宁夏六盘山高级中学2019-2020学年高二上学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏六盘山高级中学2019-2020学年高二上学期期末考试英语试题 WORD版含解析 宁夏 六盘山 高级中学 2019 2020 学年 高二上 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、宁夏六盘山高级中学2019-2020学年第一学期高二期末测试卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt ? A.19.15. B.9.18 C.9.15答案是C.1.Why does the woman ask the man to come?A. She feels cold.B. She wants to orde
2、r some food.C. something is wrong with the soup.2.Who will probably hold a party?A. The womans friend. B. The man. C. The mans friend.3.What does the woman mean?A. The man should buy the suit.B. The man should change his job.C. The color of the suit is not suitable.4.How does the man usually go to w
3、ork?A. On foot. B. By bus. C. By car.5.What does Maria think of studying English abroad?A. Useful and necessary. B. Useful but expensive. C. Useless and expensive.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。请听第6
4、段材料,回答第6和7题。6. What was the robber like?A. Dark skin and long black hair.B. Dark skin and short brown hair.C. Brown skin and short black hair.7. What does the woman remember about the robbers clothing?A. His T-Shirts color. B. His trousers style. C. His jeans color.请听第7段材料,回答第8和9题。8. Where is Julia
5、Swan?A. In Shanghai. B In New York. C. In California.9.What did Julia ask the speaker to do?A. Attend her art lesson.B. Work at Fudan University.C. Visit her when theyre free.听第8段材料,回答第10至12题。10. Whats wrong with the mans camera?A. Its battery runs out very quickly.B. Its button doesnt work properly
6、.C. Its screen always goes black.11. How long has the man had the camera?A.A week. B. Half a month. C. A month.12. What is the womans attitude?A. Impatient B. Sincere. C. Rude.听第9段材料,回答第13至16题。13. What kind of flowers does the man order?A.A dozen red carnations. B. A dozen yellow carnations. C.A doz
7、en pink roses.14. Where should the flowers be sent?A No. 84, WM Street B No. 48, MW Road C No. 84, MW Street15. What does the man require the woman to do at last?A. Call him to confirm the information.B. Call before delivering the flowers.C. Help him write a letter.16. What can we learn from the con
8、versation?A. The flowers are for the mans mom.B. The man will pay for the flowers in cash.C. The flowers will be delivered to the mans home.听第10段材料,回答第17至20题。17. Where will the recycling campaign be held?A. In a school. B. In a radio station. C. In a recycling center.18. When will the recycling camp
9、aign begin?A .At 8:00am on July 8th. B At 10: 00 am on July 10th. C At 10:00 am on July I8th19. Why does the speaker ask the listeners to bring cans?A. To use them to play game.B. To put them in the special recycling bins.C. To learn how to sort household rubbish.20. How can the listeners know more
10、about the recycling campaign?A. By making a call. B. By listening to the radio. C .By reading the newspapers.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ACool inventionsPowerful snowmobileWith this turbocharged(涡轮増压的) snowmobile, getting over snow and ice will be snow
11、problem. The snow Crawler snowmobile is designed with two skis under its front end. Below its back end is a pair of tracks, or rubber belts around a set of wheels. Inside its heated, so jump inside, start up the engine, and listen as the wheels start to turn the tracks. Each track is designed to gri
12、p (抓住)slippery surfaces easily, allowing the snow-mobile to move over them without difficulty. Let it snow!Floating furnitureIts easy to fall asleep in the special bed. This comfortable sleeping place features a plastic, water-filled mattress (气垫)thats designed to adapt to the shape of the person ly
