分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型山东专用2021届高考英语二轮复习组合练四阅读理解 阅读七选五 语法填空含解析20210315139.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:388231
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:5
  • 大小:49.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山东专用2021届高考英语二轮复习组合练四阅读理解 阅读七选五 语法填空含解析20210315139 山东 专用 2021
    资源描述:

    1、组合练(四)阅读理解阅读七选五语法填空.阅读理解A In the age of the Internetofthings,nearly everything in your house is connected to a network.While you may be comfortable enough to use smart devices to manage your everyday tasks,will you be comfortable with them looking after your children as well?Thats one question that

    2、can possibly arise with Googles latest patenta “remote babysitter” that makes use of cameras and motion sensors(运动传感器)to track children at home.According to the search giants patent application,the proposed device aims to protect children in a home by disabling potential dangerous devices and by pro

    3、viding childprotection warnings. The “smart babysitter” may use its sensors to determine if a child is left unattended in a room.According to the application,this will be done by scanning the room for persons with a threshold(门槛)Video and sensors may be used to pick up persons below the threshold li

    4、ke crawling babies and children who are just learning to walk.When there is no person that meets the height of the threshold for a given amount of time,then the program will email the parents of the unattended child. Moreover,“smart wall plugs” will also discover the occupancy in one room.Data will

    5、also be gathered to disable unused electrical outlets(插座)when a child comes into contact with them.They can also disable electronically controlled door handles in the event that a child gets close to them. Added features that have been shown in the patent include blinking lights and audio warnings l

    6、ike “Your child is approaching an electrical outlet” or “Your child is alone for 10 minutes”All these will be powered by Internetconnected motion detectors and cameras in order to track the childs movements,as well as smart devices around the home.语篇解读本文是一篇说明文。文章主要介绍了谷歌发明的一款可以照看孩子的“智能保姆”。1Whats the

    7、main purpose of the “smart babysitter”?ATo protect children from dangers at home.BTo look after children with no adults in the room.CTo allow parents to monitor their children at work.DTo help children realize the hidden dangers at home.解析:细节理解题。根据第二段可知,这款“智能保姆”的主要目的是保障孩子在家里的安全。答案:A2In which situati

    8、on will the “smart babysitter” warn parents?AA child falls over in the room.BA baby is crawling in the room.CThere is a person in the room higher than the threshold.DThe person that can meet the height of the threshold is absent for long.解析:细节理解题。根据第三段的最后一句可知,当达到门槛高度的人在一定时间里没有出现在房间时,这款“智能保姆”就会给孩子的父母

    9、发邮件。答案:D3If a child approaches an electronically controlled door handle,_Athe door will open automaticallyBthe handle wont function normallyCcameras will begin to keep track of the childDall smart devices around the home will stop working解析:推理判断题。根据第四段的最后一句可知,当孩子靠近电子门锁时,这种智能插座就会给门锁断电,这样门锁就无法正常工作了。答案

    10、:B4What is the text mainly about?AThe convenience brought by the Internet.BSmart devices in our daily life.CA “smart babysitter”DSmart wall plugs.解析:主旨大意题。本文主要介绍了谷歌发明的一款可以照看孩子的“智能保姆”。答案:CB Do you have calluses(茧)on your feet?Dont fear them,though.New research shows that foot callusesthickened skin t

    11、hat forms naturally when one walks barefoothave evolved to protect the feet and provide for comfortable walking in perhaps ways that shoes cant match.The researchers stressed that their findings dont show that walking barefoot is healthier than walking in shoes.At its core,the study is about human e

    12、volution. For most of humans 200,000year existence,we walked barefoot.The oldest discovered footwear dates back to about 8,000 years ago,although there is indirect evidence of sandals(凉鞋)tens of thousands of years before this,the researchers said.Cushioned shoes are even more recentonly about 300 ye

    13、ars old. Because calluses are the evolutionary solution to protecting the foot,Daniel Lieberman,coleader of the study,and his team set out to assess how they might differ from shoes in maintaining grounding and comfort.Their study examined the foot calluses of more than 100 adults.About half of the

    14、subjects walked barefoot most of the time,and half mostly wore shoes. Among the barefoot walkers,the thickness of the calluses didnt prevent the foot from feeling the sensation(知觉)of the ground while walking.Shoes,with their cushioned bottoms,clearly mute this sensation.However,very thick calluses d

    15、ont simply act like shoe cushions.The thickness of the calluses can protect the foot against heat or sharp objects,providing comfort and safety,like shoes can,but signals can also be sent to the brain if there are ground surface differences.These signals may help the barefoot walker keep balance,str

    16、engthen muscles and create a stronger neural(神经的)connection between the foot and the brain.“We advise children to walk barefoot on the grass with the purpose of stimulating the nerves traveling to the brain for developmental reasons,” said Thomas Milani,coleader of the study. Researcher Paul Zehr ad

