2021-2022学年新教材高中英语 课时素养评价十六 Unit 6 Nurturing nature Starting out .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时素养评价十六 Unit Nurturing nature Starting out 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 素养 评价 十六
- 资源描述:
-
1、十六Unit 6Starting out & Understanding ideas. 用所给词的适当形式填空1. Which platform is steadier(steady), Taobao or Pinduoduo? 2. It is hard to adapt to Tibetan(Tibet) climate and air pressure. 3. The current situation of the family is due to the traffic accident three years ago, which caused a massive(mass) lo
2、ss to them. 4. What is the matter with the guy, who has been wandering(wander) for two hours by now? 5. He must have got something fine, because he has been smiling leisurely(leisure) for a long time. 6. How much do you know about Miss Zhang, who is a slim and delicate(delicate) looking TV presenter
3、? 7. How many landmarks(landmark) can you mark out on the new silk road? 8. The great wall is a wonder in the world which winds(wind) among the mountains of northern China. . 选词填空catch ones eye; be about to; thanks to; work on; overcome the challenges of; above sea level; reach out; bring. . . to li
4、fe; be located at; at ones leisure1. Maybe you can teach me how to work on a computer someday. 2. These old men and women usually go to dance at their leisure. 3. The accident happened as the jet was about to take off. 4. If we keep that spirit alive, then I know that we will overcome the challenges
5、 of our time. 5. The moment a tourist enters the forest, one amazing view after another will catch his eye. 6. The Museum is located at the edge of the airfield. In general, exhibits are in good condition. 7. Mount Everest, located at the border between China and Nepal, is 8848. 86 meters above sea
6、level, the highest peak in the world. 8. Let us reach out our hands to catch a falling leaf and write our words on it. 9. His aim, in which he succeeds proudly, is to bring the culture of the time to life. 10. Thanks to his assistance, we got out of the dark cave safely. . 完成句子1. We can see who care
7、s for us more after suffering a disaster, which will help us recognize true friendship. 经历一场灾难以后, 我们可以看出谁更在乎我们。灾难可以帮助我们辨别真正的友谊。2. Knowing that you are afraid of dogs, I locked my pet before answering the door. 知道你害怕狗, 我在开门之前把我的宠物锁上了。3. I am aware that I am to succeed if I keep it up, but its hard to
8、 get enough determination. 我知道如果坚持下去我肯定能成功, 但是很难有足够的决心。4. We have been attempting for a long period, but up to now, there has been no sign of possibility. 我们已经尝试了很久。但是, 到目前为止, 还没有可能的迹象。5. Ecosystem is so hard to keep that its necessary for us all to offer a devotion. 生态系统太难维持了, 所以我们都有必要出一份力。. 阅读理解A(
9、2021南昌高二检测)The light from the campfire brightened the darkness, but it could not prevent the damp cold of Denniss Swamp (沼泽地) creeping into their bones. It was a strange place. Martin and Tom wished that they had not accepted Jacks dare. They liked camping, but not near this swamp. “So, ” Martin ask
10、ed as they sat watching the hot coals. “How did this place get its name? ” “Are you sure you want to hear it? Its a scary story, ” warned Jack. “Of course! ” cried out Tom. “If there were anything to be scared of, you wouldnt have chosen this place! ” “OK, but dont say I didnt warn you, ” said Jack,
11、 and he began this tale. “Way back in time, a man called Dennis tried to start a farm here. He built that cottage over there to live in. In those days, the area looked quite differentit was covered with tall trees and the swamp was a crystal-clear river. After three hard years, Dennis had cleared se
12、veral fields and planted crops. He was so proud of his success that he refused to listen to advice. “You are clearing too much land, ” warned one old man. “The land is a living thing. It will hit back at you if you abuse it. ” “Silly fool, ” said Dennis to himself. “If I clear more land, I can grow
13、more crops. Ill become wealthier. Hes just jealous! ” “Dennis continued to chop down trees. Small animals that relied on them for food and shelter were destroyed. He was so eager to expand his farm that he did not notice the river flowing slowly towards his door. He did not notice salt seeping (渗透)
14、to the surface of the land. He did not notice swamp plants choking all the native plants. ” “What happened? ” Martin asked. It was growing colder. He trembled, twisting his body closer to the fire. “The land hit back just as the old man warned, ” Jack shrugged. “Dennis disappeared. Old folks around
