广东省广州市2013届高三英语毕业班综合测试(二)试题(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 广州市 2013 届高三 英语 毕业班 综合测试 试题 解析 新人
- 资源描述:
-
1、试卷类型:B20 1 3年广州市普通高中毕业班综合测试(二)英 语 20 1 34 本试卷共1 2页,三大题,满分1 35分。考试用时1 20分钟。 注意事项:1答卷前,考生务必用2B铅笔在“考生号处填涂考生号。用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己所在的市、县区、学校以及自己的姓名和考生号、试室号、座位号填写在答题卡上。用2 B铅笔将试卷类型(B)填涂在答题卡相应位置上。 2选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目选项的答案信息点涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案,答案不能答在试卷上。 3非选择题必须用黑色字迹钢笔或签字笔作答,答案必须写在答卷纸各题目指定区域内相应位置上;如
2、需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不准使用铅笔和涂改液。不按以上要求作答的答案无效。4考生必须保持答题卡的整洁。考试结束后,将试卷和答题卡一并交回。 I 语言知识及应用(共两节,满分45分) 第一节 完形填空(共1 5小题;每小题2分,满分30分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从11 5各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Teachers and parents usually call attention to the pictures when reading storybooks to preschool children. But a n
3、ew study suggests that calling attention to the print the words and letters on the page may lead to 1 readers. The two-year study 2 children aged 3 to 5 who were regularly read to this way in class with children who were not. In all, over three hundred students, who were considered to be at serious
4、risk of 3 reading problems in future life, were 4 in a classroom setting. After reviewing the recorded lessons, the researchers found that those students whose teachers most often 5 the print showed clearly higher skills in reading, spelling and understanding. Professor Shayne Piasta, the studys aut
5、hor, says most teachers would find this method 6 because it needs only a small change in the way they teach. They already read storybooks in class. The only 7 in the new method would be increased attention to the print.Ms. Piasta says if adults can 8 children in the stories and get them to pay atten
6、tion to letters and words, it makes sense that they will do better at 9 recognition. But few parents and teachers do this in a 10 way starting first with letters, then 11 moving to words, sentences and paragraphs. Teachers and parents can point to a letter and outline its 12 with a finger. They can
7、point out a word and 13 , This is dog . They can discuss the 14 of the print to find how the words combine to tell the story. And they can talk about the 15 of the print for example, how words are written from left to fight. 1. A. clearer B. better C. higher D. happier【答案】B【解析】clearer 更清楚; better 更好
8、的; higher 更高; happier更高兴。根据reading problems in future life可知应选“更好的”但一项新的研究表明,提醒儿童注意单词和字母可能会使儿童的阅读能力更好。故选B。2. A. compared B. paired C. related D. involved【答案】A【解析】compare比较; pair组成对; relate涉及; involve包含。这项为期两年的研究对课堂上孩子年龄在3-5岁的是否用这种方式朗读进行了对比。3. A. avoiding B. solving C. developing D. forcing【答案】C【解析】a
9、voiding避免; solving 解决; developing发展; forcing强迫。总共有300多名孩子被认为在将来发展他们的阅读有困难,故选C。4. A. found B. locked C. interviewed D. observed【答案】D【解析】find发现; lock锁住; interview采访; observe观察。被认为将来有阅读困难的这些孩子在课堂上被观察,故选D。5. A. studied B. discussed C. saw D. ignored【答案】B【解析】studied 学习; discussed讨论; saw 看见; ignored忽略。研究人
10、员发现那些他们的老师经常讨论文字内容的学生显示出在阅读、拼写和理解上有更高的技能,故选B。6. A. reliable B. illogical C. unbelievable D. manageable【答案】D【解析】reliable 可靠的; illogical不合理的; unbelievable不可信的; manageable易管理的,易控制的。大多数老师发现这个方法可以操作,因为仅仅在教学方式上有点改变就行,故选D。7. A. difference B. concern C. problem D. challenge【答案】A【解析】difference不同; concern关心;
11、problem问题; challenge挑战。在新的教法上唯一的不同就是更加关注内容,故选A。8. A. annoy B. leave C. interest D. puzzle【答案】C【解析】annoy烦恼; leave 离开; interest使感兴趣; puzzle迷惑。如果成年人使孩子对故事感兴趣,故选C。9. A. word B. voice C. story D. number【答案】A【解析】word 话语,单词; voice 声音; story故事; number数字。那么他们就会在识别字上做地更好,故选A。10. A. easy B. systematic C. diffe
12、rent D. typical【答案】B【解析】easy 容易的; systematic系统的; different不同的; typical典型的。很少有父母和老师从字母开始系统的教,故选B。11. A. silently B. suddenly C. gradually D. mostly【答案】C【解析】silently默默地; suddenly突然; gradually逐渐地; mostly主要地。很少有父母和老师从字母开始系统的教,然后逐渐地在过渡到单词。句子和段落,故选C。12. A. route B. shape C. move D. sound【答案】B【解析】route路线;
13、shape模型; move移动; sound声音。老师和家长指向字母,甚至用手指临摹字母的形状。故选B。13. A. guess B. think C. explain D. answer【答案】C【解析】guess猜出; think 想,认为; explain 解释; answer回答。他们能指出这个单词并且做出解释,故选C。14. A. size B. style C. form D. meaning【答案】D【解析】size大小; style 风格; form形式; meaning意义。他们能够讨论文字的内容把这些连起来讲一个故事,故选D。15. A. organization B. d
14、evelopment C. information D. improvement【答案】A【解析】organization组织; development发展; information信息; improvement提高。他们可以讨论印刷文本的组成方式-例如,指出这个单词用英文从左到右如何书写。故选A。第二节语法填空(共1 O小题;每小题15分,满分1 5分) 阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填人一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卡标号为1625的相应位置上。 It was my first trip to India, alone. On
15、e day, as I 16 (walk) through a local market, a ten-year-old boy came over and begged me to buy a book, 17 had the words Interesting India on its cover. I bought it, thinking that when I returned home it would remind me 18 my wonderful Indian adventure. The book claimed that Indias people were very
16、welcoming of tourists, and never tried 19 (cheat) them. As I read I felt deeply touched by these warm words. Suddenly, a monkey came down from a nearby tree, snatched the book from my hand and took 20 away, along with my bag which contained all my belongings. I couldnt do anything 21 stand and stare
