2020-2021学年高中英语 Unit 24 Society单元综合检测(含解析)北师大版选修8.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 Unit 24 Society单元综合检测含解析北师大版选修8 2020 2021 学年 高中英语 Society 单元 综合 检测 解析 北师大 选修
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(三).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)ANew Years Day is worth celebrating and you probably celebrate New Years Day together with your family and friends, enjoying drinks and watching the ball drop. If youre lucky, perhaps you share a kiss with that special one when the clock hits 00:00am. But how New Yea
2、rs Day would look in another country? Listed below are four of the top ten “Unique New Year Traditions from Around the World.”1. Breaking Dishes on Neighbors DoorDenmarkA strange Danish New Year tradition, depending on how you look at it, is throwing dishes at neighbors door. The family with the tal
3、lest tower of broken plates, glasses, cups and other crockery is considered to be the luckiest person because it symbolizes their large crowd of loyal friends.2. Talking to SpiritsMexicoMexicans strongly believe that they can communicate with the souls of their dead loved ones. New Years Eve is cons
4、idered the best time to communicate with dead spirits to convey a message or ask for guidance. Taos Inn, in New Mexico for example, offers 15 minutes session of spiritualism and deep thought for $15. Not a bad price for some helpful guidance!3. Wearing Polka DotsPhilippinesImagine people wearing pol
5、ka dots and dining room tables full of round shaped food and fruits on one single day of the year in Philippines. And they believe that this will bring them prosperity by associating the round dots to coins and wealth.4. Burning Scarecrow DummyEcuadorEcuador has a custom of crafting scarecrows and b
6、urning them. As midnight approaches, gathering outside, each family burns their own scarecrow filled with newspapers and pieces of wood. The tradition says that this destroys all the bad things that took place in the past 12 months. The scarecrow also scares away bad luck, which in turn, fills their
7、 new year with luck and happiness.The world is large but different. People of all nations may celebrate New Years Day much differently, but a lot of general themes are to be seen. We all want to start a new, fresh year with renewed enthusiasm and hope no matter what happened during the past year. We
8、 all want to be happier, find love, renew friendships, increase our wealth and also hope for a little extra luck in the coming new year.【语篇解读】本文主要叙述了丹麦、墨西哥、菲律宾、厄瓜多尔这四个国家庆祝新年的方式。但不论以哪种方式庆祝新年,人们都是期盼一个更美好、更幸福的来年。1People generally celebrate New Years Day in the following ways except Asharing the time wi
9、th their family Bgetting together with their friendsCparticipating in the ball drop Dspending the time with their loversC细节理解题。根据首段“you probably celebrate New Years Day together with your family and friends, enjoying drinks and watching the ball drop.”可知,你可能会和家人、朋友喝饮料并观看ball watch一起庆祝新年,而不是参与(partic
10、ipate in)the ball drop,故选C项。根据“If youre lucky, perhaps you share a kiss with that special one when the clock hits 00:00am”可知,与爱人一起度过时间也是庆祝新年的方式之一。2Which of the following cant describe the 4 unique New Year traditions properly?AThe more broken plates, glasses, cups you have at your door, the more goo
11、d friends you have according to Danish New Year tradition.BBy paying $15 in Taos Inn, Mexicans can communicate with the souls of their dead loved ones.CWearing polka dots can help people in Philippines to gain wealth.DPeople from Ecuador make and burn scarecrows to win good luck and happiness.B细节理解题
12、。由第三段“Taos Inn, in New Mexico for example, offers 15 minutes session of spiritualism and deep thought for $15.”可知,在Taos旅店人们并不是真的可以与已故的至爱之人的亡灵交流,故B项叙述不恰当。由第二段“The family with the tallest tower of broken plates, glasses, cups and other crockery is considered to be the luckiest person because it symbol
13、izes their large crowd of loyal friends.”可知,在丹麦,谁家门口摔碎的盘子、杯子等越多,谁的朋友就越多,故A项叙述准确。由第四段内容可知,菲律宾人认为穿着圆点图案的衣服会给他们带来财富,故C项符合原文意思。根据第五段内容可知,在厄瓜多尔,人们会制作并焚烧稻草人以求带来好运和幸福,故D项内容与原文意思吻合。3. What can you infer from the last paragraph?ANo matter how we celebrate New Year, increasing our wealth is very important.BTh