15、here believe that swamp plants moved up from the river and dragged him underwater. His body was never found. ” “What a stupid story, ” laughed Tom. “Plants cant. . . ” Before he had finished speaking, he screamed and fainted. The other two boys jumped up with fright, staring at Tom. Suddenly, they b
16、urst out laughing. Some green swamp ivy (常春藤) had covered Toms face. It was a while before Tom could appreciate the joke. 【文章大意】本文是一篇记叙文, 讲述了一块地是如何受到Dennis过度开发而变成沼泽地的, 同时也告诉我们贪多必失的道理。1. The underlined word “dare” in Paragraph 1 is closed in meaning to _. A. courageB. assistance C. instructionD. chal
17、lenge 【解析】选D。词义猜测题。根据第一段中的“The light from the campfire. . . It was a strange place. ”(来自篝火的光这是一个奇怪的地方。)可知, Martin 和 Tom希望他们没有接受Jack的这个挑战。故画线单词意为挑战。2. Why did Tom scream and faint? A. He saw Denniss shadow. B. He was scared by a plant. C. His friends played a joke on him. D. The weather became extrem
18、ely cold. 【解析】选B。细节理解题。根据最后一段中的“Some green swamp ivy had covered Toms face. ”一些绿色的常青藤遮住了Tom的脸。可知, Tom尖叫和晕倒的原因是他被常春藤吓到了。3. What lesson can we learn from the story of Dennis? A. Grasp all, lose all. B. No sweat, no sweet. C. He who makes no mistakes makes nothing. D. It is no use crying over spilt mil
19、k. 【解析】选A。推理判断题。纵观全文可知, Dennis不顾一切地垦荒和对种植更多庄稼的贪婪之心, 结局却是被水中植物拽入水中, 一无所得。B(2021邢台高二检测)Global warming is the increase of the earths average surface temperature due to the effect of greenhouse gases, for example, carbon dioxide, which trap heat that would otherwise escape from the earth. After the tree
20、s are cut down and more greenhouse gases are released, the “blanket” around the earth called the ozone layer (臭氧层), will get thicker. This catches more heat and makes the earth hotter. Luckily, there are many things that every citizen of the earth can do to help reduce the effects of global warming,
21、 and its never too late or too early for children to take action. The children should learn what a carbon footprint is. A carbon footprint is the amount of carbon and greenhouse gases people make as they lead the daily life and go about the normal activities. In other words, the carbon footprint is
22、a measure of the environmental impact (冲击) the life has. To live an environmentally friendly life that doesnt contribute to global warming, people want to have the smallest carbon footprint possible. Almost everything people do contributes to global warming and is related to fossil fuel consumption.
23、 These can be direct uses of fossil fuels, like riding in a gasoline-powered car, or indirect contributions to greenhouse gases, such as eating fruit or vegetables that had to be shipped from far way to reach their tables. If a child wants to make a contribution to reducing global warming, he should
24、 ride a bicycle to the near park, school, his friends house, or anywhere else instead of taking the car. Or he may try to walk or jog, which is also helpful. In addition, although trains and buses often run on fossil fuels, on average, each person uses less energy and produces less pollution to run.
25、 Next time if children with their parents have to get around town or its too far to walk or bike, take the bus or other public transportation instead of asking for a ride. 【文章大意】本文是议论文。文章提出, 全球在变暖, 每个人都可以做很多事情来帮助减少全球变暖的影响, 孩子也可以做到。要减缓全球变暖, 就要尽可能地减少碳足迹, 通过不吃从很远的地方运来的水果蔬菜、骑车、步行或乘坐公共交通, 孩子也能为减缓全球变暖做出贡献
26、。4. What is the first paragraph mainly about? A. A brief description of carbon footprint. B. The serious water pollution. C. The protection of ozone layer. D. The causes of global warming. 【解析】选D。段落大意题。根据第一段“Global warming is the increase of the earths average surface temperature due to the effect o
27、f greenhouse gases”可知, 作者一开始提出: 全球变暖是由于温室气体的影响而导致地球平均表面温度的升高; 接下来举例说明, 如果树木被砍伐, 地球臭氧层会变厚, 地球温度会升高。因此该段是说明全球变暖的原因。5. Which of the following can describe the carbon footprint? A. Useless. B. Expensive. C. Helpful. D. Attractive. 【解析】选C。推理判断题。根据第二段“In other words, the carbon footprint . . . carbon foot
28、print possible. ”可知, 碳足迹可以帮助衡量我们的生活方式是否环保。6. What can kids do if they want to help reduce global warming? A. Go to the near park by bus. B. Walk or cycle as much as possible. C. Keep staying at home or school. D. Go around the town with parents by car. 【解析】选B。. 细节理解题。根据第四段“If a child wants to. . . i
29、nstead of taking the car. ”可知, 如果孩子们想帮助减缓全球变暖, 他们会尽可能多走路或骑自行车。7. What can be a suitable title for the text? A. What Can People Do to Use Less Energy? B. How Can Kids Help Reduce Global Warming? C. How Does Carbon Footprints Measure Pollution? D. Why Global Warming Affects Humans Life? 【解析】选B。主旨大意题。文
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385712.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
