2021-2022学年新教材高中英语 模块素养检测(含解析)译林版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 模块素养检测含解析译林版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 模块 素养 检测 解析 译林版 必修 一册
- 资源描述:
-
1、模块素养检测 Units 14(时间: 120分钟满分: 150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: How much are these bags? W: The red ones sell for $5. 5 each and the green ones for $6. 8 each. M: Ill take two of the cheape
2、r ones then. 1. What is the man going to buy? A. $5. 5 for a red one. B. $11 for two red ones. C. $13. 6 for two green ones. 答案: BText 2M: Mr Chengs briefing seems to go on forever. I was hardly able to stay awake. W: How could you sleep through that? I think it was very important for the work we ar
3、e going to carry out. M: Sorry! I promise Ill listen carefully. 2. What was the feeling of the man? A. He was tired of listening. B. He stayed awake. C. The work was important. 答案: AText 3W: What do you plan to do on your vacation? M: Im just going to be lazy at home. I will probably do some gardeni
4、ng, watch TV and work on my stamp collection. However, I once volunteered to protect our plants in the west. 3. What is the man going to do for his holiday? A. Stay at home. B. Collect coins. C. Volunteer in the west. 答案: AText 4M: Sarah, Ive heard that you want to move into a home-stay family, is i
5、t true? W: Yes. Ive been staying with my aunt and now my cousin is arriving from Singapore and my aunt needs to serve a room for him. 4. What can we know from the dialogue? A. Sarah will stay with her cousin. B. Sarah will serve a room for her aunt. C. Sarah will move into a homestay family. 答案: CTe
6、xt 5W: I had a strange dream last night. I dreamed of my teeth falling out! M: Then it means you will have good communication with people. Its a good indication that you allowed something out of your mouth. 5. What does the man mean? A. The woman must examine her teeth. B. The woman will quarrel wit
7、h somebody soon. C. The woman doesnt need to worry about the dream. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Hi, Steven. What are you up to? M: I was just concerned abou
8、t Jack. He hasnt been himself lately. He took the civil service exam and failed. W: He must feel depressed. M: Yeah. Hes been sitting in his room every day for the last 4 days. W: Why dont we take him out? We can try to take his mind off it and show him that were there for him. M: Thats a great idea
9、. Why dont you call him, Alice? I have already talked to him a couple of times and it might be good for him to hear from somebody else. W: OK. Ill call you back after Im done. M: Sounds good. 6. What made Jack sad? A. Failing in the exam. B. Staying at home alone. C. Losing contact with Alice. 答案: A
10、7. What will the woman do next? A. Take Jack out. B. Give Jack a call. C. Stay with Jack. 答案: B听第7段材料, 回答第810题。Text 7M: I was thinking of starting my own business. I know you wanted me to take over your restaurant business, but I cant stand working in the food industry. W: OK. But what do you really
11、 want to do? M: I want to sell skateboards, clothing, and shoes. W: You want to run a clothing shop? M: No. Its actually a skateboarding shop. W: What would make your shop different from all the others? M: I thought we could make our own T-shirts. Maybe you and dad could lend me some money first. W:
12、 Sounds OK to me, but youll have to talk to your dad about this, too. 8. What does the woman probably do for a living? A. She works in a shoe store. B. She runs a clothing shop. C. She owns a restaurant. 答案: C9. What does the man want the woman to do? A. Lend him some money. B. Talk to his father fo
13、r him. C. Buy him some new T-shirts. 答案: A10. Whats the relationship between the speakers? A. A couple. B. Mum and son. C. Friends. 答案: B听第8段材料, 回答第1113题。Text 8W: Hows your first day on the job going? M: Fine. W: Im glad to hear that.Tell me, have you ever used a floor-polishing machine before? M: N
14、o, I havent.Could you show me how? W: Certainly.First, spray the wax on the floor. M: I see. W:Then, press here to turn the machine on. . . Okay so far. M: I follow you. W: Then, polish the floor with a back-and-forth motion like this. Do you think youve got that? M: Yes, Im sure I wont have any tro
15、uble. W: Make sure and let me know if you have any questions. M: OK. Thanks. 11. What does the man think of his new job? A. Boring. B. Tiring. C. Nice. 答案: C12. What is needed for his job? A. A rag. B. A floor-polishing machine. C. A copying machine. 答案: B13. Whats the possible relationship between
16、them? A. Workmates. B. Teacher and student. C. Employer and employee. 答案: A听第9段材料, 回答第1417题。Text 9W: Hello, Mr Jan Erick Friedman. Youre a frequent traveler. And we also know that you eat out twice a day. How come you are so fond of eating out? M: When I got my first job back in 1982 and started tra
17、veling, I had no other choice but to eat out. I found that I felt different due to what I was eating, so I tried to find places that served food that made me feel good.The secret was the quality of the food and how well the food was prepared. I made an effort to find good restaurants as well as nice
