天津市六校联考2021届高三英语上学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 天津市 联考 2021 届高三 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、天津市六校联考2021届高三英语上学期期末考试试题(含解析)本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分, 共150分, 考试用时120分钟。第I卷(选择题,共115分)第一部分:听力 (共两节, 满分20分)第一节:(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面五段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the man do first?A. Wash his hands. B. Do some typing. C. Mo
2、ve the sofa.2. Where will the boy go after school?A. The post office. B. The teahouse. C. His sisters house.3. What are the speakers mainly talking about?A. A dish. B. An artist. C. A country.4. Why does Alice feel excited?A. She has won the first race.B. She has been chosen for the race.C. She has
3、got a pair of running shoes.5. What does the woman mean?A. She will buy a new car. B. She cant find the garage. C. She dislikes the service.第二节:听下面几段材料。每段材料后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段材料读两遍。听下面一段对话,回答第6至第8三个小题。6. What does the man want th
4、e woman to do for him?A. Arrange a holiday. B. Cancel a trip. C. Find a hotel.7. Why wont the man go to the island?A. No entertainment is included.B. There are too many people.C. Its far from the hotel.8. How does the man sound in the end?A. Rather excited. B. Quite grateful. C. A bit disappointed.听
5、下面一段对话,回答第9至第11三个小题。9. Where does the conversation probably take place?A. On the phone. B. At the office. C. In a restaurant.10. What is the key to the whole operation in the womans view?A. Having early studies.B. Producing a good product.C Getting a good import agent.11. What does the woman decide
6、to do?A. Meet the chief designer.B. Sell the product in Africa.C. Help the man with the report.听下面一段独白,回答第12至第15四个小题。12. What is the speaker doing?A. Giving a lecture. B. Leading a tour. C. Hosting a talk show.13. What does the factory produce?A. Fruits. B. Cakes. C. Candies.14. What can people see
7、on the first level?A. Workers are building the jelly bean sculpture.B. There are lots of unwanted materials.C. Robots are creating different statues.15. What happened to many of the workers replaced by the robots?A. They were fired.B. They were given other jobs.C. They were sent to another factory.第
8、一节:单项填空 (共15小题: 每小题1分, 满分15分)从A、B、C、D四个选项中, 选出可以填入空白处的最佳选项。1. I love the Internet. Ive come to know many friends on the Net. .Few of them would become your real friends.A. Thats for sureB. Its not the caseC. I couldnt agree moreD. Im pleased to know that【答案】B【解析】【分析】【详解】考查情景交际。句意:我爱互联网。我在网上认识了很多朋友。情
9、况不是这样的,他们中很少人会成为你真正的朋友。A. Thats for sure那是肯定的;B. Its not the case情况不是这样的;C. I couldnt agree more我完全同意;D. Im pleased to know that很高兴知道这件事。根据后文Few of them would become your real friends.可知,说话人不同意对方的说法,答案选B。2. The parking rules in public places should be _ strictly, otherwise you will get a ticket.A. r
10、ealizedB. recognizedC. consultedD. observed【答案】D【解析】【详解】考查动词词义辨析。句意:在公共场合的停车规则应当被严格遵守,否则你就会被开罚单。A.Realize意识到;B.recognize认出;Cconsult咨询;D. observe观察,遵守。根据后面的otherwise you will get a ticket.可知,是要严格遵守规则,因此用observe,此处是被动语态be done。故选D。3. In the past few years, he has collected a lot of ancient coins, _dat
11、e back to the Ming and Qing Dynasties.A. most of themB. most of thatC. most of whichD. most of whom【答案】C【解析】【分析】【详解】考查非限定性定语从句。句意:在过去的几年里,他收集了很多古钱币,其中大部分可以追溯到明清时期。先行词为ancient coins,指物,用关系代词which在非限定性定语从句中作of的宾语,故C项正确。4. This discovery helped researchers conclude that these two drugs, when _ together
