山东泰安市2016高考英语二轮阅读理解增分练习(5)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 高考英语二轮阅读理解 2016高考英语二轮 市2016高考英语阅读理解二轮 市 2016 高考英语阅读理解二轮 2016高考英语二轮阅读理解 2016高考英语阅读理解二轮
- 资源描述:
-
1、山东泰安市2016高考英语二轮阅读理解增分练习(5)及答案说理议论(阅读理解)由(2013浙江金华一中高三月考)改编One of the biggest challenges facing students and their families is what career they should enter and what is the best path for them to take.I was talking to someone the other day who told me he first studied accounting because that was what
2、everyone was studying several years ago. It was and some say still is a reliable career. However, then he told me that he was now studying financial investment because againthats what everyone was studying now and it was needed if he wanted to get ahead in the company.And I asked him what he was act
3、ually interested in and thenwell the conversation kind of died. So I asked why he had bothered studying accounting in the first place and he explained that it was his parents idea. Finally I asked what his passion was and he wasnt too sure because he never thought about it.And so it islifelong learn
4、ingor the continual need to make ourselves marketable in a world that appears to be more competitive as time goes by. Is there a secret to help us so we can live a life of quality?Regardless or not at this stage in world history with increasing connection between people, ideas and marketsthe ability
5、 to match the needs and desires of the day with your own skills and products is a tremendous and vigorous challenge.Many have gone into English or foreign language study because it was encouraged at the time when China was entering the WTO. Or maybe they were interested in international affairs or w
6、orking abroad. Upon graduation they then faced the reality that there was a limit to how many jobs they could apply for.Perhaps some then studied further doing courses for work such as a tour guide or translator/ interpreter. Many may have decided that going into teaching was more rewarding or stabl
7、e. Others would have gone into media or advertising or conference management and acquired new skills along the way.This constant quest to remain ahead of the game makes many upset and exhausted. Some futurists who examine technology have even predicted that people should expect to change careers six
8、 or seven times during their lifetime!So if you are concerned by the nature of change, why not start spending more time looking at the most modern leading economies, institutions and their publications. A whole lot of changes are starting to happen yet there is no reason why this cannot be enjoyable
9、, exciting and also rewarding. Our attitude, approach and willingness to continually learn and update our skills must remain strong.My tip is to track the work that our government is setting about to achieve. In particular, look at the people who have been chosen as the key support team and try to r
10、ead behind the light surface news and look at their career development and examine the recent reports that they are now recommending the government move towards. Key industry development, new ways of dealing with information and new demands are creating opportunities for the students and workers of
11、tomorrowif we stay prepared.1.Who is this article intended for?()A.Government administrators.B.Students planning their careers.C.Foreign language learners. D.Professors designing courses.2.The case of the student who first studied accounting and then financial investment shows .A.many people decide
12、their majors without knowing their own interestB.parents decisions are always blind and will result in a life of low qualityC.accounting and financial investment are necessary to ensure a reliable career.D.people never have a chance to think about their own interest in choosing career.3.In the write
13、rs opinion, to make yourself competitive in the changing world today is .A.exhaustingB.disappointingC.unbelievableD.necessary4.According to the writer, opportunities brought by the changing world can be exciting if .A.we are prepared for the changes B.we know who President has on his support teamC.w
14、e read the publications of advanced institutions D.we learn English or some other foreign languages语篇解读:很多学生和家庭面临着孩子择业问题的时候,具有很强的从众心理。这篇文章告诉我们,只要不断地学习,用充足地知识和技能武装自己,时刻铭记:机会是为那些有准备的人准备的。答案及剖析:1.B推理判断题。由文章首句One of the biggest challenges facing students and their families .和文章的最后一句话.creating opportunit
15、ies for the students and workers of tomorrow.可知,作者的对象是针对准备就业的学生,故选B项。2.A细节理解题。由第二段的内容可知,当作者问到该学生为什么学习accounting 和financial investment 的时候,对方的回答是that was what everyone was studying,以及第三段的And I asked him what he was actually interested in and thenwell the conversation kind of died由此可知,他根本不知道自己想干什么,仅仅是
16、盲从别人,故选A项。3.D推理判断题。由文章内容可知,不断变化的世界带来了机遇,只有使自己有足够的竞争力,才会抓住机遇,迎接挑战,故选D项。4.A推理判断题。由第四段和文章最后一段可知,如果我们有了充足的准备,我们就能轻松地应对变革,抓住机遇,这时,世界带来变革和机遇就是令人兴奋的,故选A项。【疑难词汇解读】rewarding adj.值得的,有报酬的,有意义的Gardening is a very rewarding pastime.园艺劳动是非常有益的消遣。【长难句子分析】 几天前,我和一个人谈话,他告诉我他最初学会计是因为几年前每个人都在学。【2015高考复习】.阅读理解Actually
17、 we have known a lot of examples and meaningful words to support the fact that we should try our best to ease the bad impression of others. Just like the old saying goes, we should give a better assumption to the one than we think he was. But many of us always fail to do this.Take the situation of m
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
