2020版高考英语一轮复习 综合测试(含解析)外研版选修8.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语一轮复习 综合测试含解析外研版选修8 2020 高考 英语 一轮 复习 综合测试 解析 外研版 选修
- 资源描述:
-
1、综合测试(选修8)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。(Text 1)M:How is the fish?W:It couldnt be better.Cooking is really your field.M:Thanks.Glad to hear that.1.How does the woman find the fis
2、h?(C)A.Just so-so.B.Bad.C.Very good.(Text 2)W:Good morning.Is that Professor Greens office?M:Yes,it is.Im his new assistant.His late assistant left to have a baby.How can I help you?2.What can be inferred from the dialogue?(A)A.Professor Greens former assistant is a woman.B.Professor Greens new assi
3、stant has a baby.C.Professor Green answered the phone.(Text 3)M:You cant stop!You have another lap to run.W:Sorry,I cant.Im feeling out of breath and my left foot hurts a lot.3.What is the most probable relationship between the two speakers?(B)A.Boss and assistant.B.Coach and athlete.C.Doctor and pa
4、tient.(Text 4)M:Are you watching the Winter Olympic Games in Vancouver?W:Sure.I just watched ice hockey,Womens Gold Medal Games between Canada and the United States.M:Oh,did you?I watched it on TV at the same time.4.What are the speakers talking about?(A)A.An ice hockey game.B.A TV programme.C.Vanco
5、uver City.(Text 5)M:I have to do a book report for Astronomy,but I havent read the book yet!W:Too bad.Who do you have for Astronomy,David?M:Mr.White.Hes the one who gave Jack a D last year.W:Oh,yeah.Ive heard about Mr.White.I hope I never get him.5.What do we know about Mr.White?(C)A.He is the boss
6、of a company.B.He will teach the girl Astronomy.C.He is Davids teacher of Astronomy.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有5秒钟时间阅读每小题。听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。(Text 6)W:Hey,Mike!Its a long time since we met last time.How are things
7、going?M:Everything is fine.Just been shopping for the Halloween party.W:Halloween?Its one of your holidays?M:Yes,next week.Its on the last day of October.W:So what do you do on Halloween?We dont have that holiday in China.M:Well,its a day when kids dress up in masks and costumes.They knock on people
8、s doors and ask for candy by saying “Trick or treat.”W:Hmm.Sounds interesting.M:But its not just for kids.Lots of people have costume parties,Im going to my friend Lindas Halloween party.Would you like to go?W:Sure.Id love to.6.When is the holiday they are talking about?(C)A.October 1.B.October 21.C
9、.October 31.7.What do the kids ask for on this day?(A)A.Candy.B.Masks.C.Dresses.8.What will the woman probably do next week?(B)A.Have a party. B.Attend a party.C.Buy costumes.听第7段材料,回答第9至11题。(Text 7)M:Have you read the story of The Gift of the Magi written by O.Henry?W:Yes.I enjoy reading his short
10、stories.What I admire most about him is that he started to write stories while he was in prison.Who is your favorite American writer?Mark Twain?Ernest Hemingway or Jack London?M:Jack London.He was born of a poor family in San Francisco in 1876.He left school at 14 and became a sailor,a hunter and an
11、 explorer.In 1897,he went to the Klondike in Canada.London found adventures that he put into his most famous stories and novels.London continued to travel until a few years before his death in 1916.Now Im reading his story Love of Life.I am sure youll like his works.W:Great.Can you lend it to me aft
12、er you finish?M:No problem.9.Whats the man mainly talking about?(A)A.Jack Londons life.B.O.Henrys books.C.American literature.10.How many American writers have the speakers mentioned?(B)A.Three.B.Four.C.Five.11.When did Jack London go to Canada?(C)A.In 1916.B.In 1876.C.In 1897.听第8段材料,回答第12至14题。(Text
13、 8)M:What a lovely place!Walking along here is just like going back in time.Imagine all those noble men and ladies having huge parties here,dancing in the halls and gardens.W:Well,how about Mozart?He gave a concert here when he was only six.Isnt that unbelievable?M:It is the colors that really impre