12、, could lead to heart disease.A takenB. takingC. to takeD. having taken【答案】A【解析】【分析】【详解】考查非谓语动词和省略。句意:这一发现帮助研究人员得出结论,当这两种药物同时服用时,可能会导致心脏病。分析句子结构可知,空处省略主语the two drags,此处表示药被服用,所以空处需用一般现在时的被动语态:are taken,此处when引导的时间状语从句,主语与宾语从句主句一致,且含有be动词,所以此处be动词和主语被省略,所以可能从需用过去分词taken,故选A。5. More highways have bee
13、n built in China, _ it much easier for people to travel from one place to another.A. makingB. madeC. to makeD. having made【答案】A【解析】【分析】【详解】考查非谓语动词。句意:中国修建了越来越多的高速公路,人们更加方便从一个地点到另外一个地点。空格后面是it,说明是主动关系,排除B;不能选择C的原因是to do作目的状语,不符合句意;根据句意可知,此处是现在分词做结果状语。故选A。6. Im tired out. I_all afternoon and I dont se
14、em to have finished anything.A. shoppedB. have shoppedC. had shoppedD. have been shopping【答案】D【解析】【分析】【详解】考查时态。句意为:我现在很累。我整个下午一直在购物,我好像什么事都没做成似的。”由语境可判断是从过去到现在一直在购物,可能还要继续下去,所以用现在完成进行时,故选D项。7. The organization is _ smaller class size, because it believes this can promote better student performance.A
15、. in memory ofB. in place ofC. in favor ofD. in need of【答案】C【解析】【分析】【详解】考查固定短语辨析。句意:该组织支持小班制,因为它相信这样可以促进更好的学生表现。A. in memory of纪念;B. in place of代替;C. in favor of支持;D. in need of需要。根据“because it believes this can promote better student performance.”可知,因为可以促进更好的学生表现,该组织支持小班制。故选C。8. It is not always ea
16、sy for the public to see _ use a new invention can be of to human life.A. whoseB. whatC. whichD. that【答案】B【解析】【分析】【详解】考查宾语从句连接词。句意:对于公众来说看到一项新发明对人类有什么用途并不总是很容易的。what在宾语从句中作定语,意为“什么样的”,A. whose谁的;C. which哪一个;D. that引导名词性从句,没有意义,不作成分,其它三项不合题意。故选B。9. What is the news about? According to the new law, pe
17、ople who are guilty of drunken driving _ face a fine of up to 2000 yuan.A. willB. mayC. shallD. can【答案】C【解析】【分析】【详解】考查情态动词。句意:这则消息是关于什么的?-根据新的法律,因酒驾犯罪的人应面临着罚款达2000元。Shall 用于二三人称表示一种语气,在这里表示法律条文的规定。所以选C。【点睛】10. Generally, students inner motivation with high expectations from others _ essential to the
18、ir development.A. isB. areC. wasD. were【答案】A【解析】【分析】【详解】考查主谓一致和动词时态。句意:一般来说,学生的内在动机和对他人的高期望对他们的发展至关重要。作主语的名词或代词用介词with连接时,谓语动词和with前的一个名词或代词的人称和数一致。主语为motivation,故谓语为单数;根据语境及generally可知,描述的为一般情况,故使用一般现在时态,故选A。11. Experiments of this kind _in both the US and Europe well before the Second World WarA.
19、had conductedB. have conductedC. have been conductedD. had been conducted【答案】D【解析】【分析】【详解】考查动词时态语态的用法。句意:在二次世界大战之前这种实验在欧洲和美国进行得很好。the Second World War发生在过去,又因为before在.之前,所以表示的是过去的过去,Experiments of this kind与conduct是被动关系,故用被动语态。故选D。12. If you set up your goal and start your preparations as early as p
20、ossible, you will achieve your _ to become one of the most famous scientists in the future.A. amusementB. ambitionC. appointmentD. agriculture【答案】B【解析】【详解】考查名词词义辨析。句意:如果你设定了目标并尽早开始准备工作,你就会实现将来成为最著名的科学家的抱负。A.amusement娱乐; B.ambition 抱负;C.appointment 约定;D.agriculture农业。根据“to become one of the most famo
21、us scientists in the future.”可知这是一个“理想、抱负”,故选B项。13. _ Im willing to help, I dont have much time available.A. AsB. WhileC. As thoughD. Since【答案】B【解析】【详解】考查状语从句。句意:虽然我很愿意帮忙,但我没有多少时间。A.As 由于,尽管;B.While虽然但是; C.As though好像,仿佛; D.Since自从,由于。由句意可知,前后为让步关系,所以空处应用表示让步的从属连词引导让步状语从句,C项引导方式状语从句,排除;D项引导时间状语从句或原因
22、状语从句,排除;选项 A和B可用于引导让步状语从句,As引导让步状语从句时需倒装,本句为陈述句,排除A项,故选B项。14. Some insects_ the colour of their surrounding to protect themselves.A. taken inB. take offC. take onD. take out【答案】C【解析】【分析】【详解】考查动词短语辨析。句意:一些昆虫呈现出环境的颜色来保护他们自己。A. taken in吸收,理解,欺骗;B. take off脱掉,起飞,成功;C. take on雇佣,承担,呈现;D. take out取出。根据空后t
23、he colour of their surrounding to protect themselves可知,一些昆虫呈现出环境的颜色来保护他们自己。故选C。15. I want to make a kite to fly._. You can easily buy one on the market.A. Why not?B. Good idea!C. Why bother?D. No way!【答案】C【解析】【分析】【详解】考查情景交际与习惯表达。句意:我想要做个风筝来放。何苦呢?你可以很容易在市场上买到一个。A. Why not? 为什么不呢?;B. Good idea! 好主意!;C