18、 dishes. W: How did you manage to make a list of 218 favorite restaurants? M: I have lived in many cities, and when I moved back to Sweden from the United States, people asked me where to go and eat when they went to cities I knew. I got a lot of ideas.Then I wrote about restaurants for the Swedish
19、Clubs magazine, and someone suggested I gather the information about the restaurants together. Since I had all the facts about the restaurants I had been to, I started to do that. W: How do you find restaurants? M: The best way is to ask the people there. I may talk to people at a street market or t
20、ake a walk and look for a place myself. I never ask a hotel clerk or a taxi driver. I dont go to empty restaurants or places with menus difficult to understand. 14. What does Jan consider most important when he judges a restaurant? A. Where the restaurant is. B. Whether the prices are low. C. How we
21、ll the food is prepared. 答案: C15. When did Jan begin to write for a magazine? A. Before he went to the United States. B. After he came back to Sweden. C. As soon as he got his first job in 1982. 答案: B16. What may Jan do to find a good restaurant? A. Talk to people in the street. B. Speak to taxi dri
22、vers. C. Ask hotel clerks. 答案: A17. What do we know about Jan? A. He cooks for a restaurant. B. He travels a lot for his work. C. He prefers American food. 答案: B听第10段材料, 回答第1820题。Text 10And now for the weather report for the following 72 hours. The national weather map shows a high-pressure area all
23、 along the eastern coastline, which will bring them very pleasant, sunny weather from New York to Florida. But showers and thunderstorms are happening from the Ohio River all the way south to the Gulf coast, pouring down heavy amounts of rain over the Southern states. By far the worst of the storms
24、has happened in and around Texas. Some Texas stations have reported up to fifteen inches of rain in a 24-hour period with high winds and thunderstorms. Two typhoons were reported along the Gulf coast of Texas, but we havent got the exact information about any damage or injuries. Heavy amounts of sno
25、w were reported in the Rocky Mountain area with record cold temperatures in Denver and Boulder. As much as a foot of snow has fallen in some of the mountain stations.In contrast, temperatures in Arizona and the desert Southwest went over the 100-degree mark again under bright, sunny skies. 18. What
26、is the weather like in the Southern states? A. Rainy. B. Snowy. C. Sunny. 答案: A19. In which state is the temperature rather high according to the talk? A. Florida. B. Arizona. C. Texas. 答案: B20. What can we know about the weather in the USA? A. The weather in the USA is very pleasant now. B. The wea
27、ther conditions are very poor in the USA. C. The weather conditions vary greatly in the USA. 答案: C第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AFrom an innocent childrens cartoon character to a top cultural icon, Peppa Pig, a British preschool animated TV series,
28、has undergone an amazing journey in adapting to Chinese culture and Chinas market. 2015In June, the Peppa Pig TV series was introduced to the Chinese market by Entertainment One and first aired on the CCTV Childrens Channel. Shortly after its publication, Peppa Pig attracted billions of views on soc
29、ial media platforms like iQIYI, Youku and Tudou. 2016The Peppa Pig TV series was broadcast on the CCTV Childrens Channel for a second round. It also gained more viewers on the Golden Eagle Animation Channel, Hunan TV. 2017The phrase “Peppa Pig Girl” became one of the hottest buzzwords on Chinas Inte
30、rnet. It refers to a girl who holds a positive attitude toward life even though she tends to be lazy in her daily life. She might look a bit silly and often have tasty food as a top priority on her mind. 2018Rumors claimed that Peppa Pig was banned from Tik Tok, Chinas major video sharing platform,
31、saying it “violates (违反) the community regulations and has not passed censorship (审查制度)”. In May, however, representatives from Tik Tok said the app was not forbidding Peppa Pig. 2019According to Entertainment One, more than 40 million Peppa Pig books have been sold since its second round broadcast
32、on CCTV. In the year of the Pig, more companies added Peppa-themed elements to their products for promotion. 【语篇概述】本文是一篇应用文, 介绍了英国学前动画片小猪佩奇的中国文化形象之旅。21. Since _, more than 40 million Peppa Pig books have been sold. A. 2015 B. 2016 C. 2017 D. 2018【解析】选B。细节理解题。根据第三段第一句和最后一段第一句可知, 自从2016年以来, 小猪佩奇已售出4 0
33、00多万册, 故B项正确。22. What does the passage mainly talk about? A. Peppa Pigs journey to become a Chinese cultural image. B. Peppa Pigs high economic value in China. C. The causes of the great popularity of Peppa Pig TV series. D. The Introduction of Peppa Pig to the whole world. 【解析】选A。主旨大意题。根据第一段中的“Pepp
34、a Pig, a British preschool animated TV series, has undergone an amazing journey in adapting to Chinese culture and Chinas market. ”可知, 本文主要介绍了英国学前动画片小猪佩奇的中国文化形象之旅, 故A项正确。23. What can we learn about Peppa Pig according to the passage? A. The TV series was first broadcast on Hunan TV. B. Food is the f
