四川省眉山市仁寿第一中学南校区2021-2022学年高一上学期入学考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省眉山市仁寿第一中学南校区2021-2022学年高一上学期入学考试英语试题 WORD版含解析 四川省 眉山市 仁
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年四川省眉山市仁寿第一中学南校区高一上学期入学考试英语试题注意事项:1. 答题前务必将自己的姓名、考号填写在答题卡规定的相应位置。2. 答选择题时,请使用2B铅笔将答题卷对应题目的答案标号涂黑。3. 答非选择题时必须使用0.5毫米黑色签字笔,将答案书写在答题卡规定方框内,方框外答题无效。第一部分 听力理解(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the
2、shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1. Where does the conversation probably take place?A. In a library. B. In a bookstore. C. In a classroom.2. How does the woman feel now?A. Relaxed. B. Excited. C. Tired.3. How much will the man pay?A. $520. B. $80. C. $100.4. What does the man tell Jane to do?A.
3、 Postpone his appointment.B. Meet Mr. Douglas.C. Return at 3 oclock.5. Why would David quit his job?A. To go back to school.B. To start his own firm.C. To work for his friend.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对
4、话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the man want the woman to do?A. Check the cupboard. B. Clean the balcony. C. Buy an umbrella.7. What is the probable relationship between the speakers?A. Husband and wife.B. Employer and employee.C. Shop assistant and customer.听第7段材料,回答第8至10题。8. Where did the woma
5、n go at the weekend?A. The city centre. B. The forest park. C. The mans home.9. How did the man spend his weekend?A. Packing for a move.B. Going out with Jenny.C. Looking for a new house.10. What will the woman do for the man?A. Take Henry to hospital. B. Stay with his kid. C. Look after his pet.听第8
6、段材料,回答第11至13题。11. What is Mr. Stone doing now?A. Eating lunch.B. Having a meeting.C. Writing a diary.12. Why does the man want to see Mr. Stone?A. To discuss a program. B. To make a travel plan. C. To ask for sick leave.13. When will the man meet Mr. Stone this afternoon?A. At 3:00. B. At 3:30. C. A
7、t 3:45.听第9段材料,回答第14至16题。14. What are the speakers talking about?A. A company. B. An interview. C. A job offer.15. Who is Monica Stansfield?A. A junior specialist. B. A department manager. C. A sales assistant.16 When will the man hear from the woman?A. On Tuesday. B. On Wednesday. C. On Thursday.听第1
8、0段材料,回答第17至20题。17. What did John enjoy doing in his childhood?A. Touring France. B. Playing outdoors. C. Painting pictures.18. What did John do after he moved to the US?A. He did business. B. He studied biology. C. He worked on a farm.19. Why did John go hunting?A. For food. B. For pleasure. C. For
9、money.20 What is the subject of Johns works?A. American birds. B. Natural scenery. C. Family life.第二部分 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AHere some programs at 8 tonightCountry MusicAre You Sure Hank Done It This Way?(1973-1983)8:00PM|PBSWitness alivelyera
10、 in country music, with Dolly Parton finding mainstream success; Hank Williams Jr.and Rosanne Cash emerging from their famous fathers shadows; and Willie Nelson and Waylon Jennings launching the “Outlaw movement.Expedition UnknownLegends Never Die (Season 62|Episode 1)8:00PM|TRAVELJosh uncovers the
11、mystery of a treasure left behind by Brother XII. Then he travels to Eastern Europe to investigate the ancient origins and modern legacy of scaring figures.Gold Rush | 58 METASCOREBack to the Future8:00PM|DSCAn extended sneak peek of the all-new season of Gold Rush reveals a crisis in the Klondike f
12、orcing the miners in new directions. We go back to the beginning, nine years ago,revealing the important moments that got each man to the crossroads they now face.The Conners |75 METASCOREPreemies,Weed and Infidelity (Season 2 | Episode 1)8:00PM| ABCThe Season 2 premiere(首映式)After Emilios deportatio
