宁夏青铜峡市高级中学2021-2022学年高二上学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏青铜峡市高级中学2021-2022学年高二上学期开学考试英语试题 WORD版含解析 宁夏 青铜峡市 高级中学 2021 2022 学年 上学 开学 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、宁夏青铜峡市高级中学2021-2022学年高二上学期开学考试英语试题第一部分:听力(30分)请听下面五段对话,选出最佳选项。1.What is the womans attitude towards the mans suggestion?A.uninterested. B.Worried. C.Excited.2.Where is the computer now?A. in the bedroom. B.In the sitting room. C.In the study room.3.What is the man doing?A.Giving a suggestion. B.Aski
2、ng for help. C.Making an introduction.4.How will the woman go to the airport?A.by bus. B.by train C.By taxi.5.What did the woman almost forget to buy?A.Milk. B.eggs. C.Pancakes.请听第六段材料,回答第6,7小题。6.How many sugars does the woman take inher tea everyday?A.At least five. B.At least thirty. C.At least th
3、irty five.7.What are the speakers probably talking about?A.Getting a sweet tooth. B.Cleaning the teeth. C.Having afternoon tea.请听第七段材料回答第8,9小题。8.When will the woman finish her work?A.Within 30 minutes. B.Within 45 minutes. C.Within 60 minutes.9What does the man advise the woman to do?A.Have a sandwi
4、ch first. B.Go out for lunch. C.Eat at moms.请听第八段材料回答第1012小题。10.What does the man want to do?A.Apply for an award B.Getting help with the homework.CTake the test at a different time.11.What will the man do this weekend?A.Take a history test. B.Practice speaking French. C.Go back home.12.When will th
5、e woman collect the students test papers?A.On monday. B.On tuesday. C.On Wednesday.请听第九段材料回答第1316题。13.Where do most of the singers come from?A.Spain. B.France. C.Canada.14.What will take place on the eighteenth?A.A dance performance. B. A magic show. C.A musical play.15.When will Jemina give the per
6、formance?A.On the 17th. B. On the 19th. C.On the 20th.16.What does the woman think of the name of the dance club?A.Funny. B.Silly. C.Strange.请听第十段材料回答第1720题17.At what time will the coach leave on Friday?A.7:15. B.7:30. C.7:4518.What does the speaker say about taking a suitcase?A.Its important. B.Its
7、 tiring. C.Its unnecessary.19.What does the speaker think each student should take?A.A hat. B. A sleeping bag. C.A mobile phone.20What does the Spring Hotel not have?A.A coffee house. B.A swimming pool. C.A gym.第二部分:阅读理解(40分)阅读下列短文,从每题所给的A,B,C,D四个选项中,选出最佳答案。APart-time jobs for 15 and 16 years oldsWa
8、iter / WaitressA job as a waiter or waitress is a good choice for 16-year-olds. Not only can one earn $9-$12 an hour, but they can also get the tips (小费). Most people that visit a restaurant dont just have good food. They come here to relax and have a good time. Besides serving food quickly, a young
9、 waiter who talks to them politely with a smile on his face will make the diners enjoy their time at the restaurant.Work in a libraryIf one is fond of books, working in a library is another suitable choice. Besides the pay is good, it offers a lot of free time when students can actually sit down and
10、 finish their homework. So on returning home, they would have time to hang around with friends or just relax. So working in a library is an excellent part-time job for teens, especially for school students.Internet jobsThere are many ways of making money through online jobs like clicking on advertis
11、ements, visiting sites and signing up with them. However, such online jobs dont pay well. A better Internet job for teens is to complete online surveys. These are quite simple surveys that usually ask one about his/ her opinions and ideas. Many companies use these ideas to make products designed for
12、 teenagers.1. A student who is busy with his research paper will probably choose to work _.A. in a restaurantB. in a libraryC. on the InternetD. in an IT company2. The writer wrote this text to _.A. tell us the importance of doing part-time jobsB. advise teenagers how to choose a part-time jobC. tea