24、. Why bother? 别费劲,没有必要,何苦呢?;D. No way! 没门!分析语境,甲说想自己制作,乙说直接去市场买,其对甲的主意并不赞同,A、B可排除;同时这里B是说直接买更简单,自己做麻烦,而没有体现出甲做不了的意思,排除D。C最符合语境,故选C。第二节:完形填空 (共20小题:每小题1.5分, 满分30分)阅读短文, 掌握其大意, 然后从各题所给的A、B、C、D四个选项中, 选出最佳选项。“I cant fix peoples problems, but I can help them feel less lonely,” said Katie Steller, a salon
25、 owner. _16_her chair and scissors around the city, Steller gives out-of-luck_17_ the gift -one free haircut at a time.Last summer, Steller _18_ off the freeway on her way to her salon. She _19_ at a traffic light, where a man was sitting with a sign asking for help. She_20_her window. “Hey! ” she s
26、houted. “Im _21_ around to give free haircuts. If I go and bring my_22_, do you want one right now?” Hearing Stellers _23_ , the man, who was in his sixties, was very surprised. “_24_, I was really hoping to get a haircut.” he said. Steller hurried to her salon_25_, and loaded a red chair into her c
27、ar. Then she drove back and gave the man a new haircut. Soon the man looked good again and was _26_with Stellers skill.So far, Steller has given about thirty free haircuts to people around the city. She knows that a haircut can change a _27_ because one haircut once changed hers. As a teen, she suff
28、ered from a serious disease, and her hair _28_ terribly. Seeing this, her mother, for the first time, took her to a famous salon and she got a _29_ haircut. “Sitting down and having somebody look at me and _30_with me like a normal person instead of a sick one helped me feel _31_ and less lonely.” s
29、he recalled.After that, Steller _32_to help people feel the _33_ shed felt that day. Not long after _34_ cosmetology (美容)school, she began what she now calls her Red Chair Project, _35_out to people on the streets to spread the kindness.16. A. wheelingB. lendingC. collectingD. decorating17. A. relat
30、ivesB. friendsC. strangersD. neighbors18. A. paidB. pulledC. sentD. took19. A. glaredB. crossedC. parkedD. stopped20. A. knocked onB. looked throughC. rolled downD. rolled up21. A. distributingB. turningC. gatheringD. driving22. A. tireB. chairC. assistantD. design23. A. offerB. demandC. commentD. p
31、romise24. A. ActuallyB. HopefullyC. NaturallyD. Fortunately25. A. eventuallyB. immediatelyC. cautiouslyD. automatically26. A. concernedB. disappointedC. satisfiedD. familiar27. A. lifeB. realityC. dreamD. decision28. A. explodedB. coloredC. thinnedD. darkened29. A. simpleB. complexC. casualD. profes
32、sional30. A. argueB. chatC. compareD. differ31. A. relied onB. cared aboutC. turned downD. called on32. A. failedB. preferredC. attemptedD. determined33. A. appreciationB. reliefC. prideD. warmth34. A. finishingB. attendingC. quittingD. skipping35. A. figuringB. tryingC. reachingD. carrying【答案】16. A
33、 17. C 18. B 19. D 20. C 21. D 22. B 23. A 24. A 25. B 26. C 27. A 28. C 29. D 30. B 31. B 32. D 33. D 34. A 35. C【解析】这是一篇记叙文。讲述了美发沙龙所有者Katie Steller 经 常 开 车 在 城 市 里 免 费 给 失 意 的 陌 生 人 剪 发,让他 们 感 受 温 暖 的 故 事。她发起这次行动是因为有一次生病的时候妈妈带她去剪头发让她感受到了来自别人的关心。她 每 次 帮 人 剪 发 的 时 候 都 带 着 一 把 红 椅 子,所 以 她 叫 它 “红椅行动”,
34、【16题详解】考查动词词义辨析。句意:斯特勒推着椅子和剪刀在城市里转来转去,给运气不好的陌生人送去礼物免费理发一次。A. wheeling转动;B. lending借给;C. collecting收集;D. decorating装饰。根据下文“Steller hurried to her salon_10_, and loaded a red chair into her car.”可知,Steller 经 常 推 着 椅 子 给 陌 生 人 免 费 剪 发。故选A项。【17题详解】考查名词词义辨析。句意:斯特勒推着椅子和剪刀在城市里转来转去,给运气不好的陌生人送去礼物免费理发一次。A. re
