上海市宝山区行知中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 上海市宝山区行知中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析 上海市 宝山区 中学 2020 2021 学年 一下 学期 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、行知中学2020学年第二学期高一英语考试试卷(考试时间:120分钟 满分140分)I. Listening ComprehensionSection A (共10分,每题1分)Directions: In Section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. The conversations and the questions will be spo
2、ken only once. After you hear a conversation and the question about it, read the four possible answers on your paper, and decide which one is the best answer to the question you have heard.1. A. At a shop. B. In a car. C. On a plane. D. On a farm.2. A. A travel agent. B. An office secretary.C. A sal
3、es manager. D. A hotel receptionist.3. A. $2. B. $1.5. C. $3. D. $3.5.4. A. The next bus is coming soon.B. The bus will wait a few minutes at the shop.C. There are only two or three passengers on the bus.D. They can catch this bus without running.5. A. She decided to paint it later. B. She finally h
4、ad time to paint it.C. Someone painted it for her. D. Some friends will help paint it.6. A. He wants to go early to avoid the traffic jam.B. He wants to get to the theater before the movie is over.C. He doesnt know the way to the theater.D. He doesnt usually leave his office at 8:00.7. A. He is shy.
5、 B. He is heroic.C. He is dangerous. D. He is awkward.8. A. Its delayed. B. Its overcrowded.C. Its nearly empty. D. Its cancelled.9. A. The assignment looks easy but actually its quite hard.B. The assignment is too difficult for them to complete on time.C. They cant finish the assignment before Thur
6、sday.D. They have plenty of time to work on the assignment.10. A. She was running a fever.B. She had to run a long way to the meeting.C. She was involved in a car accident.D. She had her car stolen near the supermarket.Section B (共15分 每题 1.5分)Directions: In section B, you will hear two passages and
7、one longer conversation. After each passage or conversation, you will be asked several questions. The passages and conversion will be read twice, but the questions will be spoken only once. When you hear a question, read the four possible answers on your paper and decide which one is the best answer
8、 to the question you have heard.Questions 11 through 13 are based on the following questions.11. A. Learning childrens ideas of Lego.B. Attracting adults to Lego.C Designing Lego bricks.D. Building Lego models.12. A. Having them communicate more freely.B. Removing the barriers on their way to succes
9、s.C. Bringing them back to normal.D. Making them more intelligent.13. A. Because they can thus stick to commonly-held views.B. Because they can thus present their ideas naturally.C. Because they can thus form their own thoughts.D. Because they can thus modify their voices properly.Questions 14 throu
10、gh 16 are based on the following passage.14. A. To take medicine. B. To sleep more.C. To work less. D. To go travelling.15. A. They are not harmful to the brain. B. Their benefits have been ignored.C. They are not priced reasonably. D. Their effects come at a cost.16. A. They damage a persons mental
11、 health.B. They reduce a persons chance of recovery.C. They slow down a persons reaction to changes.D. They worsen a persons existing trouble.Questions 17 through 20 are based on the following conversation.17. A. To get a drivers license.B. To prepare for the written test.C. To get familiar with the
12、 rules.D. To see whether he has practiced well.18. A. In a school zone. B. In a neighborhood.C. In a commercial area. D. In an examination building.19. A. He hit a passer-by. B. He got on a pedestrian street.C. He crashed into another vehicle. D. He forgot to signal when taking a turn.20. A. Come on
