天津市南开区2021届高三上学期英语期末英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 天津市南开区2021届高三上学期英语期末英语试题 WORD版含解析 天津市 南开区 2021 届高三 上学 英语 期末 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、20202021学年度第一学期南开区期末考试试卷高三英语 笔试本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分,共130分,考试用时100 分钟。第卷 1 至 12 页,第卷 13 至 16 页。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上,并在规定位置粘贴考试用条形码。答卷时,考生务必将答案涂写在答题卡上,答在试卷上的无效。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。祝各位考生考试顺利!第卷注意事项:1. 每小题选出答案后,用铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。2.本卷共 55 小题,共 95 分。第一部分:英语知识运用(共两节,满分 45 分
2、)第一节:单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。例: Stand over there _youll be able to see it better.A. or B. and C. but D. while答案是 B。1. A second,please.I have another call coming through._.Im not in a hurry.A. Enjoy yourselfB. Leave me aloneC. Do as you likeD. Take your time【答案】D【解
3、析】【分析】【详解】考查交际用语。句意为:请稍等。又有电话打进来了。慢慢来。我不急。A. Enjoy yourself 玩的高兴;B. Leave me alone别管我 ;C. Do as you like:按你喜欢的方式去做;D. Take your time 不着急,慢慢来。根据“Im not in a hurry.”可知,慢慢来。我不急。故选D项。2. In March, cherry blossoms on both sides of East Beijing Road give the city of Nanjing an early _of spring.A. tasteB. t
4、hemeC. senseD. setting【答案】A【解析】【详解】考查名词词义辨析。句意:三月里,北京东路两旁的樱花给南京城带来了早春的气息。A. taste 味道;B. theme主题;C. sense感觉;D. setting环境。樱花带来的应该是春天的味道,应用“taste ”。故选A项。3. To create a more_space, eating or drinking on the subway is not allowed.A. relaxingB. individualC. conventionalD. comfortable【答案】D【解析】【详解】考查形容词词义辨析
5、。句意:为了创造一个更舒适的空间,不允许在地铁里吃喝。A. relaxing令人放松的;B. individual个人的;C. conventional传统的;D. comfortable舒适的。由“eating or drinking on the subway is not allowed”和常识可知,地铁里不允许吃喝是为了给乘客提供更舒适的乘车环境。故选D项。4. Internet shopping is really _ when people are sure of its safety and security.A. taking offB. taking upC. setting
6、 offD. setting up【答案】A【解析】【分析】【详解】考查动词短语辨析。句意:当人们确信了网络购物的安全性时,它才真正开始流行起来。A.take off大受欢迎,迅速流行;B.take up占用,继续从事;C.set off出发,启程;D.set up建立,安装。根据“when people are sure of its safety and security.”可知这里意思是当人们确信了网络购物的安全性时,它才真正开始流行起来。故选A。5. Can I smoke here?No. Go to the smoking section, if you _.A. mustB. c
7、anC. shallD. may【答案】A【解析】【详解】考查情态动词。句意:我能在这里抽烟吗?不。如果必须的话,去吸烟区。由句意可知,此处表要吸烟的必要性/肯定性,用情态动词must表“(不可避免性/肯定性)必然要/必定要”。故选A项。6. We were all confused why he left the job_he was so well paid in that big company.A. ifB. untilC. onceD. when【答案】D【解析】【详解】考查时间状语从句。句意:我们都不明白为什么他在那家大公司的工资那么高,却要辞掉那份工作。根据句意,他是在工资很高的
8、时候离开公司的,所以让我们困惑,所以是“当.时候”,故选D项。7. Peter, one of my colleagues, drove too fast, _made us nervous.A. whoB. whichC. whatD. that【答案】B【解析】【详解】考查定语从句关系词。句意:我的一个同事彼得开得太快了,这使我们很紧张。分析句子可知,此句为非限制性定语从句,说明前面整个句子的情况“Peter, one of my colleagues, drove too fast”,在从句中作主语,应用关系代词“which”。故选B项。8. Have the workers got o