13、n(驱逐出境),Jackie steps into the role of a paternal figure and creates a vivid birth plan for Becky; but as the Conners know, nothing ever goes according to plan. Meanwhile, Darlene is tangled in a complex love triangle with David and Ben, and-like her mother-Harris is caught up in a problem of her own
14、.1. What do we know about Hank Williams Jr.and Rosanne Cash?A. They are badly defeated now.B. They arent in the mainstream.C. Their fathers were once successful.D. They now follow their fathers steps.2. What kind of program is Expedition Unknown?A. Terror.B. Knowledge.C. Science.D. Sports.3. Which w
15、ould you watch if youre interested in family program?A. Country Music.B. Expedition Unknown.C. Gold Rush.D. The Conners.【答案】1. C 2. A 3. D【解析】【分析】本文是应用文。全文讲述了今天晚上 8 点的四个电视节目。【1题详解】细节理解题。根据“Country Music”中的“Hank Williams Jr. and Rosanne Cash emerging from their famous fathers shadows(汉克威廉姆斯Jr.和罗珊娜卡什从
16、他们著名的父亲的光环中走出来)”可知,他们的父亲曾经非常成功。故选C。【2题详解】推理判断题。根据“Expedition Unknown”中的“Then he travels to Eastern Europe to investigate the ancient origins and modern legacy of scaring figures(然后,他前往东欧,调查恐怖人物的古代起源和现代遗产)”可推知,这是一个恐怖节目。故选A。【3题详解】细节理解题。从最后一个节目的介绍“After Emilios deportation(驱逐出境),Jackie steps into the r
17、ole of a paternal figure and creates a vivid birth plan for Becky; but as the Conners know, nothing ever goes according to plan. Meanwhile, Darlene is tangled in a complex love triangle with David and Ben, and-like her mother-Harris is caught up in a problem of her own.(在Emilio被驱逐出境后,Jackie扮演了一个父亲的角
18、色,为Becky创造了一个生动的生育计划;但正如康纳夫妇所知道的,没有什么事情是按计划进行的。与此同时,达琳纠结在一个复杂的三角恋与大卫和本,和她的母亲一样,哈里斯陷入了自己的问题。)”可知,The Conners是关于家庭的节目。故选D。BWith paper flowers and music hanging around in the air, Lyu Jun was hosting a small farewell ceremony at an industrial zone in Shenzhen, Guangdong province. It was a funeral for a
19、 pet dog. Lyu came up with the idea of becoming a pet mortician (殡葬师) four years ago when he was preparing to start a business.“At that time, there was only one brick-and-mortar(实体的) business that provided funeral services for pets in Shenzhen, but hundreds of pets die every day in this city,” he sa
20、id. According to Lyu, many pet owners used to bury the remains of their beloved animals near their homes , which had a harmful impact on the environment and created the risk of spreading disease.He saw a gap in the market for someone able to properly handle the death of pets. “A pet funeral service
21、provides treatment of the bodies that is harm-free, and it is the greatest comfort to pet owners,” Lyu said.He takes good care of the remains of the pets and tidies up their appearance before the funeral. In addition, he prepares funeral addresses and selects suitable tombs for the pets. He also fil
22、ms funerals for owners who cannot attend the ceremonies, and provides paper and pens for those who want to write down their blessings and hang the notes on the wishing tree.Over the past four years, Lyu has bid farewell to more than 2,000 dogs, cats and other kinds of animals. He also does volunteer
23、 work in his spare time to promote responsible dog raising. “The pet funeral service industry is still in its babyhood, and I hope there will be a set of strict standards for people who take on this job and a belter environment for the industry,” Lyu said.4. Why did Lyu start the business on pet fun
24、eral service?A. Because he could earn a lot of money from it.B. Because he thought it met the market requirement.C. Because he thought it would be a unique and challenging business.D. Because he could help owners bury their dead pets near their homes.5. What does Lyu often do as a pet mortician?A. H
