宁夏青铜峡市高级中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏青铜峡市高级中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 宁夏 青铜峡市 高级中学 2021 2022 学年 上学 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、青铜峡市高级中学2021-2022学年高二年级第一次月考英语试卷注意事项:1答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答选择题时,选出每小题的答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷及草稿纸上无效。第一部分:听力理解(共两节。满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置
2、。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the man reading ?A. A magazine . B. A newspaper. C. A novel .2. Which is the right Gate for the mans flight ? A. Gate 16. B. Gate 18 . C. Gate 20.3. What does the girl want the man to do? A.Look for her teddy bear . B. Bring her a new teddy bear
3、C.Read her a story about a teddy bear.4. What was the man fined for ? A. Wrong parking . B. Running a red light . C. Driving too fast.5. How often does woman give the plant water ? A. Every day. B. Once per week . C. Once a month.第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最
4、佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。6. What does the book look like ? A. A small but thick book. B. A big book with a hard coverC. A book about 200 pages thick7. Why does the man want book ? A.To preoare for a test B.To read it for fun C.To learn about America听第
5、七段材料,回答第8、9题。8. What is the woman probably doing ? A. Having an interview B. Taking a training class C.Complaining about the flight9. How does the woman sound ? A. Selfish B. Easy -going C. Shy听第八段材料,回答第10至12题。10. When did the woman move into apartment ? A. Last week B.A few months ago C. Last month
6、.11. What does the woman like about the apartment? A. The neighbors B. The area around the apartment C. The price of the apartment12. What can be known about the bug problemy? A.Not everyone is concerned about it.B. Its only in the womans apartment .C.The landlord (房主)doesnt know about it.听第九段材料,回答第
7、13至16题。13.What is Jack Cooper doing at present? A.He is having a holiday abroad B. He is taking a break at home C. He is on a business trip14. When will Jack Cooper come back? A. On Tuesday morning. B.On Friday morning C.On Friday afternoon15.When will the meeting begin? A. At 9:00 a.m B. At 4:00 p.
8、m C. At 7:00 p.m 16.What is the meeting about? A. Environment protection. B.The school education C. Production safety.听第十段材料,回答第17至20题。17. What do we know about the hotel? A.Its right in the center of the city B.It has been expanded recently C.It provides high quality service.18. Which is considered
9、 one of the best equipped places in the around area? A. The swimming pool. B. The tennis courts C.The newly opened gym19. Which packages allow guests to enjoy the full range of hotel facilities? A.2-day and 3-day. B.3-day and 5-day C.2-day and 5-day20.How much does the 5-day cost per person per nigh
10、t? A. 52 dollars B. 60 dollars C. 75 dollars第二部分: 阅读理解 (共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ACircus ReturnsIts March and that means we are again welcoming the Circus (马戏团) Under the Stars to our town.Ringmaster (马戏表演领班) Ferdinand Diego promises that it will be full of su
11、rprises for the whole family. Diego says, “This year we are presenting forty different performers. We are especially pleased to add the Flying Montinis to our circus family. They are known throughout Europe for their dangerous trapeze (高空秋千) acts. In fact, Ernestine Montini was the first female to p
12、erform a triple flip (空翻三周), and you can see her performance nightly in our show.”Charley Smiths performances have been the favorite act of local children in past shows. Charley will be with the circus again this year. Smith promises to be “a little smarter, but just as silly” this time around. He w
13、ill surely leave the crowd laughing.Right after their shows here, the performers will begin a three-month tour in South America. So make sure you buy your tickets early. The circus will be in town for only one week, from Wednesday, June 5, through Sunday, June 9. There will be evening performances T
