分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型吉林省德惠市2015高考英语阅读理解专练(2)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:390493
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:72.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    吉林省 德惠市 2015 高考 英语 阅读 理解 答案
    资源描述:

    1、吉林省德惠市2015高考英语阅读理解专练(2)及答案阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。【深圳市2014高考英语综合能力测试题(9)】Camping without a campfire is not camping at all. Late-night conversations and games around the campfire are essential for a pleasant camping experience. However, you ought to be aware of the fact that camping with a

    2、 campfire is not all about fun. It needs a certain degree of responsibility. If you are planning to set up a campfire, or if you are planning to cook during camping, you should remember some fire safety tips. Choose a campsite which has a campfire pit(深坑). This will ensure that you will be capable o

    3、f controlling your campfire. If there is no fire pit, set up your own. However, you should be careful not to place the fire pit near your camping tent. When you set up a campfire, make sure that you put the campfire materials in the right order. This can help you make sure that there will be no flyi

    4、ng debris (碎片) once you light your fire. Put the light materials first such as paper or dry leaves. Then, put the wood. Finally, make sure that you place stones around the campfire pit. Never bum plastics or other poisonous materials, which will disturb your neighboring campground guests. It will al

    5、so significantly pollute the air and promote the risk of fire spreads. Do not use petrol every time you attempt to light your campfire. Use t only when all the other fire-making options fail. Once your campfire is set up, do not leave the flame unattended. Before you leave your campsite or before yo

    6、u go to bed, make sure that your campfire is completely out. Leaving fire unattended runs high risks of forest fires and the like.36. The underlined sentence in the first paragraph implies _. A. camping with a campfire is all about fun B. it is imperfect to go camping without a campfire C. a campfir

    7、e is the most important thing when camping D. a campfire may light the camp and be used or cooking37. Paper or dry leaves must be put under wood, so you can _. A. light a campfire easily B. make wood and dry leaves bum easily C. have them burnt completely and effectively D. prevent them from flying

    8、away from the fire pit38. What does the underlined word “It” in Paragraph 4 refer to? A. Promoting the risk of fire spreads. B. Burning plastics or other poisonous materials. C. Disturbing your neighboring campground guests. D. Never burning plastics or other poisonous materials.39. What can we lear

    9、n from the text? A. You may choose any burning materials you like. B. A campfire pit can be made anywhere inside the camp. C. Petrol is the last thing to be used to light your campfire. D. Making a campfire is just for the purpose of entertainment.40. What would be the best title for the text? A. Da

    10、ngerous campfires. B. Beautiful campfires. C. Fire safety tips during camping. D. Pleasant camping experiences.【参考答案】36-40 BDBCC 露营时应当有营火, 本文就如何选取营火地址、添加使用营火材料以及防护措施提出了建议。36. B。推理判断题。根据下句的are essential for a pleasant camping experience.可知答案。37. D。推理判断题。根据第三段的This can help you make sure that there wi

    11、ll be no flying debris once you light your fire可知答案。38. B。代词指代题。根据第四段前两句内容可知,燃烧塑料制品和有毒物质会严重污染空气并提升营火蔓延的风险。39. C。细节理解题。根据第四段的Do not use petrol.Use it only.可知答案。40. C。主旨大意题。根据第一段最后一句you should remember some fire safety tips.可知答案。阅读理解 (2013南昌市二模,C)“Plants were expected to get larger with increased carb

    12、on dioxide in atmosphere, but changes in temperature, humidity and nutrient availability seem to trumped the benefits of increased carbon dioxide,” said researchers from the National University of Singapore.45 percent of the species studied now reach smaller adult sizes than they did in the past. Th

    13、e researchers pointed out that warmer temperatures and changing habitats, caused by climate change, are possible reasons for shrinking creatures.“We do not yet know the mechanisms involved, or why some organism are getting smaller while others are unaffected,” the researchers said. “Until we underst

    14、and more, we could be risking negative consequences that we cant yet quantify.”The change was big in coldblooded animals. Only two decades of warmer temperatures were enough to make reptiles smaller. An increase of 1 degree centigrade caused nearly a 10 percent increase in metabolism (新陈代谢). Greater

    15、 use of energy resulted in tiny tortoises and little lizards. Fish are smaller now too. Though overfishing has played a part in reducing numbers, experiments show that warmer temperatures also stop fish growth. There is a recent report on warmer temperatures negative effects on plankton, the base of

    16、 the marine ecosystem.Warmblooded animals werent immune from the size change caused by climate change. Many birds are now smaller. Mammals have been miniaturized too. Soay sheep are thinner. Red deer are weaker. And polar bears are smaller, compared with historical records.This is not the first time

