分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2021-2022学年高中英语 Unit 2 Heroes Period 3课后阅读训练(含解析) 北师大版必修1 (2).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:389381
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:73.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021-2022学年高中英语 Unit Heroes Period 3课后阅读训练含解析 北师大版必修1 2 2021 2022 学年 高中英语 课后 阅读 训练 解析 北师大 必修
    资源描述:

    1、Unit 2 Heroes课后阅读训练 八Unit 2Period 3. 阅读理解A“I dont like my parents. They always tell me I should do this, and should not do that. It sometimes makes me angry, ”said Li Ping, a middle school student in Hunan. Do you have the same problem? Perhaps your parents had the same problem when they were your a

    2、ge long ago. Why does it seem that some parents are not so friendly in their childrens eyes? One of the biggest things is when someone becomes a parent, he/she likes worrying things. They worry about everything about you, from the time you were born. They do a lot for you, though something would mak

    3、e you angry, because they care about you and worry about you. They worry about your choice of friends, the food you eat, your work at school, how much sleep you get, etc. All these things are part of your life. They want you to grow up healthily and happily. So how can you make things easier on your

    4、self? Its easier than you think. Just make sure your parents know what youre doing. Get them to know your friends. Phone if you stay somewhere else so that your parents dont call every hospital in the phone book looking for your body. Say sorry to them when you make mistakes. Take responsibility(责任)

    5、for what you have done. Talk about your ideas with them. They may talk about theirs with you. Most of all, try to think about why your parents do this or do that. They are still practicing being parents and need help you can give them. Someday, when you become a parent, they may be able to help you

    6、know how to get on with your children. 【语篇概述】文章主要告诉学生要理解父母, 学会与父母沟通和融洽地相处。1. What does the writer think we should do if we go back home later than usual? We should. A. tell our friendsB. tell the teacherC. say sorry to our parentsD. make a telephone call to our parents【解析】选D。细节理解题。根据第三段第五句Phone if y

    7、ou stay somewhere else so that your parents dont call every hospital in the phone book looking for your body可知应选D。2. The writer thinks. A. its wrong of parents to worry about their children too muchB. some parents are unfriendly, which makes their children angryC. children should do everything as th

    8、eir parents sayD. parents love their children very much and the children should understand them【解析】选D。推理判断题。根据第二段内容可知由于父母对孩子的爱, 才担心他们的所作所为, 因此, 孩子们要理解父母。3. Which do you think is the best title for the passage? A. Parents ResponsibilityB. How to Get on with ParentsC. Li Pings ProblemD. What Are Paren

    9、ts Worrying about【解析】选B。主旨大意题。文章开始讲述了孩子们的抱怨, 第二段分析了父母这样做的原因, 第三、四段重点说明了如何理解父母, 如何与父母相处的问题, 故选B。BAround the World by WheelchairRick Hansen was always an active kid and loved to fish. When returning in a truck one day from a fishing trip, he had an accident and suffered injuries to his spine(脊柱). This

    10、 15-year-old young man awoke to find that he had lost the use of his legs. However, he didnt give up. Some months later he began to compete in wheelchair sports. At the age of 27, he decided to wheel around the world to raise awareness and money for spinal injuries(脊髓损伤)research. His tour took him t

    11、hrough 34 countries around the world between 1985 and 1987. In this Man of Motion World Tour, he wheeled 24, 901, 55 miles, which is equal to the distance around the earth. Bad weather and difficult rocky roads often provided challenges for Rick, but he continued to push himself to complete the trip

    12、. He was determined to succeed. Even mountains did not stop Rick Hansen. He wheeled himself up the Rocky Mountains and several other major mountains in the world. He even wheeled himself along the Great Wall of China! “Never Give Up On Your Dreams”was his motto and he hasnt given up yet. He complete

    13、d his world tour raising $24 million. He continues to work to increase knowledge of spinal injuries. He is a true Canadian hero who shows what determination can achieve. 【语篇概述】本文是一篇励志故事, 主要介绍了里克汉森身残志不残, 他决定通过自己坐轮椅周游世界这一途径来为脊髓损伤的研究工作筹募资金并引起世人的关注。4. What happened to Rick after the accident? A. He lost

    14、 the ability of living. B. He had to spend his life in hospital. C. He couldnt walk any more. D. He couldnt do sports any more. 【解析】选C。细节理解题。从第一段第三句中he had lost the use of his legs可以看出事故之后里克失去了行走能力。5. When did Rick begin his tour around the world? A. At the age of 15. B. Soon after the accident. C.

