密云区2014高考英语阅读理解系列训练(13)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 密云 2014 高考 英语 阅读 理解 系列 训练 13 答案
- 资源描述:
-
1、密云区2014高考英语阅读理解系列训练(13)及答案说明文的阅读阅读下列材料,然后按要求完成读写任务(2011年广州高三英语调研测试) Maurice Sendaks childrens book, Where the Wild Things Are, published in 1963,has become very successful throughout the years and was made into a movie earlier this year.The books main character is a boy named Max who gets into troub
2、le with his mother and is sent to bed without any supper.Before long,Maxs room magically becomes a forest,and he sails away to a land where monsters live.Max isnt scared,though,and becomes king of the wild things,but after a while,he begins feeling homesick.Max sails back home and his supper is stil
3、l hot when he arrives in his bedroom.Many teachers and professors like this story and use it to help children develop creativity and imagination.Melina Davis,an education professor,said she likes how the book contains a couple of pages that have only pictures on them.“This allows children to shape t
4、he story themselves,” she said.The book contains a few of larger words that some parents worry may confuse children,but experts say those words help improve childrens reading skills and challenge them.Davis said the book is well written which helps kids get involved in the story.“The book talks abou
5、t what all children go through,like I was naughty but my mommy still loves me,” Davis said.The book also encourages children to face their fears.“I think its really good to show that Max is friends with the monsters,” Davis said.“Kids can find out monsters arent always the thing under the bed thats
6、going to scare them.I think this is good because it shows that the children can go to scary places but still have a positive experience.”Since the book has been successful throughout the years,a movie was recently made and many people are excited to see it.Davis said she thinks the movie will be won
7、derful but it might be a little scary for younger children.“You dont want bad dreams over a book thats extremely wonderful,” Davis said.以约30词概括短文大意_.根据所读短文选择正确答案1Teachers and professors like the book Where the Wild Things Arelearn to draw their own picturesBunderstand their own fearCdevelop more qui
8、cklyDbecome more imaginative2What is the intention of using the larger words in the book?ATo add to the difficulty while children are reading.BTo help challenge the childrens reading skills.CTo cause the children some confusion.DTo help children get involved in the story.3Which of the following is T
9、RUE about the book?AThe character Max is brave enough in the story.BMax was sent to the forest as punishment.CIt is suitable for people of all ages.DIt is the most popular childrens book ever published.4What does Davis think of the movie?AShe thinks children of all ages will love it.BShe encourages
10、children to see it to fight against their fear.CShe worries that it might be too frightening for some children.DShe believes it will be a better choice for children than the book.5Whats the authors purpose in writing the passage?ATo suggest ways to improve childrens reading.BTo comment on a famous c
11、hildrens book.CTo encourage children to read scary stories.DTo introduce a movie based on a childrens book.参考答案The passaage introduces a childrens book Where The Wild Things Are解析:从Many teachers and professors like this story and use it to help children develop creativity and imagination得知答案。答案:D2解析
12、:从第四段可知答案。答案:B3A4解析:从but it might be a little scary for younger children可知答案。答案:C5B*结束1Photos that you might have found down the back of your sofa are now big business! In 2005, the American artist Richard Princes photograph of a photograph, Untitled (Cowboy), was sold for $ 1, 248, 000. Prince is c
13、ertainly not the only contemporary artist to have worked with so-called “found photographs”a loose term given to everything from discarded(丢弃的) prints discovered in a junk shop to old advertisements or amateur photographs from a strangers family album. The German artist Joachim Schmid, who believes
14、“basically everything is worth looking at”, has gathered discarded photographs, postcards and newspaper images since 1982. In his on-going project, Archiv, he groups photographs of family life according to themes: people with dogs; teams; new cars; dinner with the family; and so on. Like Schmid, the
15、 editors of several self-published art magazines also champion (捍卫) found photographs. One of them, called simply Found, was born one snowy night in Chicago, when Davy Rothbard returned to his car to find under his wiper(雨刷) an angry note intended for some else: “Whys your car HERE at HER place?” Th
16、e note became the starting point for Rothbards addictive publication, which features found photographs sent in by readers, such a poster discovered in our drawer. The whole found-photograph phenomenon has raised some questions. Perhaps one of the most difficult is: can these images really be conside
17、red as art? And if so, whose art? Yet found photographs produced by artists, such Richard Prince, may riding his horse hurriedly to meet someone? Or how did Prince create this photograph? Its anyones guess. In addition, as we imagine the back-story to the people in the found photographs artists, lik
18、e Schmid, have collated (整理), we also turn toward our own photographic albums. Why is memory so important to us? Why do we all seek to freeze in time the faces of our children, our parents, our lovers, and ourselves? Will they mean anything to anyone after weve gone?64. The first paragraph of the pa
19、ssage is used to _. A. remind readers of found photographs B. advise reader to start a new kind of business C. ask readers to find photographs behind sofa D. show readers the value of found photographs 65. According to the passage, Joachim Schmid _. A. is fond of collecting family life photographs B
20、. found a complaining not under his car wiper C. is working for several self-published magazines D. wondered at the artistic nature of found photographs66. The underlined word “them” in Para 4 refers to _. A. the readers B. the editors C. the found photographs D. the self-published magazines 67. By
21、asking a series of questions in Para 5, the author mainly intends to indicate that _. A. memory of the past is very important to people B. found photographs allow people to think freely C. the back-story of found photographs is puzzling D. the real value of found photographs is questionable 68. The
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
二年级下册语文课件-识字5|湘教版 (共22张PPT).pptx