13、 Friday to take her place. B. Have more driving lessons.C. Take the test with another officer. D. Get his car checked thoroughly.II. Grammar and vocabularySection A (共10分 每题1分)Directions: Read the following passage. Fill in the blanks to make the passage coherent and grammatically correct. For the b
14、lanks with a given word, fill in each blank with the proper form of the given word. For the other blanks, use one word that best fits each blank.Imagine a drug that could enhance a childs creativity and critical thinking. Imagine that this drug were simple to make, safe _1_ ( take) and could be had
15、for free.The nations leading pediatricians (儿科医生) say this miracle compound exists. In a new clinical report, they are urging doctors to prescribe (开处方)_2_ to the children in their care.What is this wonder drug? Play.“This may seem old-fashioned, _3_ there are skills to be learned when kids are not
16、told _4_ to do,” said Dr. Michael Yogman, a Harvard Medical School pediatrician. _5_ it is physical play, outdoor play, or social or pretend play, kids draw important lessons from the chance to make things up as they go along, he said.The advice, _6_ was issued in August by the American Academy of P
17、ediatrics (美国儿科学会), may come as a shock to some parents. After they spend years _7_ (worry) over which toys to buy, which apps to download and which skill-building programs to send their kids to after school, letting them simply play or better yet, playing with them may seem like a step backward.The
18、 pediatricians insist that it is not. The academy does not include specific recommendations for the amount of play. Instead, it _8_ (ask) doctors to advise parents before their babies turn two _9_ play is essential to healthy development.When parents engage in play with their children, it deepens re
19、lationships and offsets (抵消) the bad effects of all kinds of stress, including poverty, the academy says. In the pediatricians view, essentially every life skill _10_ (value) in adults can be built up with play.【答案】1. to take 2. it 3. but 4. what 5. Whether 6. which 7. worrying 8. asks 9. that 10. v
20、alued【解析】【分析】本文是说明文。文章介绍了提升儿童创造力的神奇“药物”玩耍,并分析了原因。【1题详解】考查非谓语动词。句意:想象一下,这种药物制造简单,服用安全,而且可以免费获得。“sth.+ be+ adj.+ to do”为固定句型,其中动词不定式为主语补足语。分析句子结构可知,空格处safe _1_ (take)与上文simple to make是同样结构,其中动词不定式是主语补足语。故填to take。【2题详解】考查代词。句意:在一份新的临床报告中,他们敦促医生给他们照顾的孩子开这种药。根据上文“this miracle compound exists”和“they are
21、urging doctors to prescribe_2_ to the children”可知,他们建议医生给孩子们开this miracle compound,因此用指示代词it来指代。故填it。【3题详解】考查连词。句意:“这可能看起来过时了,但当孩子们没有被告知该做什么的时候,还是有一些技能需要学习的,”迈克尔约格曼博士说。分析句子结构可知应填入连词连接前后两个分句,根据前文“may seem old-fashioned”中情态动词意义可知,前后句有转折关系,所以用表示转折关系的并列连词but连接。故填but。【4题详解】考查特殊疑问词。句意:“这可能看起来过时了,但当孩子们没有被告
22、知该做什么的时候,还是有一些技能需要学习的,”迈克尔约格曼博士说。“特殊疑问词+ to do(动词不定式)”为复合结构,常在句中充当宾语。结合句意“孩子们没有被告知该做什么的”可知,应填入特殊疑问词what构成复合结构作told的宾语。故填what。【5题详解】考查让步状语从句。句意:他说,无论是身体游戏、户外游戏、社交游戏或假装游戏,孩子们都能从中学到重要的一课,那就是边玩边编故事。分析句子结构可知应填入连词连接两个句子,结合句意和根据句中or可知,这里是whetheror(无论还是)引导让步状语从句。故填Whether。【6题详解】考查定语从句。句意:美国儿科学会今年8月发布这项建议,可能
23、会让一些家长感到震惊。分析句子结构可知,空格处为非限制性定语从句,修饰先行词The advice,再分析定语从句结构可知,关系词将表示物的先行词The advice代入定语从句中作主语,所以使用关系代词which引导。故填which。【7题详解】考查非谓语动词。句意:多年来,他们一直在为该买哪些玩具、下载哪些应用程序、放学后送孩子去参加哪些技能培养项目而发愁。spend some time doing(花时间做)为固定搭配。故填worrying。【8题详解】考查动词时态及主谓一致。句意:相反,它要求医生在孩子两岁之前建议父母,玩耍对孩子的健康发展至关重要。结合句意,分析句子结构可知,ask是句
24、中谓语动词,使用一般现在时态,主语it与ask之间是主动关系,且it是第三人称单数,所以谓语动词第三人称单数形式。故填asks。【9题详解】考查宾语从句。句意:相反,它要求医生在孩子两岁之前建议父母,玩耍对孩子的健康发展至关重要。连词that在引导名词性从句时,无实意,且在从句中不作成分。分析句子结构可知,“play is essential to healthy development”是动词advise的宾语从句,又因该从句不缺从分且句意完整,所以用只起连接作用、无实意的that引导。故填that。【10题详解】考查形容词。句意:在儿科医生看来,基本上成年人的每一项生活技能都可以通过玩耍来
25、建立。分析句子成分可知,(value) in adults在句作后置定语,修饰every life skill,所以用形容词valued。故填valued。Section B(共10分 每题1分)Directions: Complete the following passage by using the words in the box. Each word can only be used once. Note that there is one word more than you need.A. peak B. bound C. considerate D. announced E.