14、hursday through Sunday at 7 P.M.Matinees (午后场) will be held at 2 P.M. on Wednesday, Saturday and Sunday. Performances will again be at the Civic Center, 454 Oak Street in Bakersville.Call 555-6789 for ticket information.1. Which part of the show will be new this year?A Its name.B. Its location.C. Ch
15、arley Smith.D. The trapeze artists.2. When will the circus be performing on Wednesday, June 5?A. In the morning.B. In the afternoon.C. In the evening.D. In the midnight.3. What type of writing is the text?A. A note.B. A diary.C. A report.D. A notice.【答案】1. D 2. B 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。文章通知人们马戏团又来了,带来了
16、精彩的节目以及演出时间和购票方法。【1题详解】细节理解题。根据第二段中的“This year we are presenting forty different performers. We are especially pleased to add the Flying Montinis to our circus family. They are known throughout Europe for their dangerous trapeze (高空秋千) acts.(今年我们将展示40位不同的表演者。我们特别高兴的是,Flying Montinis加入了我们的马戏团大家庭。他们以危
17、险的高空秋千动作而闻名于欧洲)”可知,今年节目新颖的部分是高空秋千表演。故选D。【2题详解】细节理解题。根据第五段中的“Matinees (午后场) will be held at 2 P.M. on Wednesday, Saturday and Sunday. (午后场将会在周三,周六和周日下午两点举行)”可知,6月5日星期三马戏团是下午表演。故选B。【3题详解】推理判断题。第一段“Its March and that means we are again welcoming the Circus (马戏团) Under the Stars to our town. (三月份了,意味着我们
18、又可以欢迎马戏团星星之下来我们城镇)”通知人们马戏团要来表演,接着第二段讲述马戏团与原来不同有了新的表演,第三段讲述孩子们喜爱的表演者还会带来精彩节目,第四段和第五段讲述马戏团表演时间,第六段是订票电话。由此推知,这是一篇通知。故选D。BI started playing football when I was 7 or 8 years old after my brothers had agreed to let their little sister join in their games. Im from a very small town and at that time no oth
19、er girls played football in my town. People said football wasnt for women and my family shouldnt let me play. They also said I wouldnt make it, and that I wasnt good enough.As a child, I didnt really understand why people were so against me playing when I could play it well! I fought back by showing
20、 my talent (天赋) on the streets.My greatest inspiration was my mother. We came from a poor family; my mom separated from my dad when I was less than a year old and she raised four children on her own. She worked all day, had little time to spend with us, but she never gave up. I found my strength fro
21、m her to keep going.Every win is important for me, from the time when I was playing in amateur (业余的) teams among the boys to the first win as part of the Brazilian national team, and now. I remember when I went back to my town in 2006 after winning the award for the best female player in the world.
22、When I arrived, it was nearly midnight and the whole town was awake, waiting for me. I got into a firemans truck and people were waving. That achievement could happen because I hadnt given up that first moment I heard a “no”.Sport changed my life completely. It gave me the opportunity (机会) to help m
23、y family meet other people, see other countries and experience other cultures. Sport is a tool for empowering girls, because it gives you the opportunity to do what you want and learn to respect the differences between people.For me, its a great honor to be a UN Women Goodwill Ambassador (亲善大使). Tod
24、ay, I am here to use my story to inspire many more girls and women and to create opportunities so that next generation doesnt have to go through what I did.4. What was the authors familys attitude toward her playing football at first?A. They were uncertain about it.B. They were supportive of it.C. T
25、hey were strongly against it.D. They thought it must be painful.5. What happened to the author when she returned home in 2006?A. She learnt to say “no” for the first time.B. She had little time to spend with her family.C. She got a chance to play for the national team.D. She was warmly welcomed by t
26、he whole town.6. Which of the following words can best describe the author?A. Creative.B. Humorous.C. Strong-willed.D. Self-centered.7. What does the author call on girls and women to do?A. Play football just like her.B. Try their best to see the outside world.C. Trust themselves and do what they wa
27、nt.D. Value the happy hours with their families.【答案】4. B 5. D 6. C 7. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文,主要讲的是作者七八岁的时候开始踢足球,大家都觉得作者踢不好,但是作者没有放弃,最后获得了世界最佳女球员奖,成为了联合国妇女署亲善大使,激励了更多的女孩和妇女。【4题详解】推理判断题。根据第一段的“I started playing football when I was 7 or 8 years old after my brothers had agreed to let their little sister joi