    17、ded that one of the studys limitations is that this sensitivity was assessed at rest,and so these results may not necessarily hold true for walking.Whats more,walking barefoot,people with certain diseases may wound their feet and not realize it.语篇解读本文是一篇说明文。新的研究表明,脚茧可以让我们的行走更加舒适,并能起到保护脚的作用。5What doe

    18、s the underlined word “mute” in Paragraph 4 mean?ALower.BProduce.CExperience. DStrengthen.解析:词义猜测题。根据上下文可知,在赤脚行走的人当中,老茧的厚度并不会降低触觉的敏感性,也不会降低步行时脚部对地面的感知力,而软底鞋明显地减弱了这种感觉。由此可知答案。答案:A6What advantage do calluses have over shoes according to the research?AThey can help prevent brain injury.BThey make walki

    19、ng more comfortable for people.CThey can improve peoples physical health more greatly.DThey offer protection without compromising sensitivity.解析:细节理解题。根据第四段的第一句和第四句可知,行走时,脚茧并不会妨碍脚部对地面的感知。也就是说,脚茧在保护脚部的同时并不会影响脚部的敏感度。答案:D7What can we learn from the last paragraph?AWalking barefoot tends to cause diseas

    20、es.BBarefoot walking isnt suitable for everyone.CThe researchers were confident of the results.DPeoples feet become less sensitive while having a rest.解析:细节理解题。根据最后一段的最后一句可知,如果赤脚走路受伤时,患有某些疾病的人可能也不会察觉到。由此可见,赤脚走路并不适合所有人。答案:B8What is the best title for the text?AHow the Shoes Evolve over the YearsBWhy

    21、We Get Calluses When Walking BarefootCWhy Your Foot Calluses Might Be Good for YouDThe Differences Between Foot Calluses and Shoes解析:标题归纳题。文章第一句首先提出问题,然后再用一项新的研究说明脚茧的好处。由此可知答案。答案:C.阅读七选五Humans are made for walking.With our upright posture,quickchanging joints,and strong leg muscles,our bodies are ac

    22、tually designed with walking in mindwhich is what makes it such perfect exercise._1_ And best of all,its a great way to see new things and meet new people! Wherever you are,in the city or at the campground,youll find plenty of walking going on.Maybe you already love to walk,but youll get tired of tr

    23、acing your same old route day after dayor maybe youre new to walking and arent sure how to get started._2_ To get started,sit down with a map and find a goal.Ask yourself,what do you want to get out of walking aside from the health benefits?Do you want to meet other people?See new places?_3_If makin

    24、g friends and socializing is your goal,you may call up your friends and schedule walks with them,since this will introduce you to new places and trails.You might also find open groups of dog walkers at your local park.Your campground staff might know about fun local walking groups you can join._4_ I

    25、n cities large and small all over the country,walks are going on almost every weekend in support of cancer research,diabetes research,and other humanitarian causes._5_ Then tie your walking shoes and prepare to get to know the new area from the ground up!Many of our great historic cities offer detai

    26、led and wellplanned walking tours.Nearly any city you can think of offers a walking tour with maps,provided by the tourist administration.AHead to a new city?BSo why not focus on walking?CEither way,its time to walk with a purpose.DIts kind to our bodies and great for our waistlines.EGet to know peo

    27、ple by the power of your own two feet.FAnd be sure to stay on the lookout for walks to raise money.GKnowing these will help you decide on the type of walk you want.语篇解读人类生来就会走路。徒步旅行是完美的运动,它对我们的身体有益,更重要的是,它是我们遇见新事物、结识新朋友的一个很好的途径。1解析:空前说明徒步旅行是完美的运动,空后叙述徒步旅行的益处,故空处也应是叙述徒步旅行的益处,D项“它对我们的身体和腰围有好处”符合语境。答案:

    28、D2解析:根据前一句中的“Maybe you already love to walk.or maybe youre new to walking”可知,空前一句叙述了两种徒步旅行的情况,与C项中的either way相呼应,且C项中的a purpose与空后一句中的a goal相呼应,故选C项。答案:C3解析:根据空前的几个问题“.what do you want to get out of walking aside from the health benefits?Do you want to meet other people?See new places?”可知,G项“知道这些将帮助

    29、你决定想要的徒步旅行类型”符合语境,承接上文。答案:G4解析:根据空后一句中的“in support of cancer research,diabetes research,and other humanitarian causes”可知,F项符合语境,其中to raise money与空后一句中的in support of相呼应。答案:F5解析:根据空后的to get to know the new area以及nearly any city可知,A项符合语境。答案:A.语法填空Battling coronavirus is an experience that will forever

    30、stay in my mind.I had whats considered a mild case,but even in its weakest form,this virus is 1._(violence)and cruel.My husband,Louis,and I have been trying to figure out where we first came into contact 2._ the virus,and we think it was the Friday night when we went out 3._ (celebrate)his sisters b

    31、irthday in early March.We went to a Mexican restaurant,4._ we shared lots of laughs and food.We didnt think anything of it at the time. 5._ (look)back now,we think that must have been the start of it all.Sharing food and drinks 6._(be)one of the everyday habits that should change forever after coron

    32、avirus.Louis began showing symptoms on Monday,but we assumed it was 7._ typical cold.It didnt seem a cause for concern.Then it infected 8._(I)The doctor was certain I would test positive for coronavirus,but gave me the option to test 9._ I wanted to know for sure.I opted to be tested. Now that I 10.