25、e delivers speeches to mourn the pets.B. He gives best wishes to the pets owners.C. He makes films of the pets for their birth.D. He nurses and cares for the pets carefully.6. What can we infer from the last paragraph?A. Lyu volunteers to raise pets on his own.B. The pet funeral service has got a bi
26、g success.C. More strict standards should be set for pets owners.D. There remains a potential in the pet funeral industry.7. From which is the text probably taken?A. A research report.B. An advertisement.C. A novel.D. A magazine.【答案】4. B 5. A 6. D 7. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章介绍了一名宠物殡葬师的工作经历。【4题详解】细节理解题。根据
27、第三段中“He saw a gap in the market for someone able to properly handle the death of pets.”(他发现市场上缺少一个能够适当处理宠物死亡的人。)可知,Lyu 开始他的事业是因为看到了宠物殡葬行业比较稀缺,他从中看到市场需求。故选B项。【5题详解】推理判断题。根据第四段中“He also films funerals for owners who cannot attend the ceremonies, and provides paper and pens for those who want to write
28、down their blessings and hang the notes on the wishing tree.”(此外,他还准备葬礼地址,并为宠物选择合适的坟墓。他还为不能参加葬礼的主人拍摄葬礼,并为那些想要写下祝福的主人提供纸和笔,并把纸条挂在许愿树上。)可以推知,作为一个宠物殡仪业者,Lyu 的工作日常里经常会组织一些宠物哀悼会,他会发表演讲哀悼宠物。选项BCD均与宠物殡葬无关。故选A项。【6题详解】推理判断题。根据最后一段中Lyu说的“The pet funeral service industry is still in its babyhood, and I hope th
29、ere will be a set of strict standards for people who take on this job and a belter environment for the industry.”(宠物殡葬服务行业仍处于萌芽阶段,我希望对从事这项工作的人有一套严格的标准,并为这个行业创造一个更好的环境。)可知,宠物殡葬行业仍有着很大的发展潜能。故选D项。【7题详解】推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了一名宠物殡葬师的工作经历,围绕的话题是“宠物殡葬”,该话题与社会人文有关。本文不是根据现实和历史材料,描述客观事实的研究报告,排除A项;本文不具备广告的特点,排除
30、B项;本文不具备小说的三要素,排除C项。从而可推断本文出处应来自于杂志。故选D项。CFor several months, Cara has been working up the courage to approach her mom about what she saw on Instagram. Not long ago, the 11-year-old girl, like all the other kids in this story, discovered that her mom had been posting her photos for much of her life.
31、“Ive wanted to bring it up.Its strange to see myself up there, and sometimes there are pictures of myself I dont like,”she said.Like most other modern kids, Cara grew up in social media. While many kids may not yet have accounts themselves, their parents, schools, sports teams, and other organizatio
32、ns have been organizing online presence for them since birth.The shock of realizing that details about your life have been shared online without your permission or knowledge has become an important experience in the lives of many teenagers. Recently a parenting blogger (博主) wrote in an essay of The
33、Washington Post that despite (尽管)her 14-year-old daughters horror of discovering that her mother had shared years of highly personal stories and information about her online, she simply could not stop posting them on her blog and social media. The writer said that promising her daughter that she wou
34、ld stop posting things about her publicly on the Internet “would mean shutting down an important part of myself, which isnt necessarily good for me or her”.But its not just crazy mommy bloggers who construct their childrens online identity; plenty of average parents do the same. Theres even a specia
35、l word for it: sharenting (晒娃成癖). Almost a quarter of children begin their digital lives when parents upload their photos to the Internet, according to a study conducted by the Internet-security (安全)firm AVG. The study also found that 92 percent of kids under the age of 2 already have their own uniq
36、ue digital identity.8. How does Cara probably feel about her moms behavior?A. Its aggressive.B. Its appropriate.C. Its annoying.D. Its favorable.9. Why did the parenting blogger post things about her daughter online?A. It filled up her blog.B. It showed off her success.C. It recorded her stories.D.