13、ing on it. Simply kick off your shoes and climb onto the bed. As you lie there, the mattress will hug your body. Meanwhile, the water in the mattress will gently rock you from side to side. It is a similar feeling to floating on your back in a pool. The mattress even heats up to make you extra comfo
14、rtable. Now that is a dream bed.Smart insoles(鞋垫)This might take shoes in a new direction. The Lechal company has created shoes insoles that tell wearers how to get from one place to another. How do they work? Put the insoles into your shoes. The insoles are built to vibrate(振动). They are also conne
15、cted wirelessly to your smartphone. Pull up the Lechal app on your phone and type your destination. The app uses GPS to map out the quickest path for you to walk. Every time you need to take a left or right the app signals the correct insole to vibrate so you know which direction to turn. Thats amaz
16、ing.1. What can we learn about the Snow Crawler snowmobile?A. It uses little energy.B. It can work in snowy areas.C. It is designed to clear snow.D. It loses control on icy surfaces.2. What is special about the floating furniture?A. It is air-powered.B. It is pool-shaped.C. It is self-movable.D. It
17、is body-adaptable.3. How do the smart shoe insoles direct users?A. By vibrating.B. By working out the path.C. By letting out voice signals.D. By sending messages to their phone.【答案】1. B 2. D 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了几项很酷的发明:powerful snowmobile(强大的雪地摩托),floating furniture(漂浮的家具) 和Smart insoles(智能鞋垫
18、)。【1题详解】细节理解题。根据文章部分内容“Each track is designed to grip slippery surfaces easily, allowing the snow-mobile to move over them without difficulty.(每条轨道都设计得很容易抓住光滑的路面,让雪地摩托毫无困难地在上面移动)”可知这种雪地摩托车可以在雪地行走。选项B: It can work in snowy areas. (它可以在雪域工作) 属于合理论述。故选B项。【2题详解】细节理解题。根据文章部分内容“This comfortable sleeping p
19、lace features a plastic, water-filled mattress thats designed to adapt to the shape of the person lying on it. (这个舒适的睡觉的地方有一个塑料的,充满水的床垫,它的设计是为了适应躺在上面的人的形状)”可知,这件漂浮家具的特点在于可以适应体型。故选D项。【3题详解】细节理解题。根据文章部分内容“Every time you need to take a left or right, the app signals the correct insole to vibrate so you
20、 know which direction to turn. (每当你需要向左转或右转时,这款应用就会向正确的鞋垫发出震动信号,让你知道该往哪个方向转)”可知,这款鞋垫通过震动信号指导方向。故选A项。【点睛】细节理解题 考查内容主要涉及时间、地点、人物、事件、原因、结果、数字等议论文中例证细节和定义类细节。这类题目共同特点是:答案一般都能在文章中找到。当然,答案并不一定是文章中的原句,考生需要根据文章提供的信息自己组织语句回答问题。因此,寻读对比法比较实用,即根据题干线索定位到原文,将选项与原文进行比对,答案容易确定出来。比如本文的第3小题,考查细节理解。3. How do the smart
21、 shoe insoles direct users?A. By vibrating.B. By working out the path.C. By letting out voice signals.D. By sending messages to their phone.根据题干定位原文内容为:Every time you need to take a left or right, the app signals the correct insole to vibrate so you know which direction to turn. (每当你需要向左转或右转时,这款应用就会
22、向正确的鞋垫发出震动信号,让你知道该往哪个方向转) 通过与选项进行比对,选项A:By vibrating. (通过振动)与原文表达一致。故答案是A项。BBoth of Omars parents were poets. For as long as Omar could remember, his parents spent at least one evening each week at a poetry reading, which usually took place at a small coffee house. Omar had very fond memories of the
23、 coffee house on Sixth Street where the peoples personalities were as colorful as the coffee cups. He loved going to early evening poetry readings at Codys Coffee Shop. He would sit in the audience next to his parents, the smell of coffee floating through the air and the gentle voices of the poets r
