宁夏银川唐徕回民中学2021-2022学年高一10月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏银川唐徕回民中学2021-2022学年高一10月月考英语试题 WORD版含解析 宁夏银川 回民 中学 2021 2022 学年 10 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、银川唐徕回民中学20212022学年度第一学期10月月考高一年级英语试卷(考试时间:120分钟,满分:150分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will Sam do tonight?A. Attend a party. B. Fly to Tokyo. C. Have a meeting.2. What does the wo
2、man suggest doing first?A Having breakfast. B. Buying the medicine. C. Traveling to the town.3. Where is the man probably going now?A. A gift shop. B. His brothers house. C. The Childrens Center.4. How much is a concert ticket for a child?A. $2. B. $4. C. $8.5. What does the man like about the movie
3、?A. Its funny plot. B. Its music. C. Its actors.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. What did the boy do first last night?A. He listened to music. B. He watched TV. C. He
4、 read textbooks.7. What is Wimbledon about?A. Tennis. B. Films. C. Music.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. What is the mans cousin?A. A sailor. B. A teacher. C. A journalist.9. How does the man like teaching?A. Exciting. B. Boring. C. Challenging.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. What is the room like?A. Big but old.
5、B. Big and new. C. Small but new.11. What will be arranged first?A. The chairs. B. The dressing table. C. The bed.12 Where will the chairs be put?A. Close to the window. B. In front of the fireplace.C. Behind the dressing table.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. Where will the speakers go first?A. A museum.
6、B. A shop. C. A restaurant.14. What does the woman have no interest in?A. Tasting Indian food. B. Seeing unique animals.C. Taking a walk.15. Why wont the speakers go shopping?A. The shopping mall is a little far. B. They dont have enough money.C. It will take them too much time.16. How will the spea
7、kers go to the seashore?A. On foot. B. By subway. C. By car.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. What can we learn about Mrs. Green?A. She always drives very fast. B. She has an old and small car.C. She only drives a day every week.18. Whats the color of Mikes car?A. Blue. B. Black. C. White.19. Who has a very
8、 old car?A. Mrs. Bates. B. Mike. C. Joe.20. What is the relationship between Joe and the speaker?A. His cousin. B. His friend. C. His uncle.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ALocationGift shop and snack barIn Overseas Chinese Town, Shenzhen City,
9、 Guangdong Province Lots of books, T-shirts and toys. You will love our ice cream and fresh fruit juice.TicketsHow to get there All-day ticket of Happy Valley: 180/person. Night ticket of Happy Valley: 60/person Valid (有效的)between 18: 30 and 22:00. Ticket of Happy Train: 40/ person. Tickets of Happy
10、 Valley + Happy Train: 200/person. Tickets are free to the people over 70 and under 3. By tourist bus No. 1 running between Luohu Railway Station and Happy Valley. By bus No. 20, 21, 26, 27, then get off at Window of the World Station and walk for about 3 minutes to Happy Valley. By subway Line 1 (
11、running between 06 : 30-23 : 30) , get off at the stop of Window of the World Station and leave from Exit A, then walk for about 3 minutes to Happy Valley.GroupsSchool groups are welcome on Tuesdays and Wednesdays. The theme park is also available to rent(租用)for birthday parties. The park is totally
12、 accessible(可到达的)to people with disabilities. Visit us on the website to place your order for a group in advance.1. Which of the following statements is TRUE according to the passage?A. On Tuesdays and Thursdays school groups are welcome.B. Birthday parties can be held in the theme park at 23:30.C.
13、You can get to the park by tourist bus No. 21.D. A person in a wheelchair can visit the park.2. How much should a couple with a child under 3 pay for the all-day tickets?A. 540.B. 360.C. 600.D. 120.3. Where can we possibly find this kind of information?A. In a story book.B. In a travel brochure(手册).
