2019-2020学年人教版高中英语选修六:UNIT5 THE POWER OF NATURE 课堂同步训练卷(二) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年人教版高中英语选修六:UNIT5 THE POWER OF NATURE 课堂同步训练卷二 WORD版含答案 2019 2020 学年 人教版 高中英语 选修 UNIT5 课堂
- 资源描述:
-
1、此卷只装订不密封班级 姓名 准考证号 考场号 座位号 2019-2020学年高二上学期训练卷选修六 Unit5 The power of nature英 语 (二)(本卷满分100分)一、阅读理解(每小题2分,共16分)AIt is certain that when the eruption of Vesuvius started on the morning of 24 August, 79 AD, it caught the local population unprepared. It is mainly thanks to the account of the younger Pli
2、ny that we have some understanding of what happened. And it is through him that we can gain insight into the reactions and feelings of the people caught up in the drama of this natural disaster. Plinys account leaves no doubt that everyone was caught unprepared. His uncle, known as the elder Pliny,
3、was stationed in command of the imperial(帝国的) naval base at Misenum, on the northwest extremity of the Bay of Naples. He was not only the senior military officer in the district, but possibly the most well informed living Roman on matters of natural science. His 37-volume Natural History is the long
4、est work on science in Latin that has survived from antiquity(古代).But for all his science and his seniority, his nephew told us that the elder Pliny was relaxing, after a bath and lunch, when Vesuvius started to erupt. And the sighting of a column of smoke “like an umbrella pine” on the far side of
5、the Bay caused a response more of curiosity than of alarm in him. The same account showed, however, that the signs were there. But they didnt realize the danger because the phenomenon was frequent in Vesuvius then.The eruption lasted for more than 24 hours from its start on the morning of 24 August.
6、 Those who fled at once had a chance of survival. It is clear that many, like the elder Pliny, thought their best chance was to take shelter and survived the storm.The hundreds of refugees sheltering in the street at the seaside in Herculaneum, holding their jewellery and money, met their end quickl
7、y. It is impossible to tell how many citizens died.The discovery of Pompeii is of huge importance for our modern-day understanding of the ancient Roman world. Its destruction left important questions unanswered, and made it impossible in many ways to gather a satisfactory understanding of the Roman
8、world.1. According to the passage, people nowadays have some understanding of the eruption of Vesuvius mainly through .A. the elder Plinys accountB. the younger Plinys accountC. the science book Natural HistoryD. the account of the survivors2. The elder Pliny was stationed at the naval base at Misen
9、um .A. to take charge of the baseB. to observe the eruption of VesuviusC. to rescue the refugeesD. to work on Natural History3. Many people, including the elder Pliny, didnt realize the danger from the Vesuvius eruption because .A. everything happened at nightB. they had no knowledge of volcanoesC.
10、such eruption was frequent in Vesuvius thenD. they had no chance to take shelter4. All of the following are true EXCEPT .A. the elder Pliny made a great contribution to the discovery of PompeiiB. the eruption of Vesuvius took the local people by surpriseC. countless lives were lost in a flash during
11、 the Vesuvius eruptionD. the discovery of Pompeii is of great importance for our knowledge of the ancient Roman world【答案】1-4 BACA【解析】本文是一篇记叙文,当维苏威火山爆发的时候,很多人都没有想到,因此失去了生命。通过小Pliny的描述我们才得知维苏威火山爆发时的一些情况。庞贝古城对于古罗马的历史保存有很大的贡献。1.细节理解题。根据第一段It is mainly thanks to the account of the younger Pliny that we h
12、ave some understanding of what happened可知,主要是由于小Pliny的描述我们才可以得知维苏威火山爆发时的一些情况。故B项正确。2.细节理解题。根据第一段可知,小Pliny的叔叔老Pliny当时驻扎在Misenum,负责(in command of)这个海军基地。故A项正确。3.细节理解题。根据第二段But they didnt realize the danger because the phenomenon was frequent in Vesuvius then可知,当时很多人,包括老Pliny在内,并没有意识到维苏威火山爆发可能带来的灾难,因为这
13、种现象在当时是时常发生的。故C项正确。4.细节理解题。根据文章内容可知维苏威火山的爆发是出乎当地人意料的,很多人都失去了性命。同时庞贝古城对于古罗马的历史保存有很大的贡献。文章并没有提到老Pliny为庞培的发现做出过重大贡献。故A项正确。BWe all know the feeling of walking into an air-conditioned office building on a hot summer day. Its 94 outside. Its 64 inside. Suddenly, you need a knit sweater just to sit at your
