2020-2021学年新教材高中英语 课时素养评价一 Unit 1 Festivals and Celebrations Reading and Thinking(含解析)新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 课时素养评价一 Unit Festivals and Celebrations Reading Thinking含解析新人教版必修第三册 2020 2021 学年
- 资源描述:
-
1、一Unit 1Reading and Thinking . 单词拼写1. With the rapid development of agriculture(农业) and industry, more and more water is needed. 2. Festivals have a wide range of origins(起源). 3. Im sorry to hear that you are addicted to social media (媒体)and spend too much time on it. 4. One great feature(特色) of your
2、 bookstore is that all of the books are in English. 5. From spring to autumn many kinds of crops(农作物) are planted on the farm. 6. Im writing to invite you to join us to mark this special occasion(时刻). 7. We completed the activity with full harvest(收获). 8. Most of all I longed to march(行进) down the a
3、isle (通道) to receive my diploma. 9. Today people have done a lot to enrich our culture so that we can gain faith(信念) in our traditional culture. 10. British Rail has indeed become more commercial (商业化的)over the past decade. . 单句语法填空1. With Chinese Lunar Year drawing(draw) near, I came to send you th
4、is potted orchid as a gift. 2. I am familiar with the local conditions, which makes it possible for me to show directions clearly. 3. Learning how to protect ourselves is of great significance (significant) to us all. 4. Parking a bike is easy and convenient in our school, no matter how busy the tra
5、ffic could be. 5. The large variety of courses provides me with plenty of choices, ranging (range)from the school subjects to career courses. 6. We hold a firm belief that we Chinese can defeat the disease. 7. Congratulations (congratulate)on your being admitted to Oxford University! 8. Through thos
6、e years of my growing up, I always feel grateful to you for your unselfish help. 9. It is typical of him to make an excuse for being late. 10. I will miss the joyful (joy)days we spent together. . 完成句子1. The children dressed up and went to attend the ceremony. (dress)孩子们盛装打扮去参加仪式了。2. After all, heal
7、th is to us what water is to life. 毕竟, 健康对于我们来说就像水对于生命。3. If the trust between both sides fades away, so will friendship itself. (fade)如果双方的信任没有了, 友谊也会一样不复存在。4. The ages of the students range from 17 to 21 with an average of 19. (range)这些学生的年龄在17岁到21岁之间, 平均年龄为19岁。5. Before the ceremony, all the stud
8、ents will gather together in school uniform. (gather)仪式开始之前, 所有学生将穿着校服聚集在一起。6. In spite of wanting to see him again, she refused to reply to his letters. (spite)尽管很想再见到他, 但她却不愿给他回信。7. You should figure out what you want to be and what you can do in the future. (figure)你应该弄明白你将来想成为一个什么样的人、你能做什么。8. On
9、 this problem, I have nothing in common with you. (common)关于这个问题, 我和你想法不同。 . 阅读理解A(2020合肥高一检测)October 15th is Global Handwashing Day. Activities are planned in more than twenty countries to get millions of people in the developing world to wash their hands with soap. Experts say people around the wo
10、rld wash their hands but very few use soap at so-called extremely important moments. These include after using the toilet, after cleaning a baby and before touching food. Global Handwashing Day is the idea of the Public Private Partnership for handwashing with soap. The goal, they say, is to create
11、a culture of handwashing with soap. The organizers say all soaps are equally effective at removing disease-causing germs. They say the correct way to wash is to wet your hands with a small amount of water and cover them with soap. Rub it into all areas, including under the fingernails. Then, wash we
12、ll under running water. Finally, dry your hands with a clean cloth. The Partnership says soap is important because it increases the time that people spend washing. Soap also helps to break up the dirt that holds most of the germs. And it usually leaves a pleasant smell, which increases the chances t
13、hat people will wash again. It also says that washing hands with soap before eating and after using the toilet could save more lives than any medicine. It could help reduce cases of diarrhea, which is the second leading cause of child deaths, killing more than one and a half million children a year,
