2020-2021学年高中英语 Unit 1 building the future单元综合检测(含解析)牛津译林版选修10.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 Unit building the future单元综合检测含解析牛津译林版选修10 2020 2021 学年 高中英语 future 单元 综合 检测 解析 牛津
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(一).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)ARevolutionary TV EarsTV Ears has helped thousands of people with various degrees of hearing loss hear the television clearly without turning up the volume (音量) and now its better and more affordable than ever! With TV Ears wireless technology, you set your own h
2、eadset volume,while other TV listeners hear the television at a volume level thats comfortable for them. You can even listen through the headset only and put the TV on mute (静音) if the situation calls for a quiet environment maybe the baby is sleeping. Or perhaps you are the only one who is interest
3、ed in listening to the ballgame.TV Ears patented technology includes a revolutionary noise reduction ear tip, not used in any other commercially available headset. This tip reduces outside noise so that television dialogue is clear and understandable. Get the technology that has proven to help the m
4、ost demanding customers. Thats why TV Ears has earned the trust and confidence of audiologists (听觉学家) nationwide as well as worldfamous doctors.Doctor Recommended TV Ears!“My wife and I have used TV Ears almost daily for the past two years and find them a great help in our enjoyment of television. A
5、s a retired ear doctor, I heartily recommend TV Ears to people with normal hearing as well as those with hearing loss.”Robert Forbes,M.D.,CACustomer Recommended TV Ears!“Now my husband can have the volume as loud as he needs and I can have the TV at my hearing level. TV Ears is so comfortable that J
6、ack forgets he has them on! He can once again hear and understand the dialogue.”Darlene & Jack B,CARisk Free Trial! TV Ears comes with a 30day risk free trial. Special Offer Now59.95. If youre not satisfied, return it. Moneyback guarantee!Call now! 8001237832【语篇解读】本文是一篇广告类的应用文。文章介绍的是一个全新的“电视耳机”。它与普通
7、的耳机有什么不同呢?让我们一起来看看吧!1TV Ears helps you Aimprove your sleeping qualityBlisten to TV without disturbing othersCchange TV channels without difficultyDbecome interested in ballgame programs【解析】细节理解题。根据第一段中的With TV Ears wireless technology, you set your own headset volume,while other TV listeners hear th
8、e television at a volume level thats comfortable for them.可知答案为B。A、C两项文中未提及;D项是对第一段最后一句Or perhaps you are the only one who is interested in listening to the ballgame.的曲解。【答案】B2What makes TV Ears different from other headsets?AIt can easily set TV on mute.BIts headset volume is adjustable.CIt has a n
9、ew noise reduction ear tip.DIt applies special wireless technology.【解析】细节理解题。根据第二段中的TV Ears patented technology includes a revolutionary noise reduction ear tip, not used in any other commercially available headset.可知,C项It has a new noise reduction ear tip.与之符合,应为正确答案。原文中并未指出A、B、D三项是TV Ears与其他耳机的不同方
10、面。【答案】C3This advertisement is made more believable by Ausing recommendationsBoffering reasons for this inventionCproviding statisticsDshowing the results of experiments【解析】细节理解题。由文中两个方框内容(Doctor Recommended TV Ears!和Customer Recommended TV Ears!)可知,这篇广告给出了来自医生和顾客的推荐(recommendations),从而使其更具有可信性,故答案为A
11、。【答案】ABBased on new analysis, we are rapidly approaching major climate change and the effects on society and the environment could be quite severe. Geographers predict that within the next eighty years, current world climate zones could shift and some could completely disappear. Polar regions will g
12、et colder while tropical regions will get even hotter, forcing animals to migrate (迁徙) north.Climate changes like these could lead to the spread of diseases. Tropical storms and hurricanes will not only increase but may also become more intense. If the changes come too quickly, animal and plant spec
13、ies may not be able to adapt fast enough and could disappear.According to Science Daily, a new study predicts that by the year 2100, many of todays familiar climates will be replaced by climates unknown in todays world. It is urgent that we reduce the risks of these farreaching consequences for the
14、whole world. The planet itself has been showing signs of change. In 2004, a serious tsunami created by a major earthquake killed thousands in Sumatra and in 2008, thousands died in China because of another severe earthquake. Egypt was hit in 2009 with a major earthquake and Haiti was devastated in 2
15、010 by yet another massive earthquake. Within just the last few months, new reports from around the world have been coming in and most agree that our climate situation is much worse than previously thought. At this point, it doesnt matter what is causing it, but rather, what can be done about it. Wh
16、ats more, our world is getting more and more unstable every year. There is war and threat of war everywhere. Natural disasters are becoming more frequent and serious.However, other planets are experiencing global warming as well as our own and some scientists believe there may be some connection bet
17、ween this. No one knows anything for sure at this point because there is simply not enough data.【语篇解读】本文叙述了气候的变化会导致的严重后果,如:动物迁徙、地震和海啸。现在导致气候变化的原因不重要了,重要的是我们应该采取措施,应对气候的变化。4Which of the following would be the best title for the passage ?AWays to protect our planetBSolutions to climate changeCBe prepa
18、red for climate changeDClimate change and its effects【解析】标题确定题。根据文章第一句Based on new analysis, we are rapidly approaching major climate change and the effects on society and the environment could be quite severe.由关键词climate change and the effects可知。【答案】D5What is the authors purpose in using the exampl
19、es of earthquakes?ATo show the damage earthquakes caused. BTo remind people to prevent future earthquakes.CTo show major changes are taking place on the planet.DTo tell us more earthquakes will happen in the future. 【解析】细节理解题。根据第三段的第三句The planet itself has been showing signs of change可知,我们的星球已经表现出变化
20、的迹象。【答案】C6What does the underlined word “devastated” in Paragraph 3 mean?ASeparated.BDestroyed.CRemoved.DAffected.【解析】词义猜测题。根据第三段的最后一句Egypt was hit in 2009 with a major earthquake and Haiti was devastated in 2010 by yet another massive earthquake. 埃及2009年发生了大地震,海地2010年又一次遭受了大地震,被地震破坏、摧毁。【答案】B7What c
21、an be inferred from the passage?AAnimals and plants wont die out as long as climate changes slowly.BTheres enough data for us to predict the future of climate change.CThe world is getting more unstable because of animal migration.DThe earth is not the only planet that is experiencing climate change.
