宁夏银川市第一中学2020届高三英语上学期第五次月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏 银川市 第一 中学 2020 届高三 英语 上学 第五 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、宁夏银川市第一中学2020届高三英语上学期第五次月考试题(含解析)注意事项:1答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答选择题时,选出每小题的答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷及草稿纸上无效。3考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分:听力理解(共两节。满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三
2、个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt ?A.19.15. B.9.18 C.9.15答案是C.1. What does the woman want to drink?A. Water. B. Tea. C. Coffee.2. Where is Peter now most probably?A. In the study. B. In the kitchen. C . In the bathroom .3. What is the weather lik
3、e now probably?A. Cold. B. Warm. C. Hot4. What does the man think of the class?A. Inspiring. B. Outdated. C. Practical.5. What happened to the womans watch?A. It was stolen. B. Its broken. C. It was lent out.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分(听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所结的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独
4、白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the woman doing?A Making a complaint. B. Reporting on her work. C. Confessing a mistake.7. What can we infer about Frank?A. He is the womans colleague.B. He is not easy to get along with.C He needs to sleep during lunch br
5、eak.听第7段材料,回答第8、9题。8. When will the man fly to Houston?A. Next Monday. B. Next Tuesday. C. Next Wednesday.9. What ticket does the man choose at last ?A. The first class. B. The business class. C. The economy class.听第8段材料,回答第10至12题。10. Why does the man want to buy Lily running shoes?A. He wants her t
6、o exercise. B. Shes very into sports . C. Theyre on promotion.11. Whats the probable relationship between the speakers?A. Classmates. B. Husband and wife . C. Colleagues .12. What will the man do this afternoon?A. Go shopping. B. Play football. C. Watch TV.听第9段材料,回答第13至16题。13. What time is it now ?A
7、. 9:20a.m. B.10:00a.m. C.10:40a.m.14. Why did Mrs.White call the police?A. There was a theft. B. She quarreled with Wang.C. She smelled something suspicious.15. Where does the conversation probably take place?A. In a company. B. In a hospital. C. In a police station.16. What does the man ask the wom
8、an to do in the end?A. Sign some papers. B. Fetch him some water. C. Go over some documents.听第10段材料,回答第17至20题。17. Why did the speaker come to China?A. To study. B. To do business. C. To visit a friend.18. How long did the speaker stay in China?A. About 2 weeks. B. About 10 weeks. C. About 3 months19
9、. What did the speaker fail to find on her own?A. Salad. B.Bread. C.Tomato sauce.20. How did the woman understand what the speaker wanted?A. By using hand gestures.B. By asking for her sons help.C. By using a translator device.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分 )第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出
10、最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ALEG CRAMPS(痉挛)AT NIGHT?If muscle pain , cramping and stiffness (酸痛)in your legs ,back , feet or bottom are interrupting your sleep, you should know relief is available. Muscle Cramp Pain Reliever that contains eight active materials and has no known side effects can help prevent an
11、d relieve cramps and pains that are worse at night. It is sold at Aid, and CVS. Receive a free bottle when you order three (Limit 3 per order). Satisfaction guaranteed. Order now at www. LegCrampsRelief. com.STRONG FOOT PAIN?Do you suffer from burning or sudden and strong pain in your feet ? You sho
12、uld know help is available . Pain Relieving Foot Cream contains Eucalyptus Oil and Beeswax, known to relieve sharp, burning, and strong pain while also restoring skin that is severely dry, sensitive, or gets itchy(发痒的)or harmed. No known side effects. It is sold at Walgreens CVS, Rite Aid, Target an
13、d Walmart. Get a free jar when you order above two (Limit 3 per order). Get more details or order now at www.MDFootCBACK OR LEG PAIN?Are pains down the back of your legs, or pain in your bottom or lower back making it uncomfortable to sit, walk or sleep? Leg & Back Pain Relief Cream combines seven a