9、ur roof repaired?I dont know. But it _when I called them yesterday.A. was repairingB. was repairedC. had repairedD. was being repaired【答案】D【解析】【详解】考查时态和语态。句意:工人们把我们的屋顶修好了吗? 我不知道,我昨天给他们打电话的时候他们正在修屋顶。根据后文的when I called them yesterday,此处指的是过去的时间,结合句意,此处表示当过去某件事情发生时,另一件事情正在进行,需要用过去进行时态。主语it和谓语动词repair之间
10、是被动关系,所以用过去进行时的被动语态。故选D项。9. Mary_ in Beijing for 5 years, but she has never regretted moving back to Tianjin.A. has workedB. was workingC. had workedD. worked【答案】D【解析】【详解】考查动词时态。句意:玛丽在北京工作了5年,但是她从来没有后悔回到天津。由后半句“but she has never regretted moving back to Tianjin.”可知玛丽现在回到了天津。过去在北京工作,因此前半句应该用一般过去时,故选D
11、。10. If you enjoy reading, then _do that whenever you want.A. by all meansB. by no meansC. anything butD. nothing but【答案】A【解析】【分析】【详解】考查固定短语辨析。句意:如果你喜欢阅读,那么无论什么时候你想读都可以。A. by all means 一定,务必;B. by no means 决不;C. anything but 根本不;D. nothing but 只不过。根据前文的“If you enjoy reading”和“do that whenever you wa
12、nt.”可知,此处应该是肯定之意,故选A。11. _ around the library, the visitors were taken to the playground.A. Having shownB. Having been shownC. Being shownD. To be shown【答案】B【解析】【详解】考查非谓语动词作状语。句意:参观完图书馆后,游客们被带到操场上。分析可知空格所在的部分是句子的状语,此处考查分词作状语,其逻辑主语“the visitors” 与“show around”构成被动关系,且“show around”这一动作发生在句子 谓语“ were t
13、aken ”这一动作之前,故应用现在分词的完成被动式。故选B。12. Thank you for helping me! I really appreciate it! _. I am glad I can help you.A. Never mindB. All rightC. No thanksD. Dont mention it【答案】D【解析】【详解】考查情景交际。句意:感谢你帮助我,我非常感激。别客气。我很高兴能够帮助你。A. Never mind没关系;B. All right好的;C. No thanks不用谢;D. Dont mention it别客气。根据前文的Thank y
14、ou,可知此处是回答别人的感谢,Dont mention it表示不客气,符合题意,故选D项。13. As a philosopher _, the secret _happiness is to think about positive things and stay optimistic.A. retells; onB. reminds; toC. remarks; ofD. respects; in【答案】C【解析】【分析】【详解】考查动词词义辨析和固定搭配。句意:正如一位哲学家所说,幸福的秘诀是多想积极的事情并保持乐观。A. retells复述;B. reminds提醒;C. rema
15、rks谈论,说起;D. respects尊敬。根据句意,“幸福的秘诀是多想积极的事情并保持乐观”这句话是一位哲学家所说的(remark);固定搭配,the secret of,的秘诀,故选C项。14. The police_to the spot_order immediately.A. was sent; to keepB. were sent; keepingC. was sent; keepingD. were sent; to keep【答案】D【解析】【详解】考查主谓一致,被动语态和不定式。句意:警察立即被派往现场维持秩序。结合句意,主语the police和谓语动词send之间是被
16、动关系,需要用被动语态,the police是复数名词,谓语动词用复数形式。结合句意,警察是被派往去维持秩序的,所以维持秩序是目的,用不定式表示目的。故选D项。15. She is expected to a good doctor when she graduates from the medical college.A. turnB. developC. makeD. get【答案】C【解析】【详解】考查动词词义辨析。句意:人们期望她从医学院毕业后成为一名好医生。A. turn变成;B. develop发展;C. make成为;D. get变成。根据句意,该处指“成为”一名好医生。make