14、ss me.The yellow walls and the green window frames. Its like a fairy tale world.W:What about the rooms full of paintings and the huge lights hanging from the ceilings?Arent they magnificent?Dont you wish we were millionaires?M:You dont need money to enjoy view like that.You only need eyes.W:Still wo
15、uldnt it be nice to live in a place like this one here?Imagine 200 different rooms.M:It would be nice as long as I dont have to clean them.12.What are the two speakers doing?(B)A.Visiting a concert hall.B.Enjoying an ancient palace.C.Discussing a modern museum.13.What does the man like best in this
16、place?(C)A.The lights.B.The paintings.C.The colors.14.What do we know about the two speakers?(A)A.Theyre having a good time.B.They wish to become rich soon.C.They hate the upper-class life.听第9段材料,回答第15至17题。(Text 9)W:Are you going to the School Science Fair this year?M:Yes.I plan to.When is it?W:Its
17、on 5th and 6th December,for two days.M:Oh,the 5th and 6th.I thought it was closer to Christmas.W:No,its the first weekend of December.And this year it will be open from 10:00 am to 7:30 pm.M:Well,I suppose thats good.It will give more people the chance to attend it.How much are the tickets?W:Only $2
18、 for students,but adults pay $10.M:If I bring my four-year-old brother,do I need to pay for him?W:No,you neednt.Children under 5 get in free.M:Good news for him.And I wish this kind of fair to be held every year.15.How much do an adult and his ten-year-old son need to pay?(C)A.$5.B.$10.C.$12.16.Who
19、can visit the Fair for free?(C)A.Students. B.Adults.C.Children under 5.17.What do we know about the Fair?(C)A.It is held every year.B.It will be held after Christmas.C.There will be more visitors to the Fair this year.听第10段材料,回答第18至20题。(Text 10)One summer,a library in Texas was having a terrible pro
20、blem.They had grown too big for their building and had to move to a brand-new library across town.Everything was finished and paid for,but they discovered that they hadnt left enough money to move their mountain of books across town.Even the cheapest moving company was going to charge several hundre
21、d thousand dollars to pack and transfer the books.What could they do?Finally one smart librarian had a bright idea.She said that the move was going to take all summer and during that time,the library would be closed.Why not ask everyone to come in and borrow 20,40 or 100 books?At the end of the summ
22、er they could return them to the new library.The plan worked beautifully and not only did the library save a lot of money,but people read a lot more books.Think of an unusual solution to a problem youve faced,or tell another partner about a problem youre facing at the moment.Brainstorm possible solu
23、tions.18.What trouble did the library fall in?(C)A.It hadnt enough money left to move its instruments.B.It hadnt enough money left to buy all the books it needed.C.It hadnt enough money left to move all the books it had.19.What bright idea did one of the librarians offer?(A)A.The library could have
24、all the books lent to the readers in the city.B.The students around the city could come for help.C.The librarians could have all the books delivered to their homes.20.What can we learn from the talk?(A)A.Use your head,and you can find a way.B.More hands,lighter work.C.Where there is a will,theres a
25、way.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ATake a trip to one of Londons theme parks for an adrenaline-packed day out.From thrilling rides through history,to wild animalsboth mythical and realLondons theme parks offer great entertainment for families and groups.Un
26、like most London attractions,some amusement parks arent in central London,but are easily reached by train,coach or car.Chessington World of AdventuresWhether its adrenaline-pumping rides,wild animals or underwater adventures youre after,Chessington delivers.There are three main sections:the Theme Pa