14、 by almost half. 【文章大意】本文是一篇说明文。10月15日为“全球洗手日”, 创建这个节日的目的是鼓励发展中国家的人用肥皂洗手。1. What does the author intend to tell us in the passage? A. To keep healthy by washing hands. B. To wash hands with soap. C. To take action to wash hands. D. To wash hands often. 【解析】选B。主旨大意题。结合全文, 尤其是第一段第二句可知, 作者写这篇文章旨在告诉人们用肥
15、皂洗手。2. Which of the following is the right way to wash hands? a. Washing hands well under running water. b. Covering hands with soap. c. Drying hands. d. Rubbing soap into all areas. e. Wetting hands. A. acbedB. edabcC. acbdeD. ebdac【解析】选D。细节理解题。第三段介绍了洗手的正确方法: wet your hands; cover them with soap; r
16、ub it into all areas; wash well under running water; dry your hands with a clean cloth。因此D项的排序正确。3. According to the last paragraph, diarrhea is a disease that . A. kills half of the kids in the developing countries a yearB. causes the greatest number of child deathsC. can be prevented to some degre
17、e by washing hands with soapD. cant be cured without washing hands【解析】选C。推理判断题。根据最后一段可知, 痢疾是造成儿童死亡的第二大原因, 使用肥皂洗手可使痢疾患者的人数减少。由此可推知用肥皂洗手在某种程度上可避免痢疾的发生。B Christmas in the United States is traditionally a time of gift-giving and family gatherings. But small towns across the country have their own tradit
18、ions. Middleburg, a small town in the state of Virginia, is known for its horses. For more than 50 years, Middleburg has organized a yearly Christmas parade. Men and women ride horses through the woods and fields. They follow hunting dogs as they search for a wild fox. But first, these hunters ride
19、in the yearly parade, wearing their bright red hunting clothes and hats. John Hale, a citizen of Middleburg says many city people visit his town. “We have a lot of people from an urban area that come to visit, but it incorporates a lot of the old traditions. ” The night-time hayride is one such trad
20、ition. Small groups gather under the moonlight on an open wagon (四轮马车) filled with hay (干草). The passengers sing as farm horses pull the wagon slowly across the fields. There are some newer traditions, too. Trey Matheu works at the nearby Salamander Resort. He says a visit to Middleburg is a chance
21、to slow down for a day. He says Middleburg can be a calming, peaceful place without tension. “Middleburg is an opportunity to take a step back, to take a deep breath, and understand that even though life is moving on at a very fast pace, theres really an opportunity where youre allowed to step off f
22、or a little bit. ”Parade organizers say more than 13, 000 people attend even in below freezing weather. But if you ask, you will hear many different reasons why people come to watch the parade: “I come here because Im from a small town. I like how everybody comes together. ”“I live right down that s
23、treet, right there. And thats my dog. ”Middleburg looks its best at Christmastime. That may be why so many people return each year. 【文章大意】本文讲述了美国弗吉尼亚州Middleburg的人们如何庆祝圣诞节。4. At Christmas, people in Middleburg usually . A. visit friends and families B. ride in the annual paradeC. feed farm horses wit
24、h hayD. hunt for dogs in the woods【解析】选B。细节理解题。根据第二段中For more than 50 years, Middleburg has organized a yearly Christmas parade. 可知, 50多年来, Middleburg每年都会组织一次圣诞游行。5. According to Trey Matheu, why do people visit Middleburg? A. To enjoy the fresh air. B. To escape competition. C. To relax themselves.
25、 D. To challenge themselves. 【解析】选C。细节理解题。根据第四段中Trey Matheu works at the nearby Salamander Resort. He says a visit to Middleburg is a chance to slow down for a day. He says Middleburg can be a calming, peaceful place without tension. 可知人们来这里是为了放松自己。6. What do we know about the small town Middleburg?
26、 A. It attracts many people each year. B. It makes a large money from tourism. C. It doesnt respect Christmas traditions. D. It is a good place for family gatherings. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段Middleburg looks its best at Christmastime. That may be why so many people return each year. 可知, 这个小镇每年都吸引了很多人来过圣诞
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390299.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
