2021-2022学年新教材高中英语 课时过程性评价八 Unit 3 Getting along with others Grammar and usage .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时过程性评价八 Unit Getting along with others Grammar and usage 2021 2
- 资源描述:
-
1、八Unit 3Grammar and usage & Integrated skills. 单句语法填空1. The manager is now in need of a capable assistant that he can count on to take (take) care of the problems in his absence. 2. With its good quality and competitive price, the company brought in over one billion yuan last year. 3. The pond measur
2、es (measure) about 2 meters across and is too small for fishing. 4. He talked happily about the men and books that interested him greatly. 5. Which is the clock that was made in France in the 18th century? 6. Ive read all the books that were borrowed from the library. 7. The way in which he explaine
3、d the sentence to us was not difficult to understand. 8. The Pursuit of Happiness is the most moving film that I have ever seen. 9. The prize was awarded to those who have made great contributions to scientific development. 10. Youll find taxis waiting at the bus station that/which you can hire to r
4、each your host family. . 将下列两个分句合并为含有定语从句的复合句1. This is the house. Lu Xun once lived in the house. This is the house (where) Lu Xun once lived. 2. Jack is no longer a lazy boy. He used to be a lazy boy. Jack is no longer the lazy boy that he used to be. 3. My favourite place is Kunming. Kunming is k
5、nown as the “Spring City”. My favourite place is Kunming that/which is known as the “Spring City”. 4. Angela cant forget that year. Angela and her family spent the year together in China. Angela cant forget that year (that/which) she and her family spent together in China. 5. This film has been show
6、n in our school. This is the only film shown this term. This is the only film that has been shown in our school this term. 6. The tall man is Xiao Ming. Xiao Ming is playing basketball. The tall man that/who is playing basketball is Xiao Ming. 7. This is the girl. I have talked to you about the girl
7、 for many times. This is the girl (that/who/whom) I have talked to you about for many times. 8. The train arrived just now. She was not on the train. She was not on the train that/which arrived just now. 9. She has a brother. I dont know her brothers name. She has a brother whose name I dont know. 1
8、0. Id like a room. The rooms window faces the sea. Id like a room whose window faces the sea. 完成句子1. Ill treasure those unforgettable days (that/which) we spent together forever. 我将永远珍惜我们在一起度过的那些难忘的日子。2. I will never forget the students (that/who/whom) I visited last month. 我永远不会忘记上个月拜访过的学生。3. The f
9、irst place that we visited in China was the Great Wall. 我们在中国参观的第一个地方是长城。4. He was the first friend I made here. 他是我在这里交到的第一位朋友。5. Dont try to force her to tell something (that) she doesnt want to say. 不要试图迫使她说出她不愿意说的事情。. 阅读理解(2021天津高一检测)That cold January night, I was growing sick of my life in San
10、Francisco. There I was, walking home at one in the morning after a tiring practice at the theater. With opening night only a week away, I was still learning my lines. I was having trouble dealing with my part-time job at the bank and my acting at night at the same time. As I walked, I thought seriou
11、sly about giving up both acting and San Francisco. City life had become too much for me. As I walked down empty streets under tall buildings, I felt very small and cold. I began running, both to keep warm and to keep away any possible robbers(抢劫犯). Very few people were still out except a few sad-loo
12、king homeless people under blankets. About a block from my apartment, I heard a sound behind me. I turned quickly, half expecting to see someone with a knife or a gun. The street was empty. All I saw was a shining streetlight. Still, the noise had made me nervous, so I started to run faster. Not unt
13、il I reached my apartment building and unlocked the door did I realize what the noise had been. It had been my wallet falling to the sidewalk. Suddenly I wasnt cold or tired anymore. I ran out of the door and back to where Id heard the noise. Although I searched the sidewalk anxiously for fifteen mi
14、nutes, my wallet was nowhere to be found. Just as I was about to give up the search, I heard the garbage truck(垃圾车) pull up to the sidewalk next to me. When a voice called from the inside, “Alisa Camacho? ” I thought I was dreaming. How could this man know my name? The door opened, and out jumped a
15、small red-haired man with an amused look in his eyes. “Is this what youre looking for? ” he asked, holding up a small square shape. It was nearly 3 a. m. by the time I got into bed. I wouldnt get much sleep that night, but I had got my wallet back. I also had got back some enjoyment of city life. I
16、realized that the city couldnt be a bad place as long as people were willing to help each other. 【文章大意】本文主要讲述的是“我”因为不能适应城市节奏而打算离开时, 无意间丢失钱包, 钱包恰被好心人拾得并归还, 这让“我”有了在城市生活下去的信心。1. How did the writer feel when she was walking home after work? A. Cold and sick. B. Lucky and hopeful. C. Satisfied and cheer
17、ful. D. Disappointed and helpless. 【解析】选D。推理判断题。根据第一段可知作者想放弃演戏甚至城市生活, 说明作者走在大街上时心灰意冷。再由第二段中的高楼和空寂的大街衬托出作者的渺小和无助, 因此用helpless形容也很正确。故选D。2. From the first paragraph, we learn that the writer was busy _. A. solving her problem at the bankB. taking part in various city activitiesC. learning acting in an
18、 evening schoolD. preparing for the first night show【解析】选D。细节理解题。根据第一段With opening night only a week away, . . . at night at the same time. 可知, 离开幕式只有一周了, 作者还在学习台词。作者是在为第一个夜场演出做准备。故选D。3. In the fifth paragraph, why did the writer say she was dreaming? A. Someone offered to take her back home. B. A r
19、ed-haired man came to see her. C. She heard someone call her name. D. Her wallet was found in a garbage truck. 【解析】选C。细节理解题。从第五段When a voice called from the inside, “Alisa Camacho? ” I thought I was dreaming. 可知, 听见有人叫她的名字, 作者以为在做梦。故选C。4. From the text, we can infer that the writer _. A. would stop
20、working at nightB. would stay on in San FranciscoC. would make friends with cleanersD. would give up her job at the bank【解析】选B。推理判断题。根据最后一段 I also had got back some enjoyment of city life. I realized that the city couldnt be a bad place as long as people were willing to help each other. 可知, 作者意识到只要人
21、们愿意互相帮助, 这个城市就不会是个坏地方。因此推测作者可能会继续留在旧金山。故选B。. 完形填空(2021珠海高一检测) I work as a 1 at a restaurant. Last night I saw a moving scenean old white wealthy couple came in and my co-worker 2 them. We usually do our own tables, but because we were so 3 last night we helped each other out. At one point the couple
22、 signaled to me that they were ready to order. I usually find it rude when people go out of their 4 to make their order, but once I took their order I understood why. The husband began ordering and started stuttering(结巴). It was very clear that he had a 5 difficulty. I could 6 the wife had told her
23、husband what she wanted as a way for him to 7 ordering. It took quite some time for him to order, and at the same time she was 8 there, looking so proud and satisfied, 9 her husbands stuttering. Honestly the incident later made me realize that a huge part of 10 is acceptance and support. She could h
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385778.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