14、 desk. I know someone who used to bring a space heater to workin August.Aside from being uncomfortable, this is horrifically inefficient. The low hum of the air conditioner is the sound of coal being burned and money being spent to make you miserable at work. BuildingIQ is trying to change that. The
15、ir secret weapon? Machine learning.The company has developed cloud-based software that gathers information about a building and uses it to build a thermal model(热模型). That model can predict how much or how little energy is needed to keep the people inside comfortable by analyzing factors like indoor
16、 temperature and pressure, electricity consumption, the weather forecast, the price of electricity, and therefore tailors heating and air conditioning for maximum energy efficiency.Thanks to a recent cooperation, BuildingIQ will soon take human preferences into account. Changes to heating and air co
17、nditioning are always influenced by the limits of human comfort, and those limits vary from person to person. This data will be added into the thermal model. Imagine a retirement home where the occupants are always too cold. If the system knows this, it will reduce the air conditioning in the summer
18、 to keep grandma and grandpa nice and warm.How well does it work? BuildingIQ says it regularly saves between 10 and 25 percent on heating and air conditioning, the two items that make up 50 or 60 percent of a buildings total energy use. The software will help cut energy bills and improve comfort all
19、 while reducing our reliance on fossil fuels. It wont be long before you can leave your space heater at home.5. In Paragraph 1, the author intends to .A. complain about the coldness in air-conditioned officesB. describe the harmful effects of an unhealthy lifestyleC. criticize some peoples unawarene
20、ss to save energyD. indicate the low efficiency of the old way of air conditioning6. According to the article, what does the “thermal model” do?A. Gathering information about a buildings history.B. Learning about machines that heat a building.C. Predicting the amount of air conditioning needed.D. An
21、alyzing the physical fitness of people inside.7. The underlined word “tailor” can be best replaced by .A. limitB. adjustC. expandD. prevent8. What is the main idea of Paragraph 4?A. BuildingIQ is going to be experimented at retirement homes.B. BuildingIQ will also analyze human temperature preferenc
22、es.C. People have different preferences for temperature and comfort.D. The limits of human comfort vary and change at different ages.【答案】5-8 DCBB【解析】针对传统空调的低效使用问题,BuildingIQ公司研发了一种软件解决该问题。5.推理判断题。文章第一段提到炎热的夏季人们进入写字楼时需要穿毛衣或带加热器,表明对空调的低效使用,故选D项。6.细节理解题。由文章第三段That model can predict how much or how litt
23、le to keep the people inside comfortable可知,该热模型可预测出使人们舒适状态下所需的空调量。选B。7.词义猜测题。结合语境,热模型通过分析各种数据预测出使人舒适的状态下所需的空调量从而可加以调整以使能源效率最大化,故选B项。8.主旨大意题。结合文章第四段首句提到buildingIQ会将个人偏好也考虑在内,故本段主题是B项。二、七选五(每小题2分,共10分)How to Keep a Relationship Healthy and StrongAre you new to experiencing relationships? Well, let me
24、give you advice on having a healthy and possibly long-term relationship. 9 Dont hide things from them; dont lie. Getting them to trust you is the most important element in any relationship. So please be honest and theyll learn to open up to you.Make sure you give them respect. Now respect isnt just
25、simply treating her or him nicely. Theres a lot more to it. You have to learn to adjust to their liking. 10 Dont just think about yourself; think about what your partner needs out of it as well. 11 Always be willing to help them and give them honesty and positiveness at the same time. Make them feel
26、 you are someone they can really count on and build a future with. This is an important step in a relationship. Your partner has to be able to count on you when needed.Make sure you have a good sense of humor with them. Laughter is the key to happiness. Laugh a lot with them, joke with them. Laughte
27、r may seem silly, but its the secret to a lot in life. It will keep the sparks alive. 12 Make sure the communication is good. This goes along with trust, but always communicate how you feel, even if its something that upsets you. Instead of screaming, talk to them. 13 Its important to communicate th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-435330.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
