type of wearable device would eventually be as common as smartphones. “Its just like smartphones
51、10 years ago, ” Weintraub said. “A few people started getting e-mails on their phones, and people thought that was crazy. Same kind of thing. We see people bending their heads to look at their smartphones, and its unnatural, ” he said. “Theres gonna be improvements to that, and this is a step there.
52、 ”【语篇概述】本文是一篇科技说明文。介绍了一种像智能手机的眼镜, 还介绍了它的功能和缺陷以及市场潜力。28. Which of the following is one of the possible functions of the smartphone-like glasses? A. To program the opening hours of a bar. B. To supply you with a picture of the future. C. To provide information about your surroundings. D. To update the
53、 maps and GPS in your smartphones. 【解析】选C。细节理解题。根据文章第三段“including a technology already available on smartphones and tablets that overlays information onto the screen about ones surroundings”可知这种眼镜可以给你提供周围环境的信息。故C项正确。29. The underlined phrase “pop up”in the third paragraph probably means _. A. develo
54、p rapidlyB. get round quicklyC. appear immediately D. go over automatically【解析】选C。词义猜测题。根据本句indicators would pop up showing you the nearest coffee shop or directions could be plotted out and come into view right on the sidewalk in front of you. 可知指示器可以立刻出现, 向你展示你周围事物的信息。所以选C。30. According to Sam Bid
55、dle, the smartphone-like glasses are_. A. necessary for teenagersB. attractive to New YorkersC. available to people worldwideD. expensive for average consumers【解析】选D。 推理判断题。从第三段的Sam Biddle说的最后一句话and the average consumer may not be able to afford another device thats hundreds and hundreds of dollars可
56、以推断出, 对普通的消费者来说, 这种眼镜太贵了, 他们买不起, 故选D项。31. What can we learn from the last two paragraphs about the smartphone-like glasses? A. They may have a potential market. B. They are as common as smartphones. C. They are popular among young adults. D. They will be improved by a new technology. 【解析】选A。推理判断题。根据
57、文章最后两段可知10年前人们认为智能手机是不可能的, 但是10年以后它是很常见的个人物品。作者以此来推断这一技术的潜在市场也是巨大的。故A项正确。DArtificial intelligence, or AI, has slowly begun to influence higher education around the world. Now, one new AI tool could change the way university students evaluate their professor. The tool is called Hubert, a teacher eval
58、uation tool that appears as an AI-powered chatbot. Instead of filling out a form, students use a chat window to give feedback(反馈) on the course and their professor. Afterwards, Hubert categorizes the students comments for the professor to review. Hubert is free for educators to use. More than 600 te
59、achers have used it already. The goal of the new Hubert program is to improve education by giving teachers detailed, organized feedback from students. Viktor Nordmark, from Sweden, started the company in 2015, with several friends. Before creating Hubert, the founders asked teachers what would impro
60、ve their teaching skills. The answer, Nordmark said, was qualitative(定性的) feedback from their students. In other words, teachers wanted students to write detailed answers to open-ended questions about their experiences in class. Qualitative feedback is different from the survey responses, which stud
61、ents are often asked to provide at the end of a class. “This kind of data takes a lot of time for professors to collect and analyze, ” Nordmark said. And for the students, it can also be “really boring to fill out”. So Nordmark and his friends designed Hubert as a compromise between a traditional su
62、rvey and a personal interview. “You can reach a really large crowd, but you can also get really qualitative data back, ” Nordmark said. Now, when Hubert receives comments from students, it compares them with the information already in its system to organize the data. Nordmark says that Hubert will c
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385311.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