26、defeated F. related G. determination H. measure I. fever J. serve K. considerableIt was very hot outside. The Chengdu Little Warriors were facing off against the Legendary Mighty Dragons of Beijing at a local indoor skating-rink (溜冰场). When I arrived, the Little Warriors, whose oldest player was eig
27、ht years old, had just _11_ their northern competitors. Near the lockers, a poster advertised hockey classes. Olympic _12_ has begun to spread so far south that Chengdu now has nine skating-rinks and local hockey leagues for both kids and adults. It clearly shows Chinas _13_ to take the opportunity
28、of holding the Olympics to promote winter sports across the country.The 2008 Beijing Olympic Games were praised as a success by almost every _14_: the wonderful opening ceremony, the tight security, the large crowds of _15_ volunteers, and Team Chinas place atop the gold-medal rankings. Each aspect
29、of the event signaled the countrys arrival as a world power, capable of competing with the best and winning.If 2008 was about China getting a seat at the table, the 2022 Winter Olympic Games _16_ a different purpose. Chinas status as a global power is no longer in question. Beijing 2022 will not be
30、just a two-week sporting event but the _17_ of a multi-year campaign to promote winter sports. “ We no longer need to put on shows of ten thousand people performing Tai Chi,” said Zheng Kan. “ Now we just want to show that we are relatable.”While the audience for winter sports may still be a small,
31、relatively rich group, it is growing. To prove his commitments (承诺) to winter sports, President Xi Jinping _18_ a “ three hundred-million-person winter-sports plan.” The plan is aimed at raising Chinas participation rate in winter sports from less than two percent to twenty-two percent. Some schools
32、 in Beijing have already introduced courses _19_ to winter sports. A high-speed rail line that was opened at the end of 2019 cuts travel time between Beijing and Zhangjiakou, where many of the events will be held in 2022, to under an hour.With all these efforts, the 2022 Winter Olympic Games are _20
33、_ to be wonderful and unforgettable.【答案】11. E 12. I 13. G 14. H 15. C 16. J 17. A 18. D 19. F 20. B【解析】【分析】本文是说明文。文章主要讲述了有关2002冬奥会的一些情况。【11题详解】考查动词。句意:当我到达的时候,小战士队,最年长的球员只有8岁,刚刚击败了他们北方的对手。分析句子可知,空格处填动词作谓语,根据上文“The Chengdu Little Warriors were facing off against the Legendary Mighty Dragons of Beijin
34、g”可知,小战士对打败了对手,defeat“打败”符合句意,空格前有had可知,用过去完成时,故选E。【12题详解】考查名词。句意:它清楚地表明了中国抓住机会促进全国的冬季运动的决心。奥运狂热已经开始向南蔓延,以至于成都现在有9个溜冰场和当地的儿童和成人曲棍球联盟。分析句子可知,空格处填名词作主语根据下文“Chengdu now has nine skating-rinks and local hockey leagues for both kids and adults”可知,现在成都出现了许多溜冰场和曲棍球联盟可知,奥运狂热向南蔓延,fever“狂热”符合句意,故选I。【13题详解】考查名
35、词。句意:它清楚地表明了中国借举办奥运会的机会来促进全国各地的冬季运动的决心。分析句子可知,名词所有格修饰名词,作宾语,根据上文“奥林匹克狂热已经开始蔓延到成都”可知,很明显中国有决心抓住机会,在中国推广冬季奥运会。故选G。【14题详解】考查名词。句意:2008年北京奥运会几乎在各方面措施上都被称赞为成功:精彩的开幕式、严密的安保、大批体贴的志愿者,以及中国队的金牌排名榜首。every修饰名词,根据下文“the wonderful opening ceremony, the tight security, the large crowds of _5_ volunteers, and Team