35、latives亲戚;B. friends借给;C. strangers陌生人;D. neighbors邻居。根据下文“She_5_her window. “Hey! ” she shouted. “Im _6_ around to give free haircuts.”可知,Steller是给陌生人免费剪发。故选C项。【18题详解】考查动词词义辨析。句意:去年夏天,斯特勒在去沙龙的路上下了高速公路。A. paid付费;B. pulled拉;C. sent送;D. took带走。根据下文“She _4_ at a traffic light, where a man was sitting w
36、ith a sign asking for help.”可知,Steller驶离高速公路,停在红绿灯路口,pull off意为驶离。故选B项。【19题详解】考查动词词义辨析。句意:她停在红绿灯路口,有一个人拿着求助的牌子坐在那里。A. glared怒视;B. crossed穿过;C. parked停车;D. stopped停下。根据下文“She_5_her window. “Hey! ” she shouted.”可知,Steller在红绿灯前停下并朝那个人大喊。故选D项。【20题详解】考查动词短语辨析。句意:她摇下了车窗。A. knocked on敲击;B. looked through浏览
37、;C. rolled down摇下;D. rolled up卷起。根据下文“she shouted. “Im _6_ around to give free haircuts.”可知,Steller要给那个求助的人说话,因此要摇下窗户。故选C项。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:我开车到处去给人免费剪发。A. distributing打扰;B. turning转动;C. gathering 集 合;D. driving开车。根据上文“Last summer, Steller _3_ off the freeway on her way to her salon. She _4_ at a
38、traffic light, where a man was sitting with a sign asking for help.”可知,Steller是开车在城市里转着给人剪发。故选D项。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:如果我现在去把我的椅子带来,你想来一次吗?A. tire轮胎;B. chair椅子;C. assistant助手;D. design设计。根据下文“Steller hurried toloaded a red chair into her car.”可知,Steller开车把椅子带来给这个人理了头发。故选B项。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:听到Steller
39、 的 提 议,这个看起来六十多岁的男人看起来有点吃惊。A. offer提供;B. demand要求;C. comment评论;D. promise承诺。根据上文“Im _6_ around to give free haircuts.”可知,Steller主动提供免费的剪发服务。故选A项。【24题详解】考查副词词义辨析。句意:事实上,我希望得到一次剪发。A. Actually 事 实 上;B. Hopefully 有 希 望 地;C. Naturally 自然地;D. Fortunately幸运地。根据“Hearing Stellers _8_ , the man, who was in hi
40、s sixties, was very surprised. “_9_, I was really hoping to get a haircut. ” he said.”可知,老 人 虽 然 听 到 Steller 要 提 供 免 费 剪 发 感 到 很 吃 惊,可 还 是 说 希望得 到 理 发 机 会,因此,事实上是要接受理发。故选A项。【25题详解】考查副词词义辨析。句意:Steller立刻匆忙赶到沙龙,把红椅子搬到车上。A. eventually 最 终;B. immediately 立刻;C. cautiously谨慎地;D. automatically自动地。根据上文“Stell
41、er hurried to her salon”可知,Steller 动作很快。故选B项。【26题详解】考查形容词词义辨析。句意:很快老人看起来又精神了起来并且对Steller 的技术很满意。A. concerned关心;B. disappointed失望;C. satisfied满意;D. familiar熟悉。根据上文“Soon the man looked good again”可知,老人变得精神了,所以他对Steller剪的头发应该是满意的。故选C项。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:她知道一次剪发会改变一个人的生活是因为有一次剪发改变了她的生活。A. life生活;B. real
42、ity现实;C. dream梦想;D. decision决定。根据下文“she began what she now calls her Red Chair Project, _20_out to people on the streets to spread the kindness.”可知,Steller因为一次理发改变了她的生活。故选A项。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:作为一个青少年,她遭受了严重疾病,并且她的头发掉的很厉害。A. exploded爆炸;B. colored染色;C. thinned使稀疏;D. darkened 使 变 暗。根据上下文“As a teen, sh
43、e suffered from a serious disease, and her hair _13_ terribly. Seeing this, her mother, for the first time, took her to a famous salon and she got a _14_ haircut.”可知,生病使她的头发变得稀疏。故选C项。【29题详解】考查形容词词义辨析。句意:看到这,她的妈妈第一次带她去了一个著名的沙龙并且给她做了一次专业的剪发。A. simple简单的;B. complex复杂的;C. casual随意的;D. professional专业的。根据
44、上文“Seeing this, her mother, for the first time, took her to a famous salon”,妈妈带她去的是著名的沙龙,下文“Sitting down and having somebody look at me and _15_with me like a normal person instead of a sick one helped me feel _16_ and less lonely.”描述剪完之后效果很好,可以推知,这是一次专业的剪发,故选D项。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:坐在那里有一个人看着我和我聊天,把我
45、看做一个正常人而不是生病的人让我感到被关心并且不那么孤独。A. argue争论;B. chat聊天;C. compare比较;D. differ不同于。根据上下文“Sitting down and having somebody look at me and _15_with me like a normal person instead of a sick one helped me feel _16_ and less lonely.”可知,在理发时他们的互动让Steller感到舒适,所以应该是聊天,而不是争论或比较。故选B项。【31题详解】考查动词短语辨析。句意:坐在那里有一个人看着我和
