天津市宁河县2014高考英语阅读理解训练(3)及答案(解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 天津市 宁河县 2014 高考 英语 阅读 理解 训练 答案 解析
- 资源描述:
-
1、天津市宁河县2014高考英语阅读理解训练(3)及答案(解析)阅读理解 The Tibetan Plateau(青藏高原) is the worlds highest place. Its four times the size of France and home to most of the worlds highest mountains.As you might expect, its cold there. And it may be that the deep chill of the Tibetan Plateau played a role in the evolution of
2、 some of the worlds most charismatic(魅力十足的) animals.Thats the belief of a scientist who discovered the skull of a woolly rhino(长毛犀) on the Tibetan Plateau.The woolly rhino two tons, two tusks, lots of hair and lots of attitude was an Ice Age giant. It lived with other Ice Age beasts in Europe and As
3、ia, starting about 2.5 million years ago.But Xiaoming Wang, from the Natural History Museum of Los Angeles County, was shocked when he found a 3.5-million-year-old rhino skull(头骨化石) on the Tibetan Plateau. It caught us by complete surprise that they are actually up in the high plateau well before th
4、e Ice Age has started, Wang says.Thats about a million years before the Ice Age started, in fact. Wang thinks his discovery shows that at least some animals were prepared for the Ice Age. At least in the case of the woolly rhino, it actually adapted itself in the cold environment in the Tibetan Plat
5、eau before the Ice Age has even started, Wang says. The animal actually used its head to sweep snow, Wang explains, so they can get at the vegetation below the snow cover. So Wang thinks the Plateau was a sort of evolutionary cradle(摇篮) for cold-weather animals. When the rest of the world eventually
6、 iced up, they moved out of Tibet and took over.Anthony Barnosky, a paleontologist at the University of California, Berkeley, says even now, these isolated cradles are important for evolution(进化).The interesting thing, Barnosky says, is on Earth today we have biodiversity(生物多样性) isolated in certain
7、spots, and we just never know which of those isolated places will be the cradle of evolution for the next big environmental change coming down the pike(出现).The only problem is that to be ready, you have to know what the next environment will be like. Or just be very lucky.16. The underlined word chi
8、ll in Para.2 could be replaced as _.A. hole B. coldC. shape D. lake17. Which is NOTtrue about the woolly rhinos(长毛犀) on the Tibetan Plateau?A. They were Ice Age giants with two tusks, lots of hair and lots of attitude. B. They had lived on the Tibetan Plateau before the Ice Age has started.C. They w
9、ere able to sweep snow with their heads.D. They hardly adapted themselves in the cold environment.18. What did Anthony Barnosky think of the isolated cradles ?A. They adapted the cold weather.B. They played an important role in evolution.C. It was hard to know whether they would change.D. It was luc
10、k to change the next big environmental.19. The research might appear in the .A. journal science B. newspaper C. English textbook D. blog20. From the passage, we can infer that _.A. Facing the cold, the animals continuously evolvedB. Xiaoming Wang works in the USAC. Both Wang and Barnosky are paleont
11、ologistsD. A Chinese scientist discovered the skull of a woolly rhino【参考答案】1620、BDBAA 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AIn Singapore, most of us love window-shopping while some others enjoy having a picnic at East Coast Park or Changi Beach on sunny days. Singapor
12、eans are never bothered by the occasional thunderstorm. However, we know that if it rains for long continuous periods, there will be more serious effects. Just recently the main shopping street of Orchard Road was flooded and some part of Bukit Timah was impassable to traffic. People reacted by writ
13、ing in to the newspaper to complain about this! We forget that other countries suffer much worse effects. Elsewhere, heavy tropical(热带的)storms often result in floods that ruin crops especially in Thailand and Malaysia. This in turn usually means that the price of rice and vegetables here in Singapor
14、e will rise because we import these products from them. If there is a typhoon or tsunami, thousands of lives are lost too. This happened in Indonesia and Phuket in Thailand in 2004 and it serves to remind us of how Mother Nature can cause great damage.Weather patterns in general have changed dramati
15、cally in recent years. Scientists believe that global warming and the resulting melting of the polar ice-cap has caused the level of the ocean to rise. This in turn causes flooding of low-lying areas in countries where the land is rather flat and some parts of which is below water level. It is belie
16、ved that human activities have caused Mother Nature to show her extreme anger, so it is now important that we really work together to cut down on harmful activities, for example, illegal logging(伐木)or irresponsible forest-burning to clear land for farming.56.From Paragraph 1, we can see that most Si
17、ngaporeans love_.A. making complaintsB. going out for picnicsC. doing window-shoppingD. traveling along the coast【答案】C【解析】根据第一段第一句可知。57.What will happen in Singapore if there are floods in its neighboring countries?A. Heavy tropical storms will follow shortly.B. The price of rice and vegetables will
18、 go up.C. Many people will write in to the newspaper.D. More rice and vegetables will be imported.【答案】B【解析】根据第一段倒数三,四句可知。热带风暴导致的洪水会毁掉庄稼,新加坡的蔬菜和大米是从这些国家进口的,所以会导致蔬菜,大米的价格上升。58.The underlined word“it” in Paragraph 2 refers to_.A. the arrival of heavy tropical stormsB. the import of rice and vegetablesC
19、. the rising price of rice and vegetablesD. the loss of lives in natural disasters【答案】D【解析】上句提到台风和海啸会导致成千上万的人死亡。这在2004年在印度尼西亚和泰国的普吉岛发生过。自然灾害到这人死亡这件事用来提醒我们大自然可以带来巨大损害。59.Which of the following shows how the low-lying areas are flooded?a. global warming b. the rise in ocean levelc. harmful human activ
20、itiesd. the flooding of low-lying arease. the melting of the polar ice-capA. caebdB. acebdC. cabedD. dacbe【答案】A【解析】根据最后一段可知。60.What should we do in order not to make Mother Nature angry?A. Clear more land for farming.B. Reduce harmful human activities.C. Bring down the price of food.D. Improve the q
21、uality of weather.【答案】B【解析】根据最后一段It is believed that human activities have caused Mother Nature to show her extreme anger, so it is now important that we really work together to cut down on harmful activities,“人们认为是人类的活动导致了大自然极端愤怒, 因此,现在我们真的应该团结合作减少有害活动。”DThe research carried out by the University o
22、f Bari in Italy could help prove hospitals who are accused of wasting money on art and decoration as it suggests a pleasant environment helps patients ease discomfort and pain.A team headed by Professor Marina de Tommaso at the Neurophysiopathology Pain Unit asked a group of men and women to pick th
23、e 20 paintings they considered most ugly and most beautiful from a selection of 300 works by artists such as Leonardo da Vinci and Sandro Botticelli. They were then asked to look at either the beautiful paintings, or the ugly painting, or a blank panel while the team zapped(照射) a short laser pulse a
24、t their hand, creating a sensation as if they had been stuck by a pin. The subjects rated the pain as being a third less intense while they were viewing the beautiful paintings, compared with when looking at the ugly paintings or the blank panel. Electrodes measuring the brains electrical activity a
25、lso confirmed a reduced response to the pain when the subject looked at beautiful paintings.While distractions, such as music, are known to reduce pain in hospital patients, Prof de Tommaso says this is the first result to show that beauty plays a part.The findings, reported in New Scientist, also g
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