14、ctive materials to relieve burning pains and annoying feelings. This product is not intended to treat or cure pain, but can ease painful symptoms. Stop using and get medical help if any extra bad effects like an itch bother you . It is sold at CVS , Rite Aid and Amazon . Get a free jar when you orde
15、r three (Limit3 per order). Your satisfaction is 100% guaranteed! Get more details or order now at www. Leg BackCream. com.1. Which is the function of Pain Relieving Foot Cream?A. Repairing damaged skinB. Relieving stiffness in feet.C. Preventing strong foot pain.D. Curing pain in lower body .2. Wha
16、t do the three products have in common?A. They are sold at the same places.B. They have satisfaction guarantees .C. They have no known side effects.D. They offer a better deal when ordered three.3. What type of writing does this text belong to?A. A study.B. A directionC. An advertisement.D. A notice
17、.【答案】1. A 2. D 3. C【解析】这是一篇说明文。文章介绍了三种类型的药物,及其功效和购买方式。【1题详解】细节理解题。由第二段Pain Relieving Foot Cream contains Eucalyptus Oil and Beeswax, known to relieve sharp, burning, and strong pain while also restoring skin that is severely dry, sensitive, or gets itchy(发痒的)or harmed.可知Pain Relieving Foot Cream含有桉叶
18、油和蜂蜡,能缓解剧烈 且严重的灼伤,也可以修复干燥、敏感、过敏活着受损的皮肤。所以Pain Relieving Foot Cream可以修复受损皮肤。故选A。【2题详解】细节理解题。由第一段Receive a free bottle when you order three.可知Muscle Cramp Pain Reliever买三赠一;由第二段Get a free jar when you order above two可知Pain Relieving Foot Cream超过两罐就可以得到一罐免费的;由第三段Get a free jar when you order three可知买三赠
19、一。所以三种产品的共同点是买三有优惠。故选D。【3题详解】推理判断题。文章介绍了三中产品,每种产品都有Get a free jar when you order three,即买三赠一。所以这是一则广告。故选C。BThirteen-year-old Madison Williams was studying in her bedroom when Leigh Williams, her mother, told her that a little boy fell into a septic tank(化粪池)and no one could reach him.Madison and Lei
20、gh ran to a neighbors yard, where they found the boys worried mother and other adults surrounding the tank opening. It stuck out a few inches above the ground and was 11 inches in width-slightly wider than a basketball-with a hatch(盖子)that had been moved unnoticed. The two-year-old boy had slipped i
21、n and was drowning in four feet of waste water inside the eight-feet-deep tank.Madison surveyed the situation. She was the only one who could fit through the small hole. Without hesitation, she told the adults, Lower me in. Inside, the tank was dark, and the air was smelly . In the process , she jam
22、med her left wrist against a hidden pole , injuring the muscles in her wrist so severely that the hand was left useless.Rather than tending to her injury ,Madison tried to feel the underwater boy. Minutes went by before she saw the outline of his foot. Madison shot her good hand out and grasped the
23、foot tightly Pull me up! she shouted. Then, ten minutes after Madison had entered the tank, she and the boy were lifted out.But the boy wasnt out of trouble. He had lacked Oxygen long enough that he wasnt breathing. He was placed on his side, and an adult hit him hard on the back. It was only when M
24、adison heard him cry that she knew he was all right . It took Madison longer to recover than the boy, who was taken to hospital and left hospital that same night .She, however, experienced months of painful treatment, for the injury that she had postponed tending was more severe, which, says neighbo
25、r Mary Holley, made the girls actions all the more impressive.4. What most likely caused the boy to fall into the septic tank?A. The tank was very hard to be noticed.B. The boy was curious about the unknown.C. The hatch was not in the correct position.D. The tank opening stood out on the ground.5. W
26、hy did Madison take longer to recover?A. The injury to her wrist became worseB. She wasnt sent to hospital in time.C. She paid all her attention to the boy.D. Serious infection set in to her wound.6. Which of the following can be used to best describe Madison?A. Modest.B. Optimistic.C. Courageous.D.