28、n in their games.(我在七八岁的时候就开始踢足球了,那时我的兄弟们同意让他们的小妹妹参加他们的比赛。)”可知,作者的家人对她踢足球的态度是支持的,故选B。【5题详解】细节理解题。根据第四段的“When I arrived, it was nearly midnight and the whole town was awake, waiting for me. I got into a firemans truck and people were waving.(当我到达时,已是午夜时分,全镇的人都醒着,等着我。我上了一辆消防卡车,人们在挥手。)”可知,当她2006年回到家时,她
29、受到了全镇人的热烈欢迎。故选D。【6题详解】推理判断题。根据倒数第三段的“That achievement could happen because I hadnt given up that first moment I heard a “no”.(我之所以能取得这样的成就,是因为我没有在第一次听到“不”的时候就放弃。)”可知,作者不轻言放弃,是一个意志坚定的人,故选C。【7题详解】推理判断题。根据最后一段的“Today, I am here to use my story to inspire many more girls and women and to create opportun
30、ities so that next generation doesnt have to go through what I did.(今天,我在这里用我的故事来激励更多的女孩和妇女,并创造机会,让下一代不必经历我所经历的一切。)”可知,作者呼吁女孩和妇女相信自己,做自己想做的事。故选C。CI left a job in higher education in 1987 to begin work full time as a futurist. Actually, there are three ways to this career. First is the informal or se
31、lf-taught path (途径) taken by many people. People in different fields often discover their personal interest in the future. And then they begin to read things about futures studies, forecasting, science and technology, and so on. They begin to attend meetings as they can find them. Gradually they beg
32、in to call themselves futurists. Of the 40,000 members of the World Future Society (WFS), most have taken that path. But only about 1,200 are “professional (职业的) members” who try to make a living as futurists. If this path sounds right for you, it can be successfully followed. The best place to star
33、t is with a membership in the WFS. A second path is through the more traditional colleges. There are college programs in futures studies. Among those we suggest is the masters degree program in futures studies at the University of Houston, Clear Lake, Texas. Another program in futures studies is the
34、 Hawaii Research Center for Futures Studies, at the University of Hawaii.Finally, a third path is the one that I took, or rather was given. That is the mentor (导师) path. An early futurist and founding member of the WFS took me under his wing while I was an undergraduate student. He began to feed me
35、things to read and to attend, nurturing (培养) my own interest in the future through what became more than a ten-year-long relationship. His name was Ed Lindaman, at one time director of program planning for building Apollo, later a college president when I knew him. If you are lucky enough to find th
36、at kind of relationship, it can have some of the features of the first two paths, though without the formal degree.8. What do we know about the author?A. He founded the WFS.B. He got his first job as a futurist.C. He makes a living as a futurist now.D. Being a futurist was his childhood dream.9. Wha
37、t does the underlined part “that path” in Paragraph 2 refer to?A. Self-study.B. Full-time education.C. Being a WFS member.D. Being guided by professionals.10. What kind of feeling did the author have when he mentioned Ed Lindaman?A. Regret.B. Worry.C. Excitement.D. Thankfulness.11. What advice does
38、the author mainly give to readers?A. How to join the WFS.B. How to become a futurist.C. How to choose your career.D. How to take a degree in the future.【答案】8. C 9. A 10. D 11. B【解析】【分析】本文是一篇说明文,主要介绍了成为未来主义者的三种方式。【8题详解】细节理解题,根据第一段的“I left a job in higher education in 1987 to begin work full time as a
39、 futurist.(1987年,我辞去了高等教育的工作,开始全职从事未来学家的工作。)”可知,作者现在以未来主义者为生,故选C。【9题详解】词句猜测题。根据第二段的“First is the informal or self-taught path (途径) taken by many people.(首先是许多人采取的非正式或自学的道路。)”可知,划线部分的that path指的是自学,故选A。【10题详解】推理判断题。根据最后一段的“If you are lucky enough to find that kind of relationship, it can have some of
40、 the features of the first two paths, though without the formal degree.(如果你足够幸运地找到了这种关系,它可能具有前两条路径的一些特征,尽管没有正式的程度。)”可知,作者觉得自己很幸运能够遇到Ed Lindaman,因此他应该觉得感恩,故选D。【11题详解】推理判断题。通读全文,尤其是第一段的“Actually, there are three ways to this career.(这个职业有三种方式。)”可知,本文作者给读者的建议是“如何成为未来主义者”,故选B。DThree French students,usin