13、ch young people how to make lots of moneyD. introduce his/her experience of doing part-time jobs3. Why do some companies ask the teens to do surveys?A. The teens have more free time.B. They can pay less to the teens.C. They need advice to make products for teens.D. The teens usually express their tr
14、ue opinions.【答案】1. B 2. B 3. C【解析】【分析】本文是说明文。这篇文章是为了给年轻人一些怎么做兼职工作的建议,包括服务员,图书馆的工作,和网络的工作。介绍了适合这些工作的人和如何做好这些工作。【1题详解】细节理解题。根据文章Work in a library部分中的If one is fond of books, working in a library is another suitable choice. Besides the pay is good, it offers a lot of free time when students can actuall
15、y sit down and finish their homework.(如果一个人喜欢读书,在图书馆工作是另一个合适的选择。除了工资高,它还提供了很多自由时间,学生们可以坐下来完成作业)可知,忙于论文的学生可能会选择在图书馆上班。故选B。【2题详解】推理判断题。根据文章的内容和标题Part-time jobs for 15 and 16 years olds(15岁和16岁的兼职工作)可知,作者写这篇文章是为了给年轻人一些怎么做兼职工作的建议。故选B。【3题详解】细节理解题。根据文章Internet jobs部分中的A better Internet job for teens is to
16、 complete online surveys. These are quite simple surveys that usually ask one about his/ her opinions and ideas. Many companies use these ideas to make products designed for teenagers.(对青少年来说,更好的网络工作是完成在线调查。这些是非常简单的调查,通常询问一个人的意见和想法。许多公司利用这些想法来为青少年设计产品)可知,公司让年轻人做调查是他们需要给年轻人做产品的建议。故选C 。B阅读下列短文,从每题所给的四
17、个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。One day when I was 12, my mother gave me an order: I was to walk to the public library, and borrow at least one book for the summer. This was one more weapon for her to defeat my strange problem inability to read.In the library, I found my way into the “Childrens Room.” I sat do
18、wn on the floor and pulled a few books off the shelf at random. The cover of a book caught my eye. It presented a picture of a beagle. I had recently had a beagle, the first and only animal companion I ever had as a child. He was my secret sharer, but one morning, he was gone, given away to someone
19、who had the space and the money to care for him. I never forgot my beagle. Without opening the book titled Amos, the Beagle with a Plan, I borrowed it from the library for the summer.Under the shade of a bush, I started to read about Amos. I read very, very slowly with difficulty. Though pages were
20、turned slowly, I got the main idea of the story about a dog who, like mine, had been separated from his family and who finally found his way back home. That dog was my dog, and I was the little boy in the book.My mothers call returned me to the real world. I suddenly realized something: I had read a
21、 book, and I had loved reading that book. Everyone knew I could not read. But I had read it. Books could be incredibly wonderful and I was going to read them.I never told my mother about my “miraculous” (奇迹般地) experience that summer, but she saw a slow but remarkable improvement in my classroom perf
22、ormance during the next year. And years later, she was proud that her son had read thousands of books, was awarded a PhD in literature, and authored his own books, articles, poetry and fiction. The power of the words has held.4. The authors mother told him to borrow a book in order to_.A. encourage
23、him to do more walkingB. help cure him of his reading problemC. let him spend a meaningful summerD. make him learn more about weapons5. The book caught the authors eye because_.A. it contained pretty pictures of animalsB. he found its title easy to understandC. he was reminded of his own dogD. he li
24、ked childrens stories very much6. What can be concluded from the last paragraph?A. The authors mother rewarded him with books.B. The authors mother read the same book.C. The author has become a successful writer.D. The author has had happy summers ever since.7. Which one could be the best title of t
