2020版高考英语总复习(外研版) 必修四 高考题型分组练4-3 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语总复习外研版 必修四 高考题型分组练4-3 WORD版含答案 2020 高考 英语 复习 外研版 必修 题型 分组 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、高考题型分组训练阅读理解板块训练重细节,练速度(限时:35分钟).阅读理解A(2018北京东城区期末)Cuyahoga Valley National Park Volunteer Program Building a Community of Park StewardsPosition Title: Wildlife VolunteerButterfly Monitors ( 2 positions )Dates:Mid May to September,2018Hours:816 hours/weekLocation:Cuyahoga Valley National ParkDuties:
2、Park staff will train volunteers in butterfly identification and data recording for one week before volunteers work in team of two to help track butterfly monitoring areas. Butterfly monitoring areas are 12 miles in length and are walked one time per week. There are a total of three butterfly monito
3、ring areas within the park. Butterflies are identified by using binoculars (望远镜) or by netting and releasing. Data is recorded on data sheets.Skills Required:Applicants must have self motivation and desire to work with others. Volunteers will work during days when temperature is 70 degrees or more,
4、between 10:30 am. and 5 pm. Ability to walk a long distance in hot and humid conditions is needed. Skills with basic butterfly identification are not a must but helpful.Requirements:Applicants must complete a National Park Service Agreement and have their backgrounds looked into. US citizenship is r
5、equired. Applicants must be current Kent State University students.How to Apply:Please request an application from Mike Johnson at gkovach kent. edu and send it back to Mike Johnson at gkovach kent. edu, with the above position title as the subject, by February 15, 2018. If offered an interview, ple
6、ase come to Cuyahoga Valley National Park with your personal resume introducing your education and your previous work experience. For further information, please call Jamie Walters at (330) 6572142 or send an email to jwalters forcvnp. org.语篇解读:本文为招聘广告。凯霍加谷国家公园志愿者项目发布招聘广告,对职位服务日期、每周工作时长、具体地点、基本要求等进行
7、简单介绍。1.What will a volunteer do in this program?A.Help make a data record.B.Walk 12 miles every day.C.Work at least 16 hours per week.D.Identify butterfly monitoring areas.解析细节理解题。从Duties一段的最后两句可以看出,志愿者需要用望远镜对蝴蝶进行识别,数据要记录在数据表上。因此A项正确。答案A2.Applicants for the job must _.A.have the skills of butterfly
8、identificationB.have their backgrounds checkedC.be university graduatesD.design a program解析细节理解题。由Requirements一段中的“Applicants must complete a National Park Service Agreement and have their backgrounds looked into.”可知,应聘者的背景需要被调查一下。答案B3.To apply for the position, one needs to _.A.call (330)6572142B.v
9、isit Jamie Walters at the officeC.hand in a resume before February 15D.send the application to gkovach kent. edu解析细节理解题。从文章倒数第二段可知,申请者需要将工作申请发表到gkovachkent.edu这个邮箱。因此选D项。答案DB(2018河南安阳一模)Would you buy a car that releases calming smells into the air when you are stuck in heavy traffic? Would you buy a
10、 robot that smells like a human being?Many people have seen the 3Dcomputermade environments of virtual reality(VR,虚拟现实). Now these virtual worlds will not just look and sound real. Researchers have created VR environments that even smell like the real things. With the new technology, users open a vi
11、rtual door and step into a new environment, like a rainforest. After they enter this virtual world, special equipment releases forestlike smells into the air to make the experience seem more real.Suzanne Fisher Murray said, “It is a really wonderful experience that you have because youre exploring t
12、his environment and you have smells with it.”In the United States, SmellOVision was designed to provide smells during the showing of a movie. The SmellOVision system was once popular in the 1960s. Now, Emanuela Maggioni says it is close to becoming popular again. “The connection with emotions, memor
13、ies, and. the sense of smell,” Maggioni said, “It is unbelievable what we can do with technology.”The uses of smell technology are not just limited to films and the performing arts. Researchers showed a computer program where users could imagine themselves driving a car. The system included a specia
14、l smellspraying machine. Dmitrijs Dmitrenko said, “We want to deliver the smell of lavender(薰衣草) every time the person drives over the speed limit. We choose lavender because its a very calming smell.”Scientists are experimenting with smell instead of sounds or imagebased alerts on telecommunication
15、s equipment. And businesses are already using smells to influence peoples behavior. “Not only. in stores. But on the other side, you can create and stimulate(刺激) immediate buying,” Maggioni said, “So youre in a library and you smell coffee and actually you are unconsciously having the need to drink
16、a coffee.”语篇解读:由于交通堵塞而被困在路上时,人会感到烦躁。虚拟现实技术可以虚拟出新的环境,当司机进入新的环境中,特殊的设备可以释放出令人冷静的气味,比如森林的味道,这就不会让堵车的人烦躁不安了。文章介绍了这项新技术的由来及应用等。4.Using smell technology, researchers make VR environments _.A.have a smell of a rainforestB.even smell like real onesC.look like a 4D environmentD.impress people with a virtual
17、world解析细节理解题。从第二段第三句可知,研究者已经创设出新的虚拟环境,闻起来也像真实世界的气味一样。因此B项正确。答案B5.What does the example of SmellOVision prove?A.America is the first to use smell technology.B.Cinemas are the most suitable for smell sense.C.Smell technology has been tried before.D.It was out of date to use smellspraying devices.解析细节理
18、解题。从第四段一、二句可知,在美国,嗅觉电影技术曾被用于观看电影,这一技术在20世纪60年代一度很流行,由此可知,气味技术以前就被尝试过。答案C6.How is smell technology used by businessmen?A.To make buyers understand salesmen better.B.To remind people of their unrealistic buying.C.To help customers choose their favorite goods.D.To encourage people to buy something sudd
19、enly.解析细节理解题。由文章最后一段中的businesses are already using smells to influence peoples behavior. “Not only. in stores. But on the other side, you can create and stimulate(刺激) immediate buying可知,商业上已经使用气味来影响人们的行为,因为这可以激起人们购买的欲望。故D项正确。答案D7.What is the main idea of the passage?A.The developments of smell techn
20、ology.B.A major breakthrough of smell technology.C.The sense of smell in human communication.D.The advanced smellspraying machines.解析主旨大意题。文章主要介绍了虚拟现实技术和嗅觉技术的结合在汽车工业、观影、商业购物等方面的应用。因此A项较准确地概括了文章主要意思。答案AC(2018湖南师大附中模拟)My wife and I owned two dogs that we had owned before we met and brought into the ma
21、rriage. Her dog was a pit bull(斗牛犬) named Zack, and he hated me. When our daughter was born, I was worried that the family pit bull would be dangerous to have around our young daughter. I warned my wife that the dog would have to go at the first sign of trouble. I said, “If he nips(啃咬) at the baby,
22、hes gone.”We brought our daughter home in a car seat, and both dogs sniffed and licked her, tails wagging. I had to pull Zack away from her because he wouldnt stop licking her. Zack immediately became my daughters protector, and when she was lying on a blanket on the floor, he always had one foot on
23、 the blanket.Zack loved my daughter extremely, and when she became a little older, he always walked her to bed, and then slept on the bed with her. He somehow knew whenever it was time to go upstairs, and he would wait at the bottom of the stairs for her, and then follow her up to bed.Zack was poiso
24、ned by some neighbor kids, and we had one of the worst days of our lives. Watching my daughter say goodbye to him as he lay still on the kitchen floor, my wife and I were both sobbing.At 8:00 that night, my daughter walked to the stairs to go to bed. At that moment, all three of us realized what was
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391169.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