24、emoving his childish worries with the rhythm of their poems.There was one woman who came to Codys every week just as his parents did. Her name was Mrs. Aboud. She never read, but she had a bright smile for everyone, and she would clap (手) loudly after each reading.Eventually, Omar began writing his
25、own poetry. Mrs. Francis, Omars English teacher, advised him to enter a poetry contest ( 比赛). At first Omar was proud and excited. However, when he read the contest rules, he became concerned. The contest was an oral(口头的) reading. Omar had no doubt that he could write high-quality poetry, but he was
26、 a very shy young man. He doubted that he could stand in front of a large group to read his poems calmly.“It would make me very proud”, his father said, and Omar knew that he had to go through with it somehow.So on the day of the contest, he selected his favorite poem, put on his best clothes, and a
27、ppeared at the auditorium (会堂).When he stepped onto the stage, though, something wonderful happened! There in the audience, right beside his parents, was Mrs. Aboud. Omar could almost smell the coffee at Codys Coffee Shop. He focused on his parents and Mrs. Aboud and tuned out everyone else. Now it
28、was easy to read his poem in a clear, calm voice. When he finished, everyone in the auditorium applauded.4. What is the second paragraph mainly about?A. PoetryB. A coffee houseC. Omars parentsD. Omars worries5. Which word best describes Mrs. Aboud?A. Clever.B. PatientC. CreativeD. Supportive.6. Why
29、did Omar feel that he had to enter the contest?A. He wanted to win a prize.B. He wanted to face his fears.C. He wanted to please his teacher.D. He wanted to surprise his father.7. The underlined phrase “tuned out” in the last paragraph can be replaced by_.A. ignoredB. attractedC. forgotD. impressed【
30、答案】4. B 5. D 6. B 7. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了主人公奥马尔从小接受了诗歌的熏陶,经常被父母带到一家咖啡馆参加朗读会。有一次被老师鼓励参加诗歌朗诵比赛,克服自己的畏惧心理,并且在一位熟人“Mrs. Aboud”的支持下顺利完成了这个比赛。【4题详解】主旨大意题。根据文章第二段出现的高频词汇“the coffee shop”,可知本段主要介绍了这个作者和父母经常参加诗歌朗读会的咖啡馆。故选B项。【5题详解】细节理解题。根据文章第三段末尾句内容“She never read, but she had a bright smile for everyone,
31、 and she would clap loudly after each reading. (她从不读书,但她对每个人都有灿烂的笑容,每次读书后都会大声鼓掌)”可知她在读书会上是一个积极的支持者。选项D:Supportive. (支持的) 描述正确。故选D项。【6题详解】细节理解题。根据文章第四段末尾内容和第五段内容“Omar had no doubt that he could write high-quality poetry, but he was a very shy young man. He doubted that he could stand in front of a la
32、rge group to read his poems calmly. It would make me very proud, his father said, and Omar knew that he had to go through with it somehow. (奥马尔毫无疑问可以写出高质量的诗歌,但他是个非常害羞的年轻人。他怀疑自己能否站在一大群人面前平静地读他的诗。“这会让我非常自豪,”他的父亲说,奥马尔知道他必须以某种方式挺过去)”可知,他选择参加诗朗诵比赛的原因是要克服自己对于在众人面前朗诵诗歌的恐惧心理,且父亲再次强调克服恐惧在一大群人面前朗读是令他骄傲的事情。故选B
33、项。【7题详解】词义猜测题。根据划线短语之前的并列连词and可知,此处为动作的顺承关系。且前文提及“There in the audience, right beside his parents, was Mrs. Aboud. Omar could almost smell the coffee at Codys Coffee Shop. He focused on his parents and Mrs. Aboud (观众席上,就在他父母的旁边,是阿武德太太。奥马尔几乎能闻到科迪咖啡店里的咖啡味。他把注意力集中在他的父母和阿布德太太身上)”可知,这种情景使他感受到像在咖啡馆里一样的自在,
34、只专注在父母和阿布德太太身上,而忽略了在场其他的人。因此,此处的tuned out 可以理解为“忽略;忽视”含义,与选项A表达含义一致。故选A项。【点睛】猜测词意题猜词的活动是阅读中经常遇到的,阅读理解题目中的作为干扰项出现的错误选项,一般多是学生比较熟悉、想当然的词典意义,或者适应学生习惯的汉语思维方式;而正确的含义往往不只是词典上的,而是要通过上下文内容的提示才能确定的。尤其注意连接词及被猜测的词前后的因果,让步,递进,转折,列举及承上启下等各种连接上下文的特殊功能。比如文章第4小题:4. The underlined phrase “tuned out” in the last para
