2020版高考英语新精准大一轮人教通用版练习:必修2-1 UNIT1知能演练轻松闯关 WORD版含解析 (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语新精准大一轮人教通用版练习:必修2-1 UNIT1知能演练轻松闯关 WORD版含解析 2 2020 高考 英语 精准 一轮 通用版 练习 必修 UNIT1 知能 演练 轻松 闯关
- 资源描述:
-
1、 阅读理解A(2019成都高中毕业班测试)“Hungary?”I looked at my school headmaster in confusion.“I never mentioned wanting to go to Hungary.”And with that,my adventure started.My name is Jonathan Diamond and I just finished an amazing school exchange year in Hungary.Going on an exchange had always been my dream.When m
2、y high school offered an allyear program,I jumped at the opportunity.It would pay for almost everything and all I had to do was buy a plane ticket.I knew where I wanted to go:Spain,the country of dancers wearing flowing red dresses.So when I heard that I was going to Hungary,I was pretty shocked.But
3、 I decided to make the best of it,since it was,after all,a onceinalifetime opportunity.Before I knew it,I was on the airplane,leaving for Budapest Ferenc Liszt International Airport,Hungary.I had difficult times when I almost gave up.Hungarian is the hardest language on the planet.Cultural differenc
4、es occasionally embarrassed both my peers and me.I had to give up eating carrots,my beautiful favorite,for Hungarians think carrots are rubbish in their country.The change in the landscape was amazing,looking nothing like skyscrapers,bullet trains,cars,and people in tiny houses that I had been accus
5、tomed to.Gradually,I fell in love with the relaxing lifestyle,the warmhearted people,and getting home at 2:30 pm.at the latest from school.And I was sad to leave on my very last day.Having the host family who took me as one of their own members was the best thing Ive ever experienced.From my little
6、sisters,I learned how to embrace life to its fullest.From my brothers I learned that its OK for a boy to run around the house.From my host parents I learned to stay positive,to smile and that when you pick the right people and take their hands,suddenly,you become friends.【解题导语】本文是一篇记叙文,讲述作者作为一个交换生在国
7、外学习的经历和感受。1How did Jonathan feel when he was told to go to Hungary?AExcited and satisfied.BConfused and shocked.CAmazed and embarrassed.DDelighted and interested.B解析:细节理解题。根据首段中的“I looked at my school headmaster in confusion.”可知,作者听到这个消息很迷惑,再结合第三段中的“So when I heard that I was going to Hungary,I was
8、pretty shocked.”可知,选项B正确。2Why did Jonathan still decide to go to Hungary instead of Spain?AHe didnt like Spain.BHe wanted to learn Hungarian.CIt was a rare chance.DGoing to Hungary was much cheaper.C解析:细节理解题。根据第三段中的“But I decided to make the best of it,since it was,after all,a onceinalifetime opport
9、unity.”可知,作者决定充分利用这次机会,因为毕竟这是一次千载难逢的机会,所以选项C正确。a rare chance“一次罕见的机会”。3What can we learn about Jonathan during his stay in Hungary?AHe fell in love with eating carrots.BHe couldnt wait to leave.CHe was surprised by the landscape.DHe quickly got used to the life there.C解析:推理判断题。根据第四段中的“The change in
10、the landscape was amazing”可知选项C正确。4According to Jonathan,the host family_Achanged him completelyBtaught him how to dance wellCtreated him as equally as a studentDshowed him the good things of lifeD解析:推理判断题。根据最后一段内容可知,作者从寄宿家庭那里学到了很多人生哲学,他们向作者展现了生活中美好的事情,故选项D正确。B(2019淄博模拟)When Columbus “sailed the oce
11、an blue in 1492” he wasnt looking for America.He was searching for a route from Spain to China;America just got in the way.The Spanish were after the riches of Asia:silk,dates,spices.Until later adventurers discovered how to sail to the Far East,trade with China depended on the Silk Road.The trade b
12、etween China and Europe brought huge wealth,so the Spanish had a strong desire to find a new way to the East.Eventually a way appeared;as sea traffic developed from the 17th Century onwards,the overland route diminishedNow China is seeking to revive(复兴) the Silk Road and is preparing to invest 4 tri
13、llion pounds in new roads,rail links,oil pipelines and other basic facilities.It is hoped that goods can be shipped westwards by land far more quickly and economically than by sea.But the plan is also to attract more tourists.Actually,China does pretty well for tourists already;its the worlds fourth
14、 most visited country.Two citiesBeijing and Shanghaipossess the tourism business,with significant interest in destinations such as Xian and Chengdu.While Beijing is modern,cities such as Lanzhou and Dunhuang have one foot planted firmly in old China.Other places featured include Xian,the former capi
15、tal of China,where you can come face to face with the Terracotta Army built to protect Chinas first emperor in the afterlife.From Lanzhou tour members take the train to Jiayuguan,Chinas western gateway and a key location on the Silk Road.There is also a fourday coach journey along the original Silk
16、Route through the Xinjiang region to Kashgar.Along the way,at Kurla,you can visit the ruins of the Iron Fortress.【解题导语】本文是一篇说明文。在古代,丝绸之路促进了东西方商品和文化的交流,后来没落了。但是最近几年,中国复兴丝绸之路的计划使它又焕发了活力、魅力。5What does the underlined word“diminished” in Paragraph 2 mean?ADiscovered.BDisappeared.CDisturbed. DDisplayed.B解
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391371.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2021秋二年级语文上册 课文5 16朱德的扁担习题课件 新人教版.pptx