14、e traditions will be changed with the time going by.CWe seldom experience different traditions to celebrate New Year.DCelebrating New Years Day means looking forward to a happier and better coming year.D推理判断题。由最后一段“We all want to start a new, fresh year with renewed enthusiasm and hope no matter wha
15、t happened during the past year. We all want to be happier, find love, renew friendships, increase our wealth and also hope for a little extra luck in the coming new year.”可知,尽管人们庆祝新年的方式不同,但都期盼来年更幸福、更美好,故选D项。BPhilo Farnsworth is not_a name most people know. But his work changed the way we learn,the
16、way we live,and even the way we think. Philo Farnsworth is responsible for one of the 20th century:television.Philo Farnsworth was born in America in 1906.He was interested in science and technology at an early age. When he was twelve years old, he built an electric motor for his familys washing mac
17、hine. When he was fourteen, he was already giving a lot of thought to electrons(电子). As he was driving the familys horsedrawn plowing machine, he noticed the evenly spaced rows of the potato fields. This sight gave him the idea that electrons could scan(扫描) an image one row at a timean idea that was
18、 the key to electronic television.By the time he was twentyone years old, Farnsworth had started his own company and had managed to build the worlds first electronic television. It was a very simple device (设备). But after years of hard work,Farnsworth was able to introduce the kind of television we
19、now use.Farnsworth was a great inventor,but lived an unhappy life. He had a legal battle with the company, Radio Corporation of America(RCA) over who the real inventor of the TV was.He won the case,but the government stopped companies from making TVs during the war, so Farnsworth didnt make much mon
20、ey from the invention.When Farnsworth was young, he imagined television as a convenient way for distant audiences to enjoy lectures by famous professors, or entertainment by the best symphonies (交响乐) and ballets.When he was older, television became much more popular, but he was very disappointed in
21、the silly programs on TV. He even told his own son,“Theres nothing on it worthwhile, and were not going to watch it in this household. ”【语篇解读】本文对电视机的真正发明者Philo Farnsworth进行了介绍。4What can we learn about Philo Farnsworth?AHe had a strong physical advantage.BHe had strong powers of observation.CHe had a
22、 strong interest in journalism.DHe had a strong sense of responsibility.B推理判断题。根据第二段最后两句可知,他具有敏锐的观察力。5The underlined sentence showed Farnsworth was legally recognized as Athe real founder of RCABthe real inventor of the TVCthe greatest inventor of his timeDthe organizer of the battle with RCAB句意理解题。
23、划线部分的the case指代上文的“a legal battle with the company.(RCA)over who the real inventor of the TV was”。由此可知,赢了案件的Farnsworth被认定是电视机的真正发明者。6The last paragraph mainly tells us that Farnsworth Adidnt like to watch TV programsBcouldnt afford to buy a TV setCcouldnt listen to famous lecturesDdidnt like what te
24、levision becameD段落大意题。根据最后一段倒数第二句中的“he was very disappointed in the silly programs on TV”可知,电视节目后来的发展与Farnsworth最初的设想背道而驰,再由他说的“Theres nothing on it worthwhile”可知,他不喜欢后来电视变成的样子。7What is the best title for the text?AHow Did Philo Farnsworth Invent Television?BWhat Caused Philo Farnsworth to Invent Te
25、levision?CPhilo Farnsworth: the Unhappy Father of TelevisionDPhilo Farnsworth:a Wellknown Scientist and InventorC标题归纳题。本文旨在介绍电视机的真正发明者Philo Farnsworth,再由倒数第二段第一句中的“but lived an unhappy life”可知,C项作标题符合文意。CAlibaba started taking the lead in China by connecting big Chinese manufacturers(制造商) with big b
26、uyers across the world.Its businesstobusiness site,A allowed business to buy almost everything.Alibabas advantage wasnt hard to judge: size.Alibaba is just big, even by Chinese standards.Its market attracts 231 million active buyers, 8 million sellers, 11.3 billion orders a yearand Alibaba is just t
27、he middleman.It encourages people to use its marketsnot charging small sellers a percentage of the sale.If you want a quick look into the influence of Alibaba on daily Chinese life, take my experience.I moved to Beijing a year ago and quickly got tired of visiting small stores across the crowded, po