36、 Chinas place atop the gold-medal rankings.”可知,这些都是一些措施,故measure“措施”符合句意,故选H。【15题详解】考查形容词。句意:2008年北京奥运会几乎在各方面措施上都被称赞为成功:精彩的开幕式、严密的安保、大批体贴的志愿者,以及中国队的金牌排名榜首。修饰名词用形容词,志愿者理应是体贴的,故considerate“体贴的”符合句意,故选C。【16题详解】考查动词。句意:如果说2008年是为中国获得席位,那么2022年冬奥会的目的则不同。分析可知,空格处填动词作谓语,因为serveadifferentpurpose意思为:有不同的目的,作
37、为不同的意图。符合句意,故选J。【17题详解】考查名词。句意:北京2022年将不仅仅是为期两周的体育赛事,而是多年推广冬季运动的巅峰。分析句子可知,The加名词加of,根据句意,peak“巅峰”符合句意,故选A。【18题详解】考查动词。句意:为了证明对冬季运动的承诺,中国国家主席习近平宣布了一个“三亿人的冬季运动计划”。分析句子可知,空格处缺少谓语动词,根据下文“plan”可知,announce“宣布”符合句意,根据句意,描述过去发生的事情,用一般过去时,故选D。【19题详解】考查形容词。句意:北京的一些学校已经开设了与冬季运动有关的课程。分析句子可知,“_9_ to winter sport
38、s”作定语,修饰名词,根据句意,表示“与有关”用related to,故选F。【20题详解】考查形容词。句意:经过所有这些努力,2022年冬奥会一定会是美妙和难忘的。分析句子可知,空格处填形容词作表语,此处是全文的总结,be bound to“注定,一定会”符合句意,故选B。III. Reading ComprehensionSection A (共15分 每题1分)Directions: For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A, B, C and D. Fill in e
39、ach blank with the word or phrase that best fits the context.The virtual world is full of opportunities to share with people around the world. Its also a place where nothing is _21_ and there are no “take-backs.” A lot of what you do and say online can still be found again even if you have _22_ it,
40、and its often something that is easy for others to access.Research shows that a high percentage of teens receive _23_ messages and requests when theyre online. These can be scary, strange, and even embarrassing. If you feel _24_ by a stranger or a friend online, immediately tell an adult you can tru
41、st. It is never a good idea to _25_. Any response you make is not only likely to make things worse, and might result in you saying something you wish you hadnt.If you are eager to let out angry comment on a message board or blog, its a good idea to wait a few minutes, _26_ , and remember that your c
42、omments may stay up long after your temper has cooled and you have perhaps changed your mind. You might mistakenly find yourself regulated on social networks and this could _27_ mean, insulting, or abusive comments toward someone else. But later you may _28_ all that you have done. Weve all heard of
43、 cyber bullying (网络欺凌), but most people think online bullying is something people do _29_. But sharing stuff or dropping random comments when were not face to face with someone can _30_ just as much, if not more. And it can damage how others see you if they find out. _31_ , a good rule to remember i
44、s that if you wouldnt say it, show it, or do it in person, you probably shouldnt do it online either.Chances are that youve already checked your “digital _32_ ” - nearly half of all online users do. Try typing your screen name or email address into a search engine and see what comes up. Thats one wa
45、y to get a sense of what others see as your online identity. In general, if you have questions about the trail youre leaving online, dont be afraid to ask a trusted adult. _33_ , you might know more about the online world than a lot of adults do, but they have more life experience, which is somethin
