山东即墨市2015高考英语九月练习(10)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东 即墨市 2015 高考 英语 九月 练习 10 答案
- 资源描述:
-
1、山东即墨市2015高考英语九月练习(10)及答案完型填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从以下题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。夹叙夹议型完形填空(一) On a trip to California, my family stopped for lunch. As we walked towards the entrance to the restaurant, a man, with a _1_ beard and dirty hair, jumped up from a bench outside the restaurant and opened the door for
2、 us.Regardless of his _2_, he greeted us in a friendly way.Once inside, my daughters whispered, “Mum, he _3_” After we ordered our lunch, I explained, telling the kids to look _4_ the dirt. We then watched other customers approach the restaurant but many _5_ him. Seeing this rudeness truly upset me.
3、 The day I became a mother, I had determined to set a good _6_ to my children. Yet sometimes when things didnt go right, being a good example was _7_. When our meal arrived, I realized I had left the carsick pills in the truck.With the winding trip ahead, the kids needed them, so I _8_ myself from t
4、he meal and went to get them.Just then, the “doorman” was opening the door for a couple. They rushed past him without even acknowledging his _9_. Letting them in first, I said a loud “thank you” to him as I _10_When I returned, we talked a bit. He said he was not allowed inside _11_ he purchased foo
5、d. I went back and told my family his _12_. Then I asked our waitress to add one soup and sandwich. The kids looked _13_ as we had already eaten, but when I said the order was for the “doorman”, they smiled. When it was time to _14_ our trip, I found the “doorman” enjoying his meal. Upon seeing me,
6、he stood up and thanked me heartily. He then _15_ out his hand for a handshake and I gratefully accepted. I suddenly _16_ the tears in his eyestears of gratitude (感激)What happened next drew great astonishment: I gave the “doorman” a _17_. He pulled away, with tears _18_ down his face.Back in the tru
7、ck, I fell into deep thought.While we cant choose many things in life, we can choose when to show gratitude.I said thanks to a man who had _19_ held open a door for me, and also said thanks for that _20_ to teach my children by example.1A.clean BmessyCpretty Dbright2A.service BappearanceCstate Datti
8、tude3A.smokes BsmilesCsighs Dsmells4A.beyond BoverCaround Dinto5A.hated BignoredCmissed Drefused6A.target BruleCrecord Dexample7A.stressful BaccessibleCawkward Dtough8A.excused BrefreshedCprevented Dforgave9A.company BpresenceCchallenge Dattack10A.quitted BmarchedCexited Dapproached11A.before Bunles
9、sCthough Dsince12A.story BdeedCexperience Ddemand13A.concerned BexcitedCpuzzled Dbored14A.make BstartCtake Dcontinue15A.reached BwashedCraised Dwaved16A.watched BinspectedCwitnessed Dnoticed17A.hug BnodClift Dstrike18A.slipping BrollingCrushing Dbreaking19A.firmly BconstantlyCsimply Dquickly20A.jour
10、ney BwisdomCopportunity Dcommunity(一)【要点综述】作者以友善的态度真诚地对待一个外表很脏但为她开门的男人,并为他提供了一份食物和一个拥抱,由此感动了对方。文章告诉我们,尽管生活中有很多东西无法亲自选择,但是我们可以选择什么时候去表达感谢。1B通过后面and可知,只有messy合适,意为“杂乱的”。2Bappearance“外表”,上文描写的是男人的外表,故选B。3Dsmell意为“味道难闻”,根据语境可以选出答案。4Abeyond意为“在范围外”。通过上下文可知,孩子的母亲不想让孩子以貌取人,而应该关注外表以外的东西,所以选beyond。 5Bignore“
11、故意忽视不理睬”,通过前后文可知,当人们进入饭店的时候,许多人都无视这个外表很脏的男人。6Dexample“榜样”,下文有直接对应,且set an example也为常用搭配。7Dtough困难的;stressful紧张的,压力重的;accessible可靠近的,可进入的;awkward尴尬的,笨拙的,别扭的。8A因为路途曲折,孩子们需要晕车药,所以作者需要去车里取药给孩子吃,所以选A。9B正在这时,这个男人为一对夫妇开门,这对夫妇快速从他身旁走过甚至都没有承认他的存在,即无视他的存在,正好与上文呼应,表明人们看都不愿意看这个男人,更不用说是礼貌友好地待他了。10C让那对夫妇先进来,然后作者向
12、外走的时候对那个男人大声地说了声“谢谢”。11B男人说饭店不允许他进入,除非他买食物。12A“我”回来把那个男人的事情告诉了家人。deed和demand显然不对,而experience一般指过去的经历,故也不合适。故选择story。13C因为家人不知道作者为什么在他们吃饱了的情况下又加了一份汤和三明治,所以选puzzled “迷惑不解”。14Dtake a trip、make a trip意为“旅行,外出”,start a trip意为“开始旅行”,因为文章开头明确说明作者和家人是在去往加利福尼亚的trip中停下来吃午饭,所以再次上路,应该选D“继续”。15A他伸出手和“我”握手,“我”感激地
13、接受了。reach out 意为“伸出”。16Dnotice留心,注意到。17A接下来发生的事情更让人惊讶,“我”给了那个男人一个拥抱。 18Brolling表示眼泪不停地流下来,很形象。19C“我”对一个男人表达了感谢,仅仅就是因为他为“我”开门,并且“我”也感谢这个机会,因为它让“我”以身作则教育了“我”的孩子。20C作者感谢这件事情,因为这是一个教育孩子的好机会。阅读理解。Sports account for a growing amount of income made on the sales of commercial time by television companies. M
14、any television companies have used sports to attract viewers from particular sections of the general public, and then they have sold audiences to advertisers. An attraction of sport programs for the major U.S. media companies is that events are often held on Saturday and Sunday afternoonsthe slowest
15、 time periods of the week for general television viewing. Sport events are the most popular weekend programs, especially among male viewers who may not watch much television at other times during the week. This means the television networks are able to sell advertising time at relatively high prices
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级下册语文训练课件-1北京的春节 (共25张PPT)-人教部编版优质课课件优质课课件优质课课件.ppt
