广东省天河区2016届高考英语语法二轮复习:阅读理解精讲精炼13 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省天河区2016届高考英语语法二轮复习:阅读理解精讲精炼13 WORD版含答案 广东省 天河 2016 高考 英语语法 二轮 复习 阅读 理解 精炼 13 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、阅读理解精讲精炼1360.In America, Virginia Beach has all the elements of a classic seaside resort: brilliant beaches, a lively boardwalk, plenty of restaurants and nightspots, and amusement rides sure to appeal to kids.Many believe Virginia Beach is at its best in the offseason, when the town is less crowded
2、 but the weather is still mild.Meanwhile, some safety tips should be followed, enjoying the happiness and excitement the beach offers.The number 1 safety tip concerns ocean safety: pay attention to Flag conditions posted on the lifeguard stands.Lifeguards post a red flag to warn when the ocean water
3、 is dangerous.Take them seriously! Tourists from landlocked regions are particularly easily attracted by the magic of the waves.However, a calm ocean can become risky without warning.Make sure you swim near a lifeguard.Swimming without lifeguard protection is almost five times as great as drowning a
4、t a beach with lifeguards.Never swim alone.Many drownings involve single swimmers.When you swim with someone else, if one of you has a problem, the other may be able to get help, including signaling for assistance from others.Dont fight the current.The facts show that some 80% of rescues by lifeguar
5、ds at ocean beaches are caused by currents.These currents are formed by surf and gravity, because once surf pushes water up the slope of a beach, gravity pulls it back.This can create concentrated rivers of water moving offshore.If you are caught in a rip current, dont fight it by trying to swim dir
6、ectly to shore.Instead, swim parallel to shore until you feel the current relax, then swim to shore.Most rip currents are narrow and a short swim parallel to shore will help bring you to safety.16When coming to Virginia Beach, children CANNOT enjoy the happiness of_.Awalking on the road made of wood
7、 B. joining the nightspotsCriding a horse or a pumper car Dsurfing in the sea17Many people believe the best time to visit Virginia Beach may be _.Aafter autumn school term beginningBin the summer vacationCduring the Christmas holiday Din the cold winter18Swimming in the sea youd better not swim _.Aw
8、ith a friend Bwithin the sight of the lifeguardCwith the currentDas far as you like19From the passage, we can know_.Aone in five persons swimming in the sea is drownedBif one with a lifeguard were drowning, five persons without lifeguards would be Csome 80% people drowning by the currents are rescue
9、d by lifeguardsDsome 20% people drowning by the currents are rescued by lifeguards 20The passage mainly tells us _.AVirginia Beach has all the elements of a classic seaside resort Bthe happiness and excitement the beach offersCsome safety tips when swimming in the sea Dthe dangers for tourists from
10、landlocked regions to swim in the sea【要点综述】 维珍尼亚滩是一个值得游览的好地方,但也要注意安全。本文主要介绍游览维珍尼亚滩时需注意的安全事项。16. C细节理解题。根据第一段“brilliant beaches, a lively boardwalk, plenty of restaurants and nightspots, and amusement rides sure to appeal to kids.”可知,在维珍尼亚滩,你可以漫步在木板路上,参加夜总会;再根据最后一段“These currents are formed by surf a
11、nd gravity, because once surf pushes water up the slope of a beach, gravity pulls it back.”可推断你也可以在海中冲浪,但就是不能骑马或坐车,故选C项。17. A推理判断题。根据第一段“Many believe Virginia Beach is at its best in the offseason, when the town is less crowded but the weather is still mild.”可推断,人不多,气候还尚温和的淡季是游览维珍尼亚滩的最好时间。气候还尚温和的季节应
12、是秋季,故选A项。18. D细节理解题。根据第三段“Make sure you swim near a lifeguard.”可知在海中游泳时不宜游得太远,故选D项。19. B推理判断题。根据第三段“Swimming without lifeguard protection is almost five times as great as drowning at a beach with lifeguards.”可判断选B项。20. C主旨大意题。全文围绕第二段“Meanwhile, some safety tips should be followed, enjoying the happi