17、后面常接名词,turn和get后面常接形容词。turn接不带冠词的名词。故选C。第二节: 完形填空 (共20小题;每小题1. 5分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从16 35 各题所给的A、B、C、D 四个选项中,选出一个最佳选项,将短文内容补充完整。As a young boy, Lorenzo Odone seemed like a normal child. He was intelligent and well-behaved. Just before his sixth birthday, however, his_16_ began to change. Lorenzo
18、 started to lose his_17_ at school for no apparent reason. His tantrums became so disruptive (破坏性的) that his teachers had no choice but to call his parents. Lorenzos parents were very_18_ with their sons change in behavior, so they brought him to a_19_ to try and find out what was wrong.After_20_ nu
19、merous psychological and medical tests on Lorenzo, doctors discovered that his_21_ behavior was_22_ a rare, incurable disease called Adrenoleukodystrophy (ALD). The doctors had little _23_ for Lorenzos survival and said that he would only live for two more years._24_ little was known about ALD, they
20、 were certain that Lorenzos brain would be severely damaged by the disease, and he would quickly_25_ his ability to see, speak and move.Lorenzos parents were extremely shocked by the news about their son._26_ their lack of medical knowledge, they were determined to find a cure for their sons disease
21、 by themselves. After countless hours of_27_, they discovered a kind of solution. They found an edible oil that appeared to prevent ALD from damaging the brain. They named the oil Lorenzos oil _28_ their son. This remarkable story _29_ the attention of Hollywood, and a_30_ starring Nick Nolte and Su
22、san Sarandon entitled “Lorenzos oil” was_31_ in 1992.Eventually it became clear that Lorenzos oil was not a cure for ALD. It did, _32_, help to prolong the lives of people that had the disease. The oil certainly_33_ Lorenzos life, but he was unable to leave his bed and could not communicate, except
23、for blinking his_34_ and move his fingers with small movements. Thanks to his parents efforts, Lorenzo survived more than 20 years longer than his doctors_35_ expected.16. A. behaviorB. appearanceC. voiceD. intelligence17. A. wayB. temperC. fortuneD. confidence18. A. excitedB. delightedC. carelessD.
24、 concerned19 A. principalB. doctorC. surgeonD. friend20. A. carryingB. passingC. runningD. taking21. A. strangeB. normalC. acceptableD. criminal22. A. lack ofB. full ofC. due toD. addicted to23. A. hopeB. desireC. knowledgeD. decision24. A. BecauseB. AlthoughC. IfD. When25. A. evolveB. passC. missD.
25、 lose26. A. ThoughB. Short ofC. Owing toD. Despite27. A. researchB. talkC. cryD. watch28. A. byB. forC. afterD. with29. A. switchedB. distractedC. caughtD. devoted30. A. songB. movieC. novelD. poem31. A. madeB. discoveredC. inventedD. written32. A. thereforeB. howeverC. besidesD. in short33. A. save