46、g that can often be of more help. Your online identity is _34_ in much the same way as your real-life identity, except that when youre online you dont always get a chance to explain your tone or what you mean. Thinking before you post and following the same rules for _35_ behavior online as you do o
47、ffline can help you avoid leaving an online identity trail you may over time come to regret.21 A. restrictiveB. temporaryC. simpleD. memorable22. A. deletedB. savedC. copiedD. forwarded23. A. correctB. positiveC. awkwardD. improper24. A. stimulatedB. troubledC. fooledD. bored25. A. doubtB. hesitateC
48、. hideD. respond26. A. cheer upB. give inC. calm downD. shout out27. A. attend toB. take toC. lead toD. stick to28. A. interpretB. praiseC. regretD. recommend29. A. intentionallyB. randomlyC. scarcelyD. illegally30. A. cheatB. hurtC. helpD. avoid31. A. BesidesB. HoweverC. ThereforeD. Likewise32. A.
49、efficiencyB. expectationC. qualityD. footprint33. A. ConsequentlyB. SurprisinglyC. ContrarilyD. Admittedly34. A. clearedB. shapedC. revisedD. transferred35. A. ambitiousB. responsibleC. fascinatingD. emotional【答案】21. B 22. A 23. D 24. B 25. D 26. C 27. C 28. C 29. A 30. B 31. C 32. D 33. D 34. B 35.
50、 B【解析】【分析】本文是议论文。文章论述了在网络上发表言论时也应该为你的行为负责任。【21题详解】考查形容词词义辨析。句意:还有,在这里没有什么东西是稍纵即逝的,都是不能撤回的。A. restrictive限制性的;B. temporary暂时的;C. simple简单的;D. memorable难忘的。根据下文“A lot of what you do and say online can still be found again(很多你在网上做的和说的事情,仍然可以再次找到)”可知,在虚拟世界里没有什么是暂时的,都是可以再找到的。故选B项。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:很多你在网
51、上做的和说的事情,即使你已经删除了,仍然可以再次找到,而且这些事情通常很容易被其他人获取。A. deleted删除;B. saved保存;C. copied复制;D. forwarded转发。even if表示让步关系;根据“can still be found again”可知,在网络上,信息即使被删除,还是会找到。故选A项。【23题详解】考查形容词词义辨析。句意:研究表明,很大一部分青少年在上网时会收到不恰当的信息和请求。A. correct正确的;B. positive肯定的;C. awkward尴尬的;D. improper不恰当的。根据下文“These can be scary, s
52、trange, and even embarrassing.(这些可能会很恐怖、很奇怪、甚至很令人尴尬。)”可知,网络上有很多信息对青少年是不适合的。故选D项。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:如果你对网上的陌生人或朋友感到困扰,立即告诉一个你可以信任的成年人。A. stimulated刺激;B. troubled困扰,扰乱; C. fooled愚弄;D. bored使无聊。根据下文“tell an adult you can trust”可知,是指在网上受到陌生人的骚扰。故选B项。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:回应从来都不是一个好主意。A. doubt怀疑;B. hesitate
53、犹豫;C. hide躲藏; D. respond回应。根据下文“Any response you make”可知,作者认为对于陌生人的骚扰不要做出回应。故选D项。【26题详解】考查动词短语辨析。句意:如果你急于在留言板或博客上发表愤怒的评论,最好是等上几分钟,冷静下来,记住你的评论可能保留一段时间,直到你的脾气冷静下来,你可能已经改变了主意。A. cheer up振作起来;B. give in放弃;C. calm down冷静下来;D. shout out大声喊出来。根据 “wait a few minutes”可知,作者认为在网上发表评论前应该等几分钟,让自己冷静下来。故选C项。【27题详解
54、】考查动词短语辨析。句意:你可能会错误地发现自己在社交网络上受到监管,这可能会导致对其他人的恶意的、辱骂的或侮辱性的评论。A. attend to照顾;B. take to开始喜欢;C. lead to导致;D. stick to坚持。根据“mistakenly find yourself regulated”可知,这种误解会导致你在网络上发布不好的言论。故选C项。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:但以后你可能会后悔你所做的一切。A. interpret解释;B. praise表扬;C. regret后悔;D. recommend推荐。根据下文“avoid leaving an onlin
