天津市宁河县2014高考英语阅读理解训练(1)及答案(解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 天津市 宁河县 2014 高考 英语 阅读 理解 训练 答案 解析
- 资源描述:
-
1、天津市宁河县2014高考英语阅读理解训练(1)及答案(解析)阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AMany years ago my student asked me the question, Mrs. Kindred, why do you teach? Without taking time to reflect, I answered, Because someday I might say something that might make a difference in someones life. Even though I was
2、 sincere, that wasnt a very good answer and my student didnt let it slide. Let me get this straight, he said, You went to college for four years so you could come here every day because you have the hope that someday you might say something that will influence someone? He shook his head as if I were
3、 crazy and walked away looking confused. Im one of those people who look back and wish they had said something smart or witty, or swift. Even though that particular student might no longer wonder why I teach, there are days when I wonder. On those days, I remind myself of the real reasons I teach: I
4、ts in my blood. My mother was my most influential teacher, and she was a 6th grade reading teacher until her death in 1990. She instilled (逐渐灌输) in me a love of reading and the knowledge that education opens doors. Teaching is a way to make a difference. If you throw a stone in a pond the ripples go
5、 on and on until they reach the shore. You cant have ripples without a stone. Good teachers throw stones that make a positive difference, and thats what I try to do. I genuinely love teenagers. I want to share with others what I know and what I have learned through the years. Life is full of ups and
6、 downs, and if I can help students avoid some potholes on the road of life, I want to do so. If theyll allow me to celebrate their victories with them, I want to do too. Teaching isnt for everyone, but I know I made the right career choice.1. Why did the student continue to ask the question about th
7、e writers being a teacher? A. Because he thought her answer was unbelievable. B. Because the writer was insincere. C. Because the student was naughty. D. Because the answer was difficult to understand.2. What do you think of the writer? A. Stupid. B. Honest. C. Conservative (保守的). D. Polite.3. Accor
8、ding to the text, which of the following is NOT true? A. The writers mother has the greatest influence on her. B. The writers answer made the student confused. C. In the writers opinion, some people in the world are unfit to teach. D. The writer annoyed the student who asked the question.4. We can i
9、nfer from the text that _. A. the writer was also a good teacher in school B. the writer often plays with her students beside a pond C. the writer devotes herself to teaching and her students D. the writer often accompanies the students on their way home5. Whats the main idea of the text? A. A stude
10、nts silly question. B. A good teacher who likes students. C. A confused student. D. The reason why I teach.【参考答案】15、ABDCD 阅读理解 When a child is told he is “ uncool”, it can be very painful, He may say he doesnt care, and even act in ways that are opposite of cool on purpose. But these are simply ways
11、 to handle sadness by pretending its not there. Helping a child feel better in school had to be careful. If you say, “Why are you worried about what other children think about you? It doesnt matter!” children know that it does matter. Instead, an active way may be best. You could say, “ Im going to
12、do a couple of things for you to help you feel better in school.”If a boy is having trouble making friends, the teacher can help him. The teacher can arrange things so that he has chances to use his abilities to contribute to class projects. This is how the other children learn how to value his good
13、 qualities and to like him. A teacher can also raise a childs popularity in the group by showing that he values that child. It even helps to put him in a seat next to a very popular child, or let him be a partner with that child in activities, etc.There are things that parents can do at home, too. B
14、e friendly when your child brings others home to play. Encourage him to invite friends to meals and then serve the dishes they consider” When you plan trips, picnics, movies, and other shows, invite another child with whom your child wants to be friends.What you can do is to give him a chance to joi
15、n a group that may be shutting him out. Then, if he has good qualities, he can start to build real friendship of his own.67. A child who has been informed of being “ uncool” may . A. care nothing about it B. do somenting uncool in purpose C. develop a sense of anger D. pretend to get hurt very much【
16、答案】B【解析】根据第一段第一句可知。当一个孩子被告知他不酷的时候,他可能会说他不在乎甚至会故意做出不酷的行为来。68. A teacher can help an unpopular child by . A. seeing the child as the teachers favorite. B. asking the child to do something for partners. C. forcing other children to make friends with the child. D. offering the child chances to show his
17、good qualities.【答案】D【解析】根据第三段第二句The teacher can arrange things so that he has chances to use his abilities to contribute to class projects.老师可以安排一些事情,这样他有机会运用他的能力为班级做贡献。69. How can parents help their child fit in better? A. By cooking delicious food for him. B. By being kind to his schoolmates. C. B
18、y forcing him to invite friends home. D. By taking him to have picnics in the park.【答案】B【解析】根据第四段第二句Be friendly when your child brings others home to play.当孩子带其他同学回家玩的时候,父母一定要有好。70. Which of the following is TRUE? A. Children doesnt care others comments on them. B. Its only teachers work to make chi
19、ldren popular. C. Parents should take their children out for picnic and shows more often. D. Inviting childrens friends to family activities is good for them to make friends.【答案】D【解析】根据第四段最后一句可知。71. The text is mainly about . A. how an unpopular child can be helped B. why some children are unpopular
20、 C. what good qualities unpopular children have D. who care about unpopular children【答案】A【解析】文章主要介绍了父母和老师怎样帮助一个不酷的孩子交到朋友。阅读理解One day while Father was in his office downtown, Auntie Gussie and Cousin Flossie arrived. Mother immediately began planning to take them to dine at the Waldorf, a much talked
21、 of new hotel at Fifth Avenue and Thirty third Street, which she very much wanted so see. She knew Father mightnt like the idea, but he would enjoy himself after he got there, and she thought she could manage him. When he came in, she went to his bedroom to break the good news to him. Whenever she w
22、as planning to manage him, the very tone of her voice put him on guard; it had an impatient note, as though really the only plan she could think of was to wish he was manageable. So on this occasion, when she tried to get him in a good mood, he instantly got in a bad one. He looked suspiciously (怀疑地
23、) at Mother and said, “I dont feel well.”But Mother was fully prepared to see that he would take it hard at the start. She said brightly that the Waldorf was lovely and that it would do him good to go out. There was no dinner at home for him anyway, so what else was there to do?When Father took in t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