27、rk has 10 themed lands with more than 40 rides and attractions including roller coasters,dodgems and rides suitable for younger children.Chessington Zoo houses 1,000 animals including tigers,lions,giraffes,penguins and a petting zoo.Shreks AdventureBoard the Dreamworks.Tour Bus for a 4D experience w
28、ith cheeky Donkey as your guide.Youll be taken through 10 live,fairy-tale-themed shows including Shreks Swamp and a mirror maze(迷宫).Suitable for all ages,but particularly those aged 6 to 12 years old.London DungeonTake a scary but humorous 90-minute journey through 1,000 years of Londons history at
29、the ever-popular London Dungeon.There are 18 interactive shows with 20 live theatre actors and two rides to guide you through the citys murky past.Walk the Whitechapel Maze with Jack the Ripper,visit a medieval torture chamber,and be careful not to lose your head on The Tyrant boat ride with King He
30、nry !KidZaniaSet your imagination free at KidZania at Westfield Londonthe new role-playing park for children thats taking the world by storm.A child-size city complete with shops and locations including a fire station,a bank and a theatre stage where children can role-play around 60 different jobs a
31、nd professions,KidZania aims to teach life skills such as financial literacy,teamwork and independence.21.If visitors want to enjoy the excitement of roller coasters,they can go to .A.KidZaniaB.Shreks AdventureC.London DungeonD.Chessington World of Adventures22.Who might be most likely interested in
32、 London Dungeon?A.Students studying history.B.Underwater adventurers.C.Police officers.D.Animal lovers.23.Where does this text probably come from?A.A science textbook.B.A news report.C.A travel guidebook.D.A geography magazine.语篇解读:本文是一篇应用文,主要介绍了伦敦的几个主题公园。答案及剖析:21.D细节理解题。根据第三段第二句“There are three mai
33、n sections:the Theme Park has 10 themed lands with more than 40 rides and attractions including roller coasters,dodgems and rides suitable for younger children.”可知,想体验过山车的游客可以去Chessington World of Adventures。22.A推理判断题。根据倒数第二段第一句“Take a scary but humorous 90-minute journey through 1,000 years of Lond
34、ons history at the ever-popular London Dungeon.”可推断出,学历史的学生最有可能对London Dungeon感兴趣。23.C推理判断题。根据第一段第一句“Take a trip to one of Londons theme parks for an adrenaline-packed day out.”以及下文的具体内容可知,本文主要介绍了伦敦的几个主题公园;由此可推断出,本文可能出现在旅游指南上。BOn Christmas Day,2003,a woman named Nancy Sue Brown took her daughter and
35、 grandchildren to see a movie at an AMC theater.When the movie was over,the crowd made for the exits.A theater employee had just finished mopping the hallway and dutifully placed the “wet floor” sign in the slippery area.No one slipped due to the wet conditions,but someone did manage to knock over t
36、he sign.And by the time Ms.Brown got to the area,the sign was lying on the floor.And shortly thereafter,so was she.Her foot got caught in the sign,in a bad way,and she fell.Unfortunately Ms.Brown had undergone a back operation,and the fall caused more damage than it otherwise would have.So she and h
37、er husband sued(提起诉讼).AMC argued that the entire point of the “wet floor” sign above was to warn of danger,and therefore,courts should encourage the use by not allowing Browns case to proceed(继续进行).AMC referred to a case about a December,1998 incident,where a “wet floor” sign,not in use,fell to the
38、floor causing another trip-and-fall.In that case,Georgias Court of Appeals ruled in favor of the store,but didnt go so far as to say that “wet floor” signs couldnt give rise to legal liability(责任) in trip-and-fall accidents.In the Brown case,the Supreme Court therefore rejected AMCs argument that th