    17、 this has happened in Earths history. 55 million years ago, a warming event similar to the current climate change caused bees, spiders and ants to shrink by 50 to 75 percent over several thousand years. That event happened over a long time than the current climate change.The speed of modern climate

    18、change could mean organisms may not respond or adapt quickly enough, especially those with long generation times. So, it is likely that more negative influences of climate change will be shown in future.文章大意:本文是一篇科普说明文。主要报道了一项新发现,研究人员发现了气候变暖会导致地球上许多生物个体变小的现象。16Which of the following would be the bes

    19、t title for the passage?AWhy do some species become smaller?BHow does temperature change in Earths history?CClimate change has many negative effectsDSpecies become smaller as climate warms答案:D标题概括题。通读全文及第二段首句“45 percent of the species studied now reach smaller adult sizes than they did in the past.”

    20、可知,本文主要讲述了气候变暖会导致许多生物个体变小的现象,故D项正确。17The underlined word “trumped” in the first paragraph can be replaced by _.Abeen neglected by Bhad strong influences thanCbeen weakened by Dbeen less than答案:B词义猜测题。根据本句中的but可知,画线词与其前面的内容“大气中二氧化碳的增加会使植物个体变大”是转折关系,并根据下文中气温、湿度、可利用的营养等条件对生物的影响可知,这些条件的改变似乎比二氧化碳浓度增加更有影响

    21、力。故B项正确。18Researchers from the National University of Singapore believe that _.Ahow climate change effects animals size has not been found clearlyBall the animals on the earth have become smallerCtoo many studies on animals size have been doneDpeople can avoid the negative effects of climate change答

    22、案:A细节理解题。文章第三段研究人员提到“We do not yet know the mechanisms involved”,其中the mechanisms指的是气候变暖影响了生物个体大小的机制,故A项正确。19What can we learn from the passage?AClimate change has even affected plankton negatively.BBirds have suffered more from climate change than fish.CAnts, bees and spiders have been shrinking by

    23、 50% to 70% in the past decade.DA warming event causing species to become smaller has never happened before.答案:A细节理解题。根据第四段最后一句“There is a recent report on warmer temperatures negative effects on plankton, the base of the marine ecosystem.”可知,气候变化已经对浮游生物产生了有害影响。故A项正确。20Whats the authors attitude tow

    24、ard climate change in the passage?AConcerned. BOptimistic. CIndifferent. DConfident.答案:A观点态度题。根据文章最后一句“So, it is likely that more negative influences of climate change will be shown in future.”可知,作者对气候变暖对生物的影响有些担忧。故A项Concerned(关心的)符合语境。阅读理解 (2013东北三省三校第二次联考,C)UGG boots have been a winterweather fash

    25、ion for several years now, combining function, comfort, warmth and even some style. What many UGGenthusiasts dont know is that their boots are a breeding ground for bacteria and cause foot problems.Doctors believe the boots, which are particularly popular among young teenage girls, are leading to a

    26、rise in the number of people suffering pains in their feet and knees.Dr. Ian Drysdale, head of the British College of Osteopathic Medicine, believes because the foot does not get the proper support on the inside, it will lead to more ankle, knee, hip and back problems. “These boots are not designed

    27、for outside wear. Just because something becomes a trend or fashionable doesnt mean its good or right,” he said. “The particular problem with this type of footwear is that it is unsupported. Its a slipper. You wouldnt normally expect to be doing outdoor activities from something thats indoor. If you

    28、 decide to wear your pajamas outside all the time, someone will come up and say its not a good idea.” Dr. Drysdale explained that the feet issues become a particular problem among young teenage girls, whose bones are “plastic” and developing when they are growing. “If that structure is developing in

    29、 an inappropriate way,” he said,“then the ultimate structure will be deformed.”Mike ONeill, a consultant surgeon, said,“As the foot slides around, you get wear and tear (磨损) on the joints on the inside of the foot. The ankle is in the wrong position, the thigh bone also changes position, and you get

    30、 an abnormal movement in the pelvis, which leads to back problems.”UGG Australia, who makes the designer version of the boots, told The Daily Wirror that their boots are “comfort” rather than “performance” footwear and consumers should be aware of “knockoffs (仿制品)” which lack reinforced heels in the