27、 Hard-working.7. What is the text mainly about?A. A lucky little boy.B. A terrible drowning accident.C. A hidden septic tank.D. An admirable teen hero.【答案】4. C 5. A 6. C 7. D【解析】这是一篇记叙文。讲述的是13岁的女孩Madison Williams进入化粪池,救一个小男孩的故事。【4题详解】细节理解题。由第二段It stuck out a few inches above the ground and was 11 in
28、ches in width-slightly wider than a basketball-with a hatch(盖子)that had been moved unnoticed.可知化粪池在地上几英寸的位置,宽度11英寸,比篮球宽一点,它的盖子被移走了,却没被注意到。所以男孩掉进化粪池的原因可能是盖子没有在正确的位置。故选C。【5题详解】细节理解题。由第三段she jammed her left wrist against a hidden pole, injuring the muscles in her wrist可知她左手腕卡在洞里,伤到了手腕的肌肉。由最后一段She, howe
29、ver, experienced months of painful treatment, for the injury that she had postponed tending was more severe,可知她经历了数个月的治疗,因为延误治疗,伤更严重。所以Madison恢复时间更长是因为她手腕上的伤更严重。故选A。【6题详解】推理判断题。由第三段She was the only one who could fit through the small hole. Without hesitation, she told the adults, Lower me in.可知她是唯一适
30、合下到洞里去的人。她没有犹豫,告诉大人们:把我放下去。她自己只有13岁,但是还是毫不犹豫的去化粪池里救人,是勇敢的。故选C。【7题详解】主旨大意题。由第一段可知Madison Williams只有13岁还是青少年;由最后一段She, however, experienced months of painful treatment, for the injury that she had postponed tending was more severe, which, says neighbor Mary Holley, made the girls actions all the more
31、impressive.可知因为延误治疗伤更严重,所以她经历了数个月的治疗。邻居Mary Holley说,这也使女孩的行为让人们印象深刻。所以文章是一个让人敬佩的少年英雄。故选D。CIf you go to any college in the United States, you will find most students carrying the same items:books, laptops, cell phones and their official school identification cards, or IDs. These small plastic cards d
32、o more than showing the names and pictures of students.In recent years, IDs in some colleges can also buy things. The schools enter into agreements with banks so students can link their cards to private financial accounts. This way, students can use their cards to pay for things like food on campus
33、and school supplies. In other words, their IDs become debit cards(借记卡). However, new research suggests that the way these card programs operate can harm students.The U.S. Public Interest Research Group(U.S. PIRG) aims to use research to support and protect peoples financial interests. The organizati
34、on has been looking into agreements between colleges and banks for several years.This April, Kaitlyn Vitez, higher education campaign director for U.S. PIRG, released their latest findings.Students with campus debit cards paid over $ 24 million in fees during the last contract year. For example, stu
35、dents may be charged fees if they use another bank to withdraw money. Or, they may be charged fees if they spend more money than they have in their bank accounts , she said . Any large fee can create unexpected problems for students , however , banks do not make possible fees clear enough to student
36、s.U.S.PIRG noted that some banks pay colleges for permission to advertise their debit card programs on campus. The advertising can appear to be part of official school programmes and students may feel pushed towards opening accounts.U.S.PIRG also found a connection between colleges with paid agreeme
37、nts and student fees. Students at colleges that received money from banks ended up paying up to 2.3 times more than students at colleges with unpaid agreements. U.S. PIRG contacted several of the colleges in their latest research, yet they seem not to give satisfying comments.8. What is the second p
38、aragraph mainly about ?A. Potential harm of IDs.B. Additional use of IDs.C. Students consuming habits.D. Students financial condition.9. What does the PIRG study find?A. All banks pay for their bank card ads on campus.B. Campus debit cards present high fees for students.C. Many students like to use
39、debit cards at college.D. Colleges have signed illegal agreements with banks.10. What do Kaitlyn Vitezs words imply?A. Colleges benefit a lot from working with banks.B. Most students fall into heavy debts at college.C. Banks give away students financial privacy somehow.D. Students lack enough inform
40、ation on their campus debit cards.11. What will the author probably talk about in the following paragraph ?A. Solutions to the phenomenon.B. Future of school IDs.C. Details of debit card programs.D. Response of some schools.【答案】8. B 9. B 10. D 11. D【解析】这是一篇说明文。文章是关于在美国,学生使用ID卡的情况。它们不仅可以识别身份和照片,还能与越来
41、越多的跟借记卡联系在一起,也提到了这样做的一些弊端。【8题详解】细节理解题。由第二段第一句In recent years, IDs in some colleges can also buy things.可知近些年,在大学ID卡也能用来买东西。所以第二段是关于ID卡额外的用途的。故选B。【9题详解】细节理解题。由第三段Students with campus debit cards paid over $ 24 million in fees during the last contract year. For example, students may be charged fees if
42、 they use another bank to withdraw money.可知有校园借记卡的学生,去年付了超过240000000$ 的费用。比如从不同银行取钱学生会被收费等。所以借记卡对学生来说收费很高。故选B。【10题详解】细节理解题。由倒数第二段最后一句banks do not make possible fees clear enough to students.可知对学生而言,银行没有把可能产生的费用讲清楚。所以Kaitlyn Vitez的暗示的是对于校园借记卡而言,学生缺少足够的信息。故选D。【11题详解】推理判断题。根据最后一句话U.S. PIRG contacted se