46、我聊天,把我看 做一个正常人而不是生病的人让我感到被关心并且不那么孤独。A. relied on 依靠;B. cared about 关 心;C. turned down 拒绝;D. called on 号 召 。根据下文“Sitting down and having somebody look at me and _15_with me like a normal person instead of a sick one helped me feel _16_ and less lonely.”可知,Steller因为别人和她正常交流而感到被关心。故选B项。【32题详解】考查动词词义辨析。
47、句意:在那之后,Steller决定让别人也能感受她那天感受到的温暖。A. failed失败;B. preferred更喜欢;C. attempted试图;D. determined决定。根据上文“Sitting down and having somebody look at me and _15_with me like a normal person instead of a sick one helped me feel _16_ and less lonely.”和下文“Not long after _19_ cosmetology (美容)school, she began what
48、 she now calls her Red Chair Project”可知,Steller开了沙龙,给别人温暖,这是她那天之后的一个决定。故选D项。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:在那之后,Steller决定让别人也能感受她那天感受到的温暖。A. appreciation欣赏;B. relief 安慰;C. pride自豪;D. warmth温暖。结合上文“Sitting down and having somebody look at me and _15_with me like a normal person instead of a sick one helped me fe
49、el _16_ and less lonely.”可知,Steller剪发那天感受到的是温暖。故选D项。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:在美容学校毕业后不久,她就开始了她现在的“红椅子项目”,在街上给人们伸出援手,传播善意。A. finishing完成;B. attending出席;C. quitting停止;D. skipping跳跃。根据“Not long after _19_ cosmetology (美容)school, she began what she now calls her Red Chair Project”可知,Steller在完成学业之后实行善举。故选A项。【3
50、5题详解】考查动词词义辨析。句意:在美容学校毕业后不久,她就开始了她现在的“红椅子项目”,在街上给人们伸出援手,传播善意。A. figuring 认为;B. trying 尝试;C. reaching 伸出手;D. carrying 携带。根据“she began what she now calls her Red Chair Project, _20_out to people on the streets to spread the kindness.”可知,她开始“红椅子项目”去帮助别人,reach out to意为“伸出援手”。故选C项。第三部分:阅读理解 (共20小题:每小题2.5
51、分, 满分50分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中, 选出最佳选项。AStill seeking a destination for your weekend break? There are some places which are probably a mere walk away from your college.Kings Art CentreA day at the Centre could mean a visit to an exhibition of the work of one of the most interesting contemporary
52、 artists on show anywhere. This weekend tees the opening of an exhibition of four local artists.You could attend a class teaching you how to learn from the masters or get more creative with paint - free of charge.The Centre also runs two life drawing classes for which there is a small fee.The Botani
53、c GardenThe Garden has over 8,000 plant species; it holds the research and teaching collection of living plants for Cambridge University.The multi-branched Torch Aloe here is impressive. The African plant produces red flowers above blue-green leaves, and is not one to miss.Get to the display house t
54、o see Dionaea muscipula, a plant more commonly known as the Venus Flytrap that feeds on insects and other small animals.The Garden is also a place for wildlife-enthusiasts. Look for grass snakes in the lake. A snake called Hissing Sid is regularly seen lying in the heat of the warm sun.Byrons PoolMa
55、ny stories surround Lord Byrons time as a student of Cambridge University, Arriving in 1805, he wrote a letter complaining that it was a place of mess and drunkenness. However, it seems as though Byron did manage to pass the time pleasantly enough. Im not just talking about the pet bear he kept in h
56、is roans. He spent a great deal of time walking in the village.It is also said that on occasion Byron swam naked by moonlight in the lake, which is now known as Byrons Pool. A couple of miles past Grantchester in the south Cambridgeshire countryside, the pool is surrounded by beautiful circular path
