2021-2022学年高中英语 Unit 14 Gareers单元综合检测(含解析)北师大版必修5.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语 Unit 14 Gareers单元综合检测含解析北师大版必修5 2021 2022 学年 高中英语 Gareers 单元 综合 检测 解析 北师大 必修
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(二).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AHOLIDAY FUN AT THE POWERHOUSE500 HARRIS STREET ULTIMOTELEPHONE (02)9270111Join in the holiday fun at the powerhouse this month linked to our new exhibition,Evolution&Revolution:Chinese dress 1700s to now.DONT FORGET our other special event,the Club Med Circus School
2、 which is part of the Circus!150 years of circus in Australia exhibition experience!Chinese Folk Dancing:Colorful Chinese dance and musical performances by The Chinese Folk Dancing School of Sydney.Dances include:the Golden and the Chinese drum dance.A feature will be the Qin dynasty Emperors count
3、dance.Also included is a show of face painting for Beijing opera performances.Sunday 29 June and Wednesday 2 July in the Turbine Hall,at 11:30 am & 1:30 pm.Australian Chinese Childrens Arts Theatre:Wellknown childrens play experts from Shanghai leads this dynamic youth group.Performance includes Chi
4、nese fairy tales and plays.Thursday 3 to Sunday 6 July in the Turbine Hall,at 11:30 am & 1:30 pm.Chinese Youth League: A traditional performing arts group featuring performance highlights such as Red scarf and Spring flower dances,and a musician playing Er Hu.Sunday 6 to Tuesday 8 July in the Turbin
5、e Hall,11:30 am to 1:30 pm.Kids Activity:Make a Paper Horse: Young children make a paper horse cutout.(The horse is a frequent theme in Chinese painting,including a kind of advancement.)Suitable for ages 812 years.Sunday 28 June to Tuesday 8 July in the Turbine Hall,12:30 pm to 1:00 pm.Club Med Circ
6、us School: Learn circus skills,including the trapeze,tramp lining and magic.Note only for children over 5.There are 40 places available in each 1 hour session and these must be booked at the front desk,level 4,on the day.Enjoy unlimited free visits and many other benefits by becoming a Family member
7、 of the Powerhouse.Our family memberships cover two adults and all children under the age of 16 years at the one address.Members receive Powerline,our monthly magazine,discounts in the shops and restaurants,as well as free admission to the Museum.All this for as little as DS| 50.00 a year!Call (02)9
8、2170600 for more details.【语篇解读】文章介绍了Powerhouse提供多种有趣的假日休闲活动,内容涉及休闲的内容,时间,地点,联系方式,价格以及优惠条件。1When can you watch the Chinese drum dance?AOn July 8. BOn July 3.COn July 6.DOn July 2.D细节理解题。根据Chinese Folk Dancing部分可以找到Dances include:the Golden and the Chinese drum dance.可知,中国民间舞蹈包括金舞和鼓舞;该段谈及参与时间Sunday 29
9、 June and Wednesday 2 July,故7月2日可以看中国鼓舞。故选D。2To learn the magic tricks,you can go to .AClub Med Circus SchoolBChildrens Arts TheatreCKids ActivityDChinese Youth LeagueA细节理解题。根据Club Med Circus School部分我们可以找到Learn circus skills,including the trapeze,tramp lining and magic.,故在这儿可以学到马术技巧,包括空中飞人、蹦床和魔术。故选
10、A。3What is required if you want to enjoy free visits to the Museum?ACalling (02)92170600.BComing for the holiday fun.CGaining family membership.DPaying powerline DS| 50.00 a year.C细节理解题。根据倒数第二段“Enjoy unlimited free visits and many other benefits by becoming a Family member of the Powerhouse.”可知,在成为P
11、owerhouse的会员之后就可以免费参观博物馆了。故选C。4What is the main purpose of the text?ATo present schedules.BTo attract visitors.CTo report the performances.DTo teach kids Chinese arts.B主旨大意题。文章提供了powerhouse假日休闲的内容,时间,地点,联系方式,价格以及优惠条件等,目的是给游客详细的信息,进而吸引更多的游客。故选B。BIn summer 2007,I joined the British Red Cross at 15.Aft
12、er several days of training,I was attending my first event as a fully qualified (合格的) Red Cross volunteer.Our team was providing medical cover for a large martial arts (武术) grading event.Although Id passed my first aid course with flying colours,I was nervous before the event began. Theres quite a d