17、. Then a man approached me and asked 22 I wanted my belongings back. He said it would cost me five US dollars. I had no other choice 23 (leave), so I agreed to pay, but only after my bag was returned. He blew a whistle and the monkey immediately threw the bag down. I picked it up and gave him the mo
18、ney. I later learned that 24 man made his living this way: tricking tourists. This was the 25 (bad) thing I ever experienced in Interesting India. II 阅读(共两节,满分50分) 第一节阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A Are you competitive enough to make it in America? There is an und
19、eniable excitement about coming to study in the U.S., but its not all excitement.Yes, it is America; it is the land of freedom; its the place where different cultures clash . and live together in peace. However, you guys might agree with me. its not easy to leave home and the security of family, fri
20、ends and people who love and care about us. And doing it raises some questions: Is it worth it? Are you equal to the challenge? You might be sitting in front of your computer watching a documentary about America, which shows you the breathtaking views of skyscrapers in New York, the beautiful warm w
21、eather in San Diego, and the huge parties along the beaches of the Sunshine State, Florida. Just so you know, its all true. I remember how my heart was racing the first time I visited Times Square in New York. I cant find any words in the dictionary to describe how I felt at that moment. Someday, wh
22、en you get lucky and go there, you will know what I mean. Unfortunately, TV and movies never show the other side of what students must do to survive America. Education in the States is really different from other places. Yes, there is the traditional A, B, C, and D grading system, and you get to be
23、on the Deans List if you have all As on your transcript. However, these grades dont just come from your test performances. The requirements of classes in the U.S. are much more varied and this is the biggest adjustment that overseas students have to manage. Some have papers that you have to write ev
24、ery week, others have group projects you must do with your classmates, presentations you make in the class, or research you do by yourself to prove your own idea. There comes a night when you have a couple of projects for different classes, a paper, and an exam to study for. And that night you ask y
25、ourself, What did I get myself into? Im not trying to intimidate you, but you should know what it really is like to study in the States. One thing I can promise you is that it is worth all the hard work you put in. And the more time you give to your study, the more open doors you will have by the ti
26、me you finish your degree.26. The author wrote this passage to_.A. help readers prepare for studying in the U. S.B. warn people of the dangers of living in the U. S.C. promote the U. S. education system to overseas studentsD. make readers understand the benefits of studying in the U. S.【答案】A【解析】写作意图
27、题。根据Are you competitive enough to make it in America?和 you should know what it really is like to study in the States. One thing I can promise you is that it is worth all the hard work you put in. And the more time you give to your study, the more open doors you will have by the time you finish your
28、degree.可以看出作者写这篇文章的目的是帮助读者准备在美国的学习,故选A。27. According to the author, America is_A. a place that he could not get used toB. a country where students can learn freelyC. a dangerous place to live in without family or friendsD. a place where people from different backgrounds get on well【答案】D【解析】细节理解题。根据i
29、ts the place where different cultures clash . and live together in peace.美国是来自不同国家的人也能相处的很好的地方,故选D。28. When the author first visited Times Square, he felt_.A. disappointed B. surprised C. excited D. nervous【答案】C【解析】细节理解题。根据I remember how my heart was racing the first time I visited Times Square in N
30、ew York.心跳加快意味着很兴奋,故选C。29. According to the passage, which of the following is most challenging?A. Attending all the classes.B. Getting all As in the tests.C. Writing papers every week.D. Balancing different study requirements.【答案】D【解析】细节理解题。根据The requirements of classes in the U.S. are much more va
31、ried and this is the biggest adjustment that overseas students have to manage.平衡不同的学习要求,是最具有挑战型的,故选D。30. The underlined word intimidate in the last paragraph most probably means_.A. encourage B. frighten C. confuse D. persuade【答案】B【解析】词义猜测题。根据but you should know what it really is like to study in th
32、e States.这里是“恐吓”的意思,故选B。B The Book That Cant Wait is a great new idea that seeks to strengthen bonds between first time writers and their readers by getting their books read quickly. Argentinean independent publishers Eterna Cadencia are publishing a collection of short stories by new South American
33、 authors using special ink that slowly disappears once it comes in contact with sun and air, completely vanishing within 2 months after the book has been opened. This makes for an interesting approach to motivating book buyers to read books more quickly, giving first-time authors the attention they
34、need to survive. The Book That Cant Wait tackles an important problem for new authors: How to get readers. The creative independent publishers teamed up with DRAFTFCB in the city of Buenos Aires to develop this project. Books are very patient objects. We buy them, and then they wait for us to read t
