2020-2021学年高中英语 Unit 2 Fit for life单元素养提升(含解析)牛津译林版选修7.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 Unit Fit for life单元素养提升含解析牛津译林版选修7 2020 2021 学年 高中英语 life 单元 素养 提升 解析 牛津 译林版 选修
- 资源描述:
-
1、Unit 2 Fit for life单元素养提升(二) Unit 2. 单句语法填空1. I know that it may cost me quite some time to do the voluntary work, but it is beneficial(benefit) to my future career. 2. Im afraid he doesnt possess a sense of humour. 3. Good financial accounts are vital to the success of any enterprise. 4. It astonis
2、hed(astonish) me that no one had thought of it before. 5. He made an application(apply) to the manager for this post. 6. The president has already given his approval(approve) to the plan. 7. At the meeting, you raised a reasonable(reason) request. 8. It is said that they have already made arrangemen
3、ts for their vacation. 9. He had concern for nothing except what related(relate) to himself. 10. Addicted(addict) to TV, Mary didnt notice her mother come in. . 选词填空try out, let out, subscribe to, be made up of, by accident, due to, if so, take measures, wear out, swell up1. Up to now, the new drug
4、hasnt been tried out on humans yet. 2. They realised that the mistake due to carelessness was serious. 3. Tom had a fall and his under lip began to swell up. 4. If the body were to remain on constant high alert, tissues and organs would wear out. 5. The next step is to take measures of where you hav
5、e control. 6. Thankfully, our grandfather let out a hearty laugh and slapped his knee. 7. There are plenty of options for watching TV without having to subscribe to cable. 8. And if so, is it human or machine that is becoming more like the other?9. For nothing happens by accident in Gods world, and
6、there is no such thing as coincidence. 10. Products also tend to consist of many componentsto give one example, an automobile line might be made up of 5, 000 components. . 完成句子1. In the explosion accident, not only did he lose his home, but he also lost his relatives. 在爆炸事件中, 他不仅失去了家园而且失去了亲人。2. If y
7、ou had put your heart into study, you would not have failed the exam. 如果你用心学习, 你就不会考不及格了。3. She did her work as her manager had instructed. 她按经理的指示做了自己的工作。4. Motion is absolute while stagnation is relative. 运动是绝对的, 而静止是相对的。5. My advice is to stop complaining. 我的建议是停止抱怨。. 阅读理解ALIPITORABOUT LIPITORLip
8、itor is a prescription medicine. Along with diet and exercise, it lowers “bad” cholesterol (胆固醇) in your blood. It can also raise “good” cholesterol. Lipitor can lower the risk of heart attack in patients with several common risk factors, including family history of early heart disease, high blood p
9、ressure, age and smoking. WHO IS LIPITOR FOR?Who can take LIPITOR: People who cannot lower their cholesterol enough with diet and exercise. Adults and children over 10. Who should NOT take LIPITOR: Women who are pregnant, may be pregnant, or may become pregnant. Lipitor may harm your unborn baby. Wo
10、men who are breast-feeding. Lipitor can pass into your breast milk and may harm your baby. People with liver problems. POSSIBLE SIDE EFFECTS OF LIPITORSerious side effects in a small number of people: Muscle problems that can lead to kidney problems, including kidney failure. Liver problems. Your do
11、ctor may do blood tests to check your liver before you start Lipitor and while you are taking it. Call your doctor right away if you have: Unexplained muscle pain or weakness, especially if you have a fever or feel very tired. Swelling of the face, lips, tongue, or throat that may cause difficulty i
12、n breathing or swallowing. Stomach pain. Some common side effects of LIPITOR are: Muscle pain. Upset stomach. Changes in some blood tests. HOW TO TAKE LIPITORDo: Take Lipitor as prescribed by your doctor. Try to eat heart-healthy foods while you take Lipitor. Take Lipitor at any time of day, with or
13、 without food. If you miss a dose (一剂), take it as soon as you remember. But if it has been more than 12 hours since you missed a dose, wait, take the next dose at your regular time. DontDo not change or stop your dose before talking to your doctor. Do not start new medicine before talking to your d
14、octor. 【文章大意】本文介绍了立普妥这种药品的服用说明, 包括适用人群、禁用人群、可能的副作用、如何处理副作用、怎样服用等相关信息。1. What is the major function of Lipitor?A. To help quit smoking. B. To lower “bad” cholesterol. C. To improve unhealthy diet. D. To control blood pressure. 【解析】选B。细节理解题。根据ABOUT LIPITOR中的“Along with diet and exercise, it lowers bad
15、 cholesterol in your blood. ”可知, 本句中的it指代Lipitor, 它可以降低血液中的有害胆固醇。故选B项。2. If it has been over 12 hours since you missed a dose, you should _. A. change the amount of your next doseB. eat more when taking your next doseC. have a dose as soon as you rememberD. take the next dose at your regular time【解析
16、】选D。细节理解题。根据HOW TO TAKE LIPITOR部分中的“But if it has been more than 12 hours since you missed a dose, wait, take the next dose at your regular time. ”可知, 如果你错过服药12小时, 等着在固定时间服用下一剂。故选D项。3. What is the main purpose of the passage?A. To teach patients ways for quick recovery. B. To present a report on a s
17、cientific research. C. To show the importance of a good lifestyle. D. To give information about a kind of medicine. 【解析】选D。写作意图题。本文介绍了立普妥这种药品的适用人群、禁用人群、可能的副作用、如何处理副作用、怎样服用等相关信息, 因此, 本文的意图就是介绍一种药的相关信息。故选D项。BResearchers are developing very small needles that may offer a more effective and painless tre
18、atment for glaucoma and other eye diseases. The needles are only about point-four to point-seven millimeters long. These instruments, called microneedles, can put medication into the front of the eye, exactly where it is needed. Its developers say injections of time-release drugs every three to six
