天津市宁河县2014高考英语阅读理解训练(11)及答案(解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 天津市 宁河县 2014 高考 英语 阅读 理解 训练 11 答案 解析
- 资源描述:
-
1、天津市宁河县2014高考英语阅读理解训练(11)及答案(解析)阅读理解Since the 1970s, scientists have been searching for ways to link the brain with computers. Brain-computer interface (BCI) technology could help people with disabilities send commands to machines.Recently, two researchers, Jose Millan and Michele Tavella from the Fe
2、deral Polytechnic school in Lausanne, Switzerland, demonstrated(展示)a small robotic wheelchair directed by a persons thoughts.In the laboratory, Tavella operated the wheelchair just by thinking about moving his left or right hand and. He could even talk as he watched the vehicle and guided it with hi
3、s thoughts.“Our brain has billions of nerve ceils. These send signals through the spinal cord(脊髓)to the muscles to give us the ability to move. But spinal cord injuries or other conditions can prevent these weak electrical signals from reaching the muscles,” Tavella says. “Our system allows disabled
4、 people to communicate with external world and also to control devices.”The researchers designed a special cap for the user. This head cover picks up the signals from the scalp(头皮) and sends them to a computer. The computer interprets the signals and commands the motorized wheelchair. The wheelchair
5、 also has two cameras that identify objects in its path. They help the computer react to commands from the brain. Prof. Millan, the team leader, says scientists keep improving the computer software that interprets brain signals and turns them into simple commands. “The practical possibilities that B
6、CI technology offers to disabled people can be grouped in two categories: communication, and controlling devices. One example is this wheelchair.”He says his team has set two goals. One is testing with real patients, so as to prove that this is a technology they can benefit from. And the other is to
7、 guarantee that they can use the technology over long periods of time.16. BCI is a technology that can _.A. link the human brain with computers B. help to update computer systems C. help the disabled to recover D. control a persons thoughts 17. How did Tavella operate the wheelchair in the laborator
8、y?A. By controlling his muscles. B. By talking to the machine. C. By moving his hand. D. By using his mind.18. Which of the following shows the path of the signals described in Paragraph 5?A. scalpcomputercapwheelchairB. computercapscalpwheelchairC. scalpcapcomputerwheelchairD. capcomputerscalpwheel
9、chair19. The team will test with real patients to _. A. make profits from them B. prove the technology useful to themC. make them live longer D. learn about their physical condition20. Which of the following would be the best title for the text?A. Switzerland, the BCI Research CenterB. New Findings
10、About How the Human Brain WorksC. BCI Could Mean More Freedom for the DisabledD. Robotic Vehicles Could Help to Cure Brain Injuries【参考答案】16230、ADCBC 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AFebruary4, 2012 saw the take-off of a new rising NBA star- Jeremy Lin.Among professional bas
11、ketball players, Jeremy Lins background is not typical. He graduated from Harvard University, which sends few players to the NBA, and he is the only Chinese-American NBA player. But when you watch him on the court, there is no doubt that he belongs there. He moves with speed and grace that demonstra
12、te years of faithful practice, which is fueled by a love for basketball.Lins enjoyment to basketball actually began in Taiwan. When Lins father moved to U.S.,his interest in the sport only grew and he passed on this love of baskeball to his son,introducing him to the game at the age of five. The you
13、ng Lin spent much of his youth playing basketball for fun.In high school, Lin dreamed of playing in the NBA.When he applied for college,he was not offered a single sports scholarship. However,after his admission to Harvard ,he was offered a place on its college basketball team.During Lins time at Ha
14、rvard, his basketball career began to speed up. He scored 1,482 points, making him one of the highest scorers in Ivy League history.When he graduated, no professional teams offered Lin a contract, but he was invited to play in the NBA Summer League. He played well and ended up eagerly singning a con
15、tract with the Golden State Warriors.At first, playing in professional games filled Lin with excitement. He treasured opportunities to meet players he had been watching on TV for years. But slowly, the excitement wore off and was replaced by anxiety. In a few very difficult months, he was cut by two
16、 teams before the New York Knicks picked him up.But he had the courage and determination to stick to his dream, so he put himself into hard training to get ready for his opportunity to come, Then his moment arrived on February4, 2012,on which his excellent performance made him famous overnight. Afte
17、t that, he led the Knicks to their fifth straight victory.The Associated Press called Lin“the most surprising story in the NBA.”Knicks fans developed the nickname for him“linsanity”(林发疯).Time magazine released its 2012 list of the 100“Most Influential People in the World”, Jermy Lin included.56.What
18、 might be the authors purpose in writing the text? A.To make readers interested in great basketball players. B.To praise Jeremy Lin for his skills and determination. C.To list Lins wonderful performances in NBA team. D.To give a brief introduction to Lins road to an outstanding basketball player.【答案
19、】D【解析】文章叙述了林书豪从5岁开始打篮球, 中学时的梦想, 读哈佛时篮球事业起步到加入NBA后的成功可以看出,此题答案选D。57.Which of the following is of little help in Lins success? A.His graduationg from Harvard University B.His fathers influence C.His years of hardwork D.His devotion to basketball 【答案】A【解析】从文中第二段前两句可知他从哈佛毕业对他的成功帮助不大。第三段第二句可知他父亲对他影响很大。从第
20、二段最后一句可知他经过了长时间的训练,而且他热爱篮球。58.What does the underlined phrase“wore off “in Paragraph7 probably mean? A.worked out B.rose up C.died away D.kept up 【答案】C【解析】起初在专业队里打球让他很激动, 但慢慢地, 激动被焦虑所替代。所以worse off的意思是激动渐渐消失,所以选C。59.Which of the following is TRUE of Jeremy Lin? A. Lin learned to play basketball when
21、 he was eight. B. Lin is the most outstanding player in NBA. C. Lins career for professional games was a great success at first. D. Before Lin there was no Chinese-American NBA players.【答案】D【解析】从第二段第二句he is the only Chinese-American NBA player“他是唯一的华裔NBA球员”60. Which is the right order for Lins life?
22、 a. He made an excellent performance on Feb,4. b. He was fired by the Golden State Warriors. c. He was invited to play in the NBA Summer League. d. He graduated from Harvard University. e. He became famous overnight. A. a,d,c,b,e B.d,c,b,a,e C.a,e,d,c,b D.d,b,c,e,a【答案】B【解析】先对比a,d的先后顺序,很容易知道他先毕业后进入Ne
23、w York Knicks打球;所以排除A,C。 再比较b,c的顺序,从地6段可知c发生在前, 所以选B.61.We can conclude from the text that . A. Lin didnt have a smooth road in NBA. B. Lin got an easy entry into NBA. C. NBA prefers graduates from Harvard University. D. Lin didnt show his basketball talents in Harvard University.【答案】A【解析】从倒数第三段可知,
24、在与New York Knicks签约前,他被2个队拒绝。可知他的NBA之路并不容易。、阅读理解Do you want to live with a strong sense of peacefulness, happiness, goodness, and self-respect? The collection of happiness actions broadly categorized(把归类) as honor help you create this life of good feelings. Heres an example to show how honorable act
25、ions create happiness. Say a store clerk fails to charge us for an item. If we keep silent, and profit from the clerks mistake, we would drive home with a sense of sneaky(卑鄙的) excitement. Later we might tell our family or friends about our good fortune. On the other hand, if we tell the clerk about
26、the uncharged item, the clerk would be grateful and thank us for our honesty. We would leave the store with a quiet sense of honor that we might never share with another soul. Then, what is it to do with our sense of happiness? In the first case, where we dont tell the clerk, a couple of things woul
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