55、e identity trail you may over time come to regret”中的“regret”可知,随着时间的推移,你可能会后悔你所做的事情。故选C项。【29题详解】考查副词词义辨析。句意:我们都听说过网络欺凌,但是大多数人认为网络欺凌是别人故意而为之。A. intentionally故意地;B. randomly随意地;C. scarcely几乎不;D. illegally非法地。根据上文“mean, insulting, or abusive comments toward someone else”,网络欺凌是指对他人的恶意的,侮辱性的话语。因此很多人认为这种做
56、法是故意的。故选A项。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:但是,当我们没有与某人面对面的时候,分享一些东西或随意发表一些评论,如果不是更大的(伤害)的话,也会造成同样的伤害。A. cheat欺骗;B. hurt伤害;C. help帮助;D. avoid避免。根据下文“it can damage”,网络上随意发表言论会伤害到他人,也会损害到别人对你的看法。damage与hurt同义。故选B项。【31题详解】考查副词词义辨析。句意:因此,要记住一个好的经验法则:如果你不想当面说、当面展示、当面做(一件事情),你可能也不应该在网上做。A. Besides此外;B. However然而;C. The
57、refore因此;D. Likewise同样。上文提到网络上随意发表评论会伤害他人,也会损害他人对你的看法。因此下文提出一条建议“a good rule to remember”;前后两个句子之间为逻辑上的因果关系,therefore表示因果关系。故选C项。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:你可能已经检查过你的“数字足迹”几乎一半的在线用户都这样做。A. efficiency效率;B. expectation期望;C. quality质量;D. footprint足迹。根据下文“the trail youre leaving online”可知,是指检查你在访问网络时留下的痕迹,即“数字足
58、迹”。故选D项。【33题详解】考查副词词义辨析。句意:诚然,你可能比很多成年人更了解网络世界,但他们有更多的生活经验,这往往是更多的帮助。A. Consequently结果;B. Surprisingly出人意料地;C. Contrarily相反地;D. Admittedly诚然, 公认地。根据“you might know more about the online world than a lot of adults do”,青少年比成人更了解网络世界,这是不可否认的。故选D项。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:你的网络身份与你的现实生活身份造成的影响是一样的,除了当你在网上时,你不总
59、是有机会解释你的语气或你的意思。A. cleared清理;B. shaped塑造,形成,影响;C. revised修订,复习功课;D. transferred转移。在网络上你的网络身份也受到你的言论的影响。故选B项。【35题详解】考查形容词词义辨析。句意:在发帖之前要三思,在网上和在线下一样遵守负责任的行为规则,这可以帮助你避免留下日后让你感到后悔的网上身份痕迹。A. ambitious有野心的,有志向的;B. responsible负责任的;C. fascinating迷人的;D. emotional情绪化的。根据下文“avoid leaving an online identity tra
60、il you may over time come to regret”可知,作者认为为了避免过后后悔,在网络上的行为也应该负责任。故选B项。Section B(共22分 每题2分)Directions: Read the following four passages. Each passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best
61、 according to the information given in the passage you have just read.(A)To Be a Deaf DJI was born in England with perfect hearing. In 1990, when I was five, my family moved to the United States. I started getting ear infections every three months or so. We didnt have health insurance at the time, a
62、nd when I got a third infection, my parents couldnt afford the treatment. I went deaf in my right ear and was left with 50 percent hearing in my left. Over time, my remaining hearing dropped to 20 percent, where it is today. My doctors predicted that I would be thoroughly deaf by now, so I think Im
63、doing pretty well.There was always music on in my house in my childhood. I loved listening to Metallica, Led Zeppelin, Michael Jackson. My dad was a DJ, so he played disco, folk, rock, and music from other countries. For my 18th birthday, my dad asked me to deejay at the restaurant be owned. After d
64、oing that for a few weeks, I was hooded. I desired to learn more. I e-mailed DJ Shiftee, a distinguished New York City DJ, when I was 25: “I know you like a challenge. How about teaching a deaf person to deejay?” He wrote back the next day; “Challenge accepted.” He tutored me twice a week for two ye
