分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型2021-2022学年新教材高中英语 课时作业10 Unit 4 Amazing art 教学 知识细解码(含解析)外研版必修第三册.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:385373
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:5
  • 大小:31KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021-2022学年新教材高中英语 课时作业10 Unit Amazing art 教学 知识细解码含解析外研版必修第三册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 作业 10 知识 解码
    资源描述:

    1、课时分层作业(十).单词拼写根据首字母或汉语提示完成句子。1As a famous sculptor,his grandfather has carved lots of famous works in the past thirty years.2There will be a live broadcast on the radio of the coming sports event this evening.3Every time he arrived home at the end of the day,wed greet him at the door.4The old lady h

    2、urt her legs while she was climbing stairs(楼梯) yesterday morning.5Youd better fold(折起) your clothes before putting them into your suitcase.6This portrait(肖像画) is the only thing that can remind me of my father.7People love to take selfies(自拍照) while they are travelling.8(2021天津河东区检测)Ill cancel my vis

    3、it to the exhibition(展览) unless you can go with me.阅读理解AHow can I describe the wonder I felt the first time I saw my favourite painting,Georges Seurats A Sunday on La Grande Jatte?I had admired the work for years in art books,but I never thought I would see the actual painting,which was housed in ma

    4、ny miles from where I lived.I finally got my chance when I met someone else who loved the painter as much as I did.Her name was Lisa;we lived in the same dormitory,and a mutual friend(a friend that two people both have) had introduced us to each other,knowing how much both of us were fond of art.We

    5、both had three days off at the same time,so we decided to make a road trip to Chicago so we could see the painting.We packed our bags,jumped in the car,and headed on our way toward Chicago.The first thing that struck me as we entered the room where the painting was displayed was the size of the work

    6、.It was enormous(huge)!It covered a large part of an even larger wall.The painting was painted with dots,a technique called pointillism.To create such a huge painting using this technique seemed an almost impossible task.Seurat had done it,though,and had made it look easy!Even more impressive,howeve

    7、r,was the beauty of the painting.Viewed from a distance,the colors looked soft and gentle,describing the idyllic(happy and peaceful) mood of a summer day in the park.When I approached the painting,though,its colors exploded into very many hues(colors),showing the artists skill in combining colors to

    8、 create a mood.Even the parts of the painting that appeared white from a distance were vibrantly(充满生气的) multicolored(having many different colors) when viewed up close.The effect was unbelievable;we sat and stared at the painting in wonder for a good part of the afternoon.【语篇解读】本文是一篇记叙文。讲述了作者跟同好舍友去芝

    9、加哥看喜欢的画作的事情。1What do we know about Lisa?AShe lives in Chicago.BShe has a lot of friends.CShe is good at painting.DShe loves Seurats works.D细节理解题。由第一段“I finally got my chance when I met someone else who loved the painter as much as I did.”可知,Lisa也非常喜欢修拉的作品。2The moment the author went into the room,sh

    10、e was amazed by Athe walls beautyBthe paintings sizeCthe artists techniqueDthe rooms atmosphereB细节理解题。由第二段“The first thing that struck me.was the size of the work.”可知,作者一进入展厅,就惊讶于作品的尺寸。3When you look at the painting from different distances, Aits colors look differentBits mood changes greatlyCit sho

    11、ws different scenesDit has different backgroundsA推理判断题。由最后两段可知,从不同的距离欣赏这幅作品,它的颜色看起来不同。B、C、D三项的变化在文中均未提到,只提到了从不同的距离欣赏这幅作品,颜色看起来不同,可排除B、C、D三项。4The text is probably written by Aan artistBa studentCa tour guide Da news reporterB推理判断题。由第一段“we lived in the same dormitory”可推断,作者是一名学生。BToday many people cal

    12、l Paul Czanne the Father of Modern Painting.In fact,he sold few pictures and won no prizes.He had to be supported by his father and was also helped by the writer mile Zola,his boyhood friend.Only in the last ten years of his life was his greatness recognised.Paul Czanne was born in AixenProvence,Fra

    13、nce,on Jan.19,1839.His father,LouisAuguste,was a successful banker.Czanne received an education at the College Bourbon and studied drawing at the Aix Museum.After studying for a short time at law school and working in his fathers bank,he went to Paris to study painting.Then he often returned to Aix.

