分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型山东德州2013届高考英语二轮复习阅读理解精练精析20.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:388533
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:5
  • 大小:176KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山东 德州 2013 高考 英语 二轮 复习 阅读 理解 精练 20
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家山东德州2013届高考英语二轮复习阅读理解精练精析20 (A)Shaping the Future of TVNobody can predict the future of TV with any certainty but some major figures in the industry have recently put forward their thoughts on what will shape the future of TV. The shaping of a personalized television future is starti

    2、ng to take place, says Intel. The chip giant, who makes the processors found in most personal computers, states that by 2015 there will be just over 12 million devices using IPTV service that will be capable of connecting to over 500 billion hours of TV & video. This supports the idea to make televi

    3、sion a more social, personalized and readily accessible device available anywhere through IPTV service. As more and more people consume TV & video through various media, there is now a greater need to distribute and manage this content. As such, companies like TV Genius are accepting this announceme

    4、nt made at Intels Developer Forum (IDF) in the USA by their chief technology officer, Justin Rattner. With such a variety of content likely to become available, technology firms will need to assist in making personalized TV recommendations more readily accessible. Mr. Rattner, speaking to the BBC sa

    5、id, “TV will remain at the centre of our lives and you will be able to watch what you want and where you want. We are talking about more than one TV-capable device for every man and woman on the planet. People are going to feel connected to the screen in ways they havent in the past. ”One way in whi

    6、ch this will happen will also be assisted by a more united service of material combining including video content, Internet content, broadcast content, and personal content. This content will become much more accessible through remote devices like mobile phones using IPTV technology. This means that

    7、users will be able to watch their favorite programs away from the traditional media hub, at home. 1. The author uses the passage mainly to _ . A. recommend a new type of TVB. introduce a possible shape of the future TVC. describe the function of the future TVD. support the new type of TV2. We know f

    8、rom the passage that the future TV might have major features like _ . a. being capable of connecting to much more resources b. changing the shape very easilyc. receiving programs at any place d. displaying the advanced materialse. using services accessing the Internet, video, radio, etc. A. a, b, c

    9、B. c, d, eC. a, c, e D. b, c, e3. The underlined word “this” in the third paragraph refers to _ . A. Intel, the chip giantB. TV and videoC. readily accessible deviceD. widely used IPTV service4. According to the author, the future TV _ . A. will be replaced by other media completelyB. will replace a

    10、ll the other media completelyC. will have more contents available D. will widely use the processors developed by Intel (B)It is easy for us to tell our friends from our enemies. But can other animals do the same? Elephants can! They can use their sense of vision and smell to tell the difference betw

    11、een people who pose a threat and those who do not. In Kenya, researchers found that elephants react differently to clothing worn by men of the Maasai and Kamba ethnic groups. Young Maasai men spear animals and thus pose a threat to elephants; Kamba men are mainly farmers and are not a danger to elep

    12、hants. In an experiment conducted by animal scientists, elephants were first presented with clean clothing or clothing that had been worn for five days by either a Maasai or a Kamba man. When the elephants detected the smell of clothing worn by a Maasai man, they moved away from the smell faster and

    13、 took longer to relax than when they detected the smell of either clothing worn by Kamba men or clothing that had not been worn at all. Garment color also plays a role, though in a different way. In the same study, when the elephants saw red clothing not worn before, they reacted angrily, as red is

    14、typically worn by Maasai men. Rather than running away as they did with the smell, the elephants acted aggressively toward the red clothing. The researchers believe that the elephants emotional reactions are due to their different interpretations of the smells and the sights. Smelling a potential da

    15、nger means that a threat is nearby and the best thing to do is run away and hide. Seeing a potential threat without its smell means that risk is low. Therefore, instead of showing fear and running away, the elephants express their anger and become aggressive. 5. According to the passage, which of th

    16、e following statements is TRUE about Kamba and Maasai people? A. Maasai men are a threat to elephants. B. Kamba men raise elephants for farming. C. Both Kamba and Maasai men are elephant hunters. D. Both Kamba and Maasai men traditionally wear red clothing. 6. How did the elephants react to smell in

    17、 the study? A. They attacked a man with the smell of new clothing. B. They needed time to relax when smelling something unfamiliar. C. They became anxious when they smelled Kamba-scented clothing. D. They were frightened and ran away when they smelled their enemies. 7. What is the main idea of this