14、C. In a language book.D. In a magazine.【答案】1. D 2. B 3. B【解析】【分析】本文是一篇应用文。本文向我们介绍了深圳欢乐谷主题公园的相关信息。【1题详解】细节理解题。从文中Groups一栏中的“The park is totally accessible(可到达的) to people with disabilities. (该公园完全可供残疾人士使用)”可知这个公园对残疾人完全开放。故选D项。【2题详解】细节理解题。从文中Tickets一栏中“All-day ticket of Happy Valley: 180/person.(欢乐谷全日
15、票:180/人)”以及“Tickets are free to the people over 70 and under 3.(70岁以上3岁以下人士免费入场)”可知,一对夫妇带着3岁以下的孩子买全天票应该360元。故选B项。【3题详解】推理判断题。通读全文以及文中的关键词“ Happy Valley(欢乐谷)”可知,本文向我们介绍了深圳欢乐谷主题公园的相关信息。可以推测可能是在旅游手册上看到的信息。故选B项。BA teacher in New York decided to carry out a project with her class to see how it would infl
16、uence their community if they honored people for making a difference or recognized them for doing a good thing.She gave each of her students three blue ribbons (丝带) with gold letters which read,“Who I Am Makes a Difference.” Then she instructed each student to go out and give a ribbon to a person as
17、 a way to thank them for doing something good. Afterwards, they were to follow up on the results, see who honored whom, and report back to the class in about a week.One of the boys in the class went to a manager in a nearby company and honored him for helping him with his career planning. Then, he g
18、ave him two extra ribbons and asked him to do the same with someone that he wanted to honor or thank.Later that day, the manager went to see his boss, who had been seen as a bad-tempered man. He told him that he deeply admired him for being a creative genius. The boss seemed very surprised. The mana
19、ger asked him if he would accept the gift of the blue ribbon. The boss said, “Well, sure.” Then he gave him the last extra ribbon and said he hoped he could pass it on to somebody else.That night, the boss came home to his 14-year-old son and said, “The most incredible thing happened to me today. On
20、e of the managers gave me an extra ribbon and asked me to find somebody else to honor. As I was driving home tonight, I started thinking about whom I would honor with this ribbon, and I thought about you. Sometimes, I scream at you for not getting good enough grades in school, but you are the most i
21、mportant person in my life. And I love you!”Hearing this, the boy couldnt stop crying. He looked up at his father and said through his tears, “Dad, I was going to run away from home after you were asleep. But now I dont need to.”The boss went back to work and changed a lot. He was no longer getting
22、angry, but made sure to let all his employees know that they made a difference.4. What does the underlined word refer to in the second paragraph?A. The teachers.B. The students.C. The persons who accepted ribbons.D. The ribbons.5. What do we know about the manager from the passage?A. He helped the b
23、oy find a job.B. He is a creative man.C. He looks up to his boss.D. He is difficult to get along with.6. Which is the right order for what happened with the boys three ribbons?A. The manager the son the boss.B. The manager the boss the son.C. The boss the son the manager.D. The boss the manager the
24、son.7. What lesson can we learn from the passage?A. Receiving gifts from others is a happy thing.B. Your self-worth depends on how others see you.C. Never be shy to show your love to your family.D. Who you are makes a difference.【答案】4. B 5. C 6. B 7. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了纽约的一位老师决定和她的班级开展一个项目,看看如果他们
25、尊重那些做出改变的人或认可他们做的好事,会对他们的社区产生怎样的影响。【4题详解】词句猜测题。根据上文“She gave each of her students three blue ribbons (丝带) with gold letters which read,“Who I Am Makes a Difference.” Then she instructed each student to go out and give a ribbon to a person as a way to thank them for doing something good.(她给每个学生三条蓝丝带,
26、上面镶有金色的字母,上面写着:“世界因你而精彩。”然后,她让每个学生走出去,给一个人发一条丝带,以此感谢他们做了好事。)”可知,they指代上文中提到的复数名词students。故选B。【5题详解】推理判断题。根据文章第四段“He told him that he deeply admired him for being a creative genius. The boss seemed very surprised. The manager asked him if he would accept the gift of the blue ribbon.(他告诉他,他深深地钦佩他是一个创造
27、天才。老板似乎很惊讶。经理问他是否会接受蓝丝带的礼物。)”可知,经理把蓝丝带送给了老板,由此可推知,他很尊敬他的老板。故选C。【6题详解】细节理解题。根据文章第四段“The manager asked him if he would accept the gift of the blue ribbon. The boss said, “Well, sure.” Then he gave him the last extra ribbon and said he hoped he could pass it on to somebody else.(经理问他是否会接受蓝丝带的礼物。老板说:“当然
28、可以。”然后他把最后一条多余的丝带给了他,并说希望他能把它传给别人。)”和文章第五段“That night, the boss came home to his 14-year-old son and said, “The most incredible thing happened to me today. One of the managers gave me an extra ribbon and asked me to find somebody else to honor. As I was driving home tonight, I started thinking about