    15、A year after the accident. D. At the age of 27. 【解析】选D。细节理解题。从第一段中At the age of 27, he decided to wheel around the world to raise awareness and money for spinal injuries research. 可以看出D项正确。6. Why did Rick take his tour around the world in his wheelchair? A. To gather money for the spinal injuries re

    16、search. B. To learn about the people of other countries. C. To travel to different countries for fun. D. To take photos of beautiful mountains. 【解析】选A。细节理解题。从第一段可知他决定通过自己坐轮椅周游世界这一途径来为脊髓损伤的研究工作筹募资金并引起世人的关注。因此A项正确。7. From the passage we can see Rick is a(n)person. A. unhappyB. determinedC. carefulD. q

    17、uiet【解析】选B。本文介绍了里克汉森身残志不残的感人事迹, 他是一个“坚强的”人。CTourism wasnt as important as it is today. In the past, only people with a good deal of money could travel on holidays to other countries. More people travel today than in the past because there is a growing middle class in many parts of the world; that is

    18、 to say, people now have more money for travel. Special plane fares for tourists make travel less expensive and more attractive than ever before. One person doesnt travel for the same reason as another. But most people enjoy seeing countries that are different from their own. They also like to meet

    19、new people and to taste new food. Tourism causes many changes in a country and in peoples lives. People build new hotels and restaurants and train native men and women as guides to show visitors around interesting places. Therere new nightclubs and other amusements. International tourism is clearly

    20、a big business. 【语篇概述】过去到国外旅游的人多, 还是现在的人多呢? 其原因是什么呢? 本文就列举了旅游在各方面的变化。8. In the old dayscould travel to other countries. A. boys and girls, men or women, young or oldB. either kings or queensC. both the poor and the richD. nobody but those who had money【解析】选D。细节理解题。第一段only people with a good deal of

    21、money could travel on holidays to other countries可得知答案。9. More people travel today than in the past because. A. people have become interested in travelingB. traveling today is easier than in the pastC. people now have spare money for travelD. great changes have taken place in the world【解析】选C。细节理解题。从

    22、第一段第三句More people travel today than in the past because there is a growing middle class in many parts of the world; that is to say, people now have more money for travel. 可以得知答案。10. What makes travel more attractive than before? A. Travel by air to other countries is much cheaper today. B. More guid

    23、es are being trained to show beautiful spots. C. Modern telegraph lines make travel less expensive. D. New hotels and restaurants have been built. 【解析】选A。细节理解题。由第一段Special plane fares for tourists make travel less expensive and more attractive than ever before. 可以得知答案。11. Which of the following stat

    24、ements is TRUE according to the article? A. Tourism wont bring any changes in peoples minds. B. People have some trouble in making journeys. C. With the development of tourism, great changes have taken place in many parts of the world. D. Tourism causes only some changes in clothing. 【解析】选C。细节理解题。文章

    25、最后一段Tourism causes many changes in a country and in peoples lives. 可知答案。12. What is the best title for the passage? A. The Change of TourismB. TourismC. The Importance of TourismD. The Cause of Tourism Change【解析】选A。主旨大意题。全文介绍过去人们对旅游的态度以及现在人们的态度, 列举了旅游各方面的变化。. 语法填空阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Som

    26、e students who had graduated visited their university professor. The conversation soon turned into complaints about stress in work and life. To offer his guests coffee, the professor 1. (go)to the kitchen and returned with a pot of coffee and 2. variety of cupsporcelain, plastic, glass, some plain-l

    27、ooking, some expensivetelling them to help 3. (them)to the coffee. 4. was when all the students had a cup of coffee in hand that he said, “All the nice-looking expensive cups 5. (take)up, leaving behind the plain and cheap ones. 6. (actual), the cup itself adds no quality to the coffee. What all of

    28、you really want is coffee, not the cup. You consciously went for the best cups, 7. then you began eyeing others cups. ”“Now consider this: Life is the coffee; the jobs, money and position in society are the cups, which are just tools 8. (hold)and contain life. The type of cup we have does not change

    29、 the quality of life. If we concentrate only 9. the cups, we fail to enjoy the coffee. I10. (true)hope that you will never let the cups drive you . . . enjoy the coffee instead. ”答案: 1. went2. a3. themselves4. It5. have been taken6. Actually7. and8. to hold9. on10. truly【拓展训练】. 在阅读理解B中找出下列单词和短语, 写出其

    30、含义1. suffer v. 2. awareness n. 3. challenge n. 4. motto n. 5. determination n. 6. give up 7. be equal to 8. provide sth. for sb. 答案: 1.遭遇, 遭受2.察觉, 觉悟, 意识3.挑战4.箴言, 格言5.决心6.放弃7.等于8.为某人提供某物. 一词多义阅读理解B第一段“raise awareness and money”中的raise在文中分别表示的意思是: ; 。A. 引起B. 提高(价格等)C. 养育D. 筹集【解析】AD。此短语所在的句意为“他决定通过自己坐轮椅周游世界这一途径来为脊髓损伤的研究工作筹募资金并引起世人的关注。”并且最后一段提到他筹集了2, 400万美元的资金。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021-2022学年高中英语 Unit 2 Heroes Period 3课后阅读训练(含解析) 北师大版必修1 (2).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-389381.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc
  • 2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1