39、e former case applied.But the Browns argued something surprising that the “wet floor” sign was,itself,dangerous,because “using this type of sign in areas passed by lots of customers creates an unreasonable risk of foreseeable harm to the public in the form of tripping hazards(危险).” Thats rightthe sa
40、fety sign,used in the way it was designed,was itself dangerous.The court thankfully didnt accept that argument,at least not entirely.But it did conclude that Browns case could continue to a jury(陪审团)“a merchants selection and use of equipment designed to warn customers of one danger that has the pot
41、ential to expose them to a different one”.24.According to the text,Ms.Brown .A.slipped on the wet floorB.tripped over a warning signC.knocked over a warning signD.was knocked down by the crowd25.AMC mentioned the 1998 case in order to .A.accept its legal liability for Ms.Browns lossB.prove Ms.Brown
42、had some physical problemsC.stress that it had no legal liability for the accidentD.prove other customers were responsible for the accident26.What can we learn about the Browns case from the last paragraph?A.It would be judged by a jury.B.It would not be allowed to proceed.C.The court would rule in
43、favor of AMC.D.The court accepted all the arguments of the Browns.27.The underlined word “one” in the last paragraph refers to “”.A.dangerB.customerC.business ownerD.equipment in public places语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文,主要介绍了布朗夫人在美国一家AMC影院看完电影离开时,被“小心地滑”的指示牌绊倒受伤后,向法院提起诉讼以及法院的审判结果。答案及剖析:24.B细节理解题。根据文章第一段中的“.Ms.B
44、rown got to the area,the sign was lying on the floor.And shortly thereafter,so was she.Her foot got caught in the sign,in a bad way,and she fell.”可知,布朗夫人被“小心地滑”的指示牌绊倒了。B项中的tripped over意为“被绊倒”,与文章表述相符,故选B项。C项中的knocked over意为“打翻,撞倒”,不符合文意。25.C推理判断题。根据文章第二段第一句“AMC argued that.encourage the use by not a
45、llowing Browns case to proceed(继续进行).”可知,AMC影院认为布朗夫人的控诉不成立,法院应该鼓励使用这样的警示牌,接着第二句AMC影院举出1998年的案例来支持自己的观点。由此可推测,AMC影院提到这一案例是为了强调自己不应该承担本次事故的责任。26.A细节理解题。根据文章最后一段中的“But it did conclude that Browns case could continue to a jury.”可知,法院提请陪审团来审理此案。27.A猜测词义题。根据文章最后一段最后一句可知,一个商人选择和使用某一种设备来警示顾客某种危险,而这种设备本身就可能将
46、顾客置于另一种危险中。由此可猜测,one指代上文中的danger。CMany of us have reached in our pockets,feeling a vibration(振动),wrongly believing our mobile phones have just rung.The phenomenon even has a name:“phantom vibration syndrome”and found it is surprisingly common.Now scientists believe that we are so alert(警觉的) for phon
47、e calls and messages we are misinterpreting slight muscle spasms(痉挛) as proof of a call.Robert Rosenberger,an assistant professor at the Georgia Tech Institute of Technology has studied the delusional calls.He said sufferers describe a vague tingling feeling which they think is their mobile phone in
48、dicating it has received a text message or call while on “silent”.But when the device is retrieved,there was no one onthe other end.Dr.Rosenberger said,“I find so many people say,This happens to me,but I thought I was the only one.I thought I was odd.”It seems that the syndrome particularly affects
49、people at the beck and call of mobile phones or pagers.A 2010 study by Michael Rothberg and colleagues found that nearly 70 per cent of doctors at a hospital in Massachusetts suffered phantom vibrations.A more recent study of US college students found the figure was as high as 90 per cent.While the
50、odd feeling is widespread,it does not seem to be considered a grave problem.Dr.Rosenberger said,“Its not actually a syndrome in a technical sense.Thats just the name thats got stuck to it.”He added,“Only 2 per cent of people consider it a problem.”While widespread,the scientific community has not ye
51、t invested much effort in getting to the bottom of why we suffer phantom calls.Dr.Rosenberger said,“People are guessing it has something to do with nervous energy.The cognitive(认知的) scientists are talking about brain chemistry,cognitive pathways changing.But its not like they have brain scans to go
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