    33、_(recover),Im sharing my story because I want people to take this situation seriously.We have to fight this battle together and we have to win.语篇解读本文是一篇记叙文,文章讲述了一对夫妇感染新冠肺炎并从中得到启发的故事。1解析:考查词性转换。根据设空后and可知,其前后为并列结构,cruel为形容词,故空处应填所给词的形容词形式violent。答案:violent2解析:考查介词。come into contact with sth.为固定词组,意为“

    34、与接触”。答案:with3解析:考查非谓语动词。根据句意可知,他们出去是为了给别人庆生,空处应用动词不定式作目的状语。答案:to celebrate4解析:考查定语从句的引导词。分析句子结构可知,空处引导定语从句,且在引导的从句中作状语,修饰先行词restaurant,故填where。答案:where5解析:考查非谓语动词。分析句子结构和句意可知,句子的主语与动词look为逻辑上的主谓关系,故填Looking。答案:Looking6解析:考查时态和主谓一致。分析句子结构可知,句子的主语为sharing food and drinks,be动词应该用第三人称单数形式,且设空处所在句表达的为一般事实,故用一般现在时。故填is。答案:is7解析:考查冠词。根据句意可知cold意为“感冒”,为可数名词。此处泛指一次感冒且typical的发音以辅音音素开头,故填a。答案:a8解析:考查代词。分析句子结构可知,设空处应为句子的宾语,应用其宾格,故填me。答案:me9解析:考查连词。根据句意可知,设空处表示假设,表示如果我想确认,我可以选择检测。故填if。答案:if10解析:考查动词的时态。根据句意可知,作者已经康复,且此处表示对现在的影响或者结果,故填have recovered。答案:have recovered

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山东专用2021届高考英语二轮复习组合练四阅读理解 阅读七选五 语法填空含解析20210315139.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-388231.html
    相关资源 更多
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练28 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练28 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练23 必修5 UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练23 必修5 UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练22 必修5 UNIT 2 THE UNITED KINGDOM WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练22 必修5 UNIT 2 THE UNITED KINGDOM WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练2 必修1 UNIT 2 ENGLISH AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练2 必修1 UNIT 2 ENGLISH AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练19 必修4 UNIT 4 BODY LANGUAGE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练19 必修4 UNIT 4 BODY LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练16 必修4 UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练16 必修4 UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练15 必修3 UNIT 5 CANADA — “THE TRUE NORTH ” WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练15 必修3 UNIT 5 CANADA — “THE TRUE NORTH ” WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练11 必修3 UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练11 必修3 UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练10 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练10 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课件:课时提能练27 选修6 UNIT 2 POEMS .ppt2022版新高考英语人教版一轮练习课件:课时提能练27 选修6 UNIT 2 POEMS .ppt
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习课件:课时提能练19 必修4 UNIT 4 BODY LANGUAGE .ppt2022版新高考英语人教版一轮练习课件:课时提能练19 必修4 UNIT 4 BODY LANGUAGE .ppt
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块5 第2讲 定语从句 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块5 第2讲 定语从句 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块3 第2讲 非谓语动词 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块3 第2讲 非谓语动词 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块2 第2讲 动词转换为名词或形容词 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮练习对点冲关练 板块2 第2讲 动词转换为名词或形容词 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:选修7 UNIT 4 SHARING WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:选修7 UNIT 4 SHARING WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:板块2 第3讲 形容词转换为名词、副词或动词 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:板块2 第3讲 形容词转换为名词、副词或动词 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:板块1 第2讲 形容词、副词的比较等级 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:板块1 第2讲 形容词、副词的比较等级 WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 2 THE UNITED KINGDOM WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 2 THE UNITED KINGDOM WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 1 GREAT SCIENTISTS WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修5 UNIT 1 GREAT SCIENTISTS WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修4 UNIT 5 THEME PARKS WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修4 UNIT 5 THEME PARKS WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修3 UNIT 5 CANADA — “THE TRUE NORTH ” WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修3 UNIT 5 CANADA — “THE TRUE NORTH ” WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修3 UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修3 UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修2 UNIT 1 CULTURAL RELICS WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:必修1 UNIT 2 ENGLISH AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:必修1 UNIT 2 ENGLISH AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc
  • 2022版新高考英语人教版一轮学案:层级4 第1讲 记叙文 WORD版含解析.doc2022版新高考英语人教版一轮学案:层级4 第1讲 记叙文 WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年人教版高中英语选修八Unit2 名词性从句总复习课件(含音频素材).docx2020-2021学年人教版高中英语选修八Unit2 名词性从句总复习课件(含音频素材).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1