25、he passage?A. My Passion for ReadingB. Mums Strict OrderC. Reunion with My BeagleD. The Charm of a Book【答案】4. B 5. C 6. C 7. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者从一名阅读困难的孩子到最终成为一名成功的作家的故事,告诉我们书本的魅力。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段最后一句“This was one more weapon for her to defeat my strange problem inability to read.”可知母亲让他借书看是
26、为了治愈他的阅读问题。故选B。【5题详解】细节理解题。根据文章第二段“The cover of a book caught my eye. It presented a picture of a beagle. I had recently had a beagle, the first and only animal companion I ever had as a child.”一本书的封面引起了我的注意。它展示了一张比格猎犬的照片。我养过养了一只比格猎犬,这是我小时候第一个也是唯一的动物伴侣。可知这本书引起了作者的注意,因为他想起了自己的狗。故选C。【6题详解】推理判断题。根据最后一段
27、 “And years later, she was proud that her son had read thousands of books, was awarded a PhD in literature, and authored his own books, articles, poetry and fiction. ”可知,几年后,她为儿子读了上千本书而感到骄傲,他被授予文学博士学位,并写了自己的书、文章、诗歌和小说。由此判断出,作者已成为一位成功的作家。故选C。【7题详解】主旨大意题。根据第一段“One day when I was 12, my mother gave me
28、an order: I was to walk to the public library, and borrow at least one book for the summer. This was one more weapon for her to defeat my strange problem inability to read.”在我12岁的时候,有一天,我妈妈给我下了命令:我要走到公共图书馆,这个夏天至少要借一本书。这个让我克服了阅读困难的问题。以及最后一段 “And years later, she was proud that her son had read thousa
29、nds of books, was awarded a PhD in literature, and authored his own books, articles, poetry and fiction. The power of the words has held.”几年后,她为自己的儿子读了上千本书而感到骄傲,他被授予文学博士学位,并写了自己的书、文章、诗歌和小说。语言的力量一直存在。文章讲述了作者从一名阅读困难的孩子到最终成为一名成功的作家的故事,告诉我们书本的魅力。所以短文的最佳标题为“ 书的魅力”。故选D。 COnly a few people in Toronto have
30、the luck to live within walking distance from their workplace.For the rest of us, commuting (乘车上下班) is a rather unpleasant daily necessity.So how do you avoid a traffic jam in Toronto? You can do it in the old way and listen to one of the radio stations that give regular updates about the traffic si
31、tuation in Torontos streets.Seeing the big picture of Torontos traffic and knowing when and where heavy traffic occurs is a must.From my own experience, there are situations where a quick decision can help you make it in time for an event or a meeting.Thats why we prepared three short videos showing
32、 the overall traffic situation in Toronto from dawn to night.You can click them and watch.With the help of “Google Maps”, where you can watch the live traffic density all over the world and average traffic data based on past conditions, we were able to provide you with traffic maps for a typical (平常
33、的) Friday.Friday traffic in Toronto is quite fast in the early morning,with only a few hot spots showing up at the major junctions (交叉点) at 7:00 am.The morning traffic jam starts light at 7:30 and the traffic gradually slows down to reach a breaking point at 8:30.The roads are quite free afterwards,
34、 only Allen Road is likely to be jammed around lunchtime from 11 : 30 am to 12:00 noon.It comes as no surprise that Friday afternoon brings heavy traffic as early as 1:00 pm, mainly on the Don Valley Parkway.You wont have a good time getting away from the city from 4:00 pm to 6:30 pm, as there is a
35、good chance to get caught in a traffic jam.The traffic in Toronto is quite heavy on a Friday night.I hope you will have a nice Friday night in the city and a safe journey home this Friday!8. By saying “commuting is a rather unpleasant daily necessity”,the writer refers to the fact that _.A. buses ar
36、e usually very crowdedB. they are often stuck in traffic jamsC. they have to travel a long way to workD. they usually cannot do anything on the way to work9. What is the last paragraph mainly about?A. What the traffic in Toronto is like for a typical Friday.B. How to avoid heavy traffic on Fridays.C
37、. Why the traffic is terrible on Fridays.D. What “Google Maps” can do for us.10. In Toronto, on Fridays you are most likely to suffer heavy traffic _.A. from 6:30 am to 7:00 amB. from 8:30 am to 9:30 amC. from 10:30 am to 11:00 amD. from 4:00 pm to 6:30 pm11. Where is this passage taken from?A. A TV