41、g the name “Obvious”, have produced the first artwork created mainly by a computer program to be sold at auction (拍卖). Using artificial intelligence (AI),Obvious created 11 portraits (肖像画) of an imaginary family they called Belamy.Obvious used 15,000 real portraits to train an AI program which has t
42、wo parts.One part tries to create pictures that look real.The other part judges the work.If the portrait doesnt look real enough,the first part goes back and changes its decisions until it comes up with a better picture.These decisions are controlled by an algorithm (计算程序). The students made many ch
43、oices,helping guide the AIs decisions.But even so,the painting is “signed”by the algorithm,instead of the students.On October 25,Obviouss picture,Edmond de Belamy,was sold at auction at Christies in New York.The final price for Edmond de Belamy was $432,500about ten times more than Christies expecte
44、d.This is not the first AI artwork,just the first one sold at auction.In fact,many people are not impressed with the portrait.“The work isnt interesting,or original,”says 19yearold Robbie Barrat.He should know.He wrote much of the program that created the pictures.But he doesnt like the idea of Obvi
45、ous selling the picture.He thinks its too simple and gives a bad idea of what real AI artists are doing.He points out that he created many pictures like these over a year ago.Obvious doesnt hide the fact that it used Mr.Barrats work,or even that its portrait is not the best AI artwork ever.Pierre Fa
46、utrel of Obvious said,“.the goal of our project was to do something that was simple enough for.my mother or brother to understand.”Obvious got the attention of Christies by selling another work,Le Comte de Belamy,for over $11,000 in February. One reason Christies chose to auction Obviouss work is be
47、cause AI art is unusual now.In the future it will be much more common.12. What does Paragraph 2 mainly explain?A. How Obvious made its decisions.B. How Obvious named its AI artwork.C. How Obviouss AI program did paintings.D. How Obvious got the idea to become AI artists.13. What can we learn about E
48、dmond de Belamy?A. Its Obviouss first AI artwork.B. Its Obviouss best AI artwork ever.C. Its the first AI artwork highly praised.D. Its the first AI artwork sold at auction.14. What does Robbie Barrat think of the AI artwork sold at auction?A. It is of little artistic value.B. It is worth more than
49、the price paid.C. It is a good example of real AI artwork.D. It is hard for common people to understand.15. How does Christies feel about AI art now?A. Worrying.B. Enjoyable.C. Meaningless.D. Moneymaking.【答案】12. C 13. D 14. A 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述了一幅由人工智能创作的画像在纽约佳士得拍卖行以43.25万美元的价格被卖出。【12题详解】主旨
50、大意题。根据文章第二段“Obvious used 15,000 real portraits to train an AI program which has two parts.But even so,the painting is “signed” by the algorithm,instead of the students.”( Obvious使用了15000张真人照片来训练一个由两部分组成的人工智能程序。一部分试图创造出看起来真实的图片。另一部分则对作品进行评判。如果画像看起来不够真实,第一部分会回头改变决定,直到画出更好的画面。这些决定是由一个算法控制的。学生们做了很多选择,帮助
51、引导AI的决定。但即便如此,在这幅画上“签名”的是算法,而不是学生。)可知,本段是对艺术组织Obvious所设计的人工智能程序是如何创作绘画的介绍该程序由生成和鉴别两种算法组成,整个系统以1.5万幅真实的肖像法负责创作新的画面,鉴别算法则会分析这些画面。故选C。【13题详解】细节理解题。根据文章第四段中的“This is not the first AI artwork,just the first one sold at auction”(这不是第一个人工智能作品,只是第一个拍卖出来的。)可知,Ednond de Belamy是第一幅运用人工智能技术创作而被拍卖的画作。故选D。【14题详解】
52、推理判断题。根据文章第四段中的“The work isnt interesting, or original”(这幅作品不是很有趣,也不是原创的)和第五段中的“He thinks its too simple and gives a bad idea of what real AI artists are doing”(他认为这太简单了,让人无法理解真正的AI美工在做什么。)可知,早就用人工智能技术创作过画作的Robbie Barrat认为这幅作品既不新颖、又过于简单,也不能代表真正的人工智能艺术家所做的,因而没有太大的艺术价值。故选A。【15题详解】推理判断题。根据文章最后一段中的“Obvi
53、ous got the attention of Christies by selling another work,Le Comte de Belamy,for over $11,000 in February. One reason Christies chose to auction Obviouss work is because AI art is unusual now”(Obvious在2月份以超过1.1万美元的价格卖出了另一幅作品Le Comte de Belamy,从而引起了佳士得的注意。佳士得选择拍卖Obvious作品的一个原因是,人工智能艺术现在已经不同寻常。)可知,现阶
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-387681.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
遵义专版2018年秋八年级英语上册背记手册Unit9HaveyoueverbeentoamuseumSectionA课件新版人教新目标版20180820425.ppt
