2020版高考英语新设计一轮复习人教全国版精练:必修五 UNIT 2 课下语篇提能练 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语新设计一轮复习人教全国版精练:必修五 UNIT 课下语篇提能练 WORD版含答案 2020 高考 英语 设计 一轮 复习 全国 精练 必修 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、必修五 Unit 2 课下语篇提能练.阅读理解You have just won five million yuan in a lottery (彩票) how would you spend it? Before you know it, ten minutes has gone on daydreaming.There is a time and a place for daydreaming, but we dont have much control over that.Isnt it worrying that an estimated 30 to 50 percent of our
2、 waking time is spent daydreaming? What if your dentist is having that lottery daydream while removing your rotten tooth?Some studies suggest daydreaming makes us unhappy because we are not focusing on what is around us but are instead thinking about the past or future.However, a recent study publis
3、hed in the journal Neuropsychologia finds that mindwandering can be of benefit to us.The researchers measured the brain patterns of more than 100 people using an MRI (核磁共振成像) scanner.This data was compared with tests on creative ability and a questionnaire on how much their minds usually wandered.Th
4、ose whose minds wandered the most scored higher in creative ability tests and had more efficient brain systems measured in the MRI machine.Being efficient at mindwandering means you can_zone_out and then naturally tune back in without missing any important point or step.Christine Godwin, the lead au
5、thor of the latest study from the Georgia Institute of Technology, says that if you are focusing on difficult tasks, your performance will drop if your mind wanders.But when tasks are easy, people who have high cognitive ability can let their minds wander because it does not affect their performance
6、.You may be thinking about upcoming goals or problemsolving.These are some of the positive sides to mindwandering.Mindwandering can vary between being more practical or more emotional.What mindwandering seems to be best at, researchers say, is coming up with new solutions to old problems.So, its not
7、 always a waste of time!1The first paragraph serves as a(n) _.AexplanationBintroductionCcomment Dbackground解析:选B推理判断题。根据第一段内容可知,本段引出了“做白日梦”即思维漫游这个话题,故选B项。2The study published in Neuropsychologia shows that _.Adaydreaming makes us unhappyBwe are focusing on the past or futureCmindwandering is related
8、 to creative abilityDthe MRI scanner is helpful in measuring the brain patterns解析:选C细节理解题。根据第二段中的“However, a recent study .Those whose minds wandered the most scored higher in creative ability tests”可知,神经心理学杂志上发表的一项研究发现,思维漫游对人们有好处,那些思维漫游最多的人在创造力测试中得分更高,故C项“思维漫游和创造力有关”符合文意。3What does the underlined p
9、hrase in Paragraph 3 mean?AGet distracted. BFocus on.CBe affected. DHave control.解析:选A词义猜测题。根据画线短语后的“and then naturally tune back in without missing any important point or step(然后自然地调整回来,而不遗漏任何重要的观点或步骤)”可知,zone out意为“走神,分心”,故选A项。4What is the main idea of the passage?AMindwandering might be dangerous
10、.BDaydreaming might bring benefits.CMindwandering is not a waste of time.DDaydreaming is hard to be controlled.解析:选B主旨大意题。根据第二段中的“However, a recent study published in the journal Neuropsychologica finds that mindwandering can be of benefit to us.”可知,“做白日梦”即思维漫游对人们有好处。故选B项。.完形填空(2019石家庄市重点中学高三摸底)On m
11、y way back home I was stopped at traffic lights by some people who asked for help.A woman in her attempt to give _1_ to an ambulance had driven her car over stony obstacles that separated the bike line from the street, and, as a result, had gotten her car _2_.She couldnt move the car in any _3_ with
12、out damaging it.A couple of people tried to _4_ the car back but the obstacles were too high.Seeing that they couldnt do much about it, they left.The woman in the car tried to _5_ some service, and was told that it would take about 45 minutes for someone to get there.While watching the other people
13、_6_.I realized the woman would be on her own and I imagined how _7_ that would be if I were in her shoes.After some talking, she _8_ me to sit inside her car.I wasnt in a hurry, so I _9_ my family that I would be later and then tried to _10_ the woman who seemed to feel stressed about causing others
14、 _11_.But actually it wasnt too much trouble _12_ they could still pass, and also there wasnt anything she could do about it _13_. We laughed and _14_ that all we needed was some tea for our picnic.Finally _15_ came and helped her back on the street. She _16_ me and asked for my phone number so she
15、could return the _17_, but I told her it was okay.She seemed to feel much _18_ when we said our goodbyes.I believe that not having to face a difficult situation _19_ can make a lot of_20_.语篇解读:本文是一篇记叙文,主要讲述了作者安慰并帮助一位在马路上因为给救护车让行而陷入困境的女士的故事。1A.signal BwayCtime Dhelp解析:选B一位女士试图给一辆救护车让行。give way to .“让
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391454.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