43、veral of the colleges in their latest research, yet they seem not to give satisfying comments.可知U.S. PIRG在最新的研究中联系了几所大学,但他们都没给出令人满意的答复。所以接下来作者可能会介绍一些学校回复的内容。故选D。DWind farms have been considered as the way to fight global warming, but a new study suggests they could actually heat the planet up.The st
44、udy found that the US would get warmer if the number of turbines(涡轮机)were increased markedly. Researchers say theyll require much more land than previously thought, needing five to 20 times more space than earlier studies have suggested. And winds created by vast fields of turbines could mix warm an
45、d cool air, which makes the surface quite warm .Despite the potential drawbacks, however, the researchers argue wind energy still makes more sense for the environment than fossil fuels. Study coauthor and Harvard University scientist Professor David Keith argued that, when it comes to energy product
46、ion, there is no free lunch. Wind beats coal by any environmental measure, but that doesnt mean that its effects can be ignored. We must use fewer fossil fuels to stop carbon production. In doing so, we must make choices between various low-carbon technologies , all of which have some environmental
47、effects , he said.More than ten previous studies have now observed local warming caused by US wind farms. Researchers suggested that solar power offers a less damaging energy source in the fight against climate change. In terms of temperature difference per unit of energy generation, solar power has
48、 about 10 times less effect than wind, and the solar power energy is mature in a wide range of fields. But there are other considerations. For example, solar farms are dense(密集的), while the land between wind turbines can be co-used for agriculture.Tidal power is an environmentally-friendly energy so
49、urce. In addition to being a renewable energy, it does not give off any climate gases and does not take up a lot of space . However , there are currently very few examples from real tidal power plants and their effects on the environment. Also, it is important to realize that the methods for generat
50、ing electricity from tidal energy are relatively new technologies. It is projected that tidal power will be commercially profitable within2030 with better technology and larger scales.12. What is the purpose of the text?A. To introduce a study finding.B. To discuss the global warming problem.C. To p
51、rove the benefits of wind farms.D. To call attention to environmental protection.13. What is paragraph 2 mainly about ?A. The effects of global warming.B. The reason for using wind energy.C. The disadvantages of wind farms.D. The working principle of wind farms.14. What do Professor David Keiths wor
52、ds suggest?A. Producing energy is easier than before.B. Consuming energy damages the environment.C. Burning coal should be totally stopped.D. Developing low-carbon technologies is hard.15. Which is recommended considering the environment and practical use?A. Wind energy.B. Fossil fuel.C. Tidal power
53、.D. Solar energy.【答案】12. A 13. C 14. B 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章是关于风力发电厂的。风力发电厂被认为是对抗全球变暖的一种方式,但是一项新研究显示它们也会使星球升温。考虑到环境和实用性,研究者提出可以使用太阳能。【12题详解】推理判断题。由第一段Wind farms have been considered as the way to fight global warming, but a new study suggests they could actually heat the planet up.可知风力发电厂被认为是对抗全球变
54、暖的一种方式,但是一项新研究显示它们也会使星球升温。所以这篇文章是介绍这项新研究的发现的。故选A。【13题详解】主旨大意题。由第二段的第一句The study found that the US would get warmer if the number of turbines(涡轮机)were increased markedly.可知这项研究发现美国会变暖,如果涡轮机的数量迅速增加的话。最后一句winds created by vast fields of turbines could mix warm and cool air, which makes the surface quit
55、e warm.可知由大片涡轮机产生的风力混合了冷空气和暖空气,这会使表面温度升高,这一段是关于风力农场的缺点的。故选C。【14题详解】细节理解题。由第三段We must use fewer fossil fuels to stop carbon production. In doing so, we must make choices between various low-carbon technologies, all of which have some environmental effects可知我们必须减少使用化石燃料,以此来阻止二氧化碳产生。这样做,我们就必须在各种低碳技术中做选
56、择,而所有的低碳技术也会对环境有影响的。所以David Keith的意思是消耗能量会破坏环境。故选B。【15题详解】细节理解题。由倒数第二段Researchers suggested that solar power offers a less damaging energy source in the fight against climate change.可知研究者认为,在对抗气候变化中,太阳能可以提供一种破坏性较小的能源。所以考虑到环境和使用价值,推荐的是太阳能。故选D。【点睛】概括主旨的方法是:先看首尾或各段开头再看全文找主题句,若无明显主题句,就通过关键词句来概括(如议论文中寻找表
57、达作者观点态度的词句,记叙文寻找概括情节和中心的动词或反映人物特点的形容词)。文中出现两种或两种以上的不同观点时,务必牢记作者的观点才是体现全文中心的。该文是介绍一个研究结果的,该类文章的中心一般就在第一段。因此,考生直接抓住第一段中的“Wind farms have been considered as the way to fight global warming, but a new study suggests they could actually heat the planet up.”即可找到文章主旨。第二节(共5小题;每小题2分,满分10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