38、 program.B. A radio program.C. A website.D. A travel booklet.【答案】8. B 9. A 10. D 11. C【解析】【分析】这是一篇说明文,主要介绍了多伦多的交通情况。【8题详解】推理判断题。由下文“So how do you avoid a traffic jam in Toronto?”可知,本文主要是讲多伦多的交通堵塞情况,作者说上班的路上不是很愉快,是说他们上班经常遭遇堵车。故选B。【9题详解】段落大意题。通读末段可知,最后一段讲述周五早上多伦多的交通相当繁忙,艾伦路可能在中午11:30到中午12:00左右被堵住,登谷公园
39、大道从下午4:00到6:30可能堵车,因此推断本段主要讲述多伦多在一个平常的星期五的交通情况。故选A。【10题详解】细节理解题。根据末段的“You wont have a good time getting away from the city from 4:00 pm to 6:30 pm, as there is a good chance to get caught in a traffic jam.”下午4:00到6:30之间最容易交通堵塞,故选D。【11题详解】推理判断题。根据第二段的“You can click them and watch.”可推断本文来源于某个网站。故选C。DS
40、cientists have found an unusual way to prevent our planet from overheating: move it to a cooler spot. All you have to do is send a few comets(彗星)in the direction of earth, and its orbit will be changed. Our world will then be sent into a safer, colder part of the solar system.This idea for improving
41、 our climate comes from a group of US National Aeronautics and Space Administration(NASA)engineers and American astronomers. They say their plan could add another six billion years to the useful lifetime of our planeteffectively doubling its working life.The plan, put forward by Dr. Laughlin, and hi
42、s colleagues Don Korycansky and Fred Adams, needs carefully directing a comet of asteroid(小行星)so that it passes close by our planet and sends some of its gravitational energy to Earth.“Earths orbital speed would increase as a result and we would move to a higher orbit away from the Sun,” Laughlin sa
43、id.Engineers would then direct their comet so that it passed close to Jupiter or Saturn. The comet would pick up energy from one of these giant planets. Later its orbit would bring it back to Earth, and the process would be repeated. In the short term, the plan provides an ideal way to global warmin
44、g, although the team was actually concerned with a much greater danger. The Sun is certain to heat up in about a billion years and so “seriously endanger” our biosphereby cooking us. Thats why the group decided to try to save Earth.The plan has one or two worrying aspects, however. For a start, spac
45、e engineers would have to be very careful about how they directed their asteroid or comet towards Earth. The smallest miscalculation(误算)in orbit could fire it straight at Earthwith deadly results.There is also the question of the Moon. As the scientific American magazine points out, if Earth was pus
46、hed out of its current position it is “most likely that the Moon would be stripped away from Earth,” it states. This would change our planets climate.12. If the plan is successful, Earth will have a working life of _ years.A. 12 billionB. 6 billionC. 18 billionD. 24 billion13. What makes the scienti
47、sts plan to save Earth?A. A few comets are moving to the direction of Earth.B. Earths working life is coming to an end soon.C. Earth will become too hot for mankind to keep alive.D. The moon is moving farther away from Earth.14. What serious problems might the plan cause according to the passage?A.
48、Earth might be moved too far away and man might be frozen to death.B. The comet might hit Earth and man might lose the moon.C. The comet might hit Jupiter or Saturn and never return to Earth.D. Earths working life might be greatly shortened.15. Which of the following pictures best shows how the plan
49、 would work?A B. C. D. 【答案】12. A 13. C 14. B 15. A【解析】【分析】这是一篇科技说明文。科学家发现了一个独特的方式来防止地球逐渐变热:把地球移到太阳系中某个更凉爽一点儿的地方,其原理是利用一些小行星来改变地球的轨道。【12题详解】细节理解题。从文章第二段最后一句They say their plan could add another six billion years to the useful lifetime of our planeteffectively doubling its working life.“他们说,他们的计划可以使我们
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-387672.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