35、graph can be replaced by_.A. ignored B. attractedC. forgot D. impressed在原句“He focused on his parents and Mrs. Aboud and tuned out everyone else.“中,可以注意到一个并列连词and的存在,说明前后文为并列顺承关系。结合前文提及他集中精力看着父母和Mrs. Aboud,那么自然会忽略(ignore)周遭的其他人, 由此我们推测出“tuned out”是ignored。故答案为A项。CImagine this scene: its blowing outsi
36、de, and you snuggle (蜷伏) up on the sofa under a warm quilt, chatting and recalling with your closest friends.That content, cosy feeling has a name in Danish hygge. And, as Denmark recently won the title of “the happiest country in the world”, the concept of hygge is known to more and more people int
37、erested in finding ways to understand this concept.Hygge originally from a Norwegian word meaning well-being doesnt have an exact equivalent (等同物) in English. Its often translated as coziness, or as blogger Anna West told the BBC, “coziness of the soul”. But, as professor Maren Spark explains, “Hygg
38、e was never meant to be translated. It was meant to be felt.”Basically, hygge involves creating a warm, cosy atmosphere and enjoying it with your loved ones. Danish winters are long and dark and so achieving hygge is particularly relevant during this season. A typical Hygge activity during winter co
39、uld be enjoying delicious homemade food and light-hearted conversation with friends preferably in the warm glow of candlelight, or maybe sipping a glass of wine in the hot tub after a day spent skiing.However, hygge isnt only limited to the cold winter months it can also describe that warm, fuzzy fe
40、eling you get after a walk through a forest with friends on summers day or a family barbecue in the park. Hygge is meant to be shared.8. The author asks the readers to imagine the scene in the first paragraph to_ .A. help the readers to calm downB. introduce the topic of the passageC. present the ma
41、in idea of the passageD. remind the readers of their past memories9. What do the underlined words by Maren Spark mean?A. The translation of the word “hygge” is not good enough.B. Only Danish speakers know what “hygge” means.C. “Hygge” is easy to translate but hard to feel.D. We can get the true mean
42、ing of “hygge” by feeling it.10. Which of the following can be best described as a “hygge” activity?A. Skiing in the cold winter months.B Living through long dark winters.C. Taking afternoon tea with friends.D. Walking alone in the forest.11. The author writes this passage to_.A. explainB. persuadeC
43、. commentD. advertise【答案】8. B 9. D 10. C 11. A【解析】本文是一篇说明文。文章通过举例说明丹麦语hygge的意思,并且表明Hygge只可意会不可言传,需要用心去感受。【8题详解】写作意图题。根据文章第一段Imagine this scene: its blowing outside, and you snuggle (蜷伏) up on the sofa under a warm quilt, chatting and recalling with your closest friends.作者描写这样惬意舒服的场景是为了引出文章的话题Hygge,选
44、B。【9题详解】句意理解题。根据文章第三段doesnt have an exact equivalent (等同物) in English.可知“Hygge was never meant to be translated. It was meant to be felt.”的意思是Hygge只可意会不可言传,选D。【10题详解】推理判断题。根据文章第四段Basically, hygge involves creating a warm, cosy atmosphere and enjoying it with your loved ones.可知Hygge意味着舒适和分享,和朋友一起喝下午茶
45、最符合这个意境,选C。【11题详解】写作意图题。文章通过举例说明丹麦语hygge的意思,并且表明Hygge只可意会不可言传,需要用心去感受。所以作者写这篇文章的目的是为了解释,选A。DParents usually teach their children how to cross the street safely, by looking both ways for cars. But do they also teach them to put away their cell phones?The city of Honolulu, Hawaii wants everyone to lea
46、rn that lesson. Texting while crossing the street will soon be banned in the city. Beginning on October 24, you could be fined from $15 to $99 if you step onto a Honolulu street while looking at your phone. Honolulu is the first major U. S. city to ban what is called distracted walking. It recently