57、s around the fields. The cries of invisible birds make the trip a lovely experience and on the way home you can drop into the village for afternoon tea. If you dont trust me, then perhaps youll take it from Virginia Woolf- -over a century after Byron, she reportedly took a trip to swim in the same p
58、ool.36. As mentioned in the passage, there is a small charge for_.A. attending the masters classB. working with local artistsC. learning life drawingD. seeing an exhibition37. Torch Aloe and Venus Flytrap are_.A. common insectsB. impressive plantsC. rarely-seen snakesD. wildlife-enthusiasts38. We ca
59、n infer from the passage that Byron seemed_.A. to fear pet bearsB. to like walkingC. to be a heavy drinkerD. to finish university in 180539. In the passage Byrons Pool is described as a lake_.A. surrounded by fieldsB. owned by Lord ByronC. located in GrantchesterD. discovered by Virginia Woolf40. Wh
60、at is the passage mainly about?A. Some places for weekend breakB. A way to become creative in art.C. The colourful life in the countryside.D. Unknown stories of Cambridge University.【答案】36. C 37. B 38. B 39. A 40. A【解析】本文属于应用文。文章中提供了三则广告,让大学生的周末假期过得有意义,提供给了大学生们休闲的地方【36题详解】细节理解题。根据第一则广告的The Centre al
61、so runs two life drawing classes for which there is a small fee.可知该中心还开办了两个生活绘画班,收费很低。故可知学习写生需要一些费用。选C。【37题详解】细节理解题。根据第二则广告的第二段的The multi-branched Torch Aloe here is impressive.可知“Torch Aloe”是“Venus Flytrap”给人印象深刻的植物。选B。【38题详解】推理判断题。由倒数第二段的He spent a great deal of time walking in the village一句可知Byro
62、n喜欢散步。选B。【39题详解】细节理解题。由文章最后一段第二句中的the pool is surrounded by beautiful circular paths around the field可知Byrons Pool是被田包围的湖。选A。【40题详解】主旨大意题。由根据文章首句Still seeking a destination for your weekend break?There are some places which are probably a mere walk away from your college(还在为你的周末假期寻找一个目的地吗?也许有些地方离你的大
63、学只有一步之遥)可知,这三则广告都是提供给大学生周末休闲的。选A。BWhat makes a gift special? Is it the price you see on the gift receipt? Or is it the look on the recipients face when they receive it that determines the true value? What gift is worth the most?This Christmas I was debating what to give my father. My dad is a hard p
64、erson to buy for because he never wants anything. I pulled out my phone to read a text message from my mom saying that we were leaving for Christmas shopping for him when I came across a message on my phone that I had locked. The message was from my father. My eyes fell on a photo of a flower taken
65、in Wyoming. and underneath a poem by William Blake. The flower, a lone dandelion standing against the bright blue sky, inspired me. My dad had been reciting those words to me since I was a kid. That may even be the reason why I love writing. I decided that those words would be my gift to my father.I
66、 called back. I told my mom to go without me and that I already created my gift. I sent the photo of the cream-colored flower to my computer and typed the poem on top of it. As I was arranging the details another poem came to mind. The poem was written by Edgar Allan Poe; my dad recited it as much a
67、s he did the other. I typed that out as well and searched online for a background to the words of it. The poem was focused around dreaming, and after searching I found the perfect picture. The image was painted with blues and greens and purples, twisting together to create the theme and wonder of a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
高二英语精品课件:UNIT4 BEHIND BELIEFS-WELCOME TO THE UNIT(牛津译林版选修9).ppt