65、ars, helping me develop correct technique. I practiced four hours a day.Now when Im performing, muscle memory takes over. When I started, I wouldnt tell the club managers that I was deaf. I would just show up, introduce myself, and start playing music. At the end of the night, someone would say, “Oh
66、, heres the check.” And Id say, “What? Oh, I cant hear.” They were always so astonished. Sometimes I would bring doctors notes because they wouldnt believe me. It was reassurance that they were giving me opportunities to perform because I was brilliant, no out of sympathy. Eventually people started
67、calling me “that deaf DJ,” and the name stuck.What fascinates me about deejaying is the creativity. I use software that turns the music into lines of color on a computer screen. Im visually hearing the music. The next time you go dancing, cover your ears, and youll start seeing that youre able to he
68、ar the music in a different way. Music is not all about hearing. I pay all sorts of get-togethers now, from college parties to corporate events. I also go to elementary schools for the deaf and talk to the students about motivation and believing in themselves. Im big on talking to the parents. I tel
69、l them, “My advice to you is let your kids chase their dreams. Im a deaf DJ, so why not?”36. Which of the following might result in the authors hearing loss?A. Monthly ear infection.B. Moving to the U. S.C. Family financial hardshipD. The doctors prediction.37. How did DJ Shiftee help the author dur
70、ing his youth?A. He taught him correct skills.B. He discovered his talent for DJ.C. He played at the restaurant for him.D. He cultivated his taste for foreign music.38. The underlined expression in Paragraph 3 “the name stuck” probably means that _.A. the author was in low spiritsB. the author impre
71、ssed people deeplyC the audience felt disappointed by the playerD. the audience looked down upon the player39. We can conclude from the passage that the author loves deejaying because _.A. working as a DJ involves innovationB. music helps him to see the world virtuallyC. he motivates the kids to rea
72、lize their dreamD. he desires to challenge something impossible【答案】36. C 37. A 38. B 39. A【解析】【分析】本文是记叙文。文章讲述了作者在长大的过程中因为家庭经济的原因没能对耳疾进行彻底的治疗,从而导致了听力的损伤,但坚强的意志力使作者成为了一名唱片节目主持人。作者建议孩子们的父母让孩子们追逐自己的梦想。【36题详解】细节理解题。根据第一段中的“when I got a third infection, my parents couldnt afford the treatment. Over time,
73、my remaining hearing dropped to 20 percent, where it is today.”可知,当作者第三次感染时,作者的父母负担不起治疗费用。随着时间的流逝,作者剩下的听力下降到今天的20。即家庭经济困难导致了作者的听力受损。故选C。【37题详解】细节理解题。根据第二段中的“He tutored me twice a week for two years, helping me develop correct technique.”可知,DJ Shiftee连续两年每周两次给作者辅导,以帮助作者培养正确的技术。即DJ Shiftee在作者年轻时教给他正确的
74、技能。故选A。【38题详解】句意猜测题。根据第三段中的“At the end of the night, someone would say, “Oh, heres the check.” And Id say, “What? Oh, I cant hear.” They were always so astonished. Sometimes I would bring doctors notes because they wouldnt believe me. It was reassurance that they were giving me opportunities to perf
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-378219.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