47、passed a law in a seven-to-two vote. The law says: No pedestrian shall cross a street or highway while viewing a mobile electronic device(装置).” In other words, do not look at a screen when you cross the street or you could be fined.The laws creators hope it will lower the number of people hit and ki
48、lled by cars in the city. Mayor Kirk Caldwell told Reuters news agency, We hold the unfortunate distinction of being a major city with more pedestrians being hit in crosswalks, particularly our seniors, than that of almost any other cities in the country.The law includes all electronic devices with
49、screens:cell phones, tablets, gaming devices, digital cameras and laptop computers. The law does permit an exception. Pedestrians may use such devices in the street to call emergency services and rescue workers, such as firefighters and police officers.Pedestrian deaths have been increasing as the u
50、se of cell phones rises. The Governors Highway Safety Association, or GHSA, says pedestrian deaths in the United States increased by 25 percent between 2010 and 2015. That trend continued in 2016 with the number of pedestrian deaths rising to almost 6,000, 11% higher than that in 2015. Other U. S. c
51、ities may follow Honolulu. The State of Washington was the first to outlaw distracted driving back in 2007. Now, 46 other states as well as D. C, Puerto Rico, Guam and the U. S. Virgin Islands, also have laws against texting while driving.12. Whats the passage mainly about?A. Honolulu will ban distr
52、acted walking.B. Texting while walking draws public attentionC. More cities in the U. S. will ban texting while driving.D. The number of people killed by cars in Honolulu is increasing.13. In what case can people use electric devices in Honolulu streets?A. Walking with police officers.B. Making urge
53、nt calls.C. Helping rescue workers.D. Texting to consult about emergency services.14. What does the author convey in Paragraph 5?A. Texting while walking should be banned quickly.B. Distracted walking caused a severe problem in Honolulu.C. Cell phones led to more and more pedestrian deaths in the U.
54、 S.D. Pedestrian deaths were caused by texting while walking.15. Which U. S. state was the first to ban texting while driving?A. HawaiiB. WashingtonC. Puerto RicoD. Guam【答案】12. A 13. B 14. C 15. B【解析】这是一篇新闻报道。文章主要讲述了由于在过马路过程中使用手机等造成了行人死亡率的增长,夏威夷立法禁止过马路玩手机。【12题详解】主旨大意题。根据文章结构为总分结构,可知第一段为本文的中心主旨段落“Par
55、ents usually teach their children how to cross the street safely, by looking both ways for cars. But do they also teach them to put away their cell phones? The city of Honolulu, Hawaii wants everyone to learn that lesson. (父母通常教他们的孩子如何安全地过马路,方法是看两边有没有车。但是他们也教孩子们把手机收起来吗? 夏威夷火奴鲁鲁市希望每个人都能吸取这一教训)”可知,本文主
56、要讲述了一项在Honolulu实施的关于过马路时禁止看手机的规定。选项A : Honolulu will ban distracted walking. (Honolulu将禁止走路时分心) 概括了这一主旨。故选A项。【13题详解】细节理解题。根据文章第四段末句内容“Pedestrians may use such devices in the street to call emergency services and rescue workers, such as firefighters and police officers. (行人可以在街上使用这类设备呼叫紧急服务和救援人员,如消防员
57、和警察)”可知,行人在紧急求救时可以使用这些电子设备。故选B项。【14题详解】主旨大意题。根据第五段结构为总分结构,因此第1句点明主旨“Pedestrian deaths have been increasing as the use of cell phones rises. (随着手机使用量的增加,行人死亡人数也在增加)”可知本段主要讲述了由于行人使用手机而导致了死亡率的增高,而后文主要进行了举例论证。故选C项。【15题详解】细节理解题。根据文章末段内容“The State of Washington was the first to outlaw distracted driving b
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385614.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