26、dB. tookC. riskedD. extended34. A. eyesB. earsC. mouthD. nose35. A. hurriedlyB. actuallyC. finallyD. originally【答案】16. A 17. B 18. D 19. B 20. C 21. A 22. C 23. A 24. B 25. D 26. D 27. A 28. C 29. C 30. B 31. A 32. B 33. D 34. A 35. D【解析】这是一篇记叙文。 小男孩洛伦佐被检测出了患了罕见的疾病,医生说无药可救,但是洛伦佐的父母没有放弃,最终研究出了一种油帮助洛伦
27、佐延长生命。【16题详解】考查名词词义辨析。句意:然而,就在他六岁生日前夕,他的行为开始发生变化。A. behavior行为;B. appearance出现;C. voice声音;D. intelligence智力。根据后文的their sons change in behavior可知,此处是行为开始改变。故选A项。【17题详解】考查名词词义辨析。句意:洛伦佐莫名其妙地开始在学校发脾气。A. way方法;B. temper脾气;C. fortune运气;D. confidence信心。根据后文His tantrums became so disruptive可知,这里指的是洛伦佐发脾气,lo
28、se ones temper表示发脾气。故选B项。【18题详解】考查形容词词义辨析。句意:洛伦佐的父母非常关心儿子行为的变化,所以他们带他去看医生,想看看到底出了什么问题。A. excited兴奋的;B. delighted高兴的;C. careless粗心的; D. concerned关心的。父母带孩子去看医生,所以父母是担心洛伦佐,此处表示担心的。故选D项。【19题详解】考查名词词义辨析。句意:洛伦佐的父母非常关心儿子行为的变化,所以他们带他去看医生,想看看到底出了什么问题。A. principal校长;B. doctor医生;C. surgeon外科医生;D. friend朋友。根据后文
29、的doctors可知,父母带洛伦佐去看医生。故选B项。【20题详解】考查动词词义辨析。句意:在对洛伦佐进行了大量的心理和医学测试后,医生们发现他的奇怪行为是由一种罕见的、不治之症肾上腺白质营养不良症(ALD)引起的。A. carrying携带;B. passing通过;C. running运行;D. taking拿。run tests表示进行测试,是固定搭配。故选C项。【21题详解】考查形容词词义辨析。句意:在对洛伦佐进行了大量的心理和医学测试后,医生们发现他的奇怪行为是由一种罕见的、不治之症肾上腺白质营养不良症(ALD)引起的。A. strange奇怪的;B. normal通常的;C. ac
30、ceptable可接受的;D. criminal犯罪的。根据前文Lorenzo started to lose his_2_ at school for no apparent reason.可知,洛伦佐总是无端地发脾气,所以这种行为是奇怪的。故选A项。【22题详解】考查介词短语辨析。句意:在对洛伦佐进行了大量的心理和医学测试后,医生们发现他的奇怪行为是由一种罕见的、不治之症肾上腺白质营养不良症(ALD)引起的。A. lack of缺少;B. full of充满;C. due to由于;D. addicted to沉溺于。此处表示由于一种疾病导致了奇怪的行为。故选C项。【23题详解】考查名词词
31、义辨析。句意:医生对洛伦佐的生还希望渺茫,说他只会再活两年。A. hope希望;B. desire希望;C. knowledge知识;D. decision决心。后文说洛伦佐只能再活两年,所以这里希望很小。故选A项。【24题详解】考查连接词词义辨析。句意:尽管人们对ALD知之甚少,但他们确信洛伦佐的大脑会受到这种疾病的严重损害,他会很快失去看、说和行动的能力。A. Because因为;B. Although尽管;C. If如果;D. When当。此处little和后文的certain是转折关系。故选B项。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:尽管人们对ALD知之甚少,但他们确信洛伦佐的大脑会受
32、到这种疾病的严重损害,他会很快失去看、说和行动的能力。A. evolve发展;B. pass通过;C. miss想念;D. lose丢失。前文说洛伦佐的大脑会受到这种疾病的严重损害,所以他会失去一些身体上的功能。故选D项。【26题详解】考查介词及连接词词义辨析。句意:虽然他们缺乏医学知识,但他们决心自己找到治疗儿子疾病的方法。A. Though虽然;B. Short of短缺;C. Owing to由于;D. Despite尽管。此处缺乏医学知识和后文的决心找治疗方法之间是转折关系,根据句意,此处表示尽管。故选D项。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:经过数不清的研究,他们发现了一种解决办法
33、。A. research研究;B. talk谈论;C. cry哭泣;D. watch手表。洛伦佐的父母找到了解决办法,这是通过研究之后才找到的。故选A项。【28题详解】考查介词词义辨析。句意:他们把这种油以儿子的名字命名为洛伦佐油。A. by通过;B. for因为;C. after之后;D. with和。name sth after sb.表示用某人的名字命名某物。故选C项。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:这个非凡的故事引起了好莱坞的注意,1992年,由尼克诺尔特和苏珊萨兰登主演的电影洛伦佐的油上映。A. switched转换;B. distracted分心;C. caught抓住;D.