13、ness and excitement the beach offers.”而写,即全文旨在介绍游览维珍尼亚滩时需注意的安全事项,故选C项。61.The booking notes of the play “the Age of Innocence”:Price: $10BOOKINGThere are four easy ways to book seats for performance:in personThe Box Office is open Monday to Saturday, 10 a. m. 8 p. m. by telephoneRing 01324976 to rese
14、rve your tickets or to pay by credit card(Visa, MasterCard and Amex accepted)by postSimply complete the booking form and return it to Global Theatre Box Office. on lineComplete the online booking form at www. Satanfiedtheatre. comDISCOUNTS:Saver: $2 off any seat booked any time in advance for perfor
15、mances from Monday to Thursday. Savers are available for children up to 16 years old, over 60s and fulltime students. Supersaver: halfprice seats are available for people with disabilities and one companion. It is advisable to book in advance. There is a maximum of eight wheelchair spaces available
16、and one wheelchair space will be held until an hour before the show. Standby: best available seats are on sale for $6 from one hour before the performance for people eligible(suitable)for Saver and Supersaver discounts and thirty minutes before for all other customers. Group Bookings: there is a ten
17、 percent discount for parties of twelve or more. School: school parties of ten or more can book $6 standby tickets in advance and will get every tenth ticket free. Please note: we are unable to exchange tickets or refund money unless a performance is cancelled due to unforeseen circumstances. 35If y
18、ou want to book a ticket, you CANNOT _. Ause the Internet Bring the booking number and pay for the tickets by credit card Cgo to the Box Office on Sundays Dcomplete a booking form and post it to the Box Office 36According to the notes, who can get $2 off? AA 20yearold fulltime college student. BA 55
19、yearold woman. CAn 18yearold teenager. DThe people who book the tickets on Fridays.37If you make a group booking for a group of 14 adults, how much should you pay?A$120. B$126.C$140. D$150.38From the passage we can know all the following information EXCEPT that _. Athere are only 8 wheelchair spaces
20、 in the theatre Bthe audience cant refund money if the performance is on show Ca group of 12 persons can get 10 percent discount Da school party of 15 students should pay $90 for the standby tickets【要点综述】这是一篇应用文。介绍了一部戏的订票广告。35C细节理解题。该题可从BOOKING中找到答案。由“The Box Office is open Monday to Saturday, 10 a.
21、 m. 8 p. m”可以看出,去售票处订票的时间是周一到周六,由此可以看出,星期天是订不到票的。36A细节理解题。在DISCOUNTS部分,可以看出fulltime students 可以便宜$2。37B推理判断题。题干关键词为:a group of 14 adults。由Group Bookings部分的“there is a ten percent discount for parties of twelve or more.”12人以及12人以上的团体票9折优惠,所以:1038D细节理解题。由文章中的“School: school parties of ten or more can
22、book $6 standby tickets in advance and will get every tenth ticket free. ”可以看出,10人及以上团体票单价6美元,每10张还可以优惠一张。由此可知D项错误。62. Still seeking a destination for your weekend break? There are some places which are probably a mere walk away from your college.Kings Art Centre A day at the Centre could mean a vis
23、it to an exhibition of the work of one of the most interesting contemporary artists on show anywhere. This weekend sees the opening of an exhibition of four local artists. You could attend a class teaching you how to learn from the masters or get more creative with paint free of charge. The Centre a
24、lso runs two life drawing classes for which there is a small fee.The Botanic Garden The Garden has over 8,000 plant species; it holds the research and teaching collection of living plants for Cambridge University. The multibranched Torch Aloe here is impressive. The African plant produces red flower
25、s above bluegreen leaves, and is not one to miss. Get to the display house to see Dionaea muscipula, a plant more commonly known as the Venus Flytrap that feeds on insects and other small animals. The Garden is also a place for wildlifeenthusiasts. Look for grass snakes in the lake. A snake called H