13、ifference between the classroom and the real thing!Two experienced adult volunteers would be working with me for the day.Rosie was taking part in the under16s event. This was supposed to be noncontact,and she was wearing full protective clothing just in case.All these precautions (预防措施) didnt help h
14、owever,when her competitor misjudged a move and delivered a violent blow to her head.“Guys,we need some help over here!” Over we went,all three of us carrying various bits of kit (工具箱)Rosie was lying on the ground.As we approached we could see she was conscious (有意识的)Brian,my colleague took the lead
15、.“Hey there,stay nice and still for me.Chris here is just going to hold your head.Dont worry,its just a precaution.”I helped,painfully aware that hundreds of sets of eyes were following our every move.However I soon forgot all about this as I focused on the task at hand.Rosie was complaining of pain
16、 in her neck.These are all classic signs of a possible spinal injury.Quickly,Brian found there were no other injuries and an ambulance was called.I was still holding her head and doing my best to comfort her.The doctors arrived and we put Rosie carefully into the ambulance for a trip to hospital.The
17、n we went back to the first aid post quickly.Ten years on Ive met many more people like Rosiein need of help.Ive moved on from being a trainee to a trainer,from an inexperienced first aider to being part of an emergency ambulance team.When a call comes in,that slight feeling of nervousness is still
18、there.However,so is the feeling of making a difference,being there during a painful moment in someones life.【语篇解读】本文是记叙文。文章主要讲述了作者做急救志愿者的经历。5What does the underlined part “with flying colours” probably mean?ASlowly. BCarefully.CPoorly.DSuccessfully.D词义猜测题。由第一段中的“I was attending my first event as a f
19、ully qualified(合格的) Red Cross volunteer”可知,作者很出色地通过了急救课程考核,成为一名合格的红十字志愿者。6How was Rosie injured?AShe was hit by mistake.BShe made a wrong move.CShe didnt take precautions.DShe was not herself and fell.A细节理解题。由第三段中的“her competitor misjudged a move and delivered a violent blow to her head”可知,Rosie的对手做
20、出误判,给了她头部狠狠一击。7How did the author help Rosie?AShe took her to hospital.BShe checked her injuries.CShe did something for her pain.DShe held her head and calmed her.D细节理解题。由第七段中的“I was still holding her head and doing my best to comfort her.”可知,作者托住Rosie的头部,并不断安抚她。8What do we know about the author now
21、?AShe often receives first aid training.BShes working as a professional doctor.CShe feels a sense of achievement about her work.DShes no longer nervous when performing first aid.C推理判断题。由最后一段中的“so is the feeling of making a difference,being there during a painful moment in someones life”可知,作者在急救工作中感受
22、到了一种可以帮助别人的成就感。CWhen people think about working animals,what often comes to mind are dogs that watch sheep,horses that work on farms and animals that perform in movies.But there are lots of other jobs animals have had over the years.Dogs have greater sense of smell than humans.This made dogs the tra
23、ditional hunting partners,making their owners able to follow foxes and other animals.Police departments have taken advantage of this skill to help find missing people and escaped criminals. Recently,dogs have been trained to find drugs and explosives (爆炸物)The honeyguide lives in the southeast Africa
24、n nation of Mozambique.It has developed a winwin relationship with a group called the Yao.If a Yao member makes a certain sound,the honeyguide will fly from tree to tree directing him to a hidden bee box.Once the box is discovered,the person breaks open the box for honey,and the honeyguide could enj