34、 devoted奉献。caught ones attention表示引起某人的注意,此处表示洛伦佐的故事引起了好莱坞的注意。故选C项。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:这个非凡故事引起了好莱坞的注意,1992年,由尼克诺尔特和苏珊萨兰登主演的电影洛伦佐的油上映。A. song歌曲;B. movie电影;C. novel小说;D. poem诗歌。此处提到好莱坞,所以是拍成电影。故选B项。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:这个非凡的故事引起了好莱坞的注意,1992年,由尼克诺尔特和苏珊萨兰登主演的电影洛伦佐的油上映。A. made制造;B. discovered发现;C. invented
35、发明;D. written写。此处表示制作电影。故选A项。【32题详解】考查副词(短语)词义辨析。句意:然而,它确实有助于延长患者的生命。A. therefore因此;B. however然而;C. besides除了;D. in short简言之。前文说洛伦佐油并不是治愈方法,后文说它帮助人们延长生命,所以前后句是转折关系。故选B项。【33题详解】考查动词词义辨析。句意: 这种油无疑延长了洛伦佐的生命,但他却无法下床,也无法与人交流,只能眨着眼睛,轻轻移动手指。A. saved节省;B. took拿;C. risked冒险;D. extended延长。根据前文的help to prolong
36、 the lives of people可知,此处表示延长生命。故选D项。【34题详解】考查名词词义辨析。句意:这种油无疑延长了洛伦佐的生命,但他却无法下床,也无法与人交流,只能眨着眼睛,轻轻移动手指。A. eyes眼睛;B. ears耳朵;C. mouth嘴巴;D. nose鼻子。blink ones eyes表示眨眼,是固定搭配。故选A项。【35题详解】考查副词词义辨析。句意:洛伦佐比他的医生预期多活了20多年。A. hurriedly匆忙地;B. actually事实上;C. finally最终地;D. originally最初地。此处与一开始医生预测洛伦佐只能活两年进行对比,表示最初预
37、测的。故选D项。第二部分: 阅读理解 (共 20 小题;每小题 2. 5 分,满分 50 分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D 四个选项中,选出一个最佳选项。ATeen Party Venues in Nashville, TNNashville, Tennessee, known as “Music City,” is home to around 601,000 residents, where you will find a broad range of places to choose from when it comes to planning a birthday part
38、y.Pools and ResortsIf you plan your teens party at Nashville Shores Lakeside Resort, your teen and her guests will have a variety of activities to choose from. In the waterpark, guests can float down the lazy river, zip down the slides and play in the humongous wave pool.Dinner or DanceTeens looking
39、 for something a little more sophisticated or grown up to do on their birthday can have their party at one of the areas finest restaurants or party venues. Rocketown offers facility rentals for teen events, to help create a safe environment for teens. You can choose which building you would like to
40、rent to plan your teens dinner, dance or whatever else you have in mind and be confident knowing your teens party will be spectacular.Bowling and SkatingJaymar Family Entertainment Center is another fantastic venue for holding a fun teen party. Party packages can help make the planning a bit easier
41、and may include things like bowling for all your guests, a private party room, food and drinks, etc. Teens that enjoy roller skating can hold their party at one of the Skate Centers in Nashville.Additional VenuesParents who are looking for something a little different to plan for their teens party c
42、ould take the group to Nashville Paintball for some paintball action. Whether your party guests are new to paintball or old pros, the entire group is sure to have a great time. Alternatively, you can take your teen and his buddies to Climb Nashville for some climbing fun, which offers birthday and p
43、rivate parties that may include climbing, instruction, snacks and drinks.36. Which place offers a private party room?A. Rocketown.B. Jaymar Family Entertainment Center.C. Nashville Shores Lakeside Resort.D. Nashville Paintball.37. What can teens do at Climb Nashville?A. Have dinner.B. Learn to climb