    31、ir boots.文章大意:本文是一篇议论文。文章介绍了雪地靴因它的时尚、舒适、保暖等特性而备受年轻女孩的青睐。但研究人员发现,在它时尚的外观背后,隐藏着一些不为人知的健康隐患。9Teenage girls prefer to wear UGG boots because of the following EXCEPT _.Adesign Bcomfort Cquality Dwarmth答案:C细节理解题。根据文章第一段第一句“. combining function, comfort, warmth and even some style.”可知,A、B、D三项都是年轻女孩喜欢雪地靴的原因

    32、。故C项正确。10According to Dr. Ian Drysdale, _.Athere is a possibility that bacteria will multiply in UGG bootsBwearing UGG boots will lead to more ankle and toe problemsCits not a good idea to wear boots like UGG outside all the timeDteenage girls bones are plastic enough to wear UGG boots答案:C细节理解题。根据文章

    33、第三段中“These boots are not designed for outside wear. Just because something becomes a trend or fashionable doesnt mean its good or right, he said. The particular problem with this type of footwear is that it is unsupported.”可知,C项正确。11The underlined word “deformed” is closest in meaning to _.Ashaped B

    34、strengthened Creformed Ddamaged答案:D词义猜测题。由语境可知,年轻女孩子的骨头正在发育,具有一定的可塑性。如果骨骼结构以一种不合适的方式发育的话,骨骼就会损伤,发生变形。shaped合适的,有计划的;strengthened使加强的;reformed革新的;damaged损伤的,毁坏的。此处与倒数第二段中“back problems”相照应。故D项正确。12Which of the following can be the best title for the text?APotential Harm of UGG Boots BThe Popularity o

    35、f UGG BootsCThe Unique Design of UGG Boots DBenefits of UGG Boots答案:A标题概括题。通读全文可知,本文主要讲述了雪地靴对年轻女孩生长发育过程中所造成的潜在危害。故A项正确。阅读理解 (2013合肥市二模,E)Telling fewer lies benefits people physically and mentally. Anita Kelly, study author and professor of psychology at the University of Notre Dame, employed 110 adu

    36、lts for her study. She divided them into two groups and asked one group to stop lying for 10 weeks. Lies included big ones and tiny onesany false statementsbut participants were still allowed to leave out the truth, keep secrets and avoid questions they didnt want to answer, etc. The other group was

    37、nt given any special instructions about lying.It turns out that both groups reduced their lying, but those who were specifically told to tell the truth improved their health more. “We found that the participants could purposefully and dramatically reduce their everyday lies, and that in turn was ass

    38、ociated with significantly improved health,” said Kelly.When participants in the nolie group told three fewer white lies than they did in other weeks, they experienced, on average, fewer mentalhealth complaints and physical complaints. They were less likely to feel tense or sad and also experienced

    39、fewer sore throats and headaches. They also reported that personal relationships improved. Additionally, participants found themselves honest about their daily accomplishments, and they stopped making up excuses for being late or failing to complete a task, for example.“Its certainly a worthy goal t

    40、o have people be more honest and interact with others in a more honest way,” says psychologist Robert Feldman. “That would be beneficial, Im a little doubtful whether it makes us all healthier, but it may make us healthier in a psychological way.”文章大意:本文是一篇科研报告。研究了撒谎和健康之间的关系。12Which of the following

    41、 is true according to the text?APeople who tell lies are healthier than those who dont.BBeing honest can help cure sore throats and headaches.CNot all the participants were required to tell the truth.DParticipants involved are asked not to keep secrets.答案:C细节理解题。根据第一段倒数第一句“The other group wasnt give

    42、n any special instructions about lying.”可知,有一组的实验对象没有被要求讲实情,故答案C符合文义。13The participants of the two groups _.Atold as many lies as before Bwere almost equally healthyCtended to lie less about their activities Dexperienced tenser personal relationships答案:C细节理解题。根据第二段的第一句“It turns out that both groups

    43、reduced their lying.”可知,答案C符合文义。14From Robert Feldman, we can learn that _.Awhite lies might make people have more complaintsBhonesty is likely to help people become mentally healthierCpeople should not be honest with others but with themselvesDtelling the truth can make people physically and mental

    44、ly healthy答案:B推理判断题。根据文章最后一句“. but it may make us healthier in a psychological way”可推知,答案B“诚实会让人们在精神上更健康”符合文义。15The text is mainly about _.Athe connection of honesty and healthBresearch on physical and mental healthCadvice about being an honest personDeffects of honesty on personal relationships答案:A主旨大意题。根据文章第一句“Telling fewer lies benefits people physically and mentally.”的开篇点题可知,本文主要讲的是诚实和健康之间的关系,故答案A符合文义。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:吉林省德惠市2015高考英语阅读理解专练(2)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390493.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc
  • 2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1