    14、He worked in summer painting the scenery near his fathers home away from the center of the city.During the FrancoPrussian War,in 1870,Czanne fled to LEstaque,near Marseilles.With him went Hortense Fiquet.In 1872 their son Paul was born.Czanne took part in the first exhibition of impressionist(印象派的)

    15、paintings in 1874,though he later broke with the impressionists.He was more concerned with structure and colour than with the effects produced by light.Not until Czanne was about 60 years old did galleries and museums begin to look for his works.Even with his newfound success he still remained unsoc

    16、iable.However,he continued to paint until a week before his death on Oct.22,1906.Most 20thcentury painters were influenced by Czanne.He invented a way of modeling threedimensional(三维的)forms by painting in small areas of colour.He painted from nature but often changed a shape or its colour to express

    17、 its special effect.His finest works are very calm and peaceful but they are powerful expressions of forms in space.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了现代绘画之父,法国著名画家保罗塞尚。5During most of his life,Paul Czanne seemed to Abe a failure Bbe a great artistClike to help others Dlike to make friendsA推理判断题。根据第一段可知,保罗塞尚卖掉的画作很

    18、少,也没有获过奖项,他不得不依靠父亲和朋友的资助,而他的伟大在其生命的后十年才被认可。由此可推断,保罗塞尚在一生中的大部分时间里看似是个失败者。6What was Paul Czannes attitude towards impressionist paintings in his later life?AHopeful. BUncertain.CFavourable. DUninterested.D推理判断题。根据第四段的“he later broke with the impressionists.He was more concerned with structure and colo

    19、ur than.”可知,塞尚并不喜欢印象派绘画。7The last paragraph mainly tells us about Paul Czannes Afinest works Bpainting styleCfavourite painters Dpowerful influenceB段落大意题。从最后一段的“He invented a way of.often changed a shape or its colour to.they are powerful expressions of forms in space.”可知,本段主要介绍了塞尚的绘画风格。.阅读七选五(2021河

    20、南洛阳期末测试)Sugar art is art about using sugar to create complex shapes, scenes and patterns. Artisans (手艺人) at the top of their field even attend various competitions. 1 Exhibitions of sugar art appear especially during the winter holiday season. And the exhibits at these events can be exciting. 2 Suga

    21、r art has been around for centuries, developing in different parts of the world. As noted in Harold McGees book On Food and Cooking, sugar art likely dates as far back as thousands of years ago.In order to do sugar art, people need training in working with sugar. Many skills can be used for this art

    22、. All of these skills require practice. Besides, sugar can be very difficult to work with and sometimes dangerous. 3 A skilled sugar art artisan can create different shapes using sugar, including animals and flowers. But sugar creations can go bad quickly. 4 Besides, many sugar creations are easy to

    23、 break. The easilygoingbad nature of sugar is one of the things about sugar which attract some artisans, as the creations are designed to be enjoyed for a short period of time only. Some people specialize in sugar creations that can be eaten, such as decorations for cakes. Others may use stabilizers

    24、(稳定剂) and they are not safe to eat. 5 Sugar art schools sometimes hold an exhibition of stabilized sugar creations, with students working together to build a scene entirely out of sugar.ASugar art has a long history.BSugar art is different from other art forms.CSo sugar art beginners had better rece

    25、ive training.DBut they can make more longlasting sugar creations.EThey want to test skills in competitions against others.FSugar art usually uses a combination of the following skills.GIn high temperatures, the shapes of the sugar creations will change.【语篇解读】本文主要向我们介绍了历史悠久的糖艺。1E根据上文中的“Artisans at th

    26、e top of their field even attend various competitions.”可知,在这个领域顶端的手艺人甚至参加各种比赛。故E项“他们想在与别人的比赛中测试自己的技能”符合语境。2A根据下文中的“Sugar art has been around for centuries,developing in different parts of the world.”可知,糖艺已经存在了几个世纪,在世界不同的地方发展。所以本段在说糖艺有着悠久的历史。故选A。3C根据上文中的“Besides,sugar can be very difficult to work with and sometimes dangerous.”可知,制作过程存在一定难度,有时还有危险。故C项“所以糖艺初学者最好接受培训”承接上文。4G根据上文中的“But sugar creations can go bad quickly.”可知,G项中的“the shapes of the sugar creations will change”与go bad呼应,故选G。5D根据上文中的“Others may use stabilizers”可知,其他人制作时可能会使用稳定剂,目的就是制作出长时间不会变形的作品。故D项符合语境。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021-2022学年新教材高中英语 课时作业10 Unit 4 Amazing art 教学 知识细解码(含解析)外研版必修第三册.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385373.html
    相关资源 更多
  • 六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc
  • 六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc
  • 2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1