2021-2022学年新教材高中英语 课时评价三 Welcome Unit Reading for Writing(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时评价三 Welcome Unit Reading for Writing含解析新人教版必修第一册 2021
- 资源描述:
-
1、三Welcome UnitReading for Writing. 单词拼写1. Youd better set a study goal(目标) so that you will know what to do for it. 2. The best strategy(策略) to improve our well-being(幸福) is to learn to bring our attention back to the present. 3. I believe I can do the job well with other partners(搭档) and wont let yo
2、u down. 4. We consider this agreement to be an important step forward(向前). 5. Your spoken English will be improved(提高) if you can practice it every day! 6. There is something wrong with the traffic light because only the red light flashes(闪光)on and off. 7. As the saying goes, writing style(风格) shows
3、 the man. 8. Im writing to you to ask you to help me revise(修改) my speech. . 单句语法填空1. I hope I can be in charge of the sports organisation(organise). 2. Im looking forward to learning(learn) something about your Christmas Day. 3. Perhaps youve heard the old saying “Curiosity(curious) killed the cat”
4、. 4. Playing football not only builds up my strength but also develops my personality(personal). 5. My dream is to become (become)an English teacher in the future. 6. Either you or Tom is(be) to be responsible for the accident. 7. With the improvement (improve)of living standard, people pay more att
5、ention to green travel. . 完成句子1. Six months have passed in a flash since we parted in Beijing. 京城一别, 倏已半年。2. If you are curious about Chinese culture, you mustnt miss the opportunity! 如果你对中国文化感到好奇, 你一定不要错过这个机会。3. This kind of shirt, which has been out of style, is being sold at half price. 这种已经过时的衬衣
6、正在半价销售。4. I will keep you company until your parents come back. 我会陪着你直到你爸妈回来。5. Watch carefully what the teacher does during the experiment and take notes. 仔细观察老师在实验过程中的举动, 并做好笔记。6. You should try to become a successful student by setting suitable goals and carrying them out. (英译汉)你应该尽力通过设立适当的目标并执行它
7、们, 使自己成为一名成功的学生。7. I will be thankful if you could either return my money or exchange a new one to me. (英译汉)如果你退钱给我或给我换一个新的, 我将不胜感激。 . 阅读理解A(2021杭州高一检测)One of the most exciting parts of senior year is deciding where your class will go on your senior trip. Its a time when you get to relax and celebra
8、te getting through the past thirteen years with your class. Many schools use money their class has saved over the years and organization of the trip is done with the student union and teachers. If your school doesnt organize class trips, you can gather your closest friends and take a trip. Los Angel
9、esLos Angeles, California is the center of the entertainment industry. In Los Angeles enjoy Universal Studios amusement park and Hollywood Walk of Fame for entertainment. Orlando, FloridaOrlando, Florida is a great location to go for your senior trip. It is the home of Walt Disney World, where thril
10、l seekers can enjoy the roller-coasters and other rides. Others may want to enjoy the environment and Disney atmosphere, which is enjoyable for adults and children alike. Salt Lake CityFor a colder trip, spend the days skiing and take the evening to curl up (蜷作一团) in front of a fire and socialize in
11、 the mountains of Utah. Try different restaurants in the area or visit local attractions for a change of pace. Most ski popular holiday centers close for the season in mid-April so if this is a choice, plan for the trip in March or earlier. New York CityNew York City, the Big Apple, is a great locat
12、ion for students that attend countryside schools. Students that live in farm country without the noise of a large city will enjoy the action that is happening continuously, no matter what time of day or night. Students can visit well-known areas such as the Statue of Liberty and Central Park, along
13、with visiting some museums. There are multiple hotels and restaurants to suit any tastes. 【文章大意】文章介绍了几个无论是高中生毕业旅行还是和朋友游玩都非常适合去的城市, 其中包括洛杉矶、奥兰多、盐湖城及纽约。1. Whats the purpose of the author in writing the text? A. To recommend good trips for seniors in high school. B. To introduce some famous American ci
14、ties to readers. C. To remind students to prepare graduation celebration. D. To encourage schools to organize short holiday trips. 【解析】选A。写作意图题。根据第一段第一句高中生活最开心的事之一是决定毕业旅行去哪里。再根据第一段最后一句如果学校不组织班级旅行的话, 你可以和你最好的朋友去旅行。并且后文中介绍了几个受欢迎的地点。由此可知, 本文推荐了非常适合高中毕业旅行的地点。故选A。2. What do Los Angeles and Orlando have i
