2020版高考英语新设计一轮复习人教全国版精练:必修四 UNIT 3 课下语篇提能练 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语新设计一轮复习人教全国版精练:必修四 UNIT 课下语篇提能练 WORD版含答案 2020 高考 英语 设计 一轮 复习 全国 精练 必修 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、必修四 Unit 3课下语篇提能练.阅读理解(2019福州四校联考)The idea that you can use humor, laughter, and play to make you healthier probably seems too simple to be true. However, it is really true and simple. The sense of humor, laughter and play plays an important part in keeping you healthy.Treat the blues with a sense o
2、f humor, which is closely tied to laughter. Laughter is infectious. Have you ever heard a big laugh of a young child and been able to keep yourself from smiling? When laughter is shared between people, it makes them closer to each other and increases their happiness. Smiling is the beginning of laug
3、hter and a smile is also just as infectious as laughter is. You can experience something by smiling at everyone around you, and you will feel happier just by sharing a smile, even with a stranger.Play is an important part of making sure that we stay healthy. We are often encouraged to make sure our
4、children play, and are told of the benefits of being out playing. However, what we often forget is that it is just as important for old people to make play be part of their life as its for children. Physical play is important for the old and it certainly helps prevent illness. While the studies are
5、still in the early stages, the studies that have been done have shown that physical play certainly plays a part in preventing cognitive (认知的) falling.Anyway, adding humor, laughter, and play to our life will influence us mentally, physically and socially and bring us many advantages. So we should ma
6、ke full use of humor, laughter and play to make our life more active, more interesting and happier.1What does the underlined word “infectious” in Paragraph 2 probably mean?APlaying an important role.BKeeping people in high spirits.CQuickly influencing other people.DPreventing illness from spreading.
7、解析:选C词义猜测题。根据第二段第四句“When laughter is shared between people, it makes them closer to each other and increases their happiness.”可知,当人们分享笑容时,人们的关系更亲密,人们也会更加快乐。故infectious在此处意为“迅速影响其他人”。2What can laughter increase according to the author?ACognitive ability.BGood relationships.CA sense of humor. DHappine
8、ss and trust.解析:选B推理判断题。根据第二段中的“When laughter is shared between people, it makes them closer to each other and increases their happiness.”可知,在作者看来大笑能使人们之间的关系更亲密。3What does the author think the old should do?AThey should have a good rest.BThey should play like children.CThey should prevent cognitive
9、falling.DThey should take part in physical play.解析:选D推理判断题。根据第三段中的“Physical play is important for the old and it certainly helps prevent illness.”可知,作者认为老年人应该参与身体活动。4Which of the following would be the best title for the text?AHumor, Laughter and Play for HealthBAlways Keep Our Body HealthyCHave an
10、Active and Happy LifeDLet Our Body and Mind Relax解析:选A标题归纳题。根据全文内容尤其是最后一段的内容可知,这篇文章的主旨是幽默、大笑和玩耍有利于健康。.完形填空(2019辽宁五校高三上学期联考)Gran Kropp was a Swedish adventurer and mountaineer. In 1972, at the age of six, with his fathers help, he _1_ Galdhopiggen, the highest mountain in Northern Europe. Twentyfour
11、years later, he stood on the highest peak in the world, Mount Everest. His journey to the _2_ shows just how independent, persistent (坚持的), and determined this _3_ man is. _4_ most people arrive at the foothills of Mount Everest by some sort of modern _5_, Kropp bicycled 8,000 miles from his home in
12、 Sweden. Traveling by bike was not _6_. He stopped many times to _7_ his bike because rough roads caused mechanical problems for him. In addition, he was run after by dogs, stung by hornets (马蜂) and was caught in the rain several times before he _8_ the base of the mountain.Kropp _9_ to climb Mount
13、Everest the same way he traveled to the mountain: without the _10_ of others and without modern conveniences. Unlike other _11_ Kropp climbed the mountain without a guide or helper. He did not _12_ bottled oxygen to help him _13_ at high altitudes, and he carried all of his _14_ himself in a pack th
14、at weighed about 140 pounds.It took Kropp _15_ tries to reach the top of Mount Everest. The first time, he had to _16_ only 350 feet from the top because the weather was too dangerous. Just a few days earlier, at that same level eight climbers had _17_ because of a sudden snowstorm in the mountain.
15、He felt deep sorrow for them, but became more _18_. The mountaineer waited out the storm, _19_, and tried again a few days later. This time, he was _20_. After he walked down the mountain, he got back on his bike and rode the 8,000 miles back to Sweden.语篇解读:本文是一篇记叙文。瑞典探险家Gran Kropp在六岁时便在父亲的帮助下登上北欧最高
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391458.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