37、It meant a lot to her.10. Who are fond of sharenting?A. A quarter of students.B. Many ordinary parents.C. Kids under the age of 2.D. Some crazy bloggers.11. Which of the following can be the best title for the text?A. Childrens New TroubleB. Social MediaC. Kids Online PerformanceD. Mommy Bloggers【答案
38、】8. C 9. D 10. B 11. A【解析】【分析】本文是一篇议论文。许多父母在他们孩子出生以后就将他们的个人信息、照片、故事等在社交媒体上公布,孩子的学校、体育团队和其他组织也会在网上公布孩子的个人信息。研究表明,92%两岁以下的孩子已经有了他们的网上身份。【详解】1.推理判断题。根据第一段中“Ive wanted to bring it up.Its strange to see myself up there, and sometimes there are pictures of myself I dont like,”she said.”(她说:“我一直想提起这件事,看到自己
39、站在那里感觉很奇怪,有时候我也不喜欢自己的照片。”)可以判断,当Cara看到妈妈将自己的个人资料在网上公布时,她可能会感到震惊和恼怒。故选C。2.细节理解题。根据第二段最后一句“The writer said that promising her daughter that she would stop posting things about her publicly on the Internet “would mean shutting down an important part of myself, which isnt necessarily good for me or her”
40、.”(这个博主说,向女儿承诺她将停止在互联网上公开发布关于她的信息将意味着关闭她的一个重要部分,这对她或她女儿不一 定有好处)可知,在网上分享她女儿的信息和故事对她来说很有意义。故选D。3.细节理解题。根据第三段第一句“But its not just crazy mommy bloggers who construct their childrens online identity; plenty of average parents do the same.”(但是不仅仅是疯狂的妈妈博客创造了孩子的在线身份,很多普通的父母也这样做。) 可知,很多普通的父母都喜欢在网上分享他们孩子的信息。故
41、选B。4.主旨大意题。根据第二段中“While many kids may not yet have accounts themselves, their parents, schools, sports teams, and other organizations have been organizing online presence for them since birth.The shock of realizing that details about your life have been shared online without your permission or knowl
42、edge has become an important experience in the lives of many teenagers.”(虽然许多孩子自己可能还没有账户,但他们的父母、学校、运动队和其他组织从出生起就在网上为他们组织活动。意识到你的生活细节在没有你的允许或知识的情况下在网上被分享,对此的震惊已经成为许多青少年生活中的一个重要经历。)可知,许多父母在他们的孩子出生以后就将他们的个人信息、照片、故事等在社交媒体上公布,孩子的学校、体育团队和其他组织也会在网上公布孩子的个人信息。最后一段中“Almost a quarter of children begin their di
43、gital lives when parents upload their photos to the Internet, according to a study conducted by the Internet-security (安全)firm AVG.The study also found that 92 percent of kids under the age of 2 already have their own unique digital identity.”(根据互联网安全公司AVG的一项研究,几乎四分之一的孩子是在父母把他们的照片上传到互联网时,开始他们的数字生活的。
44、这项研究还发现,92%的2岁以下的孩子已经有了他们自己独特的数字身份。)可知,92%两岁以下的孩子已经有了他们的网上身份。孩子们对此感到气愤和震惊。据此可知,选项A项“孩子的新麻烦”最适合作为全文的标题。故选A。DEndless queues and long waits at the ticket inspection desks at Chinas major train stations were signature of the Spring Festival travel rush before this year. Every year, as the countrys bigge
45、st national holiday unfolded a huge flow of travelers would leave staff at the check-in desks facing a dilemma.But with the installment (安装) of artificial intelligence (AI) in dozens of train stations this year, including a facial recognition system which is able to process passenger identification
46、within five seconds and therefore speed up the waiting process, busy scenes started to become something of the past.When a passenger approaches the camera inside the facial recognition system at the station, it scans his face and then quickly compares it with the photograph shown on his identificati
47、on card in real time. If the information matches, the barrier gates will open and allow the passenger to go through.Such use of facial recognition technology is in line with discussions heard at the recent two sessions meeting, a key annual political event, which focused on the widespread applicatio
48、n of a security network named Tianwang (“Sky Net” in English) currently being used by Chinas public security department.The network, according to reports by the People Daily, has the potential to recognize the facial features of anyone in the world and match them on the spot with photographs on a da
49、tabase of criminal suspects. In fact, it can analyze photographic identity so quickly that it can scan every single Chinese face on the planet in just one second, and it would only take two seconds to scan every face in the world, with an accuracy rate of up to 99.8 percent.Those are just two exampl
50、es that highlight the development of Chinese visual AI technology, which industry insiders predict could contribute to powerful growth in the global technology sector this year.12. Whats the authors purpose in writing the first paragraph?A. To introduce the following topic of the passage.B. To descr
51、ibe the Spring Festival.C. To inform readers of the development of China.D. To explain the dilemma of the staff.13. Whats the solution to the Spring Festival travel rush?A. Using artificial intelligence.B. Opening more barrier gates.C. Limiting the number of passengers.D. Increasing more staff at th
52、e check-in desks.14. What can we know about facial recognition technology?A. Its application leads to a heated discussion.B. Its application is useless to policemen.C. Its operating speed is not yet high enough.D. Its accuracy rate is very high.15. Whats the authors attitude towards Chinese visual A
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391825.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
