2021-2022学年新教材高中英语 课时素养检测十九 Unit 4 Natural Disasters Period 3(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时素养检测十九 Unit Natural Disasters Period 3含解析新人教版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 素养
- 资源描述:
-
1、课时素养检测 十九Unit 4Period 3. 阅读理解(2020福州高一检测)If there is one person who has left a deep impression on me, its my teacher Mrs Pathak who was my class teacher for three years. In my childhood, how I wished I had a mother or a sister like her. One moment she could be strict, another moment caring and compa
2、ssionate (富有同情心的). She always encouraged us to tell the truth. For instance, if one had not done the homework, he need not lie. She allowed us to make mistakes, saying we couldnt be perfect all the time, but we should try. Another thing she taught me early on was punctuality. She set a good example
3、with her own behaviour. She was always on time, so we students tried our best to be on time. She surprised us with her sense of humour. Her classroom teaching was always humorous. After class, she talked to us and told us jokes. We really felt free to ask questions and Mrs Pathak would give the answ
4、ers. If she did not know there had been some occasionsshe would say so. We all then tried to find out the answers. Whoever came up with the answer was appreciated and given the due credit (应有的称赞). Now I sometimes wonder whether Mrs Pathak was pretending just to encourage us to explore and find answe
5、rs by ourselves. 【语篇概述】本文是记叙文。作者讲述了一位令他终生难忘的老师。1. According to the passage, which of the following is NOT suitable for describing Mrs Pathak? A. Strict. B. Humorous. C. Compassionate. D. Careful. 【解析】选D。细节理解题。文中已说到这位老师严厉且富有同情心和幽默感, 故选D。2. The underlined word “punctuality” in the third paragraph prob
6、ably means . A. being on timeB. being honestC. being patientD. being clean 【解析】选A。词义猜测题。根据She set a good example with her own behaviour. She was always on time可知是“准时”。3. In the authors opinion, why didnt Mrs Pathak give the answers to the questions sometimes? A. Because she didnt like answering the
7、questions. B. Because she didnt know the answers to the questions. C. Because she wanted the students to find them out by themselves. D. Because she thought the students knew the answers already. 【解析】选C。细节理解题。根据文章的最后一句Now I sometimes wonder whether Mrs Pathak was pretending just to encourage us to e
8、xplore and find answers by ourselves. 可知当年老师故意答不出, 目的是要学生自己去找出答案。. 完形填空(2020福州高一检测)My nephews 10-year-old son came for a visit one hot, July weekend. I persuaded him to 1 inside and joined him in a game. After 2 for an hour, I suggested that we relax for a while. I fell into my favorite chair to let
9、 my neck relax. He left the room and I was catching a few enjoyable 3 of peace. “Look, Alice, ” he said excitedly as he ran over to the chair where I was sitting. “I found a kite. Could we go outside and 4 it? ” Looking out of a nearby window, I noticed it was 5 outside. “Im sorry. Tripper, ” I said
10、, sad to see his 6 expression. “The wind is not blowing today. The kite wont fly. ”The 7 10-year-old boy replied, “I think its windy enough. I can get it to fly, ” he answered 8 he hurried out to the back door. He ran back and forth, as hard as his ten-year-old legs would carry him, looking back 9 a
11、t the kite behind. After about ten minutes of unsuccessful trying, he came back in. I asked, “How did it 10? ” “Fine, ” he said, not wanting to admit (承认) the failure. “I got it to fly some. ”However, I heard him say secretly, “I guess Ill have to wait for the 11. ”At that moment I heard another voi
12、ce speak to my 12. “Alice, sometimes you are just like that. You want to do it in your way 13 waiting for the wind. ”And the voice was 14. We usually want to use our own efforts to 15 what we want to do. We must learn how to make use of “the wind” in the first place! 【语篇概述】本篇是夹叙夹议文。讲述了作者由一个10岁的小孩放风筝
13、而引起的思考。1. A. live B. lie C. study D. stay 【解析】选D。根据上文的one hot, July weekend和后面的 joined him in a game可知因为天气太热, 作者说服了他待(stay)在屋里。2. A. fightingB. restingC. playingD. selecting【解析】选C。由上文的joined him in a game可知作者和他在玩(play)游戏。3. A. timesB. hoursC. momentsD. periods【解析】选C。小家伙出去了, 作者可以享受片刻的宁静。a few moments
14、 一会儿, 片刻。4. A. decorateB. flyC. hangD. drop【解析】选B。由本段最后一句The kite wont fly. 可得出答案。5. A. hotB. fineC. noisyD. still 【解析】选D。根据本段最后作者所说的话“The wind is not blowing today. The kite wont fly. ”可知外面没有风。6. A. brightB. satisfiedC. dullD. unhappy 【解析】选D。迫切的要求被拒绝, 自然会露出不高兴的(unhappy)神色。7. A. determinedB. talente
15、dC. cleverD. generous【解析】选A。根据小孩的话“I think its windy enough. I can get it to fly”可知小孩想出去放风筝的决心是坚定的(determined)。8. A. asB. unlessC. afterD. until【解析】选A。他边说边向后门跑去。as引导时间状语从句, 表示: 一边一边。9. A. angrilyB. hopefullyC. doubtfullyD. nervously【解析】选B。小孩边跑边回头看他的风筝, 自然是希望(hopefully)它能如愿飞起来。10. A. makeB. comeC. go
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385681.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
