2021-2022学年新教材高中英语 课时作业3 UNIT 1 ART(含解析)新人教版选择性必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时作业3 UNIT ART含解析新人教版选择性必修第三册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 作业 ART 解析 新人 选择性 必修 第三
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(三).阅读理解A(2021广西桂林高二期末)“Colour,colour,colour!”are the words of artist Eric Carle.Eric is like the king in the world of childrens books.He has written over 70 childrens books.His most famous book,The Very Hungry Caterpillar,is common on childrens bookshelves all over the world.What most people
2、dont know is that Eric also makes art for adults,which is called“ArtArt”People didnt know about it,because he didnt show it to the public until he was 84 years old!Like Erics childrens books,his“ArtArt”is full of bright and clear colours.He says he loves colour so much because he missed it during th
3、e war in Germany.Eric was born in New York in 1929,but moved to Germany with his family when he was 6.When he was 10,World War began.He noticed that all the houses and buildings in his town were painted gray,brown or dark green.It was a sad time,and it seemed like there was no colour anywhere.At the
4、 end of the war,“when colour came back”,Eric explains,“I just loved it so much.I keep saying that I wish our eyes could see more colour.Colour is a very important part of my work.”Thats true.Eric paints bright colours on paper,cuts out shapes,and then glues them onto another piece of paper.This meth
5、od is called collage(拼贴艺术)In fact,it was what led Eric to his“ArtArt”Erics “ArtArt”includes large collages as well as paintings,photographs and even costumes.In all these works,he uses all kinds of colourseverything from purple to light green to orange.Now thats a lot of colours!【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章介绍了
6、艺术家Eric Carle的生平及作品。1When did Eric show “ArtArt” to the public?AIn 1929.BIn 1939.CIn 1997.DIn 2013.D细节理解题。根据第一段中“People didnt know about it,because he didnt show it to the public until he was 84 years old!”可知,Eric 84岁时才把“ArtArt”展示给公众。第二段中“Eric was born in New York in 1929”提到,他于1929年出生,故他84岁时是2013年,故
7、选D。2Why did Eric feel sad during World War ?ABecause he could hardly see bright colours.BBecause he had to join the army to fight.CBecause he couldnt draw very good paintings.DBecause he lived a very poor life with his parents.A推理判断题。根据第二段中“It was a sad time,and it seemed like there was no colour an
8、ywhere.”可知,二战期间仿佛到处都是灰色的,没有任何色彩,这使得天生爱色彩和画画的Eric很难过,故选A。3Which of the following is TRUE according to the passage?ACollage plays an important part in Erics book“ArtArt”BChildren know little about The Very Hungry Caterpillar.CEric has created more books for adults than for children.DEric moved to Germ
9、any with his family when he was 10.A细节理解题。根据第五段中“EricsArtArtincludes large collages as well as paintings,photographs and even costumes.”可知,“ArtArt”中除了有画、照片甚至服装之外,还有大的拼贴画,故选A。BTo create“Washed Up:Transforming a Trashed Landscape”,Alejandro Durn gathers plastic trash that is washed up on the beaches o
10、f Sian Kaan,Mexicos largest federallyprotected reserve.The site is also a UNESCO World Heritage site.Yet every day,plastic pollution from around the world is washed up onto its shores(岸)These materials inspired Durn to create a series of environmental art pieces, which he records with photos and vid
11、eos.I had the opportunity to speak with Durn.Durn was born in Mexico City and is now based in Brooklyn.He said,“Ive been collecting materials and creating photographs for the past five years,and the work is ongoing.The project will tell me when to stop.”Each piece can convey a vastly different mood,
12、from the calm greens of soda bottles to the playful rainbows of toothbrushes.“Im making art,”said Durn.“It comes from the context and my moods.You cant say,only make something dark”The work reflects and plays with natural forms,exploring how humans influence the environment.The colorful and playful
13、images can be much attentiongrabbing.“Beauty is a hook(钩子)to attract peoples attention,”said Durn.In addition to promoting awareness about the plastic pollution problem,Durn is also involved in educational programs and helps to organise beach cleanups.He has also made a study of the types of product
14、s that are washed ashore in Sian Kaan,and has identified objects from 50 different countries.Although theres no way to know where or how these objects were dropped into the sea,their labels show the problem of the global nature.【语篇解读】本文是一篇记叙文。一名墨西哥艺术家Alejandro Durn以海岸上的垃圾为原材料制作出多件艺术品,他希望自己的作品能引起人们对污
15、染的重视。4What does Alejandro Durn do with the trash?AHe moves it away.BHe collects and burns it.CHe turns it into a form of art.DHe puts it together for people to see.C细节理解题。由第二段中的“These materials inspired Durn to create a series of environmental art pieces.”可知,Alejandro Durn把塑料垃圾做成了艺术品。5What does Alej
16、andro Durn mean by “The project will tell me when to stop.”?AHe will stop the project soon.BIts hard to carry on the project.CHe will go on with the project.DThe project is important to him.C句意理解题。分析第三段可知,Alejandro Durn的项目已经进行了五年,而且还会继续下去,因此他这句话的意思是他会继续自己的项目。6Alejandro Durn runs the project mainly t
17、o_Arecycle the trashBchange his careerCclean up the beachDraise public awareness about pollutionD推理判断题。由第四段中的“The colorful and playful images can be much attentiongrabbing.Beauty is a hook to attract peoples attention,said Durn.”及最后一段中的“In addition to promoting awareness about the plastic pollution
18、problem.”可知,Alejandro Durn的项目主要是为了引起人们对环境污染的重视。7What is the text mainly about?APlastic pollution in the ocean.BAn artist creating environmental art.CThe pollution problem of the global nature.DMexicos largest federallyprotected reserve.B主旨大意题。综合全文,本文主要介绍一位艺术家把海洋垃圾做成艺术品的故事。.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写
19、两段,使之构成一篇完整的短文。Once upon a time a daughter complained to her father that her life was miserable and that she didnt know how she was going to make it.She was tired of fighting and struggling all the time.It seemed just as one problem was solved,another one soon followed.Her father,a chef,took her to
20、the kitchen.He filled three pots with water and placed each on a high fire.Once the three pots began to boil,he placed potatoes in one pot,eggs in the second pot and ground coffee beans in the third pot.He then let them sit and boil,without saying a word to his daughter.The daughter complained and i
21、mpatiently waited,wondering what he was doing.After twenty minutes he turned off the burners.He took the potatoes out of the pot and placed them in a bowl.He pulled the eggs out and placed them in a bowl.He then ladled(舀)the coffee out and placed it in a cup.Turning to her,he asked,“Daughter,what do
22、 you see?”“Potatoes,eggs and coffee,”she quickly replied.“Look closer,”he said,“and touch the potatoes.”She did and noted that they were soft.He then asked her to take an egg and break it.After pulling off the shell,she observed the hardboiled egg.Finally,he asked her to sip the coffee.“Father,what
23、does this mean?”she asked.He then explained that the potatoes,the eggs and the coffee beans had each faced the same boiling water.However,they reacted differently.The potatoes went in strong,hard,but in the boiling water,they became soft and weak.The eggs were fragile(易碎的),with the thin outer shell
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385441.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