26、issing Sid is regularly seen lying in the heat of the warm sun.Byrons Pool Many stories surround Lord Byrons time as a student of Cambridge University. Arriving in 1805, he wrote a letter complaining that it was a place of “mess and drunkenness”. However, it seems as though Byron did manage to pass
27、the time pleasantly enough. Im not just talking about the pet bear he kept in his rooms. He spent a great deal of time walking in the village. It is also said that on occasion Byron swam naked by moonlight in the lake, which is now known as Byrons Pool. A couple of miles past Grantchester in the sou
28、th Cambridgeshire countryside, the pool is surrounded by beautiful circular paths around the fields. The cries of invisible birds make the trip a lovely experience and on the way home you can drop into the village for afternoon tea. If you dont trust me, then perhaps youll take it from Virginia Wool
29、fover a century after Byron, she reportedly took a trip to swim in the same pool.61. As mentioned in the passage, there is a small charge for _.Aattending the masters class B.working with local artists Clearning life drawing Dseeing an exhibition62. “Torch Aloe” and “Venus Flytrap” are _. Acommon in
30、sects Bimpressive plants Crarelyseen snakes Dwildlifeenthusiasts63. We can infer from the passage that Byron seemed _. Ato fear pet bears Bto like walking Cto be a heavy drinker Dto finish university in 180564. In the passage Byrons Pool is described as a lake_.A.surrounded by fields Bowned by Lord
31、Byron Clocated in Grantchester Ddiscovered by Virginia Woolf65. What is the passage mainly about? ASome places for weekend break. BA way to become creative in art. CThe colourful life in the countryside. DUnknown stories of Cambridge University.【要点综述】本文是一篇应用文。介绍了距离某大学较近的景点。61. C细节理解题。考查对文章特定细节的理解和判断
32、能力。根据Kings Art Centre标题下的最后一段The Centre also runs two life drawing classes for which there is a small fee.可以推知,选项C符合文意。62. B细节理解题。考查对文章特定细节的理解和判断能力。根据The Botanic Garden标题下的第二段The multibranched Torch Aloe here is impressive. The African plant和该标题下的第三段的Get to the display housea plant more commonly kno
33、wn as the Venus Flytrap可以推知,选项B符合文意。 63. B推理判断题。考查对文章特定细节的推理判断能力。根据Byrons Pool标题下的第一段it seems as though Byron did manage to pass the time pleasantly He spent a great deal of time walking in the village. 可以推知,选项B符合文意。64. A细节理解题。考查对文章特定细节的理解和判断能力。根据Byrons Pool标题下的第二段the pool is surrounded by beautiful
34、 circular paths around the fields.可以推知,选项A符合文意。65. A主旨大意题。 考查对文章内容整体把握的能力。根据全文第一段可以推知,文章是推荐几个学校附近供周末休闲的地方,选项A符合文意。63.Finally, a cell phoneThatsa phoneWith rates as low as $3.75 per week!“Well, I finally did it. I finally decided to enter the digital age and get a cell phone. My kids have been annoyi
35、ng me and the last straw was when my car broke down, and I was stuck by the highway for an hour before someone stopped to help. But when I went to the cell phone store, I almost changed my mind. The phones all have cameras, computers and a “globalpositioning”something or other thats supposed to spot
36、 me from space. Goodness, all I want to do is to be able to talk to my grandkids! The people at the store werent much help.They couldnt understand why someone wouldnt want a phone the size of a postage stamp. And the rate plans! They were confusing, and expensiveand the contract(合同)lasted for two ye
37、ars! Id almost given up until a friend told me about her new Jitterbug phone. Now, I have the convenience and safety of being about to stay in touchwith a phone I can actually use.”Affordable plans that I can understandand no contract to sign(签订)! Unlike other cell phones, Jitterbug has plans that m
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-388443.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