44、.C. Float down the river.D. Enjoy roller skating.38. Which of the following statements is NOT true according to the passage?A. You can rent facilities in Rocketown.B. You cannot hold a party in the waterpark.C. Jaymar Family Entertainment Center offers party packages.D. You may enjoy yourselves at N
45、ashville Paintball.39. Where is the text most probably taken from?A. In a feature story.B. In a geography textbook.C. In a leisure magazine.D. In a business website.【答案】36. B 37. B 38. B 39. C【解析】这是一篇应用文。文章介绍了田纳西州纳什维尔的青少年派对场所。【36题详解】细节理解题。根据Bowling and Skating下段落中“Jaymar Family Entertainment Center
46、is another fantastic venue for holding a fun teen party. Party packages can help make the planning a bit easier and may include things like bowling for all your guests, a private party room, food and drinks, etc.”(Jaymar 家庭娱乐中心是另一个举办有趣的青少年聚会的绝佳场所。派对套餐可以帮助你更容易地制定计划,包括为所有客人准备保龄球、私人派对房间、食物和饮料等等。)可知,Jay
47、mar 家庭娱乐中心可以提供私人派对房间。故选B项。【37题详解】细节理解题。根据Additional Venues下段落(最后一段)中“Alternatively, you can take your teen and his buddies to Climb Nashville for some climbing fun, which offers birthday and private parties that may include climbing, instruction, snacks and drinks.”(或者,你也可以带你的孩子和他的伙伴去Climb Nashville
48、攀岩,那里提供生日派对和私人派对,包括攀岩、指导、零食和饮料。)可知,在Climb Nashville青少年可以学习攀岩。故选B项。【38题详解】细节理解题。根据Pools and Resorts下段落中“If you plan your teens party at Nashville Shores Lakeside Resort, your teen and her guests will have a variety of activities to choose from. In the waterpark, guests can float down the lazy river,
49、zip down the slides and play in the humongous wave pool.”(如果你计划在 Nashville Shores Lakeside Resort 为孩子举办派对,你的孩子和她的客人会有各种各样的活动可供选择。在水上乐园里,游客可以沿着懒洋洋的河流漂流,滑下滑梯,在巨大的波浪池里玩耍。)可知,在水上乐园能为孩子举办派对。所以B项“你不能在水上乐园举办派对”是不正确的。另外,根据Dinner or Dance下段落中“Rocketown offers facility rentals for teen events”(Rocketown为青少年活动
50、提供设施租赁)可知,A项正确;根据Bowling and Skating下段落中“Party packages can help make the planning a bit easier”(派对套餐可以帮助你更容易地制定计划)可知,C项正确;根据Additional Venues下段落中“Whether your party guests are new to paintball or old pros, the entire group is sure to have a great time.”(无论你的客人是新来的彩弹射击或老专业,整个团队肯定玩的开心。)可知D项正确。故选B项。【3
51、9题详解】推理判断题。通读全文可知,文章主要介绍了田纳西州纳什维尔的青少年派对场所,讲述了在那里计划生日派对有各种各样的地方可供选择。再根据小标题所介绍的,如“Pools and Resorts”(游泳池及度假村),“Dinner or Dance”(晚餐与舞会),“Bowling and Skating”(保龄球和滑冰)等内容所以可推断,文章来源于休闲杂志。故选C项。BThe town of Paradise has suffered a camp fire, which lasted 17 days and caused a damage of $16.5 billion. As a re
52、sult, the beautifully named place lost its beauty.Shane Grammer, a creative director for Disneys theme parks in Los Angeles, paid close attention to the news of the fire. He felt quite helpless when seeing the pictures shared by his childhood friend Shane Edwards in the town, in which Shane photogra
53、phed his white chimney, the only part of his house left after the fire.“Ive got to paint that chimney,” he said to Inside Edition. “Im not trying to say anything. And it was an opportunity for me to express and be an artist, isnt it?”Grammer spent three hours spray-painting the image of a woman on t
54、he chimney which is strikingly mysterious black and white, in the ruins. Perhaps it serves as a reminder of the beauty of life or just life itself. Then Grammer put the picture on Instagram. On seeing it, the victims of the fire could not contain themselves. “Beautiful and haunting,” one of them com