    18、passage? A. Elephants use sight and smell to detect danger. B. Elephants attack people who wear red clothing. C. Scientists are now able to control elephants emotions. D. Some Kenyan tribes understand elephants emotions very well. 8. What can be inferred about the elephants behavior from this passag

    19、e? A. Elephants learn from their experiences. B. Elephants have sharper sense of smell than sight. C. Elephants are more intelligent than other animals. D. Elephants tend to attack rather than escape when in danger. 答案解析【文章大意】本篇为新闻报道,介绍了电视未来发展的趋势。1. 【解析】选B。主旨大意题。本篇新闻报道旨在介绍电视未来发展的趋势,介绍了业内人士对电视未来的构想。第

    20、一段就说明了这一问题。2. 【解析】选C。细节理解题。从文章第二段中的. . . that will be capable of connecting to . . . 及第三段中的. . . make television a more social, personalized and readily accessible device available anywhere through IPTV service. 及第七段中的. . . of material combining including video content, Internet content, broadcast c

    21、ontent, and personal content. 可知,a, c, e三项的内容都在短文中提到,而b, d两项中提到的电视机改变形状及展示先进的材料文章并没有提及。3. 【解析】选D。细节理解题。根据本段中的This supports the idea to make television a more social, personalized and readily accessible device available anywhere through IPTV service. 可知答案。4. 【解析】选C。细节理解题。从文章第六段中的TV will remain at the

    22、 centre of our lives. . . 可知,A项不正确;文章中提到将来的电视只能是更加个性化,连接更多的可使用的内容,并不是取代其他媒体;C项与第二段中的. . . by 2015 there will be just over 12 million devices using IPTV service that will be capable of connecting to over 500 billion hours of TV & video. 相照应。D项则偷换了概念,文中只提到了. . . Intel. The chip giant, who makes the pr

    23、ocessors found in most personal computers. . . 而没有说它所生产的处理器大量应用于电视。【文章大意】人类很容易就可以判断出谁是我们的朋友,谁是我们的敌人。动物也有自己的方法判断敌我。文章讲述了大象通过视觉和嗅觉来判断它们的敌人。5. 【解析】选A。细节理解题。根据第二段的 “Young Maasai men spear animals and thus pose a threat to elephants. . . ”可知Maasai人是大象的敌人。 6. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段的 “When the elephants detect

    24、ed the smell of clothing worn by a Maasai man, they moved away from the smell faster. . . ”可知大象闻到敌人的味道的反应是恐惧和逃跑。7. 【解析】选A。主旨大意题。根据第一段的 “They can use their sense of vision and smell to tell the difference between people who pose a threat and those who do not. ”可知主要讲大象这种动物用视觉和嗅觉来感知危险。8. 【解析】选A。推理判断题。根据第三段:“当大象闻到Maasai人通常穿的衣服时,他们会跑开,故放松下来花费的时间会比闻到Kamba人穿的衣服时长。”可推出A。- 5 - 版权所有高考资源网

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山东德州2013届高考英语二轮复习阅读理解精练精析20.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-388533.html
    相关资源 更多
  • 六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 说课稿1人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects7_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 知识详解 人教PEP.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects6_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc六年级上册英语素材Unit 3 My weekend plan 教学反思人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects5_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 说课稿人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects3_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 2 Ways to go to school知识详解 人教.doc
  • 六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 第一课时 教案人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects2_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc六年级上册英语素材Unit 1 How can I get there 知识详解 人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects1_广东开心英语.ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt四年级上册英语课件-Unit 1School Subjects10_广东开心英语.ppt
  • 六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc六年级上册英语素材 一般过去时 牛津译林.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc六年级上册英语知识点及练习题Module 8丨外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you2_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc六年级上册英语测试题第三单元_牛津译林(一起).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 1Nice to meet you1_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc六年级上册英语模块试卷Module 13 外研版.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc六年级上册英语期末试题-质量检测2018- 人教.doc
  • 2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx2020-2021学年浙江省高二下学期期末考试英语模拟试卷分类汇编:应用文写作专题(含解析).docx
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high4_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠∣1718 牛津译林(一起)(含答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high3_湘少版.ppt
  • 六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc六年级上册英语期末试题轻巧夺冠_广州版(无答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt四年级上册英语课件-Unit 12Peter can jump high2_湘少版.ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1