19、months could replace daily glaucoma eye drops. Mark Prausnitz is director of the Center for Drug Design, Development and Delivery at the Georgia Institute of Technology. He helped develop the microneedles in a joint project with researchers at Emory University. He says the tiny needles are a better
20、way to deliver medicine than an eye dropper. “What the microneedle enables is a very targeted delivery, to put the drug just in the spot where it needs to be within the eye so that the drug is as effective and potent as possible. And the drug doesnt go to other places in the eye where it can cause s
21、ide effects. ” Being able to target the drug means that less medicine is needed. Researchers tested the treatment on mice. Mark Prausnitz says the microneedles were successful in treating both glaucoma and the growth of unwanted blood vessels around the cornea (眼角膜). “One was a glaucoma drug with wh
22、ich we were able to control the pressure inside of the eye. The other was a drug that stopped blood vessel growth. And so when there was abnormal blood vessel growth going into the cornea due to an injury, we were able to administer that drug and suppress the blood vessel growth. ”Dr Prausnitz says
23、some people may find the microneedles uncomfortable despite their size. But he says an anesthetic drug could be used so that a patient does not feel any pain. The solid needle for treatment of glaucoma is still being tested. 【文章大意】Mark Prausnitz所在的研究团队正在研发一种可以治疗青光眼和其他眼部疾病的微型针。这种针只有0. 4到0. 7毫米长, 可以使药
24、物直达病灶。4. According to the first paragraph, glaucoma is _. A. a kind of diseaseB. a kind of medicineC. a kind of needleD. a kind of treatment【解析】选A。推理判断题。根据第一段第一句“Researchers are developing very small needles that may offer a more effective and painless treatment for glaucoma and other eye diseases.
25、”可知, 研究者正在研发一种微型针, 这种针可以更有效地治疗病人的glaucoma和其他一些眼部疾病。由此可推知, glaucoma是一种疾病。5. Whats the main function of microneedles?A. To reduce pain. B. To deliver medicine. C. To absorb the drug. D. To protect our eyes. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段最后一句“He says the tiny needles are a better way to deliver medicine than an ey
26、e dropper. ”可知, 微型针的主要用途是输送药物。6. Whats Mark Prausnitzs attitude towards microneedles?A. Doubtful. B. Negative. C. Positive. D. Worried. 【解析】选C。推理判断题。根据第四段第二句“Mark Prausnitz says the microneedles were successful in treating both glaucoma and the growth of unwanted blood vessels around the cornea. ”可知
27、, Mark Prausnitz认为微型针能够有效地治疗青光眼和眼角膜周围有害血管的生长, 由此可推知他是支持使用微型针的。7. It can be inferred from the passage that _. A. microneedles have been used on patientsB. microneedles can help reduce the waste of medicineC. it is Mark Prausnitz alone who developed microneedlesD. the drug delivered through microneedl
28、es doesnt cause any pain【解析】选B。推理判断题。根据第三段可知, 通过微型针, 药物能够直达病灶, 从而减少药物的使用量。由此可推知, B项正确。 CDo you live in a city? Youve probably noticed how noisy and crowded life in a city can be. What if you could live next to a calm lake instead?As it turns out, living near bodies of waterlakes, rivers, ponds, even
29、 oceanscan help us feel both happier and healthier. Those who live less than a kilometer from the coast are around 22 percent less likely to have mental health problems than those who live 50 kilometers or more away, according to a study by researchers from the University of Exeter, UK. People who v
30、isit the coast at least twice a week tend to experience better general and mental health as well. So how does “blue space” make us feel better? For one thing, aquatic environments tend to have less pollution and more sunlight, both of which are linked to better mental and physical health. People who
31、 get more sun tend to be happier than those who do not. Theres also the air above the sea. After spending time near the ocean, you might find that you feel more relaxed than usual. This is because sea air is filled with negative ions(负离子). These ions balance our levels of serotonin(血清素), a chemical
32、that affects our moods. With balanced serotonin levels, we feel more calm and relaxed, according to Daily Mail. Finally, people who live near water tend to be more physically active, according to the Guardian. Water sports like swimming and rowing can help us stay in shape, which in turn keeps us he
33、althy. 【文章大意】这是一篇说明文。研究表明: 住在离海边较近的人及每周至少去两次海边的人会比远离海边的人心理状态更好。因为住在海边能享受更多的阳光, 避免污染。同时, 海边的空气中饱含负离子, 能影响人的情绪, 一些水上运动也可以让人更加健康。8. What did the researchers from the University of Exeter find?A. Living near water can improve our mental health. B. An increasing number of people dont like living in citie
34、s. C. Living near water has more advantages than living in cities. D. People with mental health problems mainly come from cities. 【解析】选A。细节理解题。第二段提到Those who live less than a kilometer from the coast are around 22 percent less likely to have mental health problems than those who live 50 kilometers o
35、r more away, according to a study by researchers from the University of Exeter, UK. People who visit the coast at least twice a week tend to experience better general and mental health as well. 研究人员发现住在海边的人比住在海边50公里以外的人患上心理疾病的可能性要低22%左右, 而且每周至少去两次海边的人心理也会更健康。由此可知, 住在水边可以提升心理健康的水平。故选A。9. The underlin
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-389951.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018-2019学年人教版高中语文选修中国古代诗歌散文欣赏课件:单元素养提升系列之六 (共40张PPT).ppt
