2020版高考英语总复习Unit1Friendship高考题型分组训练新人教版必修1.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 高考 英语 复习 Unit1Friendship 题型 分组 训练 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 1 Friendship高考题型分组训练阅读理解板块训练重细节,练速度(限时:35分钟).阅读理解A(2018长春质检)When the telephone rings late at night, most women guess it must be one of only four or five people calling. A sister? Maybe. An emergency? Possibly. A mother? Probably not at that time of night. Much more probably it is a close female
2、 friend calling to tell you that she is heartbroken because she has split_up with her boyfriend again or perhaps simply that a good movie has just started on TV.At a time when families are spread far and wide and marriages often end in divorce, friendships are becoming more and more important. Erika
3、, a 32yearold lawyer, is strengthened by her tenyear friendship with her married friend Jane. “I was very sick one night, so I called Jane at about 3:00 am. to talk about it,” she says. “She was very supportive and even came over to take me to the doctors.”As American TV shows like Friends have beco
4、me more popular, many of us are beginning to see the value of such friendships. TV shows like this tell us that our romantic relationships may not last, but we need to keep in touch with our close friends if we want to survive.With Erikas family 200 miles away, it is Jane who keeps a spare set of ke
5、ys to Erikas apartment and waters her plants whenever she is away. “Having Jane around gives me a certain amount of freedom. It is not the kind of thing that you could ask anyone to do, but she knows I would do the same for her.” Jane, who may move to a different city soon, is worried about leaving
6、such a support system of friends. “My friends have more to do with my life than my parents and, therefore, I dont have to spend a lot of time explaining things to them. Friends are more up to date with what is happening.”语篇解读:本文是一篇议论文,以Erika与Jane的友谊和美剧Friends为例,讲述并论证友情十分重要的观点。1A latenight phone call
7、 for most women is probably from _.Aa relative Ba friendCa doctor Da stranger解析细节理解题。根据第一段最后一句“Much more probably it is a close female friend. or perhaps simply that a good movie has just started on TV.”可知,深夜给女性打电话的可能是一个朋友,故B项正确。答案B2What does the underlined phrase “split up” in Paragraph 1 mean?ASho
8、wn up.BPicked up.CBroken up.DTaken up.解析词义猜测题。根据画线短语所在句可推知,更有可能的是,一位亲密的女性朋友打电话告诉你,她很伤心,因为她又和男友分手了,spilt up与break up意思相近,表示“分手”,故C项正确。答案C3According to the passage, we can learn that Erika _.Ais Janes male friendBtreasures Janes friendshipChas been married for 10 yearsDlives far away from Jane解析推理判断题。
9、根据最后一段的“My friends have more to do with my life than my parents and, therefore, I dont have to spend a lot of time explaining things to them”可知,Erika认为她的朋友比父母更多地参与她的生活,因此,她不需要花很多时间来向她们解释事情;据此可以判断,Erika很珍惜和Jane的友谊,故B项正确。答案B4Which of the following can be the best title for the text?AFriendship CountsB
10、Friendship Demands FreedomCFriendship Needs UnderstandingDFriendship Strengthens Romance解析标题归纳题。通读全文可知,本文以Erika与Jane的友谊和美剧Friends为例,讲述并论证友情十分重要的观点;故A项最能体现主题,适合作文章的标题。答案AB“Hi, Mrs. Grady,” said Mark when their neighbor opened her door. “Would you like us to shovel(铲) your sidewalk and driveway?” Shov
11、eling was Jamies idea, a way to earn enough money for the new Ocean Kingdom video game that came out the next day.Mrs. Grady was happy, “That would be wonderful, boys. I think the job is getting to be too much for me.”“It will cost 10 dollars,” Jamie said. “If thats OK,” Mark added.“Oh dear,” Mrs. G
12、rady said disappointedly, “I havent been able to get to the bank. I can offer homemade cookies, but I realize thats not what you had in mind.”Mark was going to say that Mrs. Grady could pay them another time, but Jamie cut him off. “Well come back later.”Mrs. Grady doesnt look like the person whod c
13、ome to Marks rescue last summer when Mr. Dunns dog Goldie had just wanted to play, but Mark didnt feel comfortable around big dogs. He wanted to call for help, but his tongue seemed locked behind his teeth. Then Mrs. Gradys front door had flown open. She must have seen him from across the street. “H
14、old on, Mark. Im coming!” “Goldie!” shed called.As soon as Goldie had turned her head, Mrs. Grady had slipped between Mark and the dog. She wasnt much taller than Mark, but shed stood firm as a rock in front of him. “Goldie, go home!” Then shed swept her broom to hurry the dog along. “Get!” Goldie h
15、ad obeyed.When Mark showed thanks to Mrs. Grady, Mrs. Grady laughed. “It was nothing. Good neighbors watch out for each other, dont they?”And now Mrs. Grady needed Mark as much as hed needed her last summer. He smiled and waved at Mrs. Grady, then his shovel deep into the snow.“Hey!” Jamie shouted.