15、n common? A. Fine food. B. Thrilling scenery. C. History museums. D. Entertainment industry. 【解析】选D。细节理解题。根据Los Angeles中Universal Studios amusement park and Hollywood Walk of Fame for entertainment(在洛杉矶可以去环球影城游乐园和好莱坞星光大道), 以及Orlando, Florida中It is the home of Walt Disney World(在奥兰多可以去迪士尼世界)可知, 洛杉矶和奥
16、兰多都有非常受欢迎的游乐园。故选D。3. Where can you go if you prefer winter snow? A. Los Angeles. B. Orlando, Florida. C. Salt Lake City. D. New York City. 【解析】选C。细节理解题。Salt Lake City盐湖城部分提到For a colder trip, spend the days skiing and take the evening to curl up in front of a fire and socialize in the mountains of U
17、tah. (在犹他州的山上可以享受一场寒冷的旅行, 白天滑雪, 晚上蜷缩在篝火前。)可知, 盐湖城更适合喜欢雪的人去旅行。故选C。4. What is New York City known as? A. Home to Apple company. B. The land of fruit. C. The center of amusement parks. D. A sleepless city. 【解析】选D。推理判断题。根据最后一段前两句纽约对于来自农村学校的学生是一个非常好的地方。因为生活在没有大城市噪音的农村的学生可以感受到无论白天还是黑夜都在不断变化的纽约。由此可知, 纽约是一个
18、非常有活力的不夜城。故选D。【阅读多维训练】Students that live in farm country without the noise of a large city will enjoy the action that is happening continuously, no matter what time of day or night. 句式分析: 本句是一个复合句。句中第一个that引导定语从句, 修饰先行词students; 第二个that引导定语从句, 修饰先行词action; no matter what引导一个让步状语从句的省略形式, 其完整结构是no mat
19、ter what time of day or night it is。译文: 生活在没有大城市噪音的农村的学生可以感受到无论白天还是黑夜都在不断变化的纽约。BHard work really does pay off. Scientists find that perseverance (坚持不懈) leads to better grades and higher achievements in school. “Being passionate (热情的) is not enough to ensure academic success, ” says researchers, who
20、thought of “courage” as a key to success. This is also regarded as effort in reaching long-term goals, and determination to continue ones efforts in spite of hardships. Researchers think that the finding could help create new training to help children develop the skill and help ensure their future s
21、uccess. Researchers from the Academy of Finland studied more than 2, 000 students from Helsinki. They were followed through their academic career from 12 to 16, the sixth grade until the ninth grade in local school years. Researchers found that the factor that best predicts courage was related to go
22、als, with previous academic achievements playing no role in developing the skill. Professor Katariina Salmela-Aro, who led the study, said, “Courage means a young person is really interested in his or her studies and does not give up easily. A key element of courage is high perseverance when facing
23、difficulties and hardships. The important finding is that these factors are the key to success and well-being. Our study shows the power of courage. ”Professor Salmela-Aro also thinks it is important to develop new practices and qualities to improve courage in teenagers. She added, “Young people sho
24、uld see everyday school work as part of their life in a broader context and establish achievable goals for themselves. Schools must also serve as a place where it is safe to fail and learn to deal with setbacks. One must not be discouraged by setbacks, but draw strength and new energy from them! 【文章
25、大意】本文介绍了一项新的研究勇气是获得成功至关重要的因素, 这项研究鼓励学校培养青少年学生要有敢于面对困难, 持之以恒实现目标的勇气。5. What can we learn about the research? A. It takes at least three years. B. It helps students make progress. C. It makes many discoveries. D. It follows 2, 000 students abroad. 【解析】选A。细节理解题。根据第四段中They were followed through their ac
26、ademic career from 12 to 16, the sixth grade until the ninth grade in local school years. 可知研究人员密切跟踪参与研究的学生从6年级一直到9年级, 总共研究了近4年的时间, 因此选项A “It takes at least three years(它至少花了3年时间)”正确。故选A。6. What should students do according to the researchers? A. Focus on former grades. B. Achieve their goals. C. Tr
27、y all their best. D. Forget sadness. 【解析】选C。推理判断题。根据第二段中This is also regarded as effort in reaching long-term goals, and determination to continue ones efforts in spite of hardships. 可知研究人员认为尽管有困难, 学生们应该有勇气, 有决心继续努力学习。因此, 我们可以得知研究人员认为学生们应尽最大努力。故选C。7. What does the underlined word “setbacks” in Parag
28、raph 6 mean? A. Strengths. B. Difficulties. C. Weaknesses. D. Efforts【解析】选B。词义猜测题。前文中A key element of courage is high perseverance when facing difficulties and hardships. 明确提出学生们要有勇气, 有决心克服困难。结合本句Schools must also serve as a place where it is safe to fail and learn to deal with setbacks(学校也必须成为一个地方,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385750.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
五年级下语文课件-爱国诗人屈原2_湘教版.ppt