25、oy the honey,too.Ferrets are cute and furry animals that are from 1.5 to 4 pounds.People have taken advantage of a ferrets natural ability to run through tiny space.Ferrets wear a special harness (甲胄) that makes them able to pull a string through hundreds of feet of tiny space,which is then used to
26、pull computer wires (电线) through tiny space.Baby flies are called maggots.The job of a maggot is to eat and grow until it turns into a fly.This is similar to how a caterpillar eats and grows until it becomes a butterfly. However,there is a big difference between these insects.Caterpillars feed on pl
27、ants,while maggots eat meat.Actually,they only enjoy bad meat.Maggots are used with patients who get serious infections (感染) that cant be treated with antibiotics (抗生素)The maggots are used to the infected area for a number of days.They eat the dead part but leave the living part alone,thereby helpin
28、g patients recover from the infection.【语篇解读】本文主要介绍了动物为人类做的一些不寻常的工作。9From the passage,we can learn that dogs .Aare the friendly friends of sheepBhave developed a winwin relationship with peopleChave greater sense of smell than foxes and other animalsDhelp human beings a lot in many areasD推理判断题。根据第一、二
29、段内容可知,狗帮助人类牧羊、追踪猎物、寻找失踪人口和逃犯以及发现毒品和爆炸物,可推知,狗在很多领域给予人类很多帮助。10With the help of the honeyguide,the Yao member can .Afind the hidden bee boxBdevelop a great relationship with beesCpay attention to dangerous thingsDstay away from criminalsA细节理解题。根据第三段“If a Yao member makes a certain sound,the honeyguide
30、will fly from tree to tree directing him to a hidden bee box.”可知,如果一个尧族人发出某种声音,响蜜鴷会在树上飞来飞去,指引他找到被隐藏的蜂箱,故可知,在响蜜鴷的帮助下,尧族人可以找到被隐藏的蜂箱。11What can we know from the passage?AThe honeyguide can be used as medicine.BPeople can learn much from dogs and horses.CFerrets are good at running through tiny space.DT
31、he baby fly is always called the caterpillar.C推理判断题。根据倒数第二段“People have taken advantage of a ferrets natural ability to run through tiny space.”可知,人们已经利用了白鼬在狭小空间内穿行的本能,可推知,白鼬善于在狭小的空间内穿行。12People can take advantage of the baby flies to treat .Aburns caused by explosivesBterrible cancersCharm caused b
32、y beesDserious infectionsD细节理解题。根据最后一段“Baby flies are called maggots.”以及“Maggots are used with patients who get serious infections (感染) that cant be treated with antibiotics (抗生素)”可知,苍蝇的幼崽被称作蝇蛆。蝇蛆被用于治疗严重感染却不能使用抗生素的病人,故可知答案。DAfter years of trying to balance work with motherhood,Karl Smith left her co
33、rporate (公司的) job behind to start her own business.Its been over a decade since this mom entrepreneur (企业家) began making cakes out of her familys kitchen.During that time,she has managed to grow Magical Moments & Elite Party Rentals into a welldeveloped wedding planning and rental operation.Statisti
34、cs show that these kinds of mommyowned businesses are on the rise.Many women say they cant find work that allows them to balance their responsibilities at home.Indeed,according to a national study conducted by IpsosReid on behalf of Microsoft Canada,fiftyfour percent of female small business owners
35、agree that being able to work at home to raise their family is a key reason to leave the corporate world behind.“Being a mom entrepreneur means trading a typical 9to5 work week for a more irregular routine,” says Gemma Moore,a busy mother of two who owns and operates MG Moore Designs,a design compan
36、y specializing in website,photography and print media.“Finding a business that you can build in the evenings will allow you to spend time with your children during the day and continue your business after they go to school.”Ninetytwo percent of female small business owners say that mobile equipment
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-389352.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022版高考语文(课标版)总复习课件:第一部分 专题四 文学类文本阅读——散文 专题导引 .pptx
