2020版高考英语外研版新金典大一轮必修1精练:高考提能练(一) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语外研版新金典大一轮必修1精练:高考提能练一 WORD版含解析 2020 高考 英语 外研版新金典大 一轮 必修 精练 提能练 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考提能练(一)必修Module 1My First Day at Senior High.阅读理解A2019湖北八校第一次联考Even for a certified teacher with a degree and teaching certificate from Florida, a certain embarrassment exists. The two words “English teacher” dont clearly show who I am.Let me explain: When I go back to the US, I meet all my old fri
2、ends. Some are stressed, exhausted and generally unhappy. They are stuck in jobs they dont love that they do only to pay the bills. Even the ones making good money dont even have the time to spend it and enjoy themselves. If I were in the US and I was working as a teacher, an accountant, a lawyer or
3、 so on, then that would be my job more or less for the next 30 to 40 years. I might have other talents, but I would be limited in being able to explore them.In China the system is fluid for everyone: Chinese and expats (侨民). I know many friends, both Chinese and expats, who changed careers because t
4、hey wanted something new and it didnt require going back to university to study for four more years. All it required was motivation and a calculated risk. One of the best things about living in China for me is that I can explore different career choices and actually find one that I truly love. Lets
5、face it that people change over the years: Your likes, your abilities and even the things that make you happy are constantly changing. Why shouldnt your jobs and the opportunities also change with you?When people ask me if I love my job, my answer is “YES.” In China I have had many jobs: an actor, a
6、 model, a salesman and a teacher at various stages during my seven years here. And no one told me “You cant do that.” There was no selflimiting. In China, if you have the motivation to work hard and the drive to succeed then opportunities present themselves around every corner.体裁:夹叙夹议文题材:职业选择主题:“我”在
7、美国和中国的职业选择【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。尽管“我”有学位和教师资格证,但是在美国“我”可能会像“我”的美国朋友一样,做着不喜欢的工作,因而感到不开心,但是,在中国,“我”可以尝试各种不同的工作,只要有动力,就能找到机会。【难句分析】One of the best things about living in China for me is that I can explore different career choices and actually find one that I truly love.分析:该句为主从复合句。句中that I can explore diffe
8、rent career choices and actually find one that I truly love为that引导的表语从句,其中that I truly love为that引导的定语从句,修饰先行词one。译文:对我来说,在中国生活最好的事情之一就是我可以探索不同的职业选择,并且的确找到了一个我真正喜欢的职业。1Why the term “English teacher” couldnt explain the authors role in China clearly?ABecause he has taken many different jobs in China.B
9、Because he has no choice but to be an English teacher.CBecause the purpose of his teaching is to make good money.DBecause therere too many jobs for him to choose from.答案与解析:A考查细节理解。根据第四段,尤其是第二句“In China I have had many jobs: an actor, a model, a salesman and a teacher at various stages during my sev
10、en years here”可知,“我”在中国生活的七年时光中,从事了多种职业,故第一段中所说的“英语老师”这个词并不能清楚地说明“我”在中国的角色。2Why are some of the authors old friends generally unhappy?ABecause they have no chance to work in China as teachers.BBecause its even harder for them to earn money in the US now.CBecause they have no ability to explore their
11、 other talents.DBecause they cant get away from the work they dont enjoy.答案与解析:D考查细节理解。根据第二段,尤其是第二到四句“Some are stressed, exhausted and generally unhappy. They are stuck in jobs they dont love that they do only to pay the bills. Even the ones making good money dont even have the time to spend it and
12、enjoy themselves”可知,在美国,“我”的老朋友中的一些人压力很大,疲惫不堪,而且不快乐。他们被困在自己不喜欢的职业中,只是为了赚钱而工作。即使是那些赚了大钱的人也没有时间去消费和享受生活。故D项正确。3What does the underlined word “fluid” in Paragraph 3 mean?AStrict. BFixed.CChangeable. DExciting.答案与解析:C考查词义猜测。根据第三段第二句“I know many friends, both Chinese and expats, who changed careers becau
13、se they wanted something new and it didnt require going back to university to study for four more years”可知,在中国,许多职业并不需要四年的大学学习,人们可以自由选择职业,故中国的工作体制不是僵化的,而是可变的。据此可知,该词意为“可变的”,故C项正确。干扰项分析:A项意为“严格的”,B项意为“固定的”,D项意为“令人兴奋的”,都与文意不符。4What does the author think of China?AA country without motivation.BA land o
14、f opportunities.CA nation full of foreigners.DA place short of jobs.答案与解析:B考查推理判断。根据第四段最后一句“In China, if you have the motivation to work hard and the drive to succeed then opportunities present themselves around every corner”可知,“我”认为,在中国,如果你有努力工作的动力和成功的魄力,那么机会就会出现在你眼前。据此可以判断,“我”认为中国是一个充满着机会的国度,故B项正确
15、。B2019洛阳统考It is quite apparent that competition surrounds every aspect of human life whether in the United States or the Amazon Rain Forest. Without it we would not have grown into primates (灵长目动物). Or we would probably still be struggling to sharpen a bronze tool while crawling around on four legs
16、in search of meat. Without competition, Columbus wouldnt have discovered America and Edison would never have invented the light bulb. The friendship, like all relationships between two people, involves competition. It isnt competition in a traditional sense because there are no goals to be scored an
17、d no prizes. Perhaps the ecological definition the simultaneous (同时的) demand by two or more organisms for limited environmental resources, such as nutrients, living space, or light better explains it.As in nature, high school life is governed by a set of laws, similar to a shortened version of Darwi
18、ns theory of evolution, overpopulation, and competition. There is an abundance of high school students and to distinguish them, ranking and categorizing (分类) take place. In high school, friendship coexists with competition even though at times the relationship is rough. In fact, in some circumstance
19、s, competition is too much of a burden for friendship to bear, causing it to fall apart. College admission is the final high school objective. Four years of hard work is to achieve good grades, and a students fate is determined not only by these achievements, but by the records of thousands of other
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390723.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