28、lluted city of 20 million people in search of new electronics, bathroom furnishings, and anything else my wife wanted.“Youre looking for what exactly? Why not try it?” my Chinese teacher asked me one day.With that, my wonderful new relationship with Alibaba began.Alibabas original businesstobusiness
29、 model now is second to consumer buying.Chinese retail(零售) buying makes up 80% of Alibabas profit, and leading that group is Taobao, with 800 million items for sale and the most unbelievable selection of things youll ever find.T is Alibabas other big site, where you can find brand name goods from Ni
30、ke and Unilever near the lowest prices.What I have a hard time explaining to friends and family back in the US.is how China has gone beyond traditional shoppingbigbox retailers especiallyin_favor of online purchases on Taobao and a few other sites.In smaller towns than Beijing, where big retailers h
31、ave not yet travelled,shopping online is shopping, and shopping is Taobao.I have a list of some of my recent purchases on Taobao for a sense of how wide the marketplace is.Almost everything arrived a day or two after ordering with free shipping.Im not even a big buyer, because I need friends to help
32、 me search the Chineselanguage site.When I was searching my purchase history on my Chinese teachers iPad, which helps me buy goods, I looked through with great difficulty about 10 of her purchases for every one of mine.【语篇解读】阿里巴巴原创的业务电子商务模型引发了中国人最大的购物方式的变化。阿里巴巴只是买方和卖方的中间商。网上购物每时每刻都在发生。8Alibabas adva
33、ntage mainly lies in Aits low priceBits big sizeCits not charging small sellersDits businesstobusiness serviceB细节理解题。根据第一段的“Alibabas advantage wasnt hard to judge: size.Alibaba is just big, even by Chinese standards.”可知,阿里巴巴最大的优势在于它的大规模。故选B。9. We know from the passage that Alibaba A. will continue t
34、o developBcharges all the sellers on its site a percentage of the saleCacts as a bridge between the buyers and sellersDis of middle size among all the online sitesC细节理解题。根据第一段的“Its market attracts 231 million active buyers, 8 million sellers, 11.3 billion orders a yearand Alibaba is just the middlem
35、an.”可知,阿里巴巴只是充当了买家和卖家之间的桥梁的作用。故选C。10. What can be inferred from the passage?AAlibabas businesstobusiness service earns more money than retail.BT provides more profit than Taobao.CTaobao has no obvious advantage over other similar online sites.DThe authors Chinese teacher is also an online purchase l
36、over.D推理判断题。根据第二段的“Youre looking for what exactly?Why not try it?my Chinese teacher asked me one day.With that,my wonderful new relationship with Alibaba began.”和文章的最后一句“When I was searching my purchase history on my Chinese teachers iPad,which helps me buy goods,I looked through with great difficul
37、ty about 10 of her purchases for every one of mine.”可知,作者的中文老师也是一个网上购物的爱好者。故选D。11. What is the passage mainly about?A. Shopping online in China is Taobao.BHow the author purchases online in China.CShopping online goes beyond traditional shopping.DAlibaba influences peoples daily purchase in China.D主
38、旨大意题。根据第一段开头的“Alibaba started taking the lead in China by connecting big Chinese manufacturers(制造商) with big buyers across the world.”和第二段的“If you want a quick look into the influence of Alibaba on daily Chinese life, take my experience.”可知,本文主要在讲述阿里巴巴影响着中国的日常购物。故选D。DIn Washington, DC, only 69 perce
39、nt of public school students graduate from high school on time.Many factors influence that low rate.One of the most important ones is whether the people around the students expect them to succeed.So, for the past 40 years, a DC organisation has stepped in to give around 10,000 students the support a
40、nd positive environment they need to thrive (茁壮成长)This organisation, called Higher Achievement, provides students with a welcoming space, help with class work, and caring teachers.More than 95 percent of students who complete Higher Achievement graduate from high school on time.Katherine Roboff is t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390162.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