16、“What are you doing?” Mark couldnt explain about Goldie and watching out for neighbors, “I like Mrs. Gradys cookies,” he said.语篇解读:本文是记叙文。Mark和Jamie本来想通过为Grady夫人铲除人行道和私人车道上的积雪来挣零花钱,但是Grady夫人没有足够现金,所以提出用自己做的饼干来交换。虽然Jamie想回绝,但是Mark想到Grady夫人曾经帮助过自己就欣然答应了。5Why did Jamie and Mark plan to clear the snow f
17、or Mrs. Grady at first?ATo help the lady.BTo visit New Kingdom.CTo do volunteer work.DTo earn pocket money.解析细节理解题。根据文章第一段第三句“Shoveling was Jamies idea, a way to earn enough money for the new Ocean Kingdom video game that came out the next day.”可知本题选D项。答案D6Mrs. Grady couldnt pay them most probably b
18、ecause _.Ashe didnt have enough cashBshe couldnt find the bankCshe thought it was worthlessDshe couldnt afford it解析推理判断题。根据文章第四段中的“I havent been able to get to the bank”可推断出Grady夫人不付钱可能是因为没有足够现金。答案A7According to the story, which of the following words can be used to describe Mrs. Grady best?AGreedy.
19、 BHopeful.CHardworking. DHelpful.解析推理判断题。文章第六段描述了Grady夫人是如何帮助Mark的,由此可推知本题选D项。答案D8Which of the following proverbs can best summarize the story?AA penny saved is a penny earned.BKindness is repaid with kindness.CBirds of a feather flock together.DActions speak louder than words.解析主旨大意题。Mark之所以留下来帮助Gr
20、ady夫人扫雪是因为他想到之前受到的帮助,所以选B项。答案BC(2018广州高三调研)I wanted to have tea with Nirad in a tea break during a retreat(静养). I was holding the cup so he could sip(小口喝) tea. I was being careful and poured a small quantity in his mouth. I enjoyed concentrating on each moment and listening deeply to do a good job w
21、ith serving tea.We were immediately connected and befriended each other during this time. Two other retreat participants joined and then there were four of us talking about varieties of topics which ranged from how Nirad progressed in his education to cool ones like how he maintains his weight, etc.
22、 These conversations brought smiles and it seemed we all knew each other from long time ago. In subtle(巧妙的) ways, we quietly felt the connection.When we finished tea, I felt like tying a wrist thread for Nirad. The wristband had the letters that read “WE” on one side and “ME” on the other if read up
23、side down. This beautiful gift was received from the Moved By Love team (a nonprofit volunteer organization in India). I told Nirad that my youngest brother is about his age, and he gave me a sweet calm smile.I felt deep content during this teatime. I had actually lived those moments, being sympathe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391091.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