35、hem. Days, months, even years. Thats OK for books, but not for new authors. If people dont read their first book, theyll never make it to a second, says the project coordinator Tito Santana. Thats why Etema Cadencia, which also runs its own bookstore, has decided to create something different to lau
36、nch its new authors into the market. It presented its first The Book That Cant Wait for the critics and the press last month. The invention is a success. Hundreds of people came to the bookstore to pick up a copy. To help spread the word, they gave away the first edition to customers for free. The v
37、ery same day it was released, the publishing house claimed that it received thousands of requests for more copies of the book. So it will print a new edition later this month to satisfy the demand. And the best result? This time they have the guarantee that their new authors will be read. The compan
38、y plans to use the book as a platform for other titles, because they believe there is a lot of literature out there that doesnt deserve to wait on the shelf. And these books wont wait at all. 31. The main purpose of publishing The Book That Cant Wait is to_.A. sell more booksB. make it fun to readC.
39、 invent a new kind of bookD. get new authors books read quickly【答案】D【解析】细节理解题。根据This makes for an interesting approach to motivating book buyers to read books more quickly,出这种书的目的是让读者读得更快,进而得到新的读者,故选D。32. The DRAFTFCB mentioned in Paragraph 3 is most probably_.A. an organization involved in the proj
40、ectB. a new South American authorC. an independent bookstoreD. an area of Buenos Aires【答案】A【解析】细节理解题。根据in the city of Buenos Aires to develop this project. 可知这是一个参与这个项目的组织,故选A。33. By saying Books are very patient objects in Paragraph 4, Tito Santana actually means_.A. books never know when you read
41、themB. books must be read very carefullyC. books can usually be read at any timeD. books can sometimes have emotions【答案】C【解析】细节理解题。根据We buy them, and then they wait for us to read them. Days, months, even years. Thats OK for books,书可以在任何时候都能读,故选C。34. What can we learn from the passage?A. Light and a
42、ir can make the books disappear within two months.B. The approach has only been applied to works of some new authors.C. Books printed using the new technology have been best-sellers.D. The company will publish all its books in the future using the new ink.【答案】B【解析】推理判断题。根据has decided to create somet
43、hing different to launch its new authors into the market. It presented its first The Book That Cant Wait for the critics and the press last month.这种方法适合于新作者写的作品,故选B。35. What is the authors attitude towards this new kind of book?A. Approving. B. Doubtful. C. Uninterested. D. Opposed.【答案】A【解析】推理判断题。根据
44、Thats OK for books, but not for new authors. If people dont read their first book, theyll never make it to a second, says the project coordinator Tito Santana.可知作者多于这种做法是赞成的,故选A。C At 10:35 a.m. on December 17, 1903, two brothers from Ohio flew the first successful airplane for 12 seconds and 120 fee
45、t along a beach in Kitty Hawk, North Carolina. With Orville flying first, the brothers took turns as pilot, and they flew three more times that day. On their fourth try, they managed to go 852 feet in 59 seconds an amazing feat at the time. The two brothers had invented powered flight. Orville and W
46、ilbur Wright owned a bicycle shop in Dayton, Ohio. Although they had not gone to school to learn about airplanes or engineering, they were good mechanics. By repairing bicycles, they had learned how gears and pulleys worked. They also learned to take careful notes about what they saw. Each time they
47、 made a new design and tested a machine, they took notes and made drawings. They would study these to figure out what they could do better the next time. Before the Wright brothers flew, they did many things to prepare for this extraordinary achievement. They read everything they could find about ai
48、r, balloons, and kites. Then they made careful sketches of what they wanted to build. They began by making model kites to learn how air flowed over wings. They made them bigger and bigger until they had a glider a kite that is big enough to hold a person, but with no engine. The Wright brothers made
49、 three gliders before building their first airplane. Each time they made a glider, they would test it, make careful observations, and then improve their design. When they made a glider that flew well, they added an engine. This step was harder than it sounds, because they had to find an engine that
50、was both light-weight and powerful. The engines that they could buy were either too heavy or too weak, so they asked their friend Charlie Taylor to help them build one. The first engine that Charlie built broke almost immediately, but the second one worked well. After Orville and Wilbur installed th
51、e engine in their plane, they were almost ready. They simply had to wait for the perfect day with just the fight amount of wind. On the morning of December 17, 1903, they had their chance. And the airplane flew into history. 36. What was the speed of the first flight?A. 10 feet per second. B. 120 fe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