55、mented. And another said, “You bring beauty and hope.”At this time, Grammer became aware that something deeper had been transformed by a purely artistic expression. “When the first mural (壁画) moved so many people, I knew I had to come back up,” he said to KRCR-TV. Grammer returned to Paradise eight
56、times in three months, during which he completed 17 paintings of victims and Biblical figures, pickups and parts of buildings on walls.Today, Grammers efforts have developed into a movement. He has also painted murals in dark places that seriously need some light around the world.Ironically, the fir
57、st painting, on the chimney in Paradise, existed for just several months, since the bulldozer (推土机) is a merciless art critic. But Grammer couldnt be more pleased about it, which means the spirit of Paradise is rising again.40. How did Grammer come up with the idea of painting the chimney?A. From Di
58、sneys theme parks.B. From his friends description of the fire.C. By looking at a picture of Shane Edwards remaining chimney after the fire.D. After learning about the news of the fire.41. Why did Grammer tell Inside Edition that he wasnt trying to say anything?A. Because he had nothing to say.B. Bec
59、ause he felt it difficult to express himself.C. Because he had his way to express himself.D. Because he had no opportunity to express himself.42. What does the underlined part “something deeper” in Paragraph 5 refer to?A. Peoples inner feelings.B. Peoples words.C. The meaning of the mural.D. The bac
60、kground situation.43. What do Grammers murals mean to people?A. They are mysteries.B. They are entertaining.C. They are artistic expressions.D. They are inspiring.44. What can we infer from the last paragraph?A. The people in Paradise are in high spirits now.B. Paradise is recovering from the disast
61、er in a short time.C. Grammer is not happy for the destruction of his mural.D. The bulldozer was so cruel that it destroyed Grammers mural.【答案】40. C 41. C 42. A 43. D 44. B【解析】这是一篇新闻报道。文章讲述了,艺术家Shane Grammer在大火过后的天堂镇的断壁残垣上进行涂鸦画创作的故事。【40题详解】细节理解题。由第二段中的“He felt quite helpless when seeing the pictures
62、 shared by his childhood friend Shane Edwards in the town, in which Shane photographed his white chimney, the only part of his house left after the fire.”(当看到童年好友Shane Edwards在镇上分享的照片时,他感到很无助,在照片中,Shane Edwards为自己的白色烟囱拍照,那是火灾后他房子仅存的一部分。)和第三段中的“Ive got to paint that chimney,” he said to Inside Editio
63、n.”(“我得粉刷烟囱,”他对内刊说。),可知是在看到火灾后Shane Edwards剩下的烟囱的照片后,Grammer想到要粉刷烟囱的。故选C项。【41题详解】细节理解题。由第三段“Ive got to paint that chimney,” he said to Inside Edition. Im not trying to say anything. And it was an opportunity for me to express and be an artist, isnt it?”(“我得粉刷烟囱,”他对内刊说。我什么都不想说。这对我来说是一个表达和成为艺术家的机会,不是吗
64、?),可知Grammer什么也不想说的原因是,他想画烟囱,这是他对大火过后的天堂镇的表达方式,无需再多说什么。故选C项。【42题详解】短语猜测题。由第五段中的“At this time, Grammer became aware that something deeper had been transformed by a purely artistic expression. “When the first mural (壁画) moved so many people, I knew I had to come back up,” he said to KRCR-TV.”(这时,Gramm
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