29、 whom I would honor with this ribbon, and I thought about you.”(那天晚上,老板回到他14岁的儿子身边,对他说:“今天发生了最不可思议的事。其中一位经理给了我一条额外的丝带,让我去找别人来纪念。今晚在我开车回家的路上,我开始想我该用这条丝带向谁致敬,我想到了你。”)可知,正确的顺序是:经理老板儿子。故选B。【7题详解】推理判断题。根据文章第一段“A teacher in New York decided to carry out a project with her class to see how it would influen
30、ce their community if they honored people for making a difference or recognized them for doing a good thing.(纽约的一位老师决定和她的班级开展一个项目,看看如果他们尊重那些做出改变的人或认可他们做的好事,会对他们的社区产生怎样的影响。)”和文章第二段“She gave each of her students three blue ribbons (丝带) with gold letters which read,“Who I Am Makes a Difference.”( 她给每个学
31、生三条蓝丝带,上面镶有金色的字母,上面写着:“世界因你而精彩。”)”以及下文中对于赠送蓝丝带的描述可知,文章告诉我们世界因你而精彩。故选D。CWith many parts of Central Chinas Henan province suffering from flooding after very heavy rainfall, domestic companies are rushing their donations to help with flood relief in the province. Some companies actions have won the hea
32、rts of Chinese consumers.Chinese netizens were deeply moved by a donation of 50 million yuan (US$ 7.74 million) made by domestic sportswear company Erke for Henan.Netizens were particularly moved by the fact that Erke is a small and low-profile brand compared with international brands. The 50-millio
33、n-yuan donation is a big number for the company since Erkes business didnt seem to be developing very well.“It feels like youre going out of business and you donated so much,” a netizen said.The companys livestream(直播) also drew a lot of attention with over two million viewers watching the video at
34、the same time on Thursday. Previously, the same livestream had less than 10,000 viewers.Netizens not only watched the video but also purchased the companys products via livestream to offer their support. The livestream host even tried to persuade the audience to buy things in a rational(理性的) way whe
35、n many of them said that they were happy to buy the products even with borrowed money.In response to the great support from netizens, Erke President Wu Rongzhao suddenly showed up in front of the camera to express his appreciation at midnight on Thursday.“It makes me feel your enthusiasm and warmth.
36、 We are very moved. We will continue to do a good job in terms of products and services,” said Wu.Some netizens said there were not many companies like Erke which has a strong sense of social responsibility and called on others to buy more of the companys products.Also, netizens said they were parti
37、cularly touched by the fact that Erke didnt advertise their donation, even though some “begged” the company to do more marketing to increase their sales.8. Why are more and more Chinese people buying Erkes products?A. The quality of its products has been improved.B. They are eager to follow the tren
38、d in a crazy way.C. The company is going out of business and its products are all on sale.D. They want to express their support to the company for its generosity.9. During the livestream, Erke President Wu Rongzhao appeared in order to_.A. introduce Erkes products.B. thank netizens for their support
39、.C. persuade netizens to buy things.D. express his determination to do marketing better.10. What can we infer from citizens attitude to Erke?A. They hope Erke will become an international brand.B. They are encouraging Erke to advertise its donation to increase its sales.C. They are satisfied with th
40、e responsibility that Erke shows.D. They will support the company forever.11. Which of the following would be the best title for the passage?A. Erke Wins Chinese Netizens Hearts After Flood Relief Donation.B. Erkes Sales Increase Sharply Due to Its Donation.C. Erke Donates 50 million to Support Hena
41、ns Disaster Relief Efforts.D. Erkes President is Moved by Chinese Citizens Support.【答案】8. D 9. B 10. C 11. A【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章主要讲述了中国中部河南省许多地区在暴雨后遭受洪灾,国内企业纷纷捐款帮助该省的抗洪救灾。其中,国内运动服装公司鸿星尔克向河南捐赠了5000万元人民币的行为让中国网民深受感动。网民们纷纷在其直播间抢购其产品以表达支持,同时,该公司总裁表示了对网民的感谢和表达了做良心企业的决心。【8题详解】推理判断题。根据文章第六段内容“Netizens not o
42、nly watched the video but also purchased the companys products via livestream to offer their support.(网友们不仅观看了视频,还通过直播购买了该公司的产品,以提供支持。)”可知,网友们通过网络直播购买该公司的产品以示对其慷慨捐款的支持。由此可推知,越来越多的中国人购买鸿星尔克产品应也是为了表达对于该公司给与河南灾区慷慨捐款的支持。故选D项。【9题详解】细节理解题。根据文章第七段内容“In response to the great support from netizens, Erke Pres
