2020版高考英语新精准大一轮人教通用版练习:选修7-2 UNIT2知能演练轻松闯关 WORD版含解析 (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语新精准大一轮人教通用版练习:选修7-2 UNIT2知能演练轻松闯关 WORD版含解析 2 2020 高考 英语 精准 一轮 通用版 练习 选修 UNIT2 知能 演练 轻松 闯关
- 资源描述:
-
1、 阅读理解A(2019辽宁五校协作体高三模拟)One of the main creators of the World Wide Web,Sir Tim BernersLee has warned that the fast growth of the Internet is also creating serious problems.He especially warns of false information being easily spread around the Internet,“A great danger is that it becomes a place where
2、 untruths start to spread more than truths,or it becomes a place which becomes increasingly unfair in some way.”In particular he mentions the phenomena of blogging.Blogging enables friends and contacts to easily spread information.However he argues that people may too easily trust information mentio
3、ned in a blog.This inaccurate information can then easily become an accepted truth on the Internet.He suggests that the most important development of the Internet will be in creating ways of allowing people to check the correctness of information by providing original sources.Sir Tim admits that thi
4、s is an important challenge.Its interesting to note that Wikipedia(维基百科) has had to take steps to prevent false information from being added to the biographies of living people.Its easy for anybody to edit the open source.However,some people have pointed out that it has been used to spread false mat
5、erials.In seeking to raise standards,Wikipedia has sought to stop the false materials.At the same time there is a growing view that the Internet has had a great effect on the way millions of people work.The last two years have seen a big growth in the use of the Internet.There appears no slowdown in
6、 the growth of the Internet with increasing access in the developing countries.Sir Tim says another major challenge will be to provide free Internet for everybody.Sir Tim has recently launched a new joint initiative(倡议) between the University of Southampton and the Massachusetts Institute of Technol
7、ogy to create the first degree in Web science.The two schools hope to raise the standards of web content.【解题导语】本文是一篇说明文。文章主要讲述了互联网的快速发展所带来的一些问题。1What is the especially serious problem that Sir Tim refers to?AThe growth of the Internet is too fast.BThe Internet has a side effect on young children.CTh
8、e Internet companies compete against each other in an unfair way.DThe false information spreads rapidly on the Internet.D解析:细节理解题。根据第二段第一句可知,他认为虚假的信息在网络上流传是尤其严重的问题,故选D。2What causes the biographies to have false information?AThe Internet users refuses other users to correct them.BWikipedia doesnt tak
9、e any steps.CAnybody can easily edit the biographies.DWikipedia attempts to publish false materials.C解析:推理判断题。根据第三段中的“Its easy for anybody to.spread false materials.”可知,任何人都可以轻易编辑这些传记,因此虚假信息很容易被传播,故选C。3According to the last paragraph,the purpose of the joint initiative is to_Aprovide free Internet a
10、ccess to the poor countriesBimprove the reliability of online contentCcreate the first degree in science and technology Denlarge the use of the InternetB解析:推理判断题。根据最后一段中的“the University of.hope to raise the standards of web content”可知,这个联合倡议的目的是提高网上内容的可信度,故选B。4We can infer from the text that_ASir Ti
11、m has built two schools recentlyBthe Internet is harmful to the peoples healthCSir Tim hopes everyone can use the Internet for freeDthe Internet develops slowly in the developing countriesC解析:推理判断题。根据最后一段中的 “Sir Tim says.free Internet for everybody.”可知,Sir Tim 希望每一个人都能免费上网,故选C。B(2019武昌高三调研)Kanda rea
12、lly doesnt like to walk alone.The scientist from a research institute of intelligent robots finds the experience so boring that hed rather driveeven though he lives close to his lab and knows that walking is healthy.“I enjoy walking with someone,like with my wife,with my daughter,” Kanda said.“But t
13、hey are not always available.”So Kanda,who specializes in humanlike bots,developed a robotic walking partner that could make small talk based on its surroundings,which,he hopes,might motivate people to get out and exercise more.The bot rests on a persons shoulder like a boxy parrot.It weighs about a
14、 pound and a half and sits roughly 8.5 inches high,and is 3.5 inches wide and 10 inches long.A microphone,a speaker,and an internal camera allow it to communicate.Its even equipped with a smile.Kanda and his team collected video from five different locations,including a garden and a shopping mall,an
15、d created a dataset of small talk topics related to each location.Then they programmed the robot to associate visual cues with specific topics.A special speech software provided the robot with a voice.Near a group of parked cars,for example,it might say,“In a big parking lot, sometimes I forget wher
16、e I parked.”They tested the robot on 15 volunteers,10 males and 5 females,who were paid and averaged about 26 years old.“Have you ever blown a puff of dandelion(蒲公英) seeds into the air?”The robot asked a participant,who smiled and responded,“Yes,I often did that when I was a child.” Although several
17、 participants noted the robots weight,Kanda was surprised that no one considered the experience strange or funny.“I guess people enjoy new technologies,” he said.Just like a human partner,Kandas bot isnt perfect.Its not able to go for walks in heavy rain and,while the robot can make expressions,it c
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391382.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