22、【解析】推理判断题。根据最后一段第一句However, other planets are experiencing global warming as well as our own不仅我们的星球而且其他星球都在经历着全球变暖。【答案】DCScientists have claimed a milestone in the drive for new energy development of the first practical artificial leaf, an advanced solar cell that imitates the process, called photos
23、ynthesis(光合作用), that green plants use to make sunlight and water into energy.“A practical artificial leaf has been a dream of scientists for decades,” said Daniel Nocera, who led the research team. “We believe we have made it. The artificial leaf shows particular promise as an inexpensive source of
24、electricity for homes of the poor in developing countries. One can imagine villages in India and Africa soon purchasing an affordable basic power system based on this technology.”The leaf is like the shape of a poker card but thinner. Placed in water in a bright sunlight, it could produce enough ele
25、ctricity to supply a house in a developing country with electricity for a day by splitting water into hydrogen and oxygen, which are stored in a fuel cell to produce electricity.The “artificial leaf” is not a new concept. The first artificial leaf was developed more than a decade ago by John Turner.
26、 However, it was impractical for wider use, as it was composed of rare, expensive metals and was highly unstable with a lifespan of barely one day.Noceras new leaf overcomes these problems. It is made of inexpensive materials that are widely available, works under simple conditions and is highly sta
27、ble. Laboratory studies showed that it could operate continuously for at least 45 hours without a drop in activity.The key to this breakthrough is Noceras recent discovery of several new powerful, inexpensive catalysts, which are able to accelerate the chemical reaction under simple conditions. Righ
28、t now, Noceras leaf is about 10 times more efficient at carrying out photosynthesis than a natural leaf. Yet he is optimistic that he can boost the efficiency of the device much higher in the future.【语篇解读】穷人的福音。一种能够进行光合作用的人造叶子能够发电了,而且非常的廉价,作者在文中对其做了具体的说明。8Daniel Nocera describes his artificial leaf
29、as promising in Amaking an artificial plant that can feed itselfBfinding a new kind of catalyst to produce electricityCchanging the sunlight and water into electricity directlyDproviding electricity for the poor family at a low cost【解析】细节理解题。根据第二段第三句话The artificial leaf shows particular promise as a
30、n inexpensive source of electricity for homes of the poor in developing countries可知答案选D。【答案】D9According to the passage, catalysts in the artificial leaf Aspeed up the process of chemical reactionsBreduce the loss of energy during its operationCwork as a media to store collected energyDslow down the
31、course of chemical reactions【解析】细节理解题。根据最后一段第一句话The key to this breakthrough is Noceras recent discovery of several new powerful, inexpensive catalysts, which are able to accelerate the chemical reaction under simple conditions. which代替的就是catalysts,它的作用就是加速化学反应的,故答案选A。【答案】A10The underlined word“it”i
32、n the fourth paragraph refers to AphotosynthesisBcatalyst used by the solar cellCTurners artificial leafDNoceras new leaf【解析】推理判断题。本it和上一个it指的是同一个事物,即:Turners artificial leaf。根据上下文逻辑,不难猜出。【答案】C11The passage is most probably from Aa science fiction storyBa fairy tale bookCan advertisement for solar p
33、roductsDa science news report【解析】推理判断题。从文章内容看本篇文章是一篇科普文章,故出处应当是D。【答案】DD“Plants were supposed to grow larger with increased carbon dioxide in the atmosphere, but changes in temperature, humidity and nutrient availability seem to have trumped the benefits of increased carbon dioxide,” said researchers
34、 from the National University of Singapore.45 percent of the species studied now reach smaller adult sizes than they did in the past. The researchers point out that warmer temperatures and changing habitats, caused by climate change, are possible reasons for the shrinking of creatures.“We do not yet
35、 know the exact mechanisms involved, or why some organisms are getting smaller while others are unaffected,” the researchers said. “Until we understand more, we could be risking negative consequences that we cant yet quantify.”The change was big in coldblooded animals. Only two decades of warmer tem
36、peratures were enough to make reptiles (爬行动物) smaller. An increase of only 1 caused nearly a 10 percent increase in metabolism (新陈代谢). Greater use of energy resulted in tiny tortoises and little lizards. Fish are smaller now, too. Though overfishing has played a part in reducing numbers, experiments
37、 show that warmer temperatures also stop fish growth.There is a recent report on warmer temperatures negative effects on plankton (浮游生物), the base of the marine ecosystem.Warmblooded animals werent immune from the size change caused by climate change. Many birds are now smaller. Mammals have been mi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-389767.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
《精品原创》2012届高二语文课件:3.ppt