43、ident Wu Rongzhao suddenly showed up in front of the camera to express his appreciation at midnight on Thursday.(为了回应网友的大力支持,鸿星尔克总裁吴荣照在周四午夜突然出现在镜头前表达了他的感谢。)”可知,吴荣照出现是为了表达对支持者们的感谢。故选B项。【10题详解】推理判断题。根据文章末尾两段内容“Some netizens said there were not many companies like Erke which has a strong sense of socia
44、l responsibility and called on others to buy more of the companys products. Also, netizens said they were particularly touched by the fact that Erke didnt advertise their donation, even though some begged the company to do more marketing to increase their sales.(一些网友表示,像鸿星尔克这样有强烈社会责任感的公司并不多,并呼吁其他人购买
45、更多该公司的产品。此外,网友们表示,令他们特别感动的是,鸿星尔克没有宣传他们的捐赠,尽管一些人“恳求”该公司做更多的营销,以增加他们的销售。)”可知,网友们给与了鸿星尔克公司积极的认可,由此可推知,他们对鸿星尔克公司的社会责任感是满意的。故选C项。【11题详解】主旨大意题。通过阅读文章内容可知,文章体裁为新闻报道,开头两段内容“With many parts of Central Chinas Henan province suffering from flooding after very heavy rainfall, domestic companies are rushing thei
46、r donations to help with flood relief in the province. Some companies actions have won the hearts of Chinese consumers. Chinese netizens were deeply moved by a donation of 50 million yuan (US$ 7.74 million) made by domestic sportswear company Erke for Henan.(由于中国中部河南省许多地区在暴雨后遭受洪灾,国内企业纷纷捐款帮助该省的抗洪救灾。一
47、些公司的行为赢得了中国消费者的心。国内运动服装公司鸿星尔克向河南捐赠了5000万元人民币(774万美元),这让中国网民深受感动。)”揭示了文章的话题,即,文章主要围绕“人们对于鸿星尔克公司向河南暴雨灾区慷慨捐赠的感动和热烈支持”这一话题进行讲述的。选项A“Erke Wins Chinese Netizens Hearts After Flood Relief Donation.(赈灾捐款后,鸿星尔克赢得中国网友的心。)”贴合文章主题,可作最佳标题。故选A项。DJust a year ago the colors were bright under the waves. Now its gray
48、 the Maldivian reef is dead. The coral is killed by the pressure of rising temperatures.Coral reefs are areas underwater where small creatures live. The coral is hard material formed on the bottom of the sea by the skeletons of those creatures. But the world has lost about half its coral reefs in th
49、e last 30 years. Scientists are working to prevent their destruction. Due to global warming, over 90 percent of corals are expected to die by 2050. “To lose coral reefs is to fundamentally undermine the health of a very large proportion of the human race,” said Ruth Gates, director of the Hawaii Ins
50、titute of Marine Biology.Why are coral reefs important? Coral reefs support a fourth of all marine species, as well as half a billion people worldwide. They serve as barriers to protect coastlines from the storms. They provide billions of dollars from tourism, fishing and other trade. They are also
51、used in medical research for cures for diseases. “Everyone should be concerned,” said biologist Ove Guldberg at Australias University of Queensland. “This is not just some distant dive destination. This is the basic structure of the ecosystem we depend on.”The ocean is getting warmer. A rising tempe
52、rature of just one to two degree Celsius can force coral to expel the algae (驱逐海藻) that live there. This leaves their white skeletons uncovered. It is a process called “bleaching”. Sixteen percent of the worlds corals died of bleaching in 1998. The problem has become much worse in recent years.“Weve
53、 lost 50 percent of the reefs, but that means we still have 50 percent left,” said Ruth Gates, who is working in Hawaii to breed corals that can better withstand increasing temperatures. She is also trying to “train” corals to survive rising temperatures. Gates says it is time to start “thinking out
54、side the box” find creative ways to help them.12. The underlined word “undermine” in paragraph 2 means _.A. weakenB. regainC. promoteD. overlook13. Whats the major concern of the scientists like Ove Guldberg?A. People wont find a dive destination in the future.B. The effort to save corals will turn
55、out to be fruitless.C. The destruction of coral reefs will affect the earth ecosystem.D. The bright sea has lost its charm because of those dead corals.14. The fourth paragraph is mainly about _.A. the harm of algaeB. the process of “bleaching”C. the importance of coral reefsD. the change of ocean t
56、emperature15. Ruth Gates attitude towards the protection of corals is _.A. proudB. cautiousC. optimisticD. casual【答案】12. A 13. C 14. B 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了近年来珊瑚礁大量死亡的原因,介绍了珊瑚礁对生态系统的重要性,分析了珊瑚礁的死亡对人类的影响。【12题详解】词义猜测题。第三段中的“Why are coral reefs important? Coral reefs support a fourth of all marine
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-386844.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2017-2018学年八年级人教版语文上册课件:22 愚公移山 (共33张PPT).ppt