35、avorite of a Peppa Pig Girl, who is silly. C. Year of the Pig helped promote the sales of the Peppa-themed products. D. Peppa Pig was banned in Tik Tok because it broke the law. 【解析】选C。细节理解题。根据最后一段最后一句可知, 猪年促进了小猪佩奇主题产品的销售, 故C项正确。BIt may not be quite old enough to be the worlds oldest living organism
36、that “honor” goes to the bristlecone pine tree (aged 5, 000 years )but, at 4, 000 years of age, Leiopathes glaberrima, a deep-water coral species, does set the record for being the oldest animal living under the sea. Located on the floor of the Pacific Ocean, off Hawaii, the 3 meters tall, (extremel
37、y) long-lived “black coral” could have some valuable clues about past incidents of climate change; specifically, it could better scientists understanding of how oceans draw down carbon dioxideand of ocean acidification in general. Brendan Roark of Texas A&M University, who led a research expedition
38、in 2006 to study the corals climate records, presented his findings at the recent AAAS meeting. How long they can live is anybodys guess, Roark told Sciences Erik Stokstad. He and his colleagues used radiocarbon dating to determine the corals age. What this suggests, he said, is that the harvesting
39、of deep-water coral for jewelry should be completely banned; because the corals grow at such an anemic rate, any level of harvesting would likely wipe out the remaining specimensthose not yet affected by ocean acidification. Roark believes it could be possible to reconstruct records of subsurface te
40、mperature variability and ocean circulation changes, which would provide some insight on climate change incidents and help predict future effects. By comparison, that ocean quahog clam we mentioned a while backaged 405 yearsseems almost sprightly. 【语篇概述】 本文是说明文。全文说明了海洋寿星Leiopathes glaberrima。这一深海珊瑚礁
41、种类在水下已经待了4 000多年。研究它对我们研究海洋意义很大。科学家也提出了保护海洋珊瑚类的建议。24. What is the best title of the passage? A. The worlds oldest living organismB. Oldest animal under the seaC. How to protect the corals growD. A great discovery【解析】选B。主旨大意题。全文讲述海洋的寿星Leiopathes glaberrima, 因此B项最合适。25. What does the underlined word “
42、clues” in the second paragraph mean? A. Evidence. B. Treasure. C. Worth. D. Usage. 【解析】选A。词义猜测题。联系第二段可知, Leiopathes glaberrima的发现对研究海洋提供了有力的线索与证据。26. Whats the value of the finding of the Leiopathes glaberrima? A. It shows which is the oldest in the ocean. B. It helps the scientists get more imforma
43、tion about the ocean. C. It shows why the weather changes so much. D. It helps the scientists know how to live longer. 【解析】选B。推理判断题。第二段讲述了发现Leiopathes glaberrima的意义, 因此可以得出答案为B。27. Why should the harvesting of deep-water coral for jewelry be completely banned? A. Because the jewelry has little value
44、. B. Because the jewelry is hard to harvest. C. Because harvesting for the jewelry does great harm to deep-water coral. D. Because it is very dangerous. 【解析】选C。推理判断题。从第三段中的“because the corals grow at such an anemic rate, any level of harvesting would likely wipe out the remaining specimens”可知, 珊瑚的生长
45、非常缓慢, 稍微的破坏就会导致物种灭绝。CFlowers make people happy. And while that might seem obvious, there hasnt been much research to prove the point until now. Some new studies by Rutgers University scientists support the idea strongly, and the experts go on to assume that flowers have flourished on this planet, wi
46、th their beauty evolving in recent thousands of years, partly because humans are so attached to them. In a test, bunches of flowers were sent by florists to 113 men and women in a retirement community. All 113 got flowers and a notebook, but some got them earlier and received a second bunch when the
47、 others got theirs. By now you can guess the outcome. The more flowers, the more smiles. The results of the studies got the scientists to think about how the flower industry of today has evolved into growing things that serve no other purpose than emotional (情感上的) satisfaction. Nature wont even poll
48、inate (授粉) many of the domesticated flowers. Just among roses, there are so many types created by humans that, clearly, flowers arent what they used to be. But its likely that our collective hand has played a role longer than you might think. Geneticist (遗传学家) Terry McGuire suggests that natures pre
49、ttier flowers got to survive and develop well because people didnt destroy them when they cleared for agriculture. Instead, they grew them and have been doing so for over 5, 000 years. “Because theyre a source of pleasure, we take care of them. In that sense, theyre like dogs. They are the pets of t
50、he plant world. ” McGuire says. Here is one way that might have worked: Many species of flowers that are now planted used to grow only when the ground was disturbed, McGuire explains. “As humans moved into agricultural settings, these flowers would have been weeds. ” “These flowers might have been t
51、olerated because of their beauty. The seeds would have been preserved and replanted. Over time, the best of these flowers might have been selected and the seeds more carefully preserved. ”【语篇概述】本文是一篇说明文。文章讲述的是人的情感与花的进化。28. The underlined word “theirs” probably means _. A. flowersB. notebooksC. flowe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385